środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
aparat cyfrowy

Witam. niedługo planuję zakup aparatu cyfrowego, no ale kompletnie się na tym nie znam. Chcę przeznaczyć około 400 zł. mam na oku Fujifilm FinePix A900 i SAMSUNG S760. Proszę o opinie, ewentualnie o polecenie czegoś innego. Dziekuję

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: aparat cyfrowy

rozumiem jak bys mial wydac 4 tys na aparat i zadawalbys takie pytanie-ale 400 zl! ty jestes normalny?

doctorr On chce kupic aparat cyfrowy a nie lustrzanke wiec za 400 juz sobie cos przyzwoitego kupi zobacz sobie jakis uzywany na allegro wylapiesz wtedy cos lepszego niz mialbys kupowac ze sklepu za 4 stowki

kup sobie telefon z aparatem i bedzie git. Dwa w jednym.))

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

logic86 ja to rozumiem ale przy takim nakladzie finansowym co by nie wybral to bedzie to szrot-wiec po co ten temat?

doctorr podalam 2 aparaty ktore kupie w tej cenie na allegro i wedlug mnie maja niezle parametry, a ja nie potrzebuje profesjonalnego aparatu. poza tym zastanow sie zanim znow cos napiszesz, bo czasy sie zmienily i dobry aparat mozna kupic juz za 1500, wiec jak nie masz nic ciekawego do napisania to poprostu nie pisz. nie kazdy wydaje duze pieniadze na taki sprzet

kup na allegro fuji 5600 lub 5500 to są półprofesjonalnez dobrym manualem aparaciki .Wtej cenie to najlepszy wybor. chyba ze chcesz kupic jakaś małpkę . Nie sluchaj dzieci NEO

Nie polecam tych aparatów wziąłbym na twym miejscu Canona PowerShot A510 i dużo lepiej będziesz zadowolony z niego

www.zespolronix.com

ja mam ten 2 i jest spoko nie nazekam

pamiętaj o kupnie karty pamięci, futerału, akumulatorków i ładowarki

js.b nie zrozumiales moich intencji w tym poscie-chodzilo mi o to ze przy takich sumach klient nie powinien zawracac dupy takimi pytaniami-a jesli myslisz ze za 1500 kupisz dobry aparat to jestes w bledzie-dobre aparaty kosztuja ponad 2 razy tyle-oczywiscie ty mozesz uwazac jakiegos sonego h9 lub podobne w tej cenie za dobry sprzet-to twoja sprawa

Widze dalej jest nieogarnięcie na tym forum , pytanie z góry jest założone chyba , że kolega pyta sie o aparat w granicach 400zł bo niewie co wybrać , a wy wyskakujecie z tekstami o droższych aparatach to chyba , logiczne jeśli by miał wiecej na to funduszy to by nawet was sie nie pytał bo wybór dzisiaj aparatów jest naprawde duży , a pytanie było konkretne... Sorry , za mały offtopic a teraz do rzeczy.. Ostatnio właśnie miałem w ręku SAMSUNGa S760 , nie jest to zły aparat zdjęcia robi nawet dobre jeżeli na taką cene no i jest możliwość zapisu wideo , do tego kupujesz karte SD 1Gb ( groszowa sprawa 20 zł maks )

pozdrawiam

Mam na sprzedaż Fuji Finepix s 5500 ,karta 256 mb,ładowarka + 4 akumulatorki,filtr UV i filtr polaryzacyjny oraz wszystko co było w momencie zakupu.

br1

Polecam canona PowerShot A460 bardzo dobry aparat. Jak kupiłem go to nie przepuszczałem że robi tak fajnie fotki:D jeżeli chcesz kuknąć jakie robi to zapraszam na www.dzielny.photoblog.pl

za 400pln to tylko Canona, cała reszta ma słabe obiektywy, a w Canonie zawsze jest szkło Canona

kiedyś, lat wiele temu miałem w łapach kilka Canonów. Modeli nie pamiętam, złomy jak nic. Garażowe aparaty z niemiec robiły mi lepsze zdjęcia. Ziarnistość w nich była przeokropna. O ile na słońcu zdjęcia wychodziły fajne, tak przy zmierzchnu bądź w pomieszczeniach - żenada. To co nieoświetlone przez lampe ( >2m ) to piksele wielkości dłoni.
Przy tej cenie polecam jakieś sony które bardzo dobrze rozwiązuje ten problem. kilka dni temu bawiłem się fujifilm, również niezłe zdjęcia - jednak lustrzanka to była i nie wiem jak się sprawdza w kompaktach.

dozbieraj sobie jeszcze kaski i kup sobie panasonic LUMIX TZ3, TZ4,ALBO TZ5 i bedziesz bardzo zadowolony . POLECAM

w lumixach również wychodzą ziarniste zdjęcia ;)
pokaż zdjęcie bez flasha o zmroku ;P

Jeżeli już to tylko jakiś canon. Kiedś miałem sonego, komplena porażka, potem canona A570 dziś to już przestarzały aparacik,ale robił o niebo lepsze zdjęcia,dla amatora spoko,teraz mam lustrzankę i mam jej wiele do zarzucenia im więcej się uczysz o fotografii tym aparaty i osprzęt zostawia wiele do życzenia. Na początek kup sobie jakiegoś canonika i będziesz zadowolony,to firma która robi aparaty dłużej niz większość firm razem wzięte.

Sony to jakiś crap jeśli chodzi o aparaty. Może gdyby te tańsze potrafiły zapisywać fotki w formacie RAW to może jeszcze.... a tak to dupsko !

________
Malachit

Nie powiedziałbym. Prosty przykład. Daje Wam do porównania zrobiobe zdjęcia tego samego obiektu za pomocą 5 aparatów. Warunki atmosferyczne identycze - 35^C, bechmurnie.

Pierwsze zdjęcie - Canon EOS-1DS, cena: 23 000zł http://llug.pl/images/4lomza/8ebx0208.jpg
Drugie zdjęcie - Sony DSLR-A100, cena: 1 500zł http://llug.pl/images/4lomza/dsc05893.jpg

Miedzy powyższymi zdjęciami różnica prawie praktycznie znikoma, na pewno nie warta tej ceny.

Trzecie zdjęcie - Canon IXY Digital 700, cena: ~400-500zł http://llug.pl/images/4lomza/img_2822.jpg
Czwarte zdjęcie - Canon EOS Digital Rebel XT, cena: 900zł http://llug.pl/images/4lomza/img_6296.jpg
Piąte zdjęcie - Nikon D100, cena: 1 600zł http://llug.pl/images/4lomza/dsc_5043.jpg

i 6 zdjęcie wygrzebałem:
Sony DSC-W120, cena: 500zł http://llug.pl/images/4lomza/dsc00019.jpg

@Western Digital

Prosty przykład. Idealnie prosta droga 35C, bezchmurnie. Dwa samochody jadą 50km/h. Pierwszy maluch a drugi audi a8. Oba przejadą ten sam odcinek w tym samym czasie.
Na podstawie tego też napiszę, ze między tymi samochodami różnica jest praktycznie znikoma, a na pewno nie warta tej ceny?

W tych aparatach porównaj ergonomię, szybkośc i celnośc, af, iso, wb, w różnych warunkach bo w takich przedstawionych przez Ciebie to nawet moja komórka dobre zdjęcie zrobi.

A co do apaartu do 400zł to polecam jakiegoś canona, samsungów kilka już miałem w rękach i żadnego z nich bym nie polecił.

niestety nie mialem okazji robic zdjec tych w wielu warunkach. a chodzilo mi tylko o to, by pokazać jakość zdjęć, a nie ilośc bajerów których człowiek pewnie i tak nigdy nie użyje

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org