Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wieża poszła, ale czy aby gra była fair? |
Zastanawiające jest bowiem, że staje do przetargu 3 oferentów, a tylko 1 z nich przebija jednokrotnie o minimalną wartość postąpienia. To pozostali dwaj zainteresowani poszli na słupa? Wpłacili wadium i wysłuchali tylko prowadzącego przetarg ustny nie próbując licytować? To po co tam poszli? Ja tylko zadaję pytanie, a wnioski co? komu? i kto? mógł dać stawiajcie sami
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wieża poszła, ale czy aby gra była fair? |
No i co z tego najważniejsze,że sprzedane i miejmy nadzieje,że będzie ta wieża dobrze wykorzystana i odrestaurowana-to jest najważniejsze.
|
|
A pozostali rozkładają koszt zakupu na 3 wspólnie inwestują sprzedają za pieciokrotnie większe pieniądze i wszystko jest ok.
|
|
dokąłdnie. koszty wadium tamtych pokrył sonarol by licytacja mogła być ważna. Zwróccie tez uwage na cenę. Jak na taki obiekt wydaje się być ona "z lekka" śmieszna. Za obiekt inwestycyjny dać tyle co średnia cena domu jednorodzinnego.
|
|
słupy słupami, ale gdyby ich nie było wieża dalej stała by w rękach miasta. W ten sposób może coś z nią zrobią.
|
|
Tępaki przeczytajcie jeszcze raz artykuł .Pisze jak wół ,że to w użytkowanie wieczyste poszła ta działka czyli na 99 lat a nie na własność.
|
|
Każdy mógł przystąpić do przetargu i podbić cenę. Jeśli było tak jak było, to znaczy, że na wieżę nie było chętnych, proste! @rafic25 "Ja tylko zadaję pytanie, a wnioski co? komu? i kto? mógł dać stawiajcie sami" dać mogł każdy, na przetargu, cenę taką jaką wylicytuje, dla miasta. Nie mogę zrozumieć jak można pisać takie bzdury przy otwartym przetargu? Przystąpić do przetargu mógł każdy i każdy mógł zapłacić tyla, aby kupić. Szczegóły przetargu były publicznie znane od dawna. Widocznie nikt inny nie był zainteresowany. -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
Anonim - popieram!
|
|
No to teraz właściel bedzie brał kase za nadajnik sieci komórkowej a okoliczni mieszkańcy bendą żyć i chorować nieświadomi tego. Powini jakieś protesty zrobić do władz miasta bo o takich rzeczach mieszkańcy dowiadują się juz po fakcje dokonanym tak jak to było np. na hipokratesa.
|
|
nooo i sami chorzy tam mieszkaja buahahahha, ***** ludzie rozum jest od myslenia a nie od pierdolenia glupot!!
|
|
Żeby była jansość. Że ktoś być może zagospodaruje wieżę to bardzo dobrze. Że sprzedana też dobrze. Ja do przetragu nie stawałem i nie byłem zainteresowany zakupem. Ale .. może mi ktoś wyjaśni, po co się wpłaca wadium w wysokości ok. 35 tysięcy i nie licytuje? Ja stawiam pytanie odnośnie samych okoliczności zbycia, a nie czy to było dobrze, czy to było źle. Jak mniemam jak ktoś chce nabyć, to wpłaca wadium i na przetargu zamierza licytować. Licytować znaczy, bierze pod uwagę, że cena będzie wyższa. 350 tys. to była cena do zaakceptowania, a 354 tys. już nie? Faktycznie gigantyczna różnica. Niech tam szybko rusza z pracami. Niech to będą dobrze wydane pieniądze. Słupom za to gratuluję .... Czego? A to już chyba każdy wie.
|
|
a co to was tak boli . Ważne ,że kupił i zobowiaząl się do jej wyremontowania i przebudowy i to jest ważne. Jak wam się nie podoba to trzeba było stanąc do przetargu i kupić. Nasza
|
|
Ale z niektórych to mądrale, a nawet nie wiedzą, że od kilku lat aby przetarg był ważny wystarczy jedna oferta. Teraz już nie trzeba żadnych słupów i innych kombinacji. Dlatego na przetargi przychodzą ludzie i nie licytują. Każdy chce kupić za jedno przebicie, więc jak jest dwóch i to już nie jest możliwe, to po prostu nikt wyżej nie licytuje.
|
|
Teoretycznie masz rację Adamos. W praktyce jednak samorządy w 99% przetargów zapisują sobie w ogłoszeniu prawo jego odwołania bez podania przyczyny. To jest właśnie wentyl spuszczania przetargu, gdy pojawia się tylko 1 wadium. Ponawia się wtedy ogłoszenia i przetarg jest puszczany w późniejszym terminie. Instytucja słupa ma się zatem dalej dobrze.
|
|
stała i gniła ŹLE !!!! ktoś kupił i odremontuje/zainwestuje ŹLE to jest właśnie Polska
|
|
Dobrze się stało, że znalazła dzierżawcę. Czekamy na kapitalny remont.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |