Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
naprawa komputera |
Nie myślałam, że znalezienie kogoś, kto by sie zajął naprawą komputera to taki problem. Możecie polecić mi kogoś kto zna sie na rzeczy, bo mam wrażenie że łomżyńskie firmy są bardzo leniwe...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: naprawa komputera |
Co się stało z komputerem?naprawiam,najczęściej znajomym.
|
|
a co sie zepsuło?
|
|
Gdybym wiedziała, to sama bym naprawiła :) Ale wyglada to tak: Właczam, po kolei otwiera sie co sie ma otworzyć i za chwile pojawia sie niebieska plansza z jakąś chińszczyzną i wszystko robi sie czarne ... i znów sie wszystko po kolei uruchamia...no i znów niebieska plansza z chińszczyzną, której nie mam czasu przeczytac bo robi sie czarno i wszystko od poczatku sie uruchamia. I tak w koło panie macieju...
|
|
przeiciez to prosta naprawa... wystarczy wziasc aparat cyfrowy i zrobic szybko zdjecie tej planszy która ci sie ukazuje, przeczytac co tam pisze po chińsku i sama go naprawisz ;-)
|
|
kolego poprostu masz wirusa albo cos z dyskiem format:c niewidze innego wyjscia.
|
|
fachowcy.... najlepsze wyjście format c: :) n/c...
|
|
Przeinstalować system i format na pewno pomorze.Ten niebieski ekran o którym mówisz to awaria systemu.
|
|
proponuje najpierw przywracanie systemu poprzez tryb awaryjny...
|
|
Wystarczy gruntowny skan dysk za pomocą konsoli Windowsa w trybie awaryjnym i to wszystko.
|
|
A może trybu awaryjnego też nie można odpalić? Tak jak mówili,format 'c' na pewno pomoże,chyba ,że to problem z dyskiem twardym..
|
|
Ojojoj hahaha lepiej koleżance nie pomagajcie takimi poradami bo gorzej zepsuje komputer niż ma ;-D , ja polecam poprostu zobaczyć jaki dokladnie to jest błąd , bo przyczyn może być multum , od awarii systemu po awarie któregoś z podzespołów w komputerze ;-) jeżeli nic nie da sie zdziałać albo brak sił bądź doświadczenia polecam oddać do jakiegoś serwisu/sklepu komputerowego pozdrawiam
|
|
... :) o własnie! czy ja adam słodowy jestem??? od początku swiata pytam czy znacie kogoś kogo możecie mi polecić, bo już wam na przykład naprawił i nie marudził...Ale mimo to dziękuję za rady...jak mnie natchnie to spróbuje nie zepsuć do końca...
|
|
W sklepie komputerowym zrobią to w kilka godzin za nie wielką kwotę (jeśli to jest to o czym myślę)
|
|
lec do experta na broniewskiego. czy tez jakiegos innego serwisu, napewno podolaja problemowi
|
|
Kurde ale Znawcy takie głupoty piszecie ze normalnie szok.Ten niebieski ekran pojawia się na parę sekund czyli mignie coś i restart od nowa komputer sie uruchamia czyli to wina pamięci ram na pewno .Trzeba by było przetestować pamięć jakimś programem testującym długo to trwa ale wykazało by wadę.Polecam ci sklep komputery-Serwis Al Legionów 60A obok Asaja www.zespolronix.com
|
|
Od razu widać waszą znajomość tematu. Niebieski ekran przy starcie systemu może oznaczać praktycznie wszystko! Od błędu pamięci ram, poprzez braki plików systemowych, błędy systemu plików, błędy sektora rozruchowego MBR (master boot record), uszkodzenie tablicy partycji i wiele, wiele innych. Wszystko wyjaśnia właśnie ten niebieski ekran. Na górze jest zawsze napisane, dużymi literami, co jest powodem wstrzymania ładowania systemu. W tym wypadku zazwyczaj pomaga reinstalacja systemu. Nie jest wymagane formatowanie (chyba, że to wina tablicy partycji, lub systemu plików). Proponuję więc ustawić w biosie bootowanie w pierwszej kolejności z napędu CD/DVD, włożyć płytkę z Windowsem (zakładam, iż jest to XP). Następnie wybrać rozpoczęcie instalacji, wybrać partycję C:\ i przy pytaniu o formatowanie i system plików, wybrać opcję "Pozostaw system plików bez zmian". Pozwoli to zachować zawartość dysku. Nadpisaniu ulegnie jedynie folder C:\Windows. Jeśli chodzi o serwisy komputerowe w Łomży, to faktycznie jest z tym problem. Komputery-Serwis na Legionów? Chyba sobie Tommek żartujesz. Ten gość nie ma pojęcia co robi. Może zna się na oprogramowaniu fiskalnym i kasach fiskalnych, ale o komputerach nie ma zielonego pojęcia. Jeśli miałbym gdziekolwiek oddać komputer do serwisu, to był by to Speed na Dwornej. Przynajmniej nie próbują nikogo naciągać i z błędu systemu plików nie robią wadliwej kości ram... Prowokator
|
|
Mógłbym się tego podjąć.spotykałem sie z takimi problemami.
|
|
Prowokator chyba troszkę przesadziłeś, korzystałam z serwisu w Mazowieckiej kilka razy i jestem innego zdania natomiast ten twój spped raczej zajmuje się czym innym niż naprawą komputerów,co do gościa od kas fiskalnych to masz rację rzeczywiście zajmuje się kasami i oprogramowaniem systemów do obsługi firm, ale ma pracowników którzy zajmują się taż drobniejszymi naprawami i polecam porozmawiać właśnie z tą panią która siedzi w punkcie obok asaja.( drobna,szybka i tania naprawa) angella
|
|
Dzięki wszystkim. Komputer został oddany do naprawy w Office Center. Dzisiaj ma być już gotowy do odebrania. Zobaczymy co z tego wyniknie... pozdrawiam :)
|
|
Witam!Mam mały problem, ponieważ mój komputer po uruchomieniu go nie działa.Cały czas jest czarny ekran.Nie wiem co robic.Dziękuje i pozdrawiam.Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
|
|
Prowokator to jedyna osoba, która napisała coś z sensem. Pozdrawiam ludzi, którzy na każdy błąd komputera reagują jednym.. format c: Użytkownik komputera dzwoni do pomocy technicznej: - Jaka to usterka?- pyta technik. - Z zasilacza wydobywa się dym. - Trzeba wymienić zasilacz. Nie! Muszę tylko zmienić pliki startup. - Proszę pana, zasilacz jest uszkodzony. Musi pan go wymienić. - W żadnym razie! Jeden facet powiedział mi, że muszę tylko zmienić pliki startup i to usunie problem! Wszystko czego potrzebuję, to znać polecenie. - Przepraszam. Normalnie nie informujemy o tym klientów, ale istnieje nie udokumentowane polecenie DOS-u, które usuwa problem. - Wiedziałem! - Proszę dodać linię LOAD NOSMOKE.COM na końcu pliku CONFIG.SYS. Proszę mi powiedzieć, czy się udało. Kilka minut później: - To nie działa. Mój zasilacz wciąż dymi. - No tak, jakiej wersji DOS-u pan używa? - MS-DOS 6.22. - Tu jest pana problem. Ta wersja DOS-u nie zawiera NOSMOKE. Proszę skontaktować się z Microsoftem i poprosić o nakładkę, która będzie zawierała ten plik. Proszę mi powiedzieć, czy się udało. Godzinę później: - Potrzebuję nowego zasilacza. - Jak pan do tego doszedł? - Zadzwoniłem do Microsoftu i zapytałem o NOSMOKE. Wtedy oni zaczęli mi zadawać pytania na temat typu mojego zasilacza. - I co panu powiedzieli? - Powiedzieli mi, że mój zasilacz nie jest kompatybilny z poleceniem NOSMOKE. Pozdrawiam :)
|
|
w jednym poście pieprzą że format C to idiotyczny sposób, inni że lepsza jest reinstalacja. a powiedzcie mi czym to się różni? podczas instalacji i tak jest automatycznie formatowany dysk(C) Inna sprawa to jak dla mnie określenie Format C to taki synonim reinstalacji systemu.
|
|
fieras4 włącz monitor... ;-) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Tez uwazam, ze Prowokator napisal najbardziej z sensem. Niebieski ekran wcale nie musi oznaczac awarii pamieci. Ja od siebie dodam jeszcze tylko, ze wcale nie trzeba od razu ani formatowac, ani nadgrywac systemu. Jak sie wie co sie robi, to mozna go czesto uratowac z poziomu konsoli odzyskiwania (nie tryb awaryjny), do ktorej mamy dostep po bootowaniu z plyty. Reinstalacja owszem, pomoze prawie zawsze, ale po co sobie dokladac tyle roboty... A co do serwisow, to ja od siebie polecam Xeromax na Mazowieckiej, bo serwis maja naprawde dobry.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |