Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
strajk pocztowców w łomży |
bravo tak trzymać
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: strajk pocztowców w łomży |
podnieść ludziom zarobki i nie będzie strajku
|
|
j....y socjalizm, nigdy go chyba z ludzi nie wykorzenimy :/
|
|
perkoz co masz na myśli ????
|
|
a to, ze jestem przeciwny wszelkim strajkom. Jezeli praca nie spelnia moich oczekiwan, to szukam innej, nie wymuszam prymitywnymi metodami na zarzadzie firmy spelnienia moich zadan. Niestety, wiekszosc nie widzi dalej niz kawal kielbasy.
|
|
nie chca pracowac to wypi...lac z roboty na ich miejsce napewno sa chetni, zawsze wszystkim malo, maja za duza swobode dlatego tak jest, juz nie wspomne o nauczycielach, pielegniarkach, itp. co grzeja du.e na krzeslach, nie chcesz robic to WON
|
|
Logic86- niewielie wiesz. "nie chcą pracowac to wypie...lac z roboty" - to jest akurat najgorszy scenariusz dla kierownictwa poczty. Nie ma chętnych na miejsce listyonoszy. Wiekszość tych ludzi pracuje na poczcie ponieważ staż pracy trwa wiecej niż 10lat i to może kwestia przezwyczajenia do ciężkiej pracy. Młodzi przychodza popracują 2-3 dnia i mówią dziękuje za taką pracę i takie wynagrodzenie. Rekordzista to przepracowane 4 godz. Wydaje sie że to fajna praca, na powietrzu. Uwierz to praca bardzo ciężka, na którą jestem w 99 % pewien byś nawet nie spojrzał. PS. Wnioskuje z twojego nicku ze masz 22lata, będziesz miał rodzinę, dzieci przestaniesz tak myśleć. Będziesz robił wszystko aby zapewnić im godziwe życie. A tak na marginesie pewnie sie jeszcze uczysz wiec o pracy i prawdziwym życiu nie masz pojęcia.
|
|
spokojnie niech sobie strajkuja , a prywatni operatorzy sobie skorzystaja z tego, juz niedługo zwolni sie rynek na usługi pocztowe całkowicie to juz niebedzie takiego problemy z niedostarczonymi listami, z resztą u nas w Łomzy juz niema wystarczy przejsc sie do PAF-u na długa oni tez zajmuja sie roznoszeniem i dystrybucja listów!! noproblem, Poczta Polska juz nie jest monopolista u nas wiec niech nie wiele mogą zyskac tym strajkiem bo wiem ze juz pare uredów w Łomzy zaczeło korzystac z usług PAF-u i niemartwia sie strajkiem!!! ale oczywiscie więcej pieniedzy nalezy sie kazdemu w tym kraju, nie tylko prezydentowi naszego miasta!!!!
|
|
Stefan01 wnioskuje ze pracujesz na poczcie badz sam jestes listonoszem ze taki obcykany jestes w tym temacie, wkurza mnie tylko to ze wszyscy caly czas strajkuja jak nie ten to ten wiem ze w tym miescie zapiepsza sie za psie pieniadze ale juz tego(chyba) sie nie zmieni, jak napisales zebym mial rodzine inaczej bym patrzyl na te sprawe napewno by tak bylo. Tak wiec zycze Tobie sukcesow w zyciu prywatnym jak i zawodowym, pozdrawiam.
|
|
Rozumiem, ze za ciezka prace naleza sie godziwe pieniadze i to popieram... Naleza sie jednak one wszystkim !!! Tak samo lekarzom, nauczycielom, listonoszom jak i robotnikom... Uwazam jednak, ze (patrzac na mlode pokolenie) wynagrodzenie minimalne powinno byc ustalone kierujac sie np. posiadanym wyksztalceniem, doswiadczeniem w danej branzy i wzrostem cen (zywnosci itd...)... Dlaczego np. nauczyciel (np. na stazu) ma zarabiac duuuzo wiecej niz wynosi "normalne stazowe" ??? Dlaczego lekarz po uzyskaniu specjalizacji ma zarabiac wiecej niz osoba ktora skonczyla np. 2 kierunki studiow ? Rozumiem, inna odpowiedzialnosc zgoda, ale poziom wyksztalcenia ten sam!!! Wiec niech najnizsza krajowa bedzie chociazby 1/3 tego czego domagaja sie lekarze !!! Tak apropos jesli tak Wam (pracujacym w "panstwowkach") wszystkim zle w "panstwowce" to idzcie do prywaciarza, gdzie nie macie zwykle: - pracy nawet na podstawie normalnej umowy o prace lecz (czesto dla mlodych sa to umowy zlecenie), - zadnych "odpraw", -"wczasow pod grusza", -"trzynastek", -mozliwosci "zaciagania" nisko oprocentowanych kredytow, -dodatkow na remonty (np. dla policjantow), -w przypadku kobiet mozliwosci spokojnego urodzenia dzieciaczka i powrotu do pracy itd... Nie wiem jak jest w przypadku listonoszy... Uwazam jednak, ze Wasza praca jest ciezka (mroz,deszcz, upal) ciagle w biegu i z kilogramami listow... Kazdemu nalezy sie napewno podwyzka... Mam tylko prosbe do Wszystkich innych pracujacych w "panstwowkach" (szpitalach, urzedach,szkolach itd...) zastanowcie sie zanim zaczniecie strajkowac czy gdybyscie pracowali u "prywaciarzy" to mielibyscie duzo "slodziej" niz obecnie ...???!?!?! magia_2
|
|
" Dlaczego lekarz po uzyskaniu specjalizacji ma zarabiac wiecej niz osoba ktora skonczyla np. 2 kierunki studiow ? Rozumiem, inna odpowiedzialnosc zgoda, ale poziom wyksztalcenia ten sam!!!" Zacznij chodzić zamiast do lekarza do kogoś kto skończył np. historię i filozofię. Przecież poziom wykształcenia ten sam!!! Więc w czym problem? "Uwazam jednak, ze (patrzac na mlode pokolenie) wynagrodzenie minimalne powinno byc ustalone kierujac sie np. posiadanym wyksztalceniem, doswiadczeniem w danej branzy i wzrostem cen (zywnosci itd...)..." Idź do biblioteki w Łomży, wypożycz sobie jakąś książke z dziedziny ekonomii rynku pracy i poczytaj jaki to wywarłoby efekt. A dopiero później zacznij głoś swoje teorię. A wracając do temtatu to problemem poczty jest przerost zatrudnienia, dopóki dopóty część personelu nie zostanie zwolniona na dalesz podwyżki reszta nie ma co liczyć.
|
|
nemo Widze, ze nie wyrazilam sie jasno... Sprobuje wiec uproscic swoj tok myslenia , a zrobie to specjalnie dla Ciebie :-) Otoz moj drogi ja wcale nie powiedzialam, zebys chodzil do filozofa zamiast do lekarza z problemami zdrowotnymi... Doczytaj wiec moja wypowiedz do konca, bo gdybys to uczynil doszedlbys do momentu w ktorym pisze: "Wiec niech najnizsza krajowa bedzie chociazby 1/3 tego czego domagaja sie lekarze !!!" Ja wcale nie mowie, ze podwyzki im sie nie naleza... Uwazam jednak, ze warto byloby docenic finansowo inne grupy zawodowe... Heh co do mojej wypowiedzi uznanej przez Ciebie za "moja teorie" pozostaje mi sie tylko ironicznie usmiechnac... Szczerze i bezceremonialnie mowiac to mnie interesuja rezultaty (finansowe z wlozonej pracy, uczciwosci oraz kilkunastu lat zdobywania wiedzy, ktore nijak maja sie do zarobkow oferowanych przez np. lomzynskich "byznesmenow" po ledwo skonczonych podstawowkach... Interesuje mnie tzw. efekt koncowy "mojego portfela" (uczciwie wypracowany)... magia_2
|
|
Prosze powstrzymaj sietakze od prob wprowadzania ironii do swojej wypowiedzi, poniewaz wychodzi Ci to nadzwyczaj nieumiejetnie... Wybaczcie, ze odbieglam od tematu wlasciwego tej dyskusji... magia_2
|
|
Prosze powstrzymaj sietakze od prob wprowadzania ironii do swojej wypowiedzi, poniewaz wychodzi Ci to nadzwyczaj nieumiejetnie... na lekarza to ty zapewne sie nienadajesz ale na poetke ..... sam krasiński by nieulozyl takiej poezji niektórzy z was to juz wogle siedzą ze slownikami w reku, poto tylko zeby niedostac ochrzanu i wyzwisk od innych tu zagnierzdzonych osob wstylu ortografia czy ukladanie zdan jestescie chyba najgorszym lomzynskim ludem, ktory - poprawia jeden drugiego - wchodzi w cudze zycie w butach - jest nachalny - gryzie sie jak pies - wymądrza sie w kazdym temacie - i nieumie uszanowac drugiego czlowieka bądz tez jego wlasnego zdania POlecam zamknac administratorowi zamknac te forum, bo tematy w stylu od ktorej otwarta jest biedronka czy gdzie najtanszy chleb mozna sprawdzic w internecie na oficjalnych stronach Pozdrawiam wszystkich tu prostkaków zycie
|
|
gans.....wlasnie napisales o sobie i to niezbyt pozytywnie bo jesli czytasz te forum , udzielasz sie w sposob bardziej uszczypliwy to jestes tym samym co napisales : jestescie chyba najgorszym lomzynskim ludem, ktory - poprawia jeden drugiego - wchodzi w cudze zycie w butach - jest nachalny - gryzie sie jak pies - wymądrza sie w kazdym temacie - i nieumie uszanowac drugiego czlowieka bądz tez jego wlasnego zdania-Pozdrawiam wszystkich tu prostkaków i po co ten swoj post napisles? lepiej ci?
|
|
gans Wlasnie widze, ze Ty do tych osob (siedzacych ze slownikiem) zapewne nalezysz, ale coz sie dziwic... Swoje kompleksy probujesz maskowac szczypta zartu (kpiny) w polaczeniu z "usmiechem" Twego ograniczonego wrecz slownictwa... Poza tym jak smiem zauwazyc nalezysz do grupy osob wspomnianej przez Ciebie gdyz nie potrafisz uszanowac mojego prawa do wlasnego zdania "jestescie chyba najgorszym lomzynskim ludem, ktory(...) - i nieumie uszanowac drugiego czlowieka bądz tez jego wlasnego zdania" Jeszcze jedno nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze poczta zaczyna powolutku "normalnie" funkcjonowac ? Czyzby strajkujacy dostali wkoncu podwyzki, czy to wspominany przez prase strach przed dyrekcja i konsekwencjami? magia_2
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |