czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet bezprzewodowy

Orientuje się ktoś czy można gdzieś wziać bezprzewodowy internet tylko na miesiąc?jak tak to gdzie i za ile?

PrZeMo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet bezprzewodowy

Witam, sprawdź w ofertach operatorów sieci komórkowych.
Pozdrawiam
MirekO

na miesiąc to nigdzie chyba
albo kup sobie simdate

--------------------------
running with scissors

zapytaj sąsiadów to za opłatą może na miesiąc przygarną

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

hehe nie to mi sie nie przyda raczej w domu mam internet.Ale wyjezdzam nad morze i tam by mi sie przydał

PrZeMo

a co to jest to simdata?

jest to karta taka sama jak do telefonu korzystasz z internetu tylko wtedy gdy jest ci potrzebny i płacisz za internet tylko wtedy gdy z niego skorzystasz .Nie musisz przy tym podpisywać zadnych umów i zwierać abonamentu

Moze trochę rozwinę ten temat czyli tak kupujemy w salonie Plusa lub Orange specjalną kartę przedpłaconą o nazwie „simdata” - Plus lub "Orange Free na kartę" - Orange,
dzięki której płacimy tylko za przesłane dane. W taki sposób możesz łączyć się nawet przez HSDPA jeśli posiadasz odpowiedni modem lub telefon. Nie musisz martwić się o abonament. Jeśli potrzebujesz Internetu sezonowo, to jest to oferta dla Ciebie! Za każde przesłane 100KB (1MB = 1024KB = 11x0,03zł = 0,33zł) z konta zabrane zostaną tylko 3 grosze. Konto doładowuje się zwykłymi zdrapkami simplusa - Plus lub Orange Go/POP dla sieci Orange które można kupić w prawie każdym kiosku.

Dzięki Tommek za informacje. Z tą kartą telefon służy jako modem?

Tak z tą karta używasz telefonu jako modemu .Musisz tylko ustawić za pomoca kreatora połaczenie

a czy wiesz jaka jest predkość w czymś takim?

to zalezy w jakim zasięgu bedziesz ale sa takie prędkosci

HSDPA– do 7,2 Mbps pobierania danych

UMTS– do 384 Kbps pobierania danych

EDGE – do 236 Kbps pobierania danych

GPRS– do 53,6 Kbps pobierania danych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org