poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Juwenalia

Co sądzicie na następujący temat?
Taka impreza jak Juwenalia króre mają się odbyć 06.06.2008r to jest w sumie jedyna taka impreza w roku na terenie naszej wioski. Czy miejsce w którym ma się odbyć cała impreza jest właściwie dobrane tj. Stary Rynek?
Myśle, że liczba przybyłych osób może sparaliżować centrum miasta.
Może muszla koncertowa przy ul.Zjazd?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Juwenalia

heheeh no ich chyba po..balo juwenalia robic na starym rynku, zero miejsca no chyba ze to ma byc jakis festyn jak na wiosce heh

zgadzam sie z tobą powinna byc impreza na muszli, a tak pozatym w wakacje ma byc feel, ja juz bylam na feelu w bialymstoku na bank masa ludzi przyjdzie, za malo miejsca wedlug mnie powinno byc na muszli

kleks napisz do nich napewno nie wpadli na to by zrobic na muszli.

wpadli wpadli ale to rektor uczelni zadecydowal o lokalizacji imprezy.

i po całosci dal ciała

Łomża leży na Mazowszu !

Prezydent pewnie też w tym maczał palce ;)

JUWENALIA 2008
STARY RYNEK
PIĄTEK 6 CZERWCA
10.00 Msza św. w katedrze pw. św. Michała Archanioła w Łomży
11.15 Przemarsz ulicami miasta (od Placu Niepodległości na Stary Rynek)
a) oficjalne otwarcie „Dni Kultury Studenckiej”
b) przekazanie kluczy do bram miasta przez Prezydenta Miasta Łomża
12.00 Występ zespołu Pieśni i Tańca Łomża
13.05 Pokaz tańca
13.30 Koncert Studia Piosenki PopArt
14.20 Koncert zespołu 14against5
15.10 Koncert zespołu Kenai
16.10 Występ kabaretu DNO
17.20 Koncert zespołu Yorgus Band
18.20 Aukcja charytatywna
19.20 Koncert Eweliny Flinty
20.30 Koncert East Clubbers

Biorąc pod uwagę godziny rozpoczęcia poszczególnych imprez odnoszę wrażenie, że to impreza dla gimnazjalistów a nie juwenalia (co by nie musieli z rodzicami przychodzić).

/też kiedyś studiowałem i chętnie przyszedłbym zobaczyć jak to będzie, ale z uwagi na fakt, że pracę kończę o 18,00 to i nie wiele zobaczę..../

z drugiej strony, biorąc mając na uwadze, iż Łomża jest maistem emerytów i rencistów nie dziwi mnie pora o jakiej impreza się zakończy- przecież to już prawie cisza nocna i ktoś może na milicje zadzwonić...

/a z plakatów można wyczytać, że to są "Dni Łomży" /

Juwenalia-kupa pijanych i zarzyganych studentow na miescie.

co ty wiesz o juwenaliach ?

co Wy w ogóle pitolicie...
Z tego co się orientuję to impreza jest do 22giej więc w tym jest problem!!!
Nie wiem kto to załatwiał, ale to jest główny problem... :/
Władze miasta i uczelni nie są świadome chyba czym są prawdziwe juwenalia... myślą, że jak rzucą trochę hajsu, to już jest fajnie i wszyscy są happy...
A w rzeczywistości Łomży potrzebne są Juwenalia na gruuuuubo...

pewnie nikt z władz miasta (odpowiedzialnych za juwenalia) tak naprawdę nie studiował, albo studia skończyli w łomży, kiedy jeszcze nie było takiej tradycji i nie wiedzą jak taka impreza powinna wyglądać...

(w sumie w łomży więcej kościołów niż uczelni)

..... i pomyliły im się godziny rozpoczęcia z zakończenia

albo zrobili to celowo, by babcie z dziećmi też mogły uczestniczyć w tej uroczystości /na mszy pewnie będzie więcej emerytów niż studentów....

no dokładnie tak...
"Miasto" pewnie myśli, że jak na początek to i tak jest dobrze...
Ale jaki już się bawić to na całego :D
Nawet jak organizowali te całe "dni Łomży" przez ostatnie parę lat to przecież kończyły się też koło 22-23 max...
W tym mieście potrzebne są zmiany na najwyższych stołkach :D

byłem w Wawie na głównych imprezach Juwenaliowych w tym roku i każda się kończyła przed 23, więc nie wiem ocb z tymi godzinami...
wiadomo, że po Juwenaliach się zaczyna właściwa impreza ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

hagan chyba nie znasz układów rządzących naszym pięknym miastem? Tutaj nawet parada równości musiałby się mszą zacząć.

Tak marudzicie, ze wcześnie się kończy impreza. A fakty są takie, że o 22 wszystko sie dopiero zaczyna. Mowa oczywiście o after party, Które odbędzie się w Rampie. Tam możecie imprezować do rana.

Abcd - dobre... /z tą paradą równości i mszą, ha

a w rampie to już nadrobicie niedociągnięcia i będzie git.

kortowiada.pl
wejdzcie i zobaczcie jak wyglądają prawdziwe juwenalia! ;P

otoz to M@ster! :) sama jestem studentka Uwm-u i jestem dumna ze nasze juwenalia sa uwazane za najlepsze w Polsce...bo sa najlepsze;D

buahaha... też macie powód do dumy ROTFL

a na którym miejscu w rankingach jest Wasza uczelnia? :D
pewnie niewiele wyżej co i lokalne uczelnie :P

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ludzie o czym wy piszecie, przejdzie się chociaż raz do Warszawy na juwenalia

lepsze takie niż żadne, najlepiej to sami sprubujcie znaleźć w tym mieście sponsorów a potem zorganizować coś lepszego niż było w tym roku. Jak by nic nie było to gorzej byście miadolili (narzekali)

Jebać ... nie byłem nie żałuje ... pełno najebanych 16 latków hah. żal aż ściska jak co nie którzy się tak ostro najebali :) to chyba była impreza ALKOPARTY ?? no ale huuuj tam... niby dla studentów i tak dzieci piwo piją i chodzą spać nie dadzą hyh

Bartes- to dla ciebie
http://zakupy.wp.pl/S%C5%82ownik-poprawnej-polszczy-PWN-Drabik-Lidia-Sobol-El%C5%BCbieta-2607-141478.html?ticaid=1606a
wychowywałeś się w patologicznej rodzinie więc nie wiesz, że młodzi ludzie mają prawo do rozrywki jak dorośli.
A co do picia piwa to wielu przyszło z własnym zaopatrzeniem
a my wszystkich nie będziemy sprawdzać co mają pod bluzą.
Pozdrawiam imprezowiczów

do juwenaliów to temu daleeeko, juwenalia są tylko dla studentów a to jakaś otwarta impreza dla każdego, policja powinna po kolei łapać tych nawalonych gówniarzy i do domku podwieźć, się dowiedzą, że jak pić to cichaczem a nie się z tym obnosić.

Patologiczny to ty jesteś kurwoo nie wiesz to nie gadaj ... no debilizm się tylko rodzi na takich imprezach :) brawo ,właśnie takie imprezy sie robi zamknięte tylko dla studentów a nie dla 14nastek co piwo se kupią na tej ''imprezie'' a co do twojego słownika to poprawną polszczyzną ci przetłumaczę żebyś se wsadził go głęboko w dup*e . Pasuje ?

ważne że " się w koncu zaczęło" dziać, myśle że juwenalia z roku na rok będą coraz lepsze. brakuje tylko miasteczka studenckiego na kórego terenie można by organizować różne atrakcje.

słoneczko na którym roku jestes i jaki wydział?

bardzo fajnie wyszło wsio jedyny minus to to że mało miejsca było no i że przy ulicy gdzie tworzyły sie korki a poza tym łatwo do wypadku było bo małolat jeden z drugim nie patrzą czy coś jedzie tylko odrazu wpieprza sie na jezdnie... :/ ale ogólnie impreza udana oby więcej takich a co do ludzi to co za różnica czy starsi czy młodsi a gdzie jest napisanie że to impreza TYLKO dla studentów?? owszem niby tak powinno byc ale czy to aż tak wielką różnice robi?? bo moim zdniem nie... pozdrowienia dla organizatorów i wielkie dzięki ;-)

nie wiem na jakiej imprezie w wawie byłeś do 23 ja byłem na sggw to do 1 grali, a potem każdy spać na trawie szedł i rano się budził i do domu

byłem na trzech imprezach na Syrence i wszystkie się skończyły grubo przed 23...

I jak 14against5 zagrało?

SaneOne otoz nie wiem czy wiesz ale temat dotyczy juwenaliow ale na tym tle znacznie wyroznia sie olsztynska kortowiada:) tym bardziej ze jestem studentka 1 roku-wpia ( to odpowiedz na pytanie M@stera:)) to tym wieksze wrazenie zoribly na mnie tamtejsze juwenalia.Jezeli chcesz podyskutowac o rankingach uczelni wyzszych to nie sadze azeby byl to odpowiedni temat a najlepiej byloby gdybys sam powiedzial gdzie studiujesz:) pozdrawiam serdecznie zyczac milego wieczoru:)

kto byl na kortowiadzie to wie.... ;P
hehe ja w tym roku opuszczam mury tego wydziału ;/ chociaż kto wie, jeszcze jest wszystko możliwe ;P pozdrawiam

no jasne i tego sie trzymajmy-jedynie kortowiada ma taki klimat atmosfere i w ogole mozna by dlugo wyliczac..;) Ty M@ster wiesz o czym mowie:P a miasteczka akademickiego (jedynego w Polsce) moga nam wszyscy pozazdroscic:)

to sobie miejscie te kortowiade a my bedziemy mieli nasze Łomżyńskie Juwenalia nie podoba się to wypi*** nie musicie sie wypowiadac, przychodzić i tego ogladac. Mi sie podobalo, jestem studentka, a niedlugo absolwentka jednej z uczelni i zawsze bede za swoimi.

miejcie*

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org