środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
DZIAŁALNOŚĆ - w co zainwestować?

W co zainwestować pieniądze, żeby zarobić, utrzymać się z tego i nie pracować u prywaciarzy, którzy tylko wykorzystują ludzi?

Co Waszym zdaniem jest potrzebne, przydatne, przynoszące korzyści w dzisiejszych czasach?Handel, usługi czy coś jeszcze?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: DZIAŁALNOŚĆ - w co zainwestować?

w Łomży chyba już nie wolnej branży...

No tak moze jeszcze podac dane kontrahentow, hurtowni i najlepsze miejsca gdzie schodzi towar...

A co już próbowałeś? Z czym ci nie wyszło?

nie próbowałem, ale jak się zastanowić nad czymkolwiek, to praktycznie w każdej dziedzinie jest firma, która ma monopol na naszym łomżyńskim rynku...

Najlepiej opłacaną dziedziną są usługi na tym można najwięcej zarobić .Opłaca się także inwestować w grunty na tym nikt jeszcze nie stracił także usługi +grunty

www.zespolronix.com

Drogi Motylku wydaje mi się że masz problem typowy dla wielu osób mających jakieś pieniądze zarobione za granicą i nie wiedzących co z nimi zrobić. Moja rada brzmi tak

Zapytaj samą siebie na czym się znasz?
Zainwestuj w coś o czym masz pojęcie.
Pchanie pieniędzy w interes o którym nie masz pojęcia to 100% utrata kapitału.

W tym momencie uwaga dla wszystkich tych co to obrażają się na pracodawców. Nic nie zastąpi wam doświadczenia zdobytego podczas pracy u "PRYWACIARZY" Oczywiście są prostaki nie szanujący pracowników to fakt, nie mniej więcej jest osób dbajacych o pracowników i firmę.

Jeśli brak ci doświadczenia to lepiej wpłać kasę do banku i szukaj pracy w zawodzie na którym się znasz. Zdobądź doświadczenie nawiąż kontakty i dopiero startuj. Uwierz mi pieniądze to zbyt mało by cokolwiek otwierać. Trzeba mieć wiedzę o specyfice rynku, doświadczenie np handlowe oraz kontakty. By to wszystko mieć trzeba pracować w danej branży. Jeśli tego nie masz to interes nie wypali

* Motylek * Ciekawi mnie jaki status będzie miała Twoja wymarzona firma. "Prywaciarzem" przecież nie chcesz być, brzydzisz się tym, więc...?

No tak. Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Na prywaciarzy się nie obrażam, bo bez nich byłoby słabiutko z pracą w ogóle. Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby pracować "na swoje". A co myślicie o transporcie czegokolwiek, przewóz, transport... Wiem, że wszystko już jest, ale jak to mówią: jeśli stu się z tego utrzymuje, to i 101 da radę.

Na takiej zasadzie właściwie działa wszystko.
Co do transportu to pomyśl nad oddziałem jakiejś firmy kurierskiej.
Możesz też kupić kilka samochodów i pracować dla nich jako podwykonawca.
Praca dla dużych firm jako podwykonawca daje możliwości zarobienia całkiem niezłej kasy.

transport? czy tych cenach paliw? samobój ;)

Jaki samobój? Przecież paliwo wpuszcza się w koszty uzyskania przychodu. Samobój byłby wtedy jak byś jeździł cieżarówką 500 km dziennie dla przyjemności.

Z taki podejściem i jak nie chcesz być"prywaciarzem" zainwestuj w krzesło i siądz pod kościołem.

Tylko jak nie zarobisz na te koszty to i siebie możesz w nie wpuścić. Co za denne myślenie "wpuszcza się w koszty" a co koszty ci ktoś zwraca?

i co z tego że wpuścisz w koszty jak po odliczeniu kosztów paliwa zarobisz np 10 zł? a narobisz sie po pachy. chyba nie ogladasz telewizji.zobacz co sie dzieje na świecie i w Polsce tez.ludzie dokładają już do interesu.

Tak wszyscy dokładają:) bardzi smieszne.
Motylek wez jedz do łodzi albo do warszawy na stadion kup kilka kartonów skarpet i koszulek. Pozniej znajdz se miejsce na rynku przylożysz ze 150% i biznes sie kręci:)

M@ster i BSN nie będę się z wami spierał bo widzę że niestety nie macie pojęcia o praktycznej stronie prowadzenia działalności gospodarczej.

Motylek jedno jest pewne kasa sama nie wpadnie inwestuj rozsądnie i nie słuchaj frajerów którym się nic nie opłaca. Na początku nie będzie dużej kasy ale z czasem każda firma prowadzona sumiennie umacnia swoją pozycję na rynku.

Zakładając 6 lat temu własną firmę kożystałem z doświadczenia zdobytego podczas pracy w firmach prywatnych.
Dlatego na początek proponuję wybierz swój kierunek.
Popracuj w tym fachu u kogoś, poznaj zasady od środka.
Dzięki tej wiedzy zaoszczędzisz masę pieniędzy.

Proponuję też byś poczytał książki dotyczące zasad prowadzenia działalności gospodarczej. Znajdziesz tam wiele ciekawych informacji dotyczących budowy marki firmy, umiejętności zarządzania zasobami ludzkimi i innych.

Nie ma dziś złotych interesów ale najgorsze co możesz zrobić to dołączyć do grona biadolących frajerów którym się nic nie opłaca. Nie bądź cipą bierz swoje życie we własne ręce. Ucz się i pracuj sukces, pieniądze pojawią się napewno.

posiadajac firme transportowa i 5 samochodow dostawczych, przy zwrocie podatku tankujesz 4 samochody a 5 masz gratis :)

kristoff ma racje, poczytaj troche literatury z zakresu misp, najlepiej bylo by miec jakąs praktykę lub tzw. wzor do nasladowania, mozesz pomyslec tez o szkole. wazne zeby nie robic nic na huraaaa

jesli chcesz pogadac troche o pomyslach na biznes to polecam Ci bardziej odpowiednie miejsce he bo tu malo jest osob do rozmowy na tym poziomie:)

http://www.biznesforum.pl/

pozdrawiam i zycze sukcesów

zainwestuj w alkochol 45%gwarantowane.

angella

Moze agencja towarzyska? potrzeba tak owych koniecznie!! powinne czym predzej wyprzec z rynku lomzynskiego wszelkie HURTOWNIE!!!!!!!!!

Eva Ali-baba

Złoto. poprostu kup złoto.

Nasz ŁKS najlepszy jest!!

Jak będziesz zajmował się transportem to daj znać mam kilka samochodów do sprzedania, jak masz chęć do dhl to daj znać.

Autor: Dorian (---.elomza.pl)
Data: 15-06-08 13:19

Złoto. poprostu kup złoto.

aha, jasne. Pamietaj tylko, ze jak o "superinwestycjach" jest glosno, to tak naprawde nie sa takie "super"...

Dobrze jest zainwestować w jakiś klub piłkarski. Jest sporo do wyboru. Kup np. Juventus Turyn, czy też FC Barcelonę i już możesz zarabiać kasę. Tam jeszcze nie znają numerów z gościem pseudo "krawiec" więc masz dużą szanse namieszać w rozgrywkach. Jeżeli Cię ten pomysł zainteresuje to podam Ci listę piłkarzy, na których można nieźle zarobić. Nie wiem jaką kasą dysponujesz, jeżeli masz jej niedużo to kup jakiś mniej znany klub - np KS Śniadowo, czy też Orły Wąchock. Powodzenia.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

zainwestuj w siebie

Autor: pool (80.240.162.---)
zainwestuj w siebie

sugestia wejścia w najstarszą branżę świata? ;P

Mam kilku znajomych którzy założyli działalnośc na usługi transportowe, potocznie mówiąc zajęli się transportem Tirami. Są to drobne firmy, jeden dwa ciągniki siodłowe, ale w dobie narastającego kryzysu, gdzie więksi w tej branży mają problemy z tym że ich tabor "stoi" nie wróżę im w najbliższym czasie "dobrej kariery". Biznes typu "oby się utrzymać na rynku" i " oby koszty były na zero" to obecnie kiepski biznes. Jak ropa jest tania to jeszcze jakoś idzie, ale gdy tylko ceny paliwa idą w górę już łapią się za kieszenie.......
Ale kto wie jak dalej potoczy się widmo kryzysu w Polsce?

ja inwestuję na pozycz.pl w pożyczki społecznościowe i sobie bardzo chwale :) zawsze to jakiś ekstra grosz do pensji

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org