Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
To nieprawda, że starsi ludzi nie powodują wypadków... |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: To nieprawda, że starsi ludzi nie powodują wypadków... |
Kiedyś był bardzo fajny program podobny do tego właśnie o starszych ludziach na Polsacie jak jeżdżą i to byli ludzie z Wielkiej Brytanii.
|
|
emeryci i rencisci to jest cos najgorszego co moze byc na drogach, refleks rowny 0 zasieg wzroku jeszcze gorszy wiekszosc widzi jak przez mgle i ktos taki jezdzi samochodem? ostatnio widzialem staruszka ktory ledwo co oddychal, ledwo co sie ruszal wychodzac z apteki a wsiadal do samochodu :| przeciez to paranoja takim ludziom badania powinno sie robic co pol roku bo jeszcze troche to dojdzie do tego ze zaczna umierac za kierownica ze starosci!!!!! _______________________________________ The good times of today are the sad thoughts of tomorrow...
|
|
Faktycznie, prawojazdy odbierają ludzie młodzi i zdrowi. Wiele osób siada za kierownicę, którzy nie powinni tego robić (staruszkowie, chorzy np. na lekach psychotropowych, po wypiciu alkoholu......)
|
|
2 tygodnie temu, gdy stałam ze znajomymi na czerwonym świetle dla pieszych w ostrołęce koło dworca, jechał po chodniku samochód osobowy, jakiś WW. Zatrzymał się przed przed wejściem na pasy, zaczął trabić, żebysmy sie przesunąli bo on chce włączyc się do ruchu. My na niego oczom własnym nie wierzymy i nie wiemy co robić, po prostu nas "zatkało" przesunęliśmy się, gość wjechał na jezdnię i pojechał dalej. Sprwacą całego zdarzenia okazął się być jakiś 60 kilkuletni mężczyzna. Do tego rejestracja mówiła sama za siebie "BL..." Wstyd mi się zrobiło za tego gościa ;/ ale teraz na samą myśl to smiać mi się chce. Nikt mi nie powie, że ludzie starsi są mądrzejsi od młodych (oczywiście nie mam na myśli wszystkich).
|
|
"Do tego rejestracja mówiła sama za siebie "BL..." " Co miałaś na myśli pisząc to? Widzę, że raczej nie jesteś z Łomży. Masz coś do łomżyńskich kierowców? ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Popieram kierowcy po 55 roku życia powinni przechodzić testy czy dalej mogą jeździć. W połowie maja gdy przechodziłam na zielonym świetle na skrzyżowaniu w centrum maista zostałam potrącona przez samochód, kierowcą okazał się starszy pan, który przejechał całe skrzyżowanie na czerwonym świetle. i był bardzo zaskoczony, że wogle zrobiła się z tego taka afera. Naszczęście już "starszy pan" skończył swoją karierę zawodową jako kierowca.
|
|
jestem z Łomży, a do kierowców nic nie mam ogólnie, ale zachowanie tego Pana z Łomży pozostawia wiele do życzenia...
|
|
Same genialne pomysły!Może starszym robić badania codziennie?Służbę zdrowia by się podratowało.Wiecie co?siedzę i czytam różne teksty i włosy mi się jeżą na plecach.Przeczytałem ostatnio,że 19-latek jechał BMW i posłał na tamten świat 5 osób.W BMW osiem osób!No i problem-drzewo przy drodze.Wyciąć drzewa!! wszyscy krzyczą.Fajnie.A może jeszcze wyprostować drogi,żeby nie było zakrętów,wybudować autostrady i to najlepiej po 5 pasów w jedną stronę,żeby nie było zbyt ciasno.A może głąby walniecie "barana" i zaczniecie myśleć,co?Co niektórym to nie fury trzeba byłoby dać tylko rowery i to nie wiem,czy by się nie pozabijali.Uogólnię trochę,ale zaryzykuję po naszych drogach w większości jeżdżą matoły niezdolne do logicznego rozumowania.I to tyle z mej strony.
|
|
Pierdolisz jak potluczony panie krecik !!!Poczytaj sobie statystyki wypadkow co trzeci wypadek spowodowany jest przez osobe po 50 roku zycia a co piaty przez jakiegos 19 latka w BMW lub mercedesie tatusia!!! Mloda osoba od momentu zobaczenia przeszkody lub zagrozenia na drodze na reakcje potrzebuje od 0,4 do 0,7 sek. a osoba po 50-tce od 1,4 do 2,1 sek o ile wogole ta przeszkode zauwazy!!!!???Mowiac o reakcji mam na mysli zdjecie nogi z gazu i nacisniecie pedalu hamulca.Nie chodzi o to aby calkowicie zakazac prowadzenia pojazdow mechanicznych osobom starszym ale poprzez badania wychwycic tych ktorzy sie do tego juz poprostu nie nadaja.Osoby slabo widzace, niedoslyszace, w podeszlym wieku stanowia zagrozenie na drodze nie tylko dla siebie samych ale rowniez dla innych uczestnikow ruchu!!! _______________________________________ The good times of today are the sad thoughts of tomorrow...
|
|
pawelec to ty sie pierdolnij w ten pusty bebniacy łeb!!! az echo idzie :))))))))) ----ale zeby nie byc do konca zlosliwa polecam szczerze jazde np. w Niemczech ,szwecji o Anglii nie wspomne , bo ze strachu bys sie zesrał a znam przypadki takich hojrakow co tylko wyjechali za brame i skasowali samochod -----zapomieli gdzie prawa a gdzie lewa strona :)))))))))))) bagrmosen
|
|
Co masz na mysli mowiac o jezdzie w tych krajach tak sie sklada ze jezdzilem u szwabow, w Szwecji i nic dziwnego jezeli chodzi o jazde nie zauwazylem a ty pewnie nasluchalas sie opowiesci wujka ktory raz przejechal sie po niemieckiej autostradzie czerwonym polonezem i teraz pieprzysz ze Niemcy jezdza niewiadomo jak szybko.....U nich tez obowiazuja ograniczenia predkosci itd. a autostrada to juz zupelnie inna bajka i dodatkowo jakosc drog!!! _______________________________________ The good times of today are the sad thoughts of tomorrow...
|
|
pawelec2410 polecam jazde w Hiszpanii ;) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
starsi ludzie powinni częściej przechodzić badania lekarskie, bo z wiekiem tracą koncentrację, zdolność szybkiego reagowania itp. Poza tym większość tych ludzi jeździ bardzo schematycznie i nie zawsze są w stanie dobrze ocenić warunki panujące na drodze do swoich wyczynów...
|
|
Zgadzam się , to już jest taki wiek nie jak za młodu :-P , nie ta bystrość , nie ten refleks i wogóle można tutaj wymieniać ;-) , jestem za tym , żeby wprowadzono taki przepis. Skoro osoby ze słabym wzrokiem dostaja tymczasowe prawo jazdy to czemu starsze nie? pozdrawiam
|
|
pawelec2410-sam się pierdolnij!Chciałbym cię zobaczyć jak ty będziesz jeździł w wieku 50 lat!Co, może myślisz,że wiecznie będziesz młody?Pytanie,czy dożyjesz 50-tki.A jeśli chodzi o statystyki-najwięcej wypadków powodują ludzie między 25 a 29 rokiem życia.Ostatnio policja podjęła próbę zmiany prawa o prawie jazdy.Według policji prawo jazdy mogłaby otrzymać osoba,która ukończyła 21 lat.I co ty na to mądralo?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |