Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
aparat cyfrowy |
Witam. niedługo planuję zakup aparatu cyfrowego, no ale kompletnie się na tym nie znam. Chcę przeznaczyć około 400 zł. mam na oku Fujifilm FinePix A900 i SAMSUNG S760. Proszę o opinie, ewentualnie o polecenie czegoś innego. Dziekuję
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: aparat cyfrowy |
rozumiem jak bys mial wydac 4 tys na aparat i zadawalbys takie pytanie-ale 400 zl! ty jestes normalny?
|
|
doctorr On chce kupic aparat cyfrowy a nie lustrzanke wiec za 400 juz sobie cos przyzwoitego kupi zobacz sobie jakis uzywany na allegro wylapiesz wtedy cos lepszego niz mialbys kupowac ze sklepu za 4 stowki
|
|
kup sobie telefon z aparatem i bedzie git. Dwa w jednym.)) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
logic86 ja to rozumiem ale przy takim nakladzie finansowym co by nie wybral to bedzie to szrot-wiec po co ten temat?
|
|
doctorr podalam 2 aparaty ktore kupie w tej cenie na allegro i wedlug mnie maja niezle parametry, a ja nie potrzebuje profesjonalnego aparatu. poza tym zastanow sie zanim znow cos napiszesz, bo czasy sie zmienily i dobry aparat mozna kupic juz za 1500, wiec jak nie masz nic ciekawego do napisania to poprostu nie pisz. nie kazdy wydaje duze pieniadze na taki sprzet
|
|
kup na allegro fuji 5600 lub 5500 to są półprofesjonalnez dobrym manualem aparaciki .Wtej cenie to najlepszy wybor. chyba ze chcesz kupic jakaś małpkę . Nie sluchaj dzieci NEO
|
|
Nie polecam tych aparatów wziąłbym na twym miejscu Canona PowerShot A510 i dużo lepiej będziesz zadowolony z niego www.zespolronix.com
|
|
ja mam ten 2 i jest spoko nie nazekam
|
|
pamiętaj o kupnie karty pamięci, futerału, akumulatorków i ładowarki
|
|
js.b nie zrozumiales moich intencji w tym poscie-chodzilo mi o to ze przy takich sumach klient nie powinien zawracac dupy takimi pytaniami-a jesli myslisz ze za 1500 kupisz dobry aparat to jestes w bledzie-dobre aparaty kosztuja ponad 2 razy tyle-oczywiscie ty mozesz uwazac jakiegos sonego h9 lub podobne w tej cenie za dobry sprzet-to twoja sprawa
|
|
Widze dalej jest nieogarnięcie na tym forum , pytanie z góry jest założone chyba , że kolega pyta sie o aparat w granicach 400zł bo niewie co wybrać , a wy wyskakujecie z tekstami o droższych aparatach to chyba , logiczne jeśli by miał wiecej na to funduszy to by nawet was sie nie pytał bo wybór dzisiaj aparatów jest naprawde duży , a pytanie było konkretne... Sorry , za mały offtopic a teraz do rzeczy.. Ostatnio właśnie miałem w ręku SAMSUNGa S760 , nie jest to zły aparat zdjęcia robi nawet dobre jeżeli na taką cene no i jest możliwość zapisu wideo , do tego kupujesz karte SD 1Gb ( groszowa sprawa 20 zł maks ) pozdrawiam
|
|
Mam na sprzedaż Fuji Finepix s 5500 ,karta 256 mb,ładowarka + 4 akumulatorki,filtr UV i filtr polaryzacyjny oraz wszystko co było w momencie zakupu. br1
|
|
Polecam canona PowerShot A460 bardzo dobry aparat. Jak kupiłem go to nie przepuszczałem że robi tak fajnie fotki:D jeżeli chcesz kuknąć jakie robi to zapraszam na www.dzielny.photoblog.pl
|
|
za 400pln to tylko Canona, cała reszta ma słabe obiektywy, a w Canonie zawsze jest szkło Canona
|
|
kiedyś, lat wiele temu miałem w łapach kilka Canonów. Modeli nie pamiętam, złomy jak nic. Garażowe aparaty z niemiec robiły mi lepsze zdjęcia. Ziarnistość w nich była przeokropna. O ile na słońcu zdjęcia wychodziły fajne, tak przy zmierzchnu bądź w pomieszczeniach - żenada. To co nieoświetlone przez lampe ( >2m ) to piksele wielkości dłoni. Przy tej cenie polecam jakieś sony które bardzo dobrze rozwiązuje ten problem. kilka dni temu bawiłem się fujifilm, również niezłe zdjęcia - jednak lustrzanka to była i nie wiem jak się sprawdza w kompaktach.
|
|
dozbieraj sobie jeszcze kaski i kup sobie panasonic LUMIX TZ3, TZ4,ALBO TZ5 i bedziesz bardzo zadowolony . POLECAM
|
|
w lumixach również wychodzą ziarniste zdjęcia ;) pokaż zdjęcie bez flasha o zmroku ;P
|
|
Jeżeli już to tylko jakiś canon. Kiedś miałem sonego, komplena porażka, potem canona A570 dziś to już przestarzały aparacik,ale robił o niebo lepsze zdjęcia,dla amatora spoko,teraz mam lustrzankę i mam jej wiele do zarzucenia im więcej się uczysz o fotografii tym aparaty i osprzęt zostawia wiele do życzenia. Na początek kup sobie jakiegoś canonika i będziesz zadowolony,to firma która robi aparaty dłużej niz większość firm razem wzięte.
|
|
Sony to jakiś crap jeśli chodzi o aparaty. Może gdyby te tańsze potrafiły zapisywać fotki w formacie RAW to może jeszcze.... a tak to dupsko ! ________ Malachit
|
|
Nie powiedziałbym. Prosty przykład. Daje Wam do porównania zrobiobe zdjęcia tego samego obiektu za pomocą 5 aparatów. Warunki atmosferyczne identycze - 35^C, bechmurnie. Pierwsze zdjęcie - Canon EOS-1DS, cena: 23 000zł http://llug.pl/images/4lomza/8ebx0208.jpg Drugie zdjęcie - Sony DSLR-A100, cena: 1 500zł http://llug.pl/images/4lomza/dsc05893.jpg Miedzy powyższymi zdjęciami różnica prawie praktycznie znikoma, na pewno nie warta tej ceny. Trzecie zdjęcie - Canon IXY Digital 700, cena: ~400-500zł http://llug.pl/images/4lomza/img_2822.jpg Czwarte zdjęcie - Canon EOS Digital Rebel XT, cena: 900zł http://llug.pl/images/4lomza/img_6296.jpg Piąte zdjęcie - Nikon D100, cena: 1 600zł http://llug.pl/images/4lomza/dsc_5043.jpg
|
|
|
@Western Digital Prosty przykład. Idealnie prosta droga 35C, bezchmurnie. Dwa samochody jadą 50km/h. Pierwszy maluch a drugi audi a8. Oba przejadą ten sam odcinek w tym samym czasie. Na podstawie tego też napiszę, ze między tymi samochodami różnica jest praktycznie znikoma, a na pewno nie warta tej ceny? W tych aparatach porównaj ergonomię, szybkośc i celnośc, af, iso, wb, w różnych warunkach bo w takich przedstawionych przez Ciebie to nawet moja komórka dobre zdjęcie zrobi. A co do apaartu do 400zł to polecam jakiegoś canona, samsungów kilka już miałem w rękach i żadnego z nich bym nie polecił.
|
|
niestety nie mialem okazji robic zdjec tych w wielu warunkach. a chodzilo mi tylko o to, by pokazać jakość zdjęć, a nie ilośc bajerów których człowiek pewnie i tak nigdy nie użyje
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |