Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wory pod oczami |
Mam wory pod oczami. Co z tym zrobic?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wory pod oczami |
Idz się wyspać i nie siedź tyle przed komputerem.
|
|
wyciąć :D A tak serio to tak jak mój przedmówca pisze.
|
|
Kup żel arnikowy Flosleku. Daje ulgę i uczucie chłodzenia. Cena około 8 zł. Jednak nic nie zastapi pożądnej dawki snu.
|
|
a w jakim jestes wieku? Może być to równiez, już nie taka praca np. nerek.) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Możesz być także niedożywiony :)
|
|
pewnie jest,głodzą go w domu :D
|
|
Jeżeli pytasz poważnie to przyczyn może być sporo. Za mała ilość snu, nie wydolność organizmu, za dużo czasu przed komputerem, przemęczenie ogólne, do tego może dojść nie zdrowe odżywianie. Jeżeli sporo czasu przed ekranem warto trochę odstąpić od tego i wprowadzić np trochę ruchu fizycznego - jakiś bieg, rowerek. Warto pamiętać o zdrowym odżywianiu. Nie mam tu na myśli od razu jakiejś ścisłej diety gdyż może być to nie wygodne. Staraj się jeść regularnie, nie żałuj sobie owoców. Jeżeli prowadzisz aktywny tryb życia i czasami brakuje Ci energii a jesteś senny lub masz za mało snu nie pij napojów energetycznych. Przemęczony organizm nie potrzebuje tzw. dopałki ( Tigery, Red Bulle ). a naturalnego snu który zregeneruje odpowiednio braki. Napoje energetyczne wymuszają na organizmie szybszą pracę serca oraz pobudzają. Trwa to jednak przez jakiś czas. Kiedy czas działania minie ponownie czujesz zmęczenie. Osoba pijąca takie napoje regularnie nie umie bez nich funkcjonować - organizm przyzwyczaił się do dostarczanej tauryny i kofeiny i nie potrafi bez niej normalnie funkcjonować. Jeżeli masz ciężki dzień i naprawdę nie masz czasu na chwilę przerwy a czujesz się opadły to pij napoje izotoniczne a nie energetyczne. Działają one na zasadzie regeneracji a nie wymuszania. Jeżeli natomiast napisałeś temat dla jaj :D to: idź spać ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |