Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak zrezygnować z subskrybcji tematu? |
Co zrobić żeby już nie dostawać odpowiedzi na tema na e-mail?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak zrezygnować z subskrybcji tematu? |
Monika.Sz. napisał(a): > Co zrobić żeby już nie dostawać odpowiedzi na wybrany temat na e-mail?
|
|
Dodaj jak masz możliwośc w swojej poczcie jako spam ;-) pozdrawiam
|
|
Niestety nie ma takiej możliwości. Przy napisaniu kolejnej wiadomości odznacz opcję "Odpowiedzi wysyłaj na podany e-mail". Wiadomości dalej będą przychodziły, ale masz podstawy to zgłoszenia spamu :P
|
|
Przecież to bardzo proste. Większość poczt ma możliwośc ustawienia filtrów. W taki filtr wpisujesz np. adres z którego przychodzą listy lub temat lub słowo kluczowe itd. Wiele firm zachęca do podania emaila, a potem stale zasypuje nas listami, reklamowymi. Wrzuca się delikwentów na filt i po sprawie. Masz czystą pocztę, a można założyć dziesiątki filtrów.
|
|
Proste...jak dla kogo.Ja się kompletnie na tym nie znam.Jak mam to zrobić?
|
|
Trudno na forum napisać wszystkie ustawienia filtra dla różnych poczt. Podam przykład poczty WP.PL Po otwarciu skrzynki, wchodzisz w Opcje. W dziale Obsługa przychodzących listów, klikasz temat Filtry Wyświetla się nagłówek Poczta >Opcje> Używane filtry. Jeśli nie ma żadnego, poniżej okna jest przyciski Dodaj, Edytuj, Usuń. Klikasz Dodaj. Pojawia się okno: Gdzie wpisujesz nazwa filtra dowolna, ja napisałem Sprzątacz Warunki dla filtra: zaznaczyłem dowolny z poniższych warunków musi być spełniony ale możesz wybrać wszystkie. Dalsze pola wypełniasz wedle uznania. Ja wypełniłem tylko pierwsze Od zawiera np. monika@wp.pl, tu też można wpisać więcej słów i większą ilość np. adresów. Poniżej w to wykonaj przesuń do folderu Kosz po wszystkim klikasz zapisz i już. Pojawia się okno z filtrami i nasz z zapisem: 1.Sprzątacz- Jeśli spełniony dowolny warunek "od” zawiera monika@wp.pl to przesuń do folderu Kosz. W jednym filtrze możesz zmieniać warunki, klikając Edytuj. Podałem przykład z przenoszeniem do kosza, ale jest opcja usuń. By jej użyć należy kliknąć na "filtr zaawansowany", pola wypełniamy jak w przykładze wyżej, z tym, że w Akcja dla filtra zaznaczamy usuń wiadomość Ja używam tej wersji, bo nie trzeba opróżniać kosza. Pozdrawiam
|
|
Dziękuję za pomoc ;)
|
|
załóż sobie drugą pocztę i po kłopocie angella
|