Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sztuki walki w Łomży ? |
Witam, czy orientuje się ktoś jakie są obecnie szkoły walki w Łomży ? Znalazłem stronę Aikido, Taekwondo i jakieś karate ale aikido to raczej lipa..., do tych od taekwondo mam troche za daleko a karate jeszcze nie sprawdzałem, bo interesuje mnie bardziej kickbox lub boks... czytałem ,że jakaś szkoła boksu ma być otwarta 1 września ,ale ja szukam czegoś raczej na wakacje...Jeżeli zna ktoś jakieś namiary na box, kickbox lub coś innego od tych wymienionych - pisać :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sztuki walki w Łomży ? |
REF
|
|
Majestic na trenuje boks ale w domu:P Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
He ja mam worek i często w niego nawalam , ale nie znam żadnych super combosów i takich bajerów jakich można się w takiej szkole nauczyć :P
|
|
idź do zatrudniaka,a poznasz twardą sztukę walki o zasiłek hehe
|
|
witam powiem ci tyle ze bardzo zle mowisz leckewarzac tak aikido idz i sam zobacz sie przekonaj na wlasnej skurze co sie tam dzieje i dopiero pisz ehehhe pozdrawiam
|
|
Hmmm można by spróbować , ale bardziej interesują mnie uderzenia niż chwyty :]
|
|
Majestic i co zwiekszyła ci sie siła uderzenia??:D A tak wogóle to ile minut walisz w niego??;) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Tam może i się zwiększyła jeszcze nie miałem na kim przetestować :P A wale tak po 15 min w przerwach pomiędzy seriami na siłce ;) Ale wracając do tematu...:> Słyszał ktoś o jakiejś szkole kick-box'ingu w Łomży ?
|
|
Aha nie miałeś hehe:D ja Też nie:P Na kierzkowej jest coś w tej Podstawówce chyba:P Ja tez pakuje i boksuje zapomniałem dodać:D Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Hmm Pakero nie jesteś przypadkiem zarejestrowany na sfd.pl ? Bo ten twój podpis już gdzieś widziałem :D
|
|
Majestic Może Jestem xD Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
REF
|
|
REF
|
|
MECH Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
na kierzkowej w sp od 1 wrzesnia ;d narazie trener zawiesil treningi z nieznanych przyczyn ;/
|
|
hmm wracając do tematu to jest jeszcze w łomży aikido ?? albo boks?? viva la feta,viva la grass,viva tableta,viva la kwas :d
|
|
KRAV MAGA - w tej szkole kolo 2 lo przy zjeździe na rondzie na bernatowicza w strone jednaczewiaka to chyba podstawowa nr 2 co 2 tygodnie treningi ale drozyzna jak ja pierdziele zdzierajo kase 100 zl za miecha w tym co 2 tygodnie piatek sobota treningi 3 godzinne to wychodzi 4 treningi w miesiacy po 3 godziny ....
|
|
ty bys dawal lekcje za darmo jak bys mial umiejetnosci?
|
|
3 godzinny trening to bardzo cięzko Ja mam swoje 1,5 godziny (Thai Kick Boxing) i często na koniec wleke nogi za soba Łomża leży na Mazowszu !
|
|
wiem chodziłem na KM i wcale nie jest ciężko 3 godziny. Tzn zależy jak dla kogo. A ile kosztuje Thai Kick Boxing za miecha i w jakie dni treningi? 100zł to wcale nie dużo ;p no i czy wiecie coś na temat Aikido albo boksu? :) viva la feta,viva la grass,viva tableta,viva la kwas :d
|
|
Aikido jest, ale Ci którzy je lekceważą..... mają rację :)) Oglądałem ich trening. Żarty i żarciki... a laikiem w sportach chwytanych uwierzcie nie jestem. W klubie karate jest ekipa trenująca brazylijskie jiu-jitsu/luta livre. Ciężko o oficjalny namiar, ale wystarczy zajść na trening karate i zapytać, bo dużo osób trenuje obydwa.
|
|
a gdzie to jest i kiedy?? a trenowałeś coś wczesniej? a z tego co się orientuje to jiu jitsu to walka raczej w patrerze .. dlaczego uwazasz ze aikido jest słabe? zły trener czy jak ? moze słabe zaangażowanie trenujących :P boks albo muai thai by było dobre ... to jak wie ktos coś o boksie w łomży? viva la feta,viva la grass,viva tableta,viva la kwas :d
|
|
Na ogół jest w niedziele i wtorki. Taa, trenowałem to i owo :) A ekipa do jiu jitsu jest całkiem całkiem obecnymi czasy. I tak, jest to w 80% parter. Co do aikido, to nigdy mi nie imponowało, a jak widywałem ich treningi w budowlance, to tam jakieś małe dziewczynki fikały po macie, jacyś starsi goście rozkminiali o życiu w przerwach między padaniem na matę. Ja oczywiście nie chcę nikogo zniechęcać, sport jest fajny i nie trzeba zaraz być wielkim rozp..dalaczem. Są rzeczy dla każdego. Ale z pierwszych postów wyczytałem, że ktoś szuka konkretnej walki na poziomie. A to znajdzie na jiu-jitsu... + atmosfera jest bardzo koleżeńska :)
|
|
hehe walka na poziomie w parterze :) ja szukam czegoś raczej w stujce.. Boks, Muai Thai ewentualnie Thai Kick Boxing.. bo jak Mówiesz że tam na Aikido dzieci i starsi goście to odpada:P ... ja chce sie czegos nauczyć o walce a nie o życiu :) viva la feta,viva la grass,viva tableta,viva la kwas :d
|
|
i co wie ktoś coś o boksie? viva la feta,viva la grass,viva tableta,viva la kwas :d
|
|
Tak jak ktoś powiedział jest i nie lekceważcie aikido.Żarty i żarciki są, tak samo dorośli i dzieci. I tak jak powiedział siemko tylko widział. Chcesz to przyjdź poćwicz ale nie licz ze po 5 treningach będziesz super hiper. Na tą sztukę walki potrzeba naprawdę dużo czasu. I nie zniechęcaj się tym że jest dużo dzieci. Co do wątpliwości skuteczności aikido wystarczy powiedziec że sensei prowadzi szkolenia dla ochroniarzy i całe te ćwiczenie odnosi do walki realnej. Więc aikido to nie lipa.
|
|
Znowu zabrałem się za szukanie jakiś zajęć walki, miałem temat zakładać ale patrze ,że stary został odkopany :P Treningi aikido były w sp 10 (nie wiem czy dalej są) ale to raczej sport "chwytany" , dźwignie i te sprawy...Taekwondo to już coś lepszego ale jak dla mnie troche lipa, jakieś zajęcia Krav Magi znalazłem: http://www.kravmaga.pl/oddzialy/lomza/index.htm nie wiem czy to o tym pisaliście wyżej,wg. mnie 100zł i treningi co 2 tyg 2 dni w tygodniu to raczej drogo :> Kickbox gdzieś jest ale nie wiem gdzie , boks chyba też ,ale coś takiego jak MMA to raczej nie w Łomży :P Może od tamtej pory otworzyli coś nowego ? Ktoś orientuje się gdzie,kiedy co i jak ? (i za ile ?:D)
|
|
Aikido nadal jest w sp 10.Też coś o kickboxingu czytałem ale już nie pamiętam gdzie to było. Poszukaj na forum powinno być.
|
|
Ostatni post w tym temacie był z 2009 roku więc odświeżam i pytam się was jakie są sztuki walki w łomży?oprócz KM
|
|
Miasto jak ***** smutne nawet porządnej sekcji nie ma, tym bardziej centrum sportów walki.
|
|
No niestety a może ktoś się orientuje czy jakaś sekcja będzie w przyszłości może otwierana?
|
|
kickboxing jest w łomżyńskim klubie karate
|
|
Ponawiam temat. Pakuje teraz troche z kuplem i niby tak się troche okładamy, wiecie gdzie można z trenerem poćwiczyć ? Jestem jeszcze małolat ;p (14 lat) ale ogarnięty, mam 176 cm i ogólnie tak bym chciał się pokatować żeby coś w końcu porobić a nie jak każdy dzieciak przed kompem siedzieć. Naj mnie interesuje king boxing, jak coś macie to piszcie, w końcu sportowa Łomża : D
|
|
kingboxing hahahaha, KICKBOXING Na poznanskiej w WSA jest boks - idz tam, boks w lomzy jest dobry dla malolatow w Twoim wieku Jak juz ogarniesz stojke to mozesz isc na mma w klubie K-1, na skrzyzowaniu przy blaszaku (obok ASAJA) A moze spodoba Ci sie boks, posparujesz, pojedziesz na zawody, a moze wymiekniesz po tygodniu. Boks jest pon-wt-pt o 17:30 bodajze. a mma: http://www.mmalomza.linuxpl.info/
|
|
Też nie słyszałam o czymś takim jak kingboxing :)
|
|
Tutaj masz jak wygląda trener, zawodnicy, sala Nie wiem czemu na sali są zdjęte work i gruszkii, może dlatego, że tuż przed zawodami robili szybkość i nie były potrzebne, to trener wziął wypełnić trochę by były twardsze. http://www.youtube.com/watch?v=3J1Qg3o7W_I
|
|
Orientuje się ktoś co znajduje się teraz w Łomży aktualnie?
|
|
I co z siłowniami w Łomży? Pro fitness wydaje mi się tylko optymalna.
|
|
Pro fitness przyzwoite ale dla laikow. Jednak jak ktos szuka porzadnej silowni to tylko Best. Najwazniejsze ze nie ma tloku a sprzetu ze 4 x wiecej i chyba nowy. Co prawda cena najwyzsza ale akurat dla mnie to plus bo nie ma bydla pod nogami. ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |