czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wójt Śniadowa na wokandzie

Postępowanie wobec wójta Śniadowa Andrzeja Z. za pomówienie Ireny i Ryszarda K. warunkowo zawieszone.
Sąd Rejonowy w Łomży stwierdził w dn. 7 kwietnia 2008 r. podczas odczytywania wyroku, że świadkowie oskarżonego są niewiarygodni i uznał, że wójt jest winny pomówienia Ireny i Ryszarda K. podczas sesji Rady Gminy Śniadowo w dn. 28 grudnia 2007 r., ale sprawę warunkowo zawiesił na jeden rok na okres próby. Orzekł jednak obowiązek naprawienia szkody wobec pomówionych i nakazał wójtowi Andrzejowi Z. przeproszenie pokrzywdzonych w jednym z lokalnych pism oraz świadczenie pieniężne – 700 zł na cel społeczny. Wójt został też obciążony kosztami postępowania.
Wyrok nie jest prawomocny.
Wójt odpowiadał przed sądem za to, że 28 grudnia 2007 roku podczas sesji Rady Gminy Śniadowo pomówił Irenę i Ryszarda K. o „spalenie dokumentacji na ulicę Skowronki”. Wójt nie przyznał się do zarzucanego mu czynu.
Andrzej Z. został wybrany wójtem w drugiej turze w wyborach samorządowych w 2006 roku. Wcześniej był już wójtem, ale za brak współpracy z samorządem i złe relacje z załogą UG został tej funkcji pozbawiony w 1993 r. w połowie kadencji przez Radę Gminy Śniadowo.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wójt Śniadowa na wokandzie

Skazany czy będzie dalej mógł być wójtem?

Skazany - czy będzie dalej mógł być wójtem?

Wyrok nie jest prawomocny. Wójtowi przysługuje apelacja.
Jeśli jednak zostałby podtrzymany wyrok Sądu Rejonowego, oznacza to, że straci stanowisko, bo według ordynacji wyborczej, warunkowe umorzenie postępowania kwalifikowane jest jako wyrok skazujący, a to oznacza, że z chwilą uprawomocnienia się wyroku zostanie wszczęta procedura odwołania. Wówczas stosowną uchwałę powinna podjąć rada gminy, jeśli tego nie uczyni w ustawowym terminie, mandat wójta powinien wygasić wojewoda. Taka jest ustawowa procedura. Ale, jak podkreśliłem na wstępie - wyrok nie jest prawomocny, wójtowi przysługuje odwołanie od wyroku Sądu Rejonowego.

Internet to kopalnia informacji i wiedzy. Z tego, co wyczytałem przeglądając informacje (w Google), to nie pierwsza w tym roku rozprawa, w której oskarżonym był wójt Andrzej Z. W Sądzie Pracy w Łomży w dn. 2.04.2008 r. odbyła się rozprawa o mobbing z powództwa Małgorzaty S. pracownicy UG w Śniadowie przeciwko wójtowi Andrzejowi Z. Wójt skorzystał z propozycji Sądu i doszło do ugody. Powódka zgodziła się na ugodę, gdyż oskarżany o mobbing wójt złożył do protokołu oświadczenie następującej treści:
„Przepraszam za wszystko, za wszystkie czyny od stycznia do listopada. Przepraszam Panią jako pracownika i jako kobietę. Zapewniam, że po powrocie Pani do pracy nie będzie szykan z tego tytułu”.
Wójt uniknął w ten sposób trybu procesowego.

Ciąg dalszy, może być ciekawy.

Spokojnie, poczekajmy do apelacji. A ciekawie może być. Świadkowie oskarżonego ponoć dopuścili się krzywoprzysięstwa. Prawo mówi wyraźnie:
"Składanie fałszywych zeznań jest przestępstwem przeciwko wymiarowi sprawiedliwości. Jego umieszczenie w kodeksie karnym ma dać gwarancję prawidłowego funkcjonowania polskich sądów. Oznacza to, że składając fałszywe zeznania świadek godzi w dobro wymiaru sprawiedliwości. Jest to przestępstwo umyślne ścigane z urzędu, z oskarżenia publicznego.
Przed składaniem zeznań każdy świadek jest pouczony o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Sąd, który dojdzie do wniosku, że świadek złożył fałszywe zeznania, o popełnieniu przestępstwa zawiadamia organy ścigania. Świadek liczyć musi się z tym, iż zostanie oskarżony o popełnienie występku składania fałszywych zeznań, za który grozi kara pozbawienia wolności do lat trzech. Warunkiem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań jest uprzedzenie zeznającego o odpowiedzialności karnej za fałszywe zeznania albo odebranie od niego przyrzeczenia. Fałszywe zeznania mogą polegać na świadomym składaniu zeznań nieprawdziwych, albo na powstrzymaniu się od podania znanych zeznającemu okoliczności stwierdzających prawdę."
A więc jeśli doszło do krzywoprzysięstwa, to może być ciekawie.

A ja słyszałem o tym Panu że ma romans z pracownicą. Podobno będzie potomstwo. Wiecie może coś o tym?

Nic mi na ten konkretny temat nie wiadomo. Ponoć na jednej z sesji ten pan poinformował zebranych, że 30 lat próbuje się ożenić. Może to o to chodzi.

Dotarła do mnie informacja - podobno wójt złożył przed niedzielą apelację w opisywanej sprawie.

kaszalot

Nie założył apelacji w sprawach opisywanych przez Krist OFF i bolek68 ale od wyroku skazującego za publiczne pomówienie mieszkańców Śniadowa. Uzupełniam by mnie źle nie zrozumiano po pierwszym wpisie.

kaszalot

Podobno na sprawie świadczyli dwaj radni - policjanci. I co ciekawe każdy z innej strony: jednego powołał skarżący, drugiego oskarżony. Były poważne rozbieżności w ich zeznaniach. Sąd dał wiarę zeznaniom radnego policjanta ze strony skarżącego.

To potwierdza, że wcześniej, czy później oliwa na wierzch wypływa.
Organy ścigania powinny również zainteresować się niedawną kolizją-wypadkiem(?) samochodu służbowego wójta A.Z., którego naprawy podobno dokonano w siedzibie PSP w Łomży i kto za to zapłacił. Ciekawe, czy wniosek o odszkodowanie dotarł do firmy ubezpieczeniowej i kogo w nim podano za kierowcę, który w dniu zdarzenia samochód prowadził?

kaszalot

W związku z tym co piszesz, wojewoda powinien się zapytać, gdzie jest uchwała rady gminy pn. "Regulamin używania pojazdu służbowego" oraz kto jest formalnym kierowcą tego pojazdu z mocy obowiązującego ustawowo prawa w tym zakresie.

Ale wstyd na cala Polske miec takiego wojta .Ja osobiscie pochodze ze Sniadowa i moi znajomi pytaja sie jaka spolecznosc mieszka u nas ze wybrali takiego wojta .Znam pana Andrzeja Zarembe i wiem ze ten czlowiek nie posiada zadnych predyspozycji zeby byc wojtem .Ludzie zrobcie w koncu porzadek w tym balaganie .trzeba i to szybko zmienic wojta i rade gminy .co niektorym radnym tylki juz poprzyrastaly do gminnych stolkow.Ciesze sie ogromnie ze powstalo Stowarzyszenie Solidarna Gmina moze w koncu zacznie sie cos dobrego dziac .W Polsce jest duzo roznych organizacji ktore maja ogromny wplyw na to co dzieje sie w danym rejonie .Pomagaja ludziom organizuja rozne imprezy .Tego samego zycze Stowarzyszeniu . Z wielkim szacunkiem dla ludzi ktorzy cos robia dla mojej ukochanej gmimy .Przykro mi ale brak mi szacunku dla takich ludzi jak wasz wojt i jego kolesie .

Ten pan notorycznie łamie prawo. Jak się dzisiaj rano dowiedziałem, tym razem potraktował radnych jak powietrze. Na ostatniej sesji głosowano kwotę na dofinansowanie projektu "Orlik 2012" czyli kompleks sportowy, ale radni nie podjęli decyzji w sprawie jego lokalizacji. W kilka dni później na połączonych komisjach radni zdecydowali (5 za, 3 przeciw, 1 wstrzymujący), by kompleks powstał w Śniadowie. Tym czasem p. wójt w dniu wczorajszym zgłosił oficjalnie lokalizację, wbrew woli radnych, w Szczepankowie. Ciekawy ten gość ze Śniadowa - "nagminny łamacz prawa".

To po ci radni. Rozwiązać samorząd w Śniadowie szkoda kasy.

kaszalot

Czekał do ostatniej chwili, bo wczoraj był ostateczny termin podania lokalizacji. Radni nabici w butelkę, czyli "pocałujta w d... wójta".

No nie wierzę , to już szczyt bezprawia w tej gminie , wójt roluje radnych na każdym kroku a powinien wykonywać ich zalecenie określone w uchwale.Dla wójta to prywatny folwark, co tam radni. Oj radni, radni ,zobaczymy co będzie dalej.

Zacytujmy Chrystusa:
"Szatan jest kłamcą i ojcem kłamstwa. Kto kłamie pochodzi z szatana."

Aż strach pomyśleć.

Jeszcze większy - myśleć i kłamać.

Ten facet ma kłamstwo we krwi. Teraz wszędzie chwali się, że załatwił dla gminy boisko. Boisko fajna rzecz, tyle że ten facio nie przyłożył nawet ręki do załatwienia tej sprawy. O kłamstwie w szczegółach innym razem bo jest późna godzina.

Kłamstwa wychodzą na jaw, nie trzeba specjalnych starań przypisywanych sobie przez wójta a dotyczących załatwienia boiska gminnego. Wystarczy chęć i policzenie kasy czy wystarczy na jego utrzymanie i juz boisko jest. Tak podała TV we wczorajszym programie informacyjnym na ten temat. Wiele gmin jednak rezygnuje, bo jest to zbyt drogie i drogie w utrzymaniu a na szpan ich nie stac. Jak z tego wynika niczego nie trzeba załatwiać, dostaje każdy, kto tylko chce i ma ochotę !

po przeczytaniu wiadomości najnowszych
...i żeby to wszystko strażacy zjedli.

Jedna z obdarowanych pracownic urzędu stwierdziła, "byłam na imprezie z okazji święta SP to nagrodę dostałam i na dodatek jeszcze sobie dobrze popiłam i pojadłam ". No proszę, komuna do Śniadowa wróciła, tak kiedyś płacono za obecność w pochodzie pierwszomajowym. Jest kasa podatników to się rozdaje a może by tak przeliczyć wydaną sumę na metry kwadratowe kostki na śniadowskich chodnikach ulicznych,-szanowni opiekunowie finansów publicznych.Dobroduszność się buduje , prawda , ale za czyjeś pieniądze .

A ten pan wójt ma wszystkich w d... i sypie nagrodami na lewo i prawo. Nawet dostała osoba (50% uposażenia), która bezczelnie kłamała w sprawie ww. i manipulowała protokołami z sesji. Pytanie tylko, na czyje zlecenie? To już zagadka do rozwikłania przez prokuraturę. Tylko, że... no właśnie, aby nie wyszło, że ręka rękę myje i "kaczki grykę zjadły a bocian w d... dostał", bo ta wolna Polska taka... szkoda słów.

Z treści tematu wynika, że oczekuje się apelacji i oficjalnego uzasadnienia wyroku.Poczekajmy a możemy się wkrótce dowiedzieć , kto kłamał a kto ,mówił prawdę. Poznamy imiennie tych, którzy kłamali ,robiąc to celowo i jakie konsekwencje za to poniosą. Namowa do kłamstwa , jak również zapłata za wypowiadanie kłamstwa, jest przestępstwem i ewidentną korupcja, ściganą bezwzględnie , ostatnimi czasy, przez prawo.

Czytam o tym wójcie od dłuższego czasu. To naprawdę jest skandal. Mieszkańcy powinni szybko zareagować, bo ten obłudnik i jego współpracownicy, a głównie jego pomocnica księgowa, puszczą Was i gminę z torbami. To kupa kłamców i populistów. Nie dajcie się wyrolować. Piszcie pilnie do wojewody i kancelarii premiera. Na taczkę z takim gospodarzem. Ludzie wkoło niego go popierają, bo jest im wygodny, robią co chcą i jeszcze nagrody za to dostają. A on będzie dawał i dawał, bo zrobi wszystko dla utrzymania władzy. Pozdrawiam normalnych mieszkańców gminy Śniadowo.

Wójt Śniadowa to dno i wodorosty!Kazałbym go rózgą ćwiczyć!Aż dziwne,że takiego głąba ludzie wybrali na wójta!To co on wyprawia to ludzkie pojęcie przechodzi.On cały czas działa na szkodę gminy.Już dawno powinien wylecieć na pysk z ciepłej posadki!

Jakby skarbnik-księgowa nie dała przyzwolenia, to facet tak by bezmyślnie nie trwonił publicznego grosza. Nie mówiąc już o radnych, którzy prawnie za te finansowe wygłupy tandemu wójt - księgowa odpowiadają. Pacana i księgową RIO z województwa powinno porządnie sprawdzić i za drzwi. A za te kamery i inwigilację ludzi i pracowników to pilnie powinna się zająć prokuratura i Rzecznik Praw Obywatelskich. Chora gmina, chory wójt, chory samorząd.

Fajnie ze poruszacie takie sprawy, tylko szkoda ze robicie sztuczny tlok na forum i w kołko pisze 2 a w "porywach" 3 osoby zmieniające tylko loginy i udające ze ciągle ktos nowy włacza się do dyskusji. Nawet "warszawiacy" lub inni "miastowi" się wypowiadaja. no no no

bozata,to chyba ty tak postępujesz.Dla twojej wiadomości nie jestem warszawiakiem ani innym miastowym.Jestem z Łomży i znam temat.Wiem co tam się dzieje od dłuższego czasu,bo mam wielu znajomych w Śniadowie.

Nie rozumiem, dlaczego snuje się domysły o podstępie 2-3 int. Ja tego tak nie odbieram. Oceniam wpisy a nie kto pisze, bo treść lecz nie autor jest istotą forum.

"W trosce o wyrabianie punktualności wśród mieszkańców gminy Śniadowo władze samorządowe zainwestowały w zegar na ratuszu (na budynku urzędu gminy)." - czytam na stronach internetowych. To już przerasta wyobraźnię najbardziej wyrozumiałych mieszkańców. Wójt przychodzi do pracy kiedy chce, zawsze po 10.00. Niech sobie ten zegar zainstaluje na swojej chatce, by nie lekcewarzyć petentów i stawiać się na czas w pracy. Śmiechu warte!!! A kasa płynie, tylko jak długo.

PS.
Zegar będzie po to, żeby mieszkanka z naprzeciwka pilnie notowała punktualność wójta stawiania się w miejscu pracy i wieczornych nasiadówek wójta z tajemniczymi osobnikami. To może się przydać, bo nagle role mogą się odwrócić:)

Permenentne spóźnialstwo to domena wójta. Do pracy przychodzi kiedy chce, interesanci czekają godzinami,komu potrzebny ten zegar , może wyłącznie właśnie wójtowi, niech się uczy punktualności. W efekty tej nauki bardzo wątpie.Punktualność świadczy o naszym stosunku do innych osób, motywacji oraz wielu cechach charakterologicznych. Punktualność to też jadna z cech, która stanowi o naszym uspołecznieniu, podejściu do innego człowieka, a także zwykła przyzwoitość i kwestia dobrego wychowania

On wszystkich ma za nic! Czy aby nie czas na badania psychiatryczne tego gminnego indywiduum?

Atomowy zegar przyjechał i pojechał. Kto pokrył koszty tej długiej wyprawy ze Szczecina?

To ze Szczecina ten zegar wieźli , a jakie to są te koszty? może skarbnik nam odpowie.

News z ostatniej chwili:
oskarżyciel prywatny Ryszard K. wniósł apelację do Sądu Okręgowego od wyroku w sprawie pomówienia jego i jego żony przez wójta Andrzeja Z.

Już się pogubiłem,to Andrzej Z. miał składać apelację.

Jak wynika z powyższego, apelację wniosły obie strony - oskarżony i oskarżyciel. Tak to rozumiem.

Kiedys Pan A.Z dobrze sie bił nie było bata na niego ;)

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Całkowita kompromitacja, czyli wyjątkowy blamaż lokalnej władzy, to jedyny wniosek po przeczytaniu w internecie uzasadnienia wyroku sądowego. To sobie wybraliśmy przedstawicieli, wielki wstyd dla Śniadowa i całej gminy.

Czytałem to długie uzasadnienie na stronie

www.solidarnagmina.com

To smutne. Król okazał się nagi. Wszyscy trzej radni, którym udowodniono krzywoprzysięstwo powinni natychmiast podać się do dymisji. Inaczej ten gminny samorząd do końca kadencji będzie niewiarygodny w każdej sprawie. Osoby kłamiące pod przysięgą nie powinny pełnić tak zaszczytnych funkcji publicznych. Gdzie my żyjemy? O postawie wójta się nie rozwodzę. To widać zły człowiek i kompromituje współpracowników, którzy być może nie są źli. Śledzę sprawy gminy Śniadowo od jakiegoś czasu. Aż dziwi, że wojewoda, RIO, NIK milczą. To nie samorząd, to anarchia. I rola skarbnika w tym wszystkim też wydaje mi się tajemnicza i warta zainteresowania.

kaszalot

Chrystus powiedział:

"Szatan jest kłamcą i ojcem kłamstwa. Kto kłamie pochodzi z szatana."

Ale jaja. Wyszło szydło z worka. Wójt, Przewodniczący Rady Gminy, Protokolantka, dwóch radnych to kłamcy. Składali fałszywe zeznania pod przysięgą. To jak Oni teraz spojrzą w oczy radnym, sołtysom i innym ludziom na najbliższej sesji? Tacy kłamcy nie powinni rządzić gminą bo są niewiarygodni. Stracili zaufanie.

Ja tak sobie czytam i czytam te wasze głupoty , i wierzyć mi sie nie chce, popatrzcie kto ciągle sie wypowiada na tym forum ,ci sami ludzie , którym przeszkadza wójt ,ludzie przecież jego wybrała większość, a nie jakiś niezadowolony np. kreator44 ,czy bolek68 ,to oni maja najwięcej do powiedzenia i to oni są najbardziej niezadowoleni , nie dajcie się otumanić , nic się im nie podoba , a to monitoring ,a to zegar , jak porzednik nic nie robił ,to też była napewno grupa ludzi nie zadowolonych , tylko trochę mądrzejszych ,a ci pewnie sami mają ochotę na stołek i ciągle czegoś szukają ,tylko nie wiedzą czego .

Samo dorywcze czytanie, to tylko pewna informacja, zaczerpnieta z forum. Można tylko sobie wyrobić jakiś pogląd - pozytywny lub negatywny. Trzeba się jednak zagłębić w opisywane wydarzenia i poruszane wątki, czy są prawdziwe, czy wyssane z palca. Analizując coś, pokuśmy się o dogłębne poznanie tematu i dopiero wyciągajmy wnioski

Kostol ty chyba naprawde nie wiesz co sie dzieje w gminie Sniadowo. Mieszkam daleko i u nas w kregach samorzadowych jest znany wasz PRYNCYPAL tylko szkoda ,ze z tej zlej strony.Szkoda ze STOWARZYSZENIE SOLIDARNA GMINA nie powstala wczesniej.Szablowski napewno tez popelnial bledy ale potrafilby wspolpracowac z takim stowarzyszeniem.Madry wojt moglby siedziec na stolku do emerytury majac w swoim zapleczu tak madrych ludzi.A odnosnie zegara to kupcie osobisty zegar dla Zaremby Andrzeja powiescie mu na szyji ,zeby przestal spozniac sie do pracy .Zeby zaczal swoich petentow traktowac powaznie. Slyszalam ostatnio ,ze mieliscie awarie w dostawie wody.Ludzie wydzwaniali do wojta co sie dzieje.Zadzwonila moja znajoma i grzecznie sie zapytala co jest a on ja ponizyl wulgarnymi slowami i rzucil sluchawke.Ty za nim obstajesz i masz pretensje ,ze ktos go krytykuje .Gdyby byl madrym czlowiekiem madrze postepowal napewno mialby 100 procentowe poparcie.Przeciez w waszej gminie jest jeszcze tyle do zrobienia.Dzisiaj mozna takie pieniadze pozyskiwac z uni ze ho ho i inwestowac, ale do tego trzeba kilku madrych i bystrych ludzi.Z waszym wojtem daleko nie zajdziecie .On zniszczy to co inni budowali .Tak naprawde rzadzi juz tyle czasu i co on zrobil ,wezcie tylko pod uwage jego obietnice przedwyborcze .Rozliczcie go chociaz z jednego podpunktu z jego broszurki.

wg mnie pewnie ludzie maja jakis swoj cel i daza do niego po trupach...a nie ladnie tak gdzie moralnosc gdzie milosc braterska ludzie wam sie poprzekrecalo w mozgownicach, a w niedziele raczki zlozone i do Boga smieszne to jest dla mnie...

Nudny ten temat sie zaczyna robic, moze jakas nowa afera??

Temat nie jest nudny. Sprawa jest poważna. W gminie jest marazm i bezmyślne szastanie pieniędzmi. Na dodatek wójt ludzi ma za nic. Radnych traktuje jak powietrze i maszynki do głosowania.
Mamy kolejny skandal. Gmina Śniadowo od lat utrzymywała kontakty z podobną gminą w Niemczech Marklkofen, OSP otrzymała nawet pojazd bojowy w ramach współpracy. W ubiegłym roku wójt Zaremba był tam z delegacją, różne były komentarze po tej wizycie. Dzisiaj delegacja Niemiecka rozpoczyna rewizytę w powiecie łomżyńskim lecz wójt nikogo nie zapraszał. Właśnie w tym czasie udaje się na "wycieczkę" do stolicy. Cel wycieczki jak zwykle pozostaje tajemnicą. Śniadowo w kolejnej sprawie na aut. Marklkofen już chyba partnerem gminy nie jest bo wójt swoje wie. Ja wiem że mieszkańcy Marklkofen też swoje wiedzą.

Podczas wizyty naszej gminy w Niemczech w tamtym roku były podobno straszne jaja. Niemcy byli zdziwieni i przestraszeni. Dużo na ten temat komentarzy po gminie krążyło. Może jedni i drudzy nie przypadli sobie do gustu pod nową władzą. A jaja były bo dużo na ten temat opowiadała Anna G. Nie wierzę że kłamała. Inni też opowiadali. Może dlatego obecna wizyta Niemców omija Śniadowo. Nie wiem. Może ktoś coś wie na ten temat?

No i masz!!! Znowu zrobił coś nie tak , a wy dopiero po roku sobie przypomieliście o tym .Coś z pamięcią???. " Monika09 "Właśnie powiedziałaś , cytuję: mieszkam daleko i u nas w kregach .. itd..., więc powiem tak, mieszkaj sobie tam dalej ,i pilnuj swoich kregów samorządowych, bo nie spodziejecie sie kiedy i tez będziecie mieli takiego PRYNCYPAŁA , lepiej uważajcie. Co się dotyczy Stowarzyszenia to jestem bardzo ciekawy ,czy jakikolwiek wójt wspólpracowałby z organizacją ,która działa po to ,aby wytykać jego błędy.

kostol, co ty pieprzysz, zejdź na ziemię i spójrz prawdzie w oczy.

kostol, masz rację, współpraca stowarzyszenie - wójt, to musztarda po obiedzie. Ale Monika ma rację, na pewno była taka szansa.
"Ale to już było i nie wróci więcej..."
Nikt o zdrowym umyśle nie będzie starał się o współpracę z kłamcą otoczonym kłamcami. Tak należy postrzegać wójta i przewodniczącego rady po opisanej wyżej sprawie w sądzie. To kupa prymitywnych kłamców. Bardzo mi żal mieszkańców gminy, że dają się nabijać w butelkę tak prymitywnej i obłudnej władzy. To nie samorząd, to kabaret.

Bolek jest nadal taka szansa gdyby byl madry wasz wojt uderzyl sie w piersi i przyznal sie do swoich bledow,ze pewne rzeczy robil zle.Powinien miec na tyle meskiej odwagi i sie przyzac ale na ile znam go nie zrobi tego bo brak mu meskiej ambicji. Inny na jego miejscu napewno by tak zrobil.Przeciez ludzie sa tylko ludzmi i prawie zawsze ucza sie na wlasnych bledach .Kostol jeszcze jedno zdanie do ciebie .Niestety my tez mielismy takiego wojta .Po roku czasu ci co wsadzili go na stolek szybko go zdjeli a byli to jego wyborcy.Teraz jest nowy wojt i jest tak jak sie nalezy .Powiem ci z wlasnych obserwacji .ze wojt tak jak prezydent jest reprezentantem naszego kraju lub gminy .Natomiast od rzadzenia jest premier z rzadem i dobry przewodniczacy gminy ze swoja rada .Ty kostol chyba jestes jeszcze mlody i nie rozumiesz na czym polega praca w samorzadzie. Przykro mi ale powinienes siegnac do fachowej lektury i pouczyc sie ty i wasi samorzadowcy bo inaczej przepadniecie .

Bolek jest nadal taka szansa gdyby byl madry wasz wojt uderzyl sie w piersi i przyznal sie do swoich bledow,ze pewne rzeczy robil zle.Powinien miec na tyle meskiej odwagi i sie przyzac ale na ile znam go nie zrobi tego bo brak mu meskiej ambicji. Inny na jego miejscu napewno by tak zrobil.Przeciez ludzie sa tylko ludzmi i prawie zawsze ucza sie na wlasnych bledach .Kostol jeszcze jedno zdanie do ciebie .Niestety my tez mielismy takiego wojta .Po roku czasu ci co wsadzili go na stolek szybko go zdjeli a byli to jego wyborcy.Teraz jest nowy wojt i jest tak jak sie nalezy .Powiem ci z wlasnych obserwacji .ze wojt tak jak prezydent jest reprezentantem naszego kraju lub gminy .Natomiast od rzadzenia jest premier z rzadem i dobry przewodniczacy gminy ze swoja rada .Ty kostol chyba jestes jeszcze mlody i nie rozumiesz na czym polega praca w samorzadzie. Przykro mi ale powinienes siegnac do fachowej lektury i pouczyc sie ty i wasi samorzadowcy bo inaczej przepadniecie .Odniose sie jeszcze co do stowarzyszenia otuz u nas jest i to kilka stowarzyszen sa zapraszani na wszystkie uroczystosci jak i na wszystkie sesje gminne i wszyscy razem uzgadniamy co jest do zrobienia i w jaki sposob bedziemy realizowac. Musze wam powiedziec ze zrobilismy naprawde duzo i w bardzo krotkim czasie .Wyborcy przekonali sie do nas ale jestesmy duza grupa i wszyscy pracujemy uczciwie.Trzeba tylko madrych i otwartych ludzi na wspolprace ,a wy w stowarzyszeniu widzicie tylko wrogow zle mysliccie bo z waszych mozgow robi wode wasz wojt bo chce jak najdluzej rzadic.LUDZIE OBUDZCIE SIE Z MARAZMU I OTWORZCIE SZEROKO OCZY BY NIE SMIALA SIE Z WAS CALA POLSKA .Uwierzcie w ludzi madrych i podarzajcie razem z nimi do lepszych czasow w waszej gminie ale bez takich ludzi jak wasz wojt .Zobaczycie ze wszystko wam zniszczy.

Monika pisze: "Zobaczycie że wszystko wam zniszczy" i sugeruje referendum. Tak to rozumiem. I według mnie ma rację. Wójt i Przewodniczący Rady Gminy stracili wiarygodność. Sąd udowodnił im, dwóm radnym i sekretarce składanie pod przysięgą fałszywych zeznań. Tacy ludzie nie powinni dalej rządzić. Pogwałcili wszelkie wartości. Nikt już nie będzie wierzył w to co mówią. Zgadzam się z Moniką, w stowarzyszeniu nie ma cymbałów i fakty świadczą, że nie widzą we wszystkich wrogów. Informacje przez nich przekazywane świadczą, że troszczą się o dalszy los gminy. I na pewno nie traktują tego w kategorii wrogów. Wrogów nie ma, są tylko ludzie kompetentni i niekompetentni. Ci drudzy rujnują finanse gminy i finał tej kadencji może być przykry. Żal, że w coś takiego wpisuje się kompetentna osoba jaką jest p. Skarbnik, która przykłada ręki do swawoli finansowej wójta. O radnych lepiej nie pisać, bo to w większości bezwolne instrumenty w rękach wójta i skarbnika. Monika przewiduje klapę. Ja też.

Tralala, tralala, a ja wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne wójta.

Co sądzicie o pani Skarbnik Ewie Szeląg?

Beksa jest na zewnątrz a tak naprawdę żmija jest i ssie na całego. To butna kompetencja i szarogęsi się. Straciła szacunek u współpracowników tą butą. Czy dla kasy dałaby sobie cycki obciąć? Nie wykluczone.

Skarbnik jest fachowcem, tak sądzę. Osobiście uważam, że jest jedną z licznych ofiar stylu pracy wójta. Może słabszą psychicznie od innych. Ale uważam również, że nadgorliwość naprawdę potrafi wyrządzić szkody. I może o to chodzi krytykom Pani Skarbnik.

Wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne wójta.

Skoro media interesują się stanem zdrowia Prezydenta RP, to dlaczego Wójt ma zostać pominięty, przecież to miejscowy przodownik.

A kto głosował na Wójta?Może ci,którym coś naobiecywał albo stawiał wódę?Przecież lubi przesiadywać z "koleżkami" w parku.

A-jeszcze jedno!Mówicie,że interesantów "olewa"?Dowiedzcie się się jak traktuje swoją najbliższą rodzinę!Kopary wam opadną.

Znam wspomnienia mieszkańców niektórych wiosek leżących za torami i bliżej lasu, jak to wóda stawiana przez kandydata lała się strumieniami, aż zacierali ręce, wielbiciele tego trunku, na wieść o spotkaniu przedwyborczym

A ja wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne wójta.

krecik86 co chcesz od Jędrka??

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

mieszkam w sniadowie od przeszlo 30 lat ale takiego cyrku to jeszcze nie bylo, stowarzyszenie kontra wojt. Poczekajmy do nastepnych wyborow kazdy bedzie mial szanse zostac wojtem ciekawy ile bedzie kandydatow:) bo jak narazie to chyba z tego co widze to sniadowem by chcialo rzadzic ze 30 osob:) beda ciekawe wybory

Cyrk to fakt. Będą ciekawe, to też fakt. Ja słyszałem o siedmiu kandydatach na wójta. Ilu jeszcze przybędzie? I jestem za tym, aby ilu ich by nie było, to każdego powinien przebadać przed wyborami psycholog i psychiatra. Bo drugiego takiego niewypału gmina może nie wytrzymać.

DNO !!!

I znów kłamca na wokandzie. I znów trzeba kłamać. Tym razem w sprawie wczorajszych wyborów. Jak długo jeszcze? Władza dla władzy a gmina tonie.

Marek co ty za bzdury wypisujesz na tej swojej stronce internetowej, za takie manipulacje i robienie ludziom wody z mózgu powinni ci zabronic nauczania dzieci, to propaganda aż głowa boli i to nauczyciel robi. marek co ty zatraciles juz calkiem poczucie wstydu. bronisz klamcy jak ci nie wstyd. nawet za pieniadze nie wolno sie tak upadlac.

kaszalot

I co, znowu wójt wywinął jakiś numer ? Ten człowiek to ma dar do przekretów i bajerowania swoich, nieświadomych "wielbicieli"

w naszej gminie głupota nie zna granic

kaszalot, filipek tego tekstu o wyborach nie napisał. budowa rozwiniętych zdań jest dla marka trudna. ale wstydu nie ma, to fakt.

zbyszek, ale i u nas na ulicy słychac ze czarek kilkoma glosami przegrał.

Jeszcze pytanie do Shaggiego - człowieka o niezliczonej liczbie ników: czy twoj szampon jest wystarczająco męski?

Pakero-bo ci mózg spóchnie od tego pakowania!Wrzuć na luz!

w gminie sniadowo tak jest, że kto kłamie ten ma sie dobrze. więcej kłamiesz to więcej zyskujesz. JAJA JAK BERETY. wytykasz kłamstwo jesteś kanalia i wróg. marek zrób sondaż kto jest najwiekszym kłamcą w gminie. dopiero będziesz mial żniwa.

A ja wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne wójta.

Kolejni ludzie muszą kłamać w interesie wójta. Przodownik umoczył dupę w dniu wyborów. On uważa że mu wszystko wolno a Oni naiwni w to wierzą. Ślepa wiara, bardzo ślepa. Jak długo można kłamać? Okazuje się w przypadku wójta Śniadowa do grobowej dechy.

a gdzie ten zegar atomowy, miał być zamontowany do 15 czerwca, coś ta droga ze Szczecina się wydłuża, a może następne kłamstwo ?

kukułka zdechła podobno i robią jej sekcję. stad te opoźnienie

"przesadna inwigilacja" czytam w sondażu na jednej ze str. propagandy gminnej. paranoja. inwigilacja jest inwigilacja. marek nie rób sondaży bo sie kompromitujesz razem z przodownikiem. sondaż jest manipulowany przez sam sposób opisu. to jest propaganda do bani.

ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ - kto to powiedział?

Publicznie oświadczam, że nie mam zamiaru specjalnie zajmować się wójtem p. Andrzejem Zarembą (jak chce autor tego tematu na forum) nie dlatego, że był i jest kłamcą i krętaczem, lecz dlatego, że jest to kompletne zero.

kaszalot

jak wczesniej wspomnialem jestem mieszkancem sniadowa od ponad 30lat, tak przygladam sie tej dyskusji i obiektywnie moge stwierdzic jedno. Ten wojt moze dobrze nie postepuje, ale wybral go ogół społeczeństwa, trzeba się z tym pogodzić. Niestety niektórzy nie mogą jak widać, na forum piszą ludzie tylko z opozycji co świadczy o wypowiedziach. Nie róbmy dziecinady, nie ośmieszajmy sie więcej

stronka filipka stosuje gebbelsowską propagandę czyli zero prawdy. w lokalu wyborczym wójt zaremba mógł przebywać cały dzień. i to nie jest przestępstwo i wątpię by komitet wyborczy miał o to pretensje. marek napisz prawdę czemu jest protest wyborczy a nie piszesz jak zwykle banialuki i robisz ludziom wodę z mózgu. kłamie wójt czemu jeszcze ty kłamiesz. napisz prawdę o przyczynach protestu wyborczego. wójt popełnił przestępstwo przeciwko wyborom a ty pajacujesz. marek ten twój pasztet jest dla naiwnych. nikt się na to nie nabierze. marek nie kłam bo dzieci w szkole będą pękały ze śmiechu jak dalej bedziesz wypisywał takie bzdety mijające sie z prawdą. wójt miał dopilnować praworządności wyborów a bezczelnie złamał ordynację. i to jest marek przyczyna protestu. marek nie kłam.

ciekawe ile temu redaktorkowi - mitomanowi wójt płaci za pisanie głupot?

Publicznie oswiadczam, ze bolek68 i kreator44 to ta sama osoba - dochowanek mamusi - zwany potocznie z ang. Shaggy - człowiek z nikąd - mąciciel nr 1 - człowiek o kilku nickach - twórca ruchu na forum - osoba pisząca sama dla siebie - porąbaniec namber łan - nie używa przecinków tylko k.... zatrzymuje wszelkie inicjatywy dla śniadowa przez ciąganie po sądach. konczę, bo jeszcze mnuie oskarży ze za szybko tańczyłam na nieoficjalnym festynie. Weź sie za robote pajacu bo nikt nie wie z czego wegetujesz. te twoje srowarzyszenie jest tak potrzebne jak wrzód na..

Chociaz nie jestem za A. Z to wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne Zbigniewa.

Moze ktos poda jakies adresy stron na ktorych mozna przeczytac o tym co dzieje sie w gminie.
Czyzby padla propozycja przebadania Zbigniewa G.???

Ponawiam wniosek o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne wójta.

bozata
jesteś super, szacuneczek

o Śniadowie przeczytacie na

www.sniadowo24.pl

co sie stało że zniknął kłamliwy wpis na stronce marka o proteście wyborczym? wójt wydał polecenie?

Publicznie oświadczam, że nie mam nic wspólnego z tekstami w poruszanym temacie pt. "Wójt Śniadowa na wokandzie" sygnowanymi podpisami: bozata, bolek68, kreator44, mafia13, romulus, pacjent i innymi. Choć przyznam, że wiele z tych tekstów ma sens. Przy okazji zapraszam na stronę internetową:

www.solidarnagmina.com

Wówczas Czytelnik pozna "dwie strony medalu".

Pozdrawiam zwolenników i przeciwników.

Zbigniew Dulewicz

Aleksander III

wiadomość ponownie jest. nadal niepełna i kłamliwa. marek cytujesz fragment protestu to znaczy go masz. jak go masz to nie ukrywaj. podaj pełną informację czego protest dotyczy. obecnie to nadal manipulacja. zupełny brak rzetelności ze strony administratora.
"Pełnomocnik wyborczy tego ostatniego komitetu od razu następnego dnia wniósł do Sądu Okręgowego w Łomży protest wyborczy przeciwko ważności wyborów przeprowadzonych w Szczepankowie z powodu (cytujemy) "przestępstwa przeciwko wyborom"."
a nie mógł wnieść? to jest wolny kraj marek. poczuj sie wreszcie wolnym i pisz prawde.

Czytam wpisy na forum i uważam, że są mało merytoryczne.
Przetnijmy spekulacje. Poniżej cytuję pełny tekst Protestu wyborczego, jaki złożyłem w imieniu KWW CEZARY POLKOWSKI, mając do tego uprawnienia jako pełnomocnik wyborczy. Nie popełniłem przestępstwa, a jedynie skorzystałem z przysługującego mi prawa, jakie daje Ordynacja wyborcza. I wszystko. (Z uwagi na interes osób trzecich dokonałem skrótu nazwisk.)

Zbigniew Dulewicz Śniadowo, dn. 23 czerwca 2008 r.
Pełnomocnik wyborczy
KWW CEZARY POLKOWSKI
ul. Łomżyńska 16
18-411 Śniadowo
tel. 086/4738 263

Sąd Okręgowy
I Wydział Cywilny
w Łomży
ul. Dworna 16
18-400 Łomża

P R O T E S T W Y B O R C Z Y

Na podstawie art. 59 pkt. 1 w związku z art. 58 pkt. 1, pkt. 2, pkt. 4 oraz art. 61 pkt. 1 Ustawy Ordynacja wyborcza do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw (Dz. U. Nr 95 z 1998 r. tekst jednolity z póź. zm.)
jako pełnomocnik KWW CEZARY POLKOWSKI
wnoszę protest wyborczy przeciwko ważności wyborów uzupełniających do Rady Gminy Śniadowo odbytych w dniu 22 czerwca 2008 roku w Okręgu wyborczym nr 5 z siedzibą Obwodowej Komisji Wyborczej nr 2 w Szczepankowie z powodu dopuszczenia się przestępstwa przeciwko wyborom i naruszenia ustawy dotyczącej sposobu przeprowadzenia wyborów:

1. Wójt Gminy Śniadowo Andrzej Z. w dniu wyborów ingerował bezpośrednio w pracę Obwodowej Komisji Wyborczej w lokalu wyborczym poprzez spisywanie z list nazwisk wyborców,
2. Umieszczenie na budynku siedziby Obwodowej Komisji Wyborczej nr 2 w Szczepankowie tablicy informacyjnej mogącej wprowadzać w błąd wyborców,

co w świetle ww. okoliczności mogło mieć zasadniczy wpływ na wynik wyborów.

Uzasadnienie

1. Jako pełnomocnik wyborczy KWW CEZARY POLKOWSKI otrzymałem informację telefoniczną od męża zaufania Zofii M. następującej treści: „Do lokalu wyborczego przyjechał wójt i zażyczył sobie listę spisu wyborców z miejscowości Młynik. Zrobił na oddzielnej kartce notatki, schował kartkę i opuścił lokal wyborczy. Widziałam przez okno, że pojechał samochodem służbowym w kierunku Młynika”. Po uzyskaniu tej informacji zadzwoniłem do siedziby Komisarza Wyborczego w Łomży (pod nr 086/2164497). Telefon odebrała kobieta, której przedstawiłem treść rozmowy z mężem zaufania Zofią M. i zapytałem co w takim przypadku jako pełnomocnik mam zrobić. Kobieta przyjęła do wiadomości moją informację zgadzając się ze mną w luźnej rozmowie, że takie zajście w lokalu wyborczym „to skandal”. Jednocześnie poinformowała mnie, że za chwilę skontaktuje się z Komisarzem i do mnie oddzwoni (podałem nr swojego telefonu komórkowego 694 850 436). Po upływie 10 minut zadzwoniła do mnie pracownica (inna kobieta niż w pierwszej rozmowie z tel. nr 086/2163135) i poinformowała, że po konsultacji z Komisarzem wyborczym sugerują mi, abym w związku z zaistniałym faktem złożył protest wyborczy do Sądu Okręgowego, gdyż na tym etapie Komisarz nie może interweniować. Przyjąłem to do wiadomości i natychmiast poinformowałem telefonicznie męża zaufania Zofię M., aby ww. fakt wniosła do protokołu Komisji Obwodowej. Co uczyniła, o czym poinformowała mnie osobiście po zakończeniu pracy Komisji Obwodowej.

Po zakończeniu pracy Komisji Obwodowej skontaktował się ze mną jej członek Paweł S. i poinformował, że członkowie komisji z ramienia przeciwnego komitetu wyborczego wraz z przewodniczącą nakłaniali pozostałych członków komisji w osobach Dorota B., Paweł S. oraz męża zaufania Zofię M. do odstąpienia ujmowania ww. faktu (tj. ingerencji wójta w listy wyborcze i robienie notatek do celów osobistych) w protokole prac komisji, na co wyżej wymienieni nie wyrazili zgody. Wówczas wniesiono zapis do protokołu, ale osoby sympatyzujące z wójtem i przeciwnym komitetem wyborczym w stosunku do reprezentowanego przeze mnie nie chciały potwierdzić pełnej wersji zaistniałego zdarzenia. Według zeznań członków wymienionej Komisji, zdarzenie - spór miał również zasadniczy wpływ na poważne opóźnienie zakończenia prac Komisji Obwodowej.
Opisane zdarzenie tj. ingerencja wójta w spis wyborców z wymienionej miejscowości i robienie notatek (spisywanie osób, które nie oddały głosu do momentu tego zdarzenia) mogło mieć decydujący wpływ na wynik wyborów albowiem po wizycie wójta w pewnym odstępie czasu przybyło głosujących. Wskazuje na to mała różnica głosów w wyniku wyborów kandydatów do Rady Gminy.
Opisany fakt ingerencji wójta w listy wyborcze oraz robienie notatek i możliwości wpływu tego zdarzenia na wynik wyborów był również przedmiotem rozmów członków Gminnej Komisji Wyborczej w Śniadowie po zakończeniu wyborów i przybyciu w godzinach późno wieczornych członków Komisji Obwodowej do siedziby Urzędu Gminy, o czym w dniu 23 czerwca 2008 r. w godzinach przedpołudniowych poinformował mnie telefonicznie członek Gminnej Komisji Wyborczej w Śniadowie Tadeusz B.

3. Umieszczenie na budynku siedziby Obwodowej Komisji Wyborczej dużej tablicy (w barwach i grafice stosowanej przez urzędy państwowe [dysponuję fotografią], a więc w świadomości mieszkańców uważane słusznie za obowiązujące) o treści: „Obwodowa Komisja ds. Referendum Nr 2 w Szczepankowie” w sposób zasadniczy mogła wpłynąć na zmniejszenie frekwencji wyborczej i tym samym zrezygnowanie z udziału w wyborach. W społeczności gminy Śniadowo od dłuższego czasu mają miejsce dyskusje o referendum w sprawie odwołania wójta. Umieszczenie centralnie tablicy o ww. treści na budynku lokalu wyborczego mogło błędnie sugerować wyborcom cel głosowania i mogli mylnie interpretować zwrot „referendum”. Obecnie słowo to jest „modne” w obliczu odbywania się różnych referendów w kraju i generalnie interpretowane jest jednoznacznie jako odwołanie „kogoś” lub zmianę „czegoś”. W przypadku wyborów do Rady Gminy Śniadowo w dn. 22 czerwca 2008 r. treść takiej tablicy mogła w świadomości wyborców wywołać takie skojarzenia, szczególnie u osób starszych i mogło wpłynąć na omijanie przez nich lokalu wyborczego lub zaniechania jego odwiedzenia w ogóle.

W świetle powyższych okoliczności wydaje się zasadne unieważnienie wyborów uzupełniających do Rady Gminy Śniadowo, które odbyły się w dniu 22 czerwca 2008 roku i przeprowadzenie wyborów ponownych.

Zbigniew Dulewicz
Pełnomocnik wyborczy
KWW CEZARY POLKOWSKI

W załączeniu:

- dodatkowo 2 egz. Protestu wyborczego

I po co spekulacje. Niech wyborcy i czytelnicy rozsądzą sami, czy miałem prawo skorzystać z Ustawy Ordynacja wyborcza do rad...

Zbigniew Dulewicz

Aleksander III

Dla porównania podaję poniżej pełny tekst informacji, jaka ukazała się na stronie www.sniadowo24.pl, która co jakiś czas znika i pojawia się i była modyfikowana.

"Przegrali i protestują PDF Drukuj Email
Wpisał Administrator 1
Poniedziałek, 30. Czerwiec 2008 08:52

Zawsze po wyborach są przegrani i wygrani. Tak też i po tych uzupełniających do Rady Gminy Śniadowo było. W okręgu wyborczym nr 5 wygrał pan Chełstowski Bogdan z Komitetu Wyborczego Wyborców Nasza Gmina, przegrał zaś pan Polkowski Cezary z Komitetu Wyborczego Wyborców Cezary Polkowski. Pełnomocnik wyborczy tego ostatniego komitetu od razu następnego dnia wniósł do Sądu Okręgowego w Łomży protest wyborczy przeciwko ważności wyborów przeprowadzonych w Szczepankowie z powodu (cytujemy) "przestępstwa przeciwko wyborom". Czy pełnomocnik miał prawo tak oceniać wydarzenia (używać słowa "przestępstwo")?

A jakie to było niby "przestępstwo"?

Protestujący w swoim piśmie skierowanym do sądu dopatrzyli się dwóch niby "przestępstw". Pierwsze polegało między innymi na przyjeździe wójta gminy do lokalu wyborczego (sala głosowania), a drugie na umieszczeniu na budynku siedziby komisji (nad wejściem do szkoły) błędnej tablicy (zamiast słowa "wybory" było "referendum", kolor i reszta wyrażeń były prawidłowe), co jakoby miało mieć wpływ na niską frekwencję wyborów. A jaka faktycznie była frekwencja tego dnia w Szczepankowie?

Głosowało około 70% uprawnionych do głosowania. Tak wysokiej frekwencji mogą pozazdrościć nam wszystkie okręgi wyborcze w całej Polsce! Dla porównania przypomnijmy, że frekwencja z wyborów na wójta z 2006 roku w gminie Śniadowo wyniosła około 53%.

Czy to były "przestępstwa"? Czy takimi niby "przestępstwami" mają zajmować się polskie sądy? Nie ma ważniejszych problemów, spraw, którymi można się zająć? Poczekajmy na werdykt ludzi wykształconych i uprawnionych do korzystania z terminologii prawniczej. Na koniec informujemy, że sprawa ta zostanie rozpatrzona przez sąd 23 lipca 2008 roku. O werdykcie oczywiście poinformujemy naszych drogich Internautów.
Zmieniony ( Poniedziałek, 30. Czerwiec 2008 09:00 )"

Uważam, że to ukróci spekulacje wpisujących na forum i da pełny obraz zdarzenia.

Zbigniew Dulewicz

Aleksander III

dziekuje za ten material. juz wiem kto klamie.
glosowalo niecale 62% a nie prawie 70%. ale jaja.
dzisiaj rano byly pomiary na dachu urzedu gminy. moze obiecany zegar bedzie wiekszy i bardziej atomowy?

pełna kompromitacja tuby propagandowej wójta.

Tak namieszali ci publicysci wójta, że nie wiedza teraz jak z tego wybrnąć. Strzelcie następną głupotę, bez sprawdzenia faktów. No śmiało !

Dedykacja dla Kamasia:

(…) by przyszedł czas, w którym dobrzy, sprawiedliwi, mieli więcej szans, a ci, którzy na sprawiedliwość podnoszą rękę, byli słabsi, eliminowani, nie mieli tej przewagi, którą mają dzisiaj. Jarosław Kaczyński

romulus ma rację
Ukrywanie prawdy piszac o czymś, zmienianie faktów na swą korzyść nigdy nie przynosi jedynie pożytku. Dlatego jestem przekonany, że odkrywanie prawdy to podstawa zdrowych relacji międzyludzkich.

kopary opadają. kłamstwo goni kłamstwo i kłamstwem pogania.

Co kryje się w treści Umowy najmu nr 39N6/369/2008 zawartej pomiędzy PKP a Gminą Śniadowo, że w § 15 pkt. 1 jest:
"Strony zobowiązują się do zachowania poufności, co do treści niniejszej Umowy, jak również co do wszelkich innych informacji zebranych w trakcie jej realizacji".
i w punkcie 4:
"Informacje inne niż wymienione w ust. 2 i 3 mogą być podane do wiadomości na podstawie pisemnej zgody drugiej strony".

No, no... ciekawa sprawa...

ja się pytam czy ktoś zna przypadek że ktoś wygrał i w związku z tym złożył protest że wygrał? znalazłem w internecie taki nagłówek:
"Przegrali i protestują".
i pada to w formie zarzutu. to co zdaniem tego grafomana ma protestować ten co wygrał bo nie zgadza się że wygrał?

O umowie z PKP innym razem, choć przyznam, że jaja to niesamowite. Przyznam również, że znam pełną treść umowy, dlatego o jajach piszę.

Bodajże w marcu tego roku jedna z księgowych zwierzyła mi się, że patrząc w papiery w urzędzie powoli przez mgłę zauważa drugie dno. Pytanie zasadnicze: jakie jest zdanie na ten temat p. skarbnik oraz radnych - członków komisji budżetowej?
Przyznam, że odpowiedzi może nikt nie uzyskać, bo całe to towarzystwo zachowuje się od ponad roku jak strusie, czyli głowa w piasek!!!

Czytałem na str. solidarnagmina.com umowę wójta z PKP. Ciekawa lektura. Gmina jest samorządem, a nie jakimś biznesowym interesem wójta, więc nie rozumiem paragrafu o poufności. Gmina jest nasza, więc radni powinni się zainteresować, czemu umowa ma być trzymana w tajemnicy. A swoją drogą dobrze, że społeczna organizacja dotarła do treści tej umowy, teraz wiemy co w trawie piszczy.

Sztuka przegrywania jest trudna, ale żeby robić z siebie pośmiewisko sugerując ze ludzie nie wiedzieli czego one dotyczą!!! Wybory te dotyczyły zaledwie dwóch niezbyt wielkich wsi i z cala pewności mogę zapewnić ze każdy wiedział o co w nich chodzi i kto chciał to na nie przyszedł. No cóż nie wszyscy umieją pogodzić sie z przegrana i zamiast z godnością pogratulować zwycięzcy wolą robić z siebie pajaca.

odbilo wam wszystkim!!! choroba na wladze jestescie beznadziejni!!!zero moralnosci zarowno jedni i drudzy aby dojsc do koryta...

Błędna diagnoza, nie jest to choroba na władzę, lecz choroba obecnie panującej władzy, szprycującej swoimi pomysłami i tejemniczymi decyzjami miejscowa społeczność. Gdzie ta jawność działania ,panie wójcie? tak buńczucznie zapowiadana przed wyborami. Patrzenie na ręce rządzącym i krytyka ,to też nie choroba, lecz prawo demokracji. Kto tego nie rozumie, niech sprawdzi, czy czasami nie jest już zainfekowany.

brawo romulus. na tym polega demokracja. kto tego nie rozumie rzeczywiście może być chory. I dlatego wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne wójta.

do romulus i kreator44:
jestem obiektywny nie ciagne zadnej ze stron, wg mnie nawiazujac do wczesniejszych komentarzy nasowa mi sie stwierdzenie ze jestescie tak samo chorzy na ta wladze jak ten wojt, tez byscie chcieli rzadzic ale ludzie was nie wybrali wczesniej, pchajcie sie moze sie dopchacie powodzenia darmozjady!!!

optymista bardzo upraszczasz sprawe. wedlug tego co piszesz, kazdy przejaw merytorycznej krytki poczynan wojta powinien byc traktowany jako walka o wladze. mamy dawac przyzwolenie na bzdurne dzialania wladzy. bzdura. wedlug twojego rozumowania nigdy nie nauczymy sie demokracji ani nie bedziemy potrafili z niej korzystac. klamią - dawac przyzwolenie. czynia krzywde - dawac przyzwolenie. opowiadaja banialuki - czynic przyzwolenie. marnuja publiczny grosz - dawac przyzwolenie. optymista zbyt upraszczasz sprawy. w demokracji władze daja ludzie. samemu sie po nia nie siegnie.

Co do pana kreatora44 to za przeproszeniem gów.... to pana obchodzi co dzieje sie z wójtem Śniadowa poza tym na jakiej wokandzie człowieku zastanów sie dobrze o czym piszesz jakos nikt o tym nie mówił a nagle zrobił sie problem.Nie wiem czy jest pan ze Śniadowa jeżeli nie to prosze o zamknięcie mordy jesli tak to pisz sobie te pierdoły

aha dodam jeszcze jedno nie dobierajcie wyszukanych słów bo i tak widze ze banda z was idiotów przeczytaliscie kilka słówek w słowniczku i szpanujecie ich znajomscią haha żal mi was tumany po zawodówkach

no i prosze, nic dodac, nic ujac, tresc wystarczy, aby stwierdzic jacy intelektualisci wspieraja miejscowego, a czasowego zarzadce

może cyber pokusi sie o wygloszenie swojej teorii na temat samoukow

ja wcale nie wspieram wójta tylko chodzi o to ze ktos kogo huuj obchodzi co sie dzieje w sniadowie wypowiada sie na ten temat a co do wójta to jest bo jest mógł by byc inny

cyber, toba powinien zajac sie administrator, dalszej polemiki z wulgaryzmami nie mam zamiaru prowadzic

to pisz do admina mnie to wali najwyzej zadam sobie trudu i załoze nowe konto

Wali, wali. Igrzyska, igrzyska, igrzyska.

wójt śniadowa ma prawo osobiście nie lubić ludzi którzy myślą inaczej jak on. ale skoro nienawiść zalewa mu oczy i sprawia że nie potrafi spojrzeć na sprawy gminy i jej społeczności obiektywnie powinien się zastanowić czy poradzi sobie ze sprawowaniem urzędu do końca kadencji.

kreator44 ciekawe jak Ty zostaniesz wojtem, jak bedziesz rzadzic??czy bedziesz mial samych przyjaciol??bo to normalne chyba ze rzadzacy ma swoich zwolennikow i przeciwnikow, w tym przypadku podobnie chorych przeciwnikow na wladze jak sam rzadzacy jestescie siebie warci:)

optymista co za pomysł. ja wójtem? nigdy mi nawet w snach to do głowy nie przyszło. mam wspaniałych przyjaciół i nie chcę ich stracić. regularnie chodzę do lekarza kilka chorób mnie nęka ale nic medycy nie mówią abym zapadł na tę niebezpieczną czyli chorobę na władzę. proszę nie mylić pojęć i ludzi.

Kamaś jest "dobrym wójtem", wszyscy wkoło mogą żerować. Żrących z publicznej kiesy jest całe mrowie, więc ten geniusz wystarczy, że będzie ich regularnie karmił i może być spokojny o władzę. Oczywiście to w wydaniu śniadowskim nie ma nic wspólnego z demokracją i samorządem. Pazerność nie zna takich pojęć.

Zastanawiająca jest w tym wszystkim sytuacja w jakiej znajdą się ci , którzy w tej chwili bezgranicznie schlebiają obecnemu. Czy w ten, czy w inny sposób Zaremba będzie musiał opuścić tron. Ciekawe kto po nim posprząta, co oni wtedy ze sobą zrobią? Ujawniając swoją postawę, /nie mam tu na mysli zależności służbowej/ wystawili sobie laurkę i nie sądzę ,aby następca chciał współpracować blisko z takimi osobami. Nie spodziewałem się po wielu tak żenującej postawy. Brak honoru, wazeliniarstwo, donosicielstwo i wręcz upadek moralny to cechy, którymi charakteryzuje się ta grupa popleczników obecnego wójta. To się ujawniło, aż nader wyraźnie ,za kilka "srebrników" zrobią wszystko. Nawet potrafią się upodlić do takiego stopnia jak to czynią obecnie.Żyjemy tu, mieszkamy, wychowujemy dzieci, zobaczymy jak czas to oceni,oj zobaczymy. Czy patrzenie prosto w oczy nie sprawi im trudności.

normalna kolej rzeczy, ten prywatny folwark się kiedyś skończy, krowa dojna odejdzie i żerowisko dla hien i sępów również.

tak jak wczesniej powiedzialem jestescie siebie warci bo u was to samo sie dzieje czyli macie swoich pionkow ktorzy wam donosza hehehe kto bedzie nastepca tego tronu?? pewnie ktos ze stowarzyszenia:) to sa wspaniali ludzie bez wad nieskazitelni odpowiedzialni nie pija nie pala:)

Gratuluję wiedzy mieszkańcom Śniadowo, zwłaszcza prawniczej wiedzy - znajomości kodeksu karnego. A tak na marginesie odbyła się już ta apelacja??

he... nudzicie sie ? czy martwicie o swoje stolki ?

Sezon urlopowy, sądy też muszą odpocząć.

A jednak!
Cytuję fragment postanowienia:

"POSTANOWIENIE

Dnia 23 lipca 2008 r.

Sąd Okręgowy w Łomży I Wydział Cywilny

(...) po rozpoznaniu w dniu 23 lipca 2008 r. protestu Zbigniewa Dulewicza pełnomocnika wyborczego KWW Cezary Polkowskiego
z udziałem Komisarza Wyborczego (...)
przeciwko ważności wyborów do samorządu terytorialnego

postanawia:

1. stwierdzić nieważność wyborów uzupełniających
do rady Gminy Śniadowo z dnia 22 czerwca 2008 r. w okręgu nr 5;

2. stwierdzić wygaśnięcie mandatu radnego Bogdana Chełstowskiego;

3. przeprowadzić ponownie wybory do Rady Gminy Śniadowo w okręgu nr 5 poprzez ponowne głosowanie."

Wyrok nie jest prawomocny.

Jednak sądy pracują, z tego co się orientuję to wójt Andrzej Zaremba namieszał do tego stopnia, że Sąd Okręgowy w Łomzy musiał unieważnić wybory uzupełniajace do Rady Gminy.
Ewenement na skalę krajową, jednak w Śniadowie jest to możliwe, poprzez swoją ignorancję i kłamstwa jeszcze nie jeden numer wywinie ten miejscowy włodarz.
Zlituj się pan wreszcie i przestań przynosić wstyd mieszkańcom gminy.

Są przecieki z sali Sądu Okręgowego:
ponoć w opinii Komisarza Wyborczego wójt Gminy Śniadowo wykazał się w dniu wyborów szczytem ignorancji i swoim zachowaniem naruszył rażąco prawo wyborcze a niektórzy świadkowie kłamali podczas zeznań w obronie wójta.
Jestem za zmianą tytułu publikacji na pewnym amatorskim portal z: "Przegrali i protestują" na: "Protestowali i wygrali".
Smaczne, prawda?!

to kogo teraz oplujecie w obronie wójta kłamców i ignorantów. mam też przecieki z tej dzisiejszej sprawy i dlatego wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne wójta PILNE powtarzam.

PANU JUŻ DZIĘKUJEMY, PANIE WÓJCIE - dość wstydu

hehe a ja wniosku o natychmiastowe przebadanie wszystkich chorych na wladze czyli A.Z i pozostalych durni ze stowarzyszenia

Tuba propagandowa wójta, amatorski portal, wycofała materiał o wyborach. A przecież miało być odwrotnie, po 23 lipca mieli zabrać głos w tej sprawie, tak zapowiadali. Taka postawa jest kompletnym lekceważeniem i brakiem rzetelności dziennikarskiej. A tak właściwie, to kolejna kompromitacja portalu, który z niewiadomych mi powodów broni faceta bez charakteru. Jako wyborcy jest mi przykro, że Pan Chełstwowski zadał się z takimi nieuczciwymi graczami.

dobrze powiedziane bolek, ta tuba propagandowa wójta to gazeta samorządowa i portal w internecie suto opłacane z pieniędzy podatników, czyli popularnie mówiąc płatna wazelina.

czytałem pełną informację na str solidarnagmina.com i zastanawiam się kogo miał na myśli komisarz wyborczy mówiąc "część świadków dopuściła się kłamstwa w obronie wójta"?

Z dotychczasowych informacji wynika, że część świadków kłamała, kto konkretnie nie wiadomo. Ale jeśli kłamali to sprawa powinna trafić do prokuratury (art. 233 § 1. Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3) z urzędu na wniosek oskarżyciela czyli pełnomocnika KWW? Ale to już nie moja sprawa.

To jest łatwe do obliczenia, ile osób i kto konkretnie składał fałszywe zeznania. W komisji było pięć osób, cztery kobiety i mężczyzna plus mąż zaufania, też kobieta. Trzy osoby, dwóch członków komisji (mężczyzna i kobieta) oraz kobieta mąż zaufania były z ramienia Komitetu skarżącego, którzy nie stanęli ze zrozumiałych względów w obronie wójta, bo postanowili mówić prawdę i tylko prawdę. Pozostaje trzy kobiety. Jedna z nich była przewodniczącą Komisji Obwodowej i poparła zasadność wniosku skarżącego. Pozostały dwie kobiety i to prawdopodobnie im udowodniono kłamstwo. O kogo chodzi należałoby spytać bezpośrednio zainteresowanych.

Juz chyba dosyc Andrzej pokazales jaki jestes wiarygodny.Przekonali sie juz wszyscy wyborcy nawet chyba Panie ,ktore klamaly ostatnio w sadzie.Tak naprawde to one powinny tez odpowiedziec za to z artykulu .Nastepna sprawa GOLEBNIK na gminie.Pstaw go sobie na chalupie na ul szerokiej tylko za swoje pieniadze .WON od naszych pieniedzy,podatkowych.Badz w koncu naszym wojtem dla ludzi a nie to WYNOCHA W KOLEJKE PO KURONIOWKE

RU DA7

Ruda7 słuszna uwaga, kłamcy powinni ponieść konsekwencje. Ale to zależy wyłącznie od pełnomocnika KWW czy skieruje wnioski do prokuratury o ściganie z urzędu wójta i zakłamanych "dam". Ta i wcześniejsze sprawy świadczą, że gmina jest rządzona przez kłamców.

Kolejna odsłona gminnego kabaretu w Śniadowie. Ponoć w porządku obrad na środową sesję jest ujęty punkt o podwyżce płacy dla wójta. Chyba po to, aby mógł pokrywać publicznymi pieniędzmi koszty przegranych spraw oraz pomysły na miarę dziecka z piaskownicy. Panie Przewodniczący Rady Gminy Śniadowo, Zdzisławie Zaremba, puknij się Pan w czoło, a może upały przegrzały Panu zwoje mózgowe?

przeczytałem tę informację to kpina dlatego wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne nie tylko wójta ale i przewodniczącego rady.

Bezczelność wójta Zaremby osiągnięła prawie apogeum, bo pewnie stać go
jeszcze na nie jeden nieprzewidywalny numer.Upominając się od radnych podwyżki przekroczył wszelkie granice przyzwitości. W sytuacji gdy ostatnio zawalił tyle spraw np. utajnienie przed radnymi umowy na dzierżawę dworca od PKP, dla niewiadomych celów, czy spowodowanie z jego winy unieważnienia przez Sąd Okręgowy wyborów uzupełniających ,ma czelność sięgać po pieniądze z budżetu dla zaspokojenia potrzeb własnago tyłka. A co jest z pracownikami, dlaczego nie otrzymują podwyżek jak w innych urzędach tylko wybiórczo daje się nagrodo-łapówki za poddaństwo i lojalność. Gdzie jest Sekretarz Gminy, który powinien zajmować się sprawami pracowników, a nie przypadkowy wójt z wyboru nie mający pojęcie o współpracy czy kierowaniem grupą fachowców. Kpina goni kpinę, autorzy ustawy samorządowej pewnie w najczarniejszych snach nie przewidywali takich przypadków. Dyletant i laik A.Zaremba posiada natomiast genialną umiejętność i w sposób perfidny celowo powoduje konflikty wśród pracowników i całej społeczności gminnej
Totalne kpiny z nas podatników, całej Rady i pracowników urzędu.

Kaletnik, popieram, przedstawiłeś sedno sprawy. Zapomniałeś dodać o prawdopodobnej karze finansowej (prawo przewiduje od 5000 do 40.000 złotych), którą pokryją podatnicy w wyniku samowoli budowlanej jakiej dopuścił się wójt, z powodu czego wszczęto z urzędu postępowanie. Chodzi o ten gołębnik na dachu UG, o którym pisze Ruda7. O nagrodach masz rację, wójt szasta pieniędzmi dlatego w tamtym roku koszty na administrację w UG wzrosły o około 345 złotych, o czym donosiły media. A w ogóle to kpina i działanie na krawędzi prawa lub bezprawia, kiedy poznaliśmy kłamstwa świadków w sprawie wójta (w tym radnych) o pomówienie i kłamstwa dwóch pań członków komisji obwodowej w Szczepankowie, które kłamały w obronie wójta. Wszyscy czekają na kolejny ruch pełnomocnika komitetu wyborczego Czarka P. w tej sprawie, bo kłamców powinno się srogo karać. Wszystko wskazuje, że od jutra wyrok będzie prawomocny, a to daje możliwość pełnomocnikowi skierowania wniosków o ukaranie osób składających fałszywe zeznania. Zobaczymy czy gościu (pełnomocnik) jest konsekwentny, a może obecny wyrok go satysfakcjonuje. Ja to bym dążył do ukarania tych butnych pań, ale nie jestem stroną w sprawie. A uderzyć po kieszeni obie damy i wójta, bo czemu podatnicy mają płacić za ich bezmyślność i świadome kłamstwo.

Za wokandę, podwyżka. Szykuje się nam jutro na sesji Rady Gminy niespotykana farsa. Wójt za swoje kłamstwa i matactwa,udowodnione w sądach w sposób bezdyskusyjny naciska na radnych o znaczną podwyżkę pensji. Pytam się co zrobił, że należy mu się taka podwyżka. Może wstyd jaki przynosi gminie na zewnątrz, rozdawnictwo społecznych pieniędzy, niegospodarność, staną się wreszcie hamulcem dla radnych przed podjęciem decyzji.
Rada Ministrów nową tabelą tylko sugeruje radnym, a nie nakazuje wysokie podwyżki dla wójtów, przecież rząd nie daje gminom dodatkowych pieniędzy na ten cel, radni muszą znaleźć w budżecie na to pieniądze tylko gdzie ich szukać, skoro na wszystko brak. Co wy na to, panowie radni, skąd nagle one się znajdą. Jest wiele ważniejszych celów społecznych niż podwyżka dla wójta, pamiętajcie, że nie sa to wasze pieniądze, co powiecie jak ich zabraknie po zaspokojeniu apetytu wójta. On umyje ręce i jak zwykle zwali wszystko na was.

Jak przewidywałem, tak się i stało, z relacji bezpośrednich uczestników, obecnych na wczorajszej sesji Rady Gminy w Śniadowie, farsa się odbyła. Przypadak czy celowe działanie, ale nastąpiło to dokładnie w dniu, w którym uprawomocnił się wyrok Sądu Okręgowego, który obnażył rażące naruszenie prawa podczas wyborów uzupełniających przez miejscowego wójta, co przyczyniło się do unieważnienia wyborów.Prymitywizm wójta polega na tym, że uważa on to za drobne uchybienie, czyli formalnie podważa decyzję sądu. Co w ten sposób określił podczas swojej odpowiedzi na pytanie radnego. Nic dodać, nic ująć, ignorant kompletny. Szkoda już słów i strzępienia języka na udowadnianie prymitywizmu tego pana. Nie pomogły logiczne argumenty trzech radnych inaczej widzących wysokość podwyżki dla wójta,reszta milczących, bo brak słownika do mądrej wypowiedzi, lecz bezgranicznie oddanych i bezradnych przegłosowała wysoką podwyżkę. Dla nich możliwości zasobów budżetowych są obojętne. Tsza dać, jak to mawiają i już. Mimo wszystko muszę jednak wrócić do wcześniej opisywanego pana, bo to czego się dopuścił na samym końcu, to już nie prymitywizm, to obraza wartości honoru narodowego.Na reakcję jednego z uczestników, że perfidnie kłamie wypowiadając się na temat wyborów, wójt palnął głupotę co jest ewidentnym idiotyzmem w tej sytuacji i użył dewizy Wojska Polskiego
"Bóg, Honor, Ojczyzna" Ni przypiął ni przyłatał do właśnie tej sytuacji. Wąski zakres wiedzy i brak błyskawicznej analizy co w wypowiadzi można użyć, a czego bezwzględnie wręcz nie wolno, dyskwalifikuje tego pana do używania tego typu haseł, a już nigdy tych, które zarezerwowane są dla ludzi honoru.

Cyt. marker1: "Nic dodać, nic ująć, ignorant kompletny.".
Bardzo delikatnie ujęte, przecież ten facet to gigantyczna pomyłka aż przykro patrzeć. "Bóg, Honor, Ojczyzna", ten facet powinien mieć uchwałą rady gminy i dekretem kurii biskupiej (to apel do proboszcza) zabronione używanie tak poważnego zwrotu. Takie słowa w ustach wójta Zaremby to kpina z Boga, Honoru i Ojczyzny. Natomiast kruciak z J... o takim samym nazwisku to kompromitacja i zupełny brak morale, ale nie dziwota przy produkcji kiełbas takie wartości nie mają znaczenia. Bananowa gmina, k... wa rzesz jego m... Ludzie nie mają na opał i podstawowe potrzeby a "bohater obłędu" jak minister ok. 9000 złotych miesięcznie i wyrównania ok. 15.000 zł. I jeszcze dodaje, że gmina w tym roku nie dostanie żadnych pieniędzy z UE i to nie z jego winy. Żeby nie wnioski byłego wójta to i pieniędzy w tamtym roku by nie było z zewnątrz. Co Ty facet bredzisz, gminy wkoło pozyskują miliony a Ty jeździsz i jeździsz, wozisz dupę, tracisz kasę na duperele i gówno z tego gmina ma a jeżeli już to poważne straty i zbędne koszty. Facet, przestań kłamać i ogłupiać. Były wójt nie rozpier... lał tak bezmyślnie kasy, nie pompował kolesiom, teraz jest dopiero kolesiowska gmina marnotrawiąca do bólu publiczny grosz. Pana rządzenie to jedno wielkie nieporozumienie, rozdawnictwo i rychła plajta publicznej kiesy. Ludzie, popytajcie kto i ile nagród dostał w tej kadencji a kopary Wam opadną do samych kolan, toż na te cele rozdano w tej kadencji setki tysięcy złotych, a teraz bierze się kredyty.
Wstyd, gigantyczny wstyd, panowie radni!
Natomiast gratulacje dla p.p. Malinowskiego, Skubicha i Igielskiego, szczere gratulacje.

Przewodniczący z nazwy, a marionetka wójta w rzeczywistości przekroczył wszelkie bariery idiotyzmu przedstawiając wniosek o podwyżkę dla wójta, motywował to między innymi aktywnością jaką wykazał się wójt w pozyskiwaniu funduszy na drogi w ubiegłym roku. Zapomniał biedaczek, że istnieje znane mu nagranie rozmowy, w której całą zasługę przypisuje jadnak Leszkowi, jak to sam powiedział i co pan na to panie Zdzisławie wyszedł pan popularnie mówiąc na fiuta. Może ma pan ochotę na przesłuchanie tej płyty ? Mocny sprzęt na dachu urzędu wreszcie zostanie wykorzystany. Nie ma problemu, w każdej chwili zostanie użyczona i niech wszyscy posłuchają np. w czasie planowanego festynu. To byłaby dopiero atrakcja. Nieświadomi pełnego obrazu wyborcy, poznają swoją zakłamaną pseudo władzę i jej prawdziwe oblicze. Już najwyższa pora przetrzeć oczy.

I co Panie Wojcie Zaremba powie Pan swoim wyborcom dlaczego nie prowadzi Pan zadnych inwestycji w gminie.Co skonczyly sie pieniadze Wojta SZABLOWSKIEGO i **** zimna.Czym sie Pan pochwali ale slyszalem ,ze Pan sam powoli podaje sie do dymisji .Moze najpierw rozliczy sie Pan ze swoich osiagniec w gminie .Jestes Pan SZUJA bo tylko potrafisz dzielic spoleczenstwo.Karmisz siebie i swoich przydupnikow klamstwem i obluda.Nigdy wiecej nie uzywaj slow BOG HONOR I OJCZYZNA .DLa ciebie to slowa CHAM OBLUDA I KLAMSTWO .

RU DA7

Ludzie dostają małpiego rozumu, w gminie Śniadowo oczywiście. Za srebrniki i apanaże oraz w obronie kłamstwa, obłędu, fałszu i obłudy poświęcają przyjaciół. Jedni z nich pozwolili sobie na rozwiązanie „męskiej” i przyjacielskiej umowy z pracownikiem za jego przynależność do działającego w gminie stowarzyszenia. Paranoja i bezprawie utaplane mąką. Jedno z drugim ma taki związek jak gówno z twarogiem. Żona pracodawcy posunęła się nawet do popełnienia moralnego harakiri i próbuje udowodnić, że wójt to alfa i omega oraz geniusz nadziany uczciwością i gospodarnością. Kobito, jak Ty się z tego wyspowiadasz? Nie moja brocha. Dla ratowania zgnilizny, rozdawnictwa niespotykanego w dotychczasowej historii gminy i obłudnych insektów poświęcono przyjaźń i poprawne relacje międzyludzkie. Ten moralny zakalec jest ciężko strawny, współczuję zbliżającego się bólu głowy i brzucha. Kobieto, to świeże urzędnicze krzesełko jeszcze nieraz Cię w zad sparzy i ręczę, że przybiegniesz o pomoc. Dostaniesz ją na pewno, bo ludzie, których teraz nieludzko, dla przyziemnych korzyści i bez honoru sponiewierałaś są uczciwi i kierują się godnymi wartościami.
Ta sprawa przekonała mnie do końca, że pełnomocnik wyborczy, który obnażył fałsz i obłudę obecnie rządzących w gminie powinien bez zająknięcia skierować sprawę do sądu o ukaranie za składanie fałszywych zeznań butne panie Zofię T. i Małgorzatę G. oraz obciążenia ich i niezrównoważonego wójta kosztami ponownych wyborów. Bardzo Pana o to proszę. Czas wytępić insekty, które kompromitują gminę i mają za nic uczciwie i ciężko pracujących ludzi oraz kalają wartości kryjące się pod szczytnym zwrotem BÓG HONOR OJCZYZNA.

Pozdrowienia dla Jerzego. Trzymaj fason, życie usunęło z Twej drogi małych ludzi a to niewielka strata.

kaletnik napisz troche wyrazniej o co chodzi

kaletnik,
człowieku ile w tobie życiowego jadu narosło, pewnie twoje zycie jest szare i bez perspektyw, współczujemy ci. Tyle złej nienawiści w tobie a innym wytykasz ich wady. Coś z twoją psychiką nie tak. Brrr..

wiecie co, 4 osoby piszą pod różnymi nikami, a najfajniejsze, że jedna osoba (ta co potrzebuje dużo szamponu) sama sobie odpowiada i namawia siebie, by wnosić kolejną sprawę do sądu. Oj psychika siada na bezrobociu. Do roboty uczciwej byś się wziął chłopie! A nie za politykę się bierzesz i ludzi po sądach ciągasz, to ciebie przerasta i zjada od środka.

wnioskuję o pilne przebadanie psychologiczno-psychiatryczne bolka alias kreatora, koniecznie rudą i przegranego markera, pamiętamy również o nieobecnym kaszalocie pływającym w brzoskwiniowych gajach

piszcie, piszcie więcej. wyrzućcie z siebie tę nienawiść, całą żółć wypełniającą wasze ciała i wtedy usiądźcie w pierwszych ławkach waszego kościoła, szukając ucieczki od waszych ambicji na wyrost

szkoda czasu i słów.
ten się śmieje kto się ostatni śmieje.

Powtarzacie się. Chciałbym zobaczyć Wasze miny, kiedy wojewoda zakończy Wam to kolesiowskie rozdawnictwo i odetnie Was od budżetowego cycka. Oj, będzie larum, oj będzie.

Mafia13 jest jak owsiki wchodzi w każdą dupę, która rządzi i karmi ich publicznym szmalem.

Jeszcze się wam nie znudzło? Ludzie !!!

Byście się spotkali, dali sobie po ryjach, chociaż by jakiś ubaw z tego był.

Brak rzeczywistej wiedzy merytorycznej i umiejętności podjęcia konkretnej polemiki na poruszaną tematykę, mafia nie potrafi się odnieść do poruszanychy wątków. Czy obnażanie kłamstw, manipulacje,to do was nie dociera. Reakcja sądów różnych instancji i wyroki w sprawach z udziałem wójta Zaremby jako obwinionego jest jednoznaczna, wszędzie Zaremba jest winny, bez najmniejszej wątpliwości dla sądu. Analizujcie dogłębnie i dopiero zabierajcie głoś, bo tak to ,,strzelacie bez prochu " nie mając pojęcia o powadze tematu.

FAŁSZYWA PRZYJAźŃ,CZYLI UPADEK MORALNY
"zawsze byłem zdania, że przyjaźń powinna być uczuciem tym najwyższym w hierarchi. Miłość oczywiście też jest ważna, ale nigdy nie wiadomo, czy ona nie przeminie...Przyjaźń natomiast.... Przyjacielowi powierza się swoje sekrety, ufa się mu, wierzy, że nie zostawi w ciężkich chwilach. Można się za nim śmiać i płakać, można po prostu być i już, życie staje się piękniejsze. Przyjaciel to ten, który daje ci swobodę bycia sobą.To ktoś, dla kogo chce się żyć, bo po prostu jest "

Kaletnik, masz rację ci ludzie ujawnili swoje oblicze, kompletne dno, za judaszowe srebrniki ,sprzedali się. Dobrze poznawać ludzi, wiadomo czego i od kogo się spodziewać.

ciezko jest utrzymac przyjazn w pracy szczegolnie wtedy gdy jeden jest pracodawca a drugi pracownikiem-po drugie lojalnosc a po pierwsze -------------------- / chcesz stracic przyjaciela - kolege to pozycz mu pieniadze albo zatrudnij godo pracy zlapal turek tatarzyna a tatarzyn go za leb trzyma kiedys sie musza puscic toz wiecznosc nie beda sie tak trzymac

przypominam jednoczesnie ze zaden z uczestnikow tego forum nie jest anonimowy i dziwie sie ze jeszcze osoby tu szkalowane na czele z wojtem nie zrobily z wami porzadku adijos obysmy sie nigdy nie spotkali

i chociaz bym szedl najciemniejsza dolina zla sie nie ulekne bo jestem najgorszym skorwysynem

asw w tobie drzemią jeszcze jakies zaszłości z poprzedniego wieku to
nie te czasy aby takie sugestie ktoś traktował powaznie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org