Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomyślcie tumany!! |
Większość z Was ciągle snuje jakieś aluzje,naśmiewa się i krytykuje ludzi mieszkających na wsi,a przemyślcie sobie tą sprawę barany jedne,gdy Wy leżycie do góry brzuchami przed telewizorem jedząc kanapeczki z chlebem i kiełbaską.. jakiś "WIEŚNIAK" w tym czasie pracuje w polu.Pracuje właśnie po to żebyście mieli czym napełnić te nie nasycone brzuchy! Bo z upraw takiego rolnika jest chleb,ze zwierząt,które On hoduje i karmi macie mięso,jest takie powiedzenie- "Dobrobyt wsi to dobrobyt miast".I dlaczego większość z Was,kiedy byliście młodsi wyjeżdżała na wakacje do babci ze wsi.. Nie obstaje za nikim ale denerwuje mnie takie puste myślenie ,a większa część rodzin ludzi z Łomży pochodzi właśnie z okolicznych wiosek ;) Zresztą..cała Polska to mała europejska wioska..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomyślcie tumany!! |
Zgadzam się w 100%. Moi rodzice też pochodzą ze wsi i wcale się tego nie wstydzę.
|
|
tak on ma racje i ci rolnicy pracują w tym polu za darmo i za darmo dają nam te kielbaski i ten chlebek tak samo mozna powiedziec o sprzataczkach: one posprzatają a ktoś przychodzi i niszczy ich cięzką prace brudząc. kazdy ma swoje miejsce w hierarchii spolecznej a zurbanizowana część spoleczeństwa jest zła, bo szydzi z innych jednostek ? cóż za przejaw generalizacji, chociaż temat ciekawy do dyskusji
|
|
zgadzam sie... ale po co od razu sie pompować?! Każdy z nas wywodzi sie ze wsi-jedni w wiekszym drudzy w wiekszym stopniu. To skad ktos jest: czy z miasta czy ze wsi nie ma nakmniejszego wpływu na nic- a przynajmniej nie powinno miec... (jak jest każdy wie) Sa to tacy sami ludzie, a wiekszości przypadków własnie tzw.wiesniacy potrafią sie zachowiać odpowiednio lepiej iż miastowi. Fakt faktem- ludzie ze wsi- a raczej ich wysublimowana część, która uważa sie za *** wie kogo- psuje wizerunek człowieka ze wsi. Są to tzw. chamy (smieszy mnie to zawsze)- czyli wiejska subkultura git ludzi :D. Każdy chyba wie kogo mam na myśli... Można by sie było na ten temat rozpisywać na całe strony... ale to pozostawiam reszcie forumowiczów :D a z drugiej strony Greg12 jestem ciekaw skad w Tobie zrodził sie ten pomysł na założenie danego tematu? masz kompleksy? ps. sorry za błedy jesli takowe wystapiły...
|
|
Nie mam żadnych kompleksów,pomysł zrodził się sekundę przed założeniem tematu,czytałem jakiś tam temat na 4łomża i czyjś post o drinkach na wsi w zapachu obornika czy coś w tym stylu,nie chce tu nikogo obrażać ale ile można patrzeć na głupawe teksty kierowane do ludzi z wiosek,są ludzie,i ze wsi-i z miasta,którzy nie umieją się zachować,ale nie zależnie kto skąd pochodzi,ile ma pieniędzy i jaką jeździ furą,każdy jest takim samym człowiekiem i ma takie same prawa..
|
|
Dam przykład.. warszawiacy,mieszkają w stolicy szydzą z ludzi z wiosek,a latem sznur samochodów na warszawskich blachach ciągnie się w kierunku mazur, robią sobie postoje na "siku" przejeżdżając przez wsie i zachwycają się tym wspaniałym czystym powietrzem..a w lasach ,w których załatwiają swoje potrzeby zostawiają tony śmieci,gdzie tu kultura?
|
|
została w Warszawce.....
|
|
hymm ekhm.... chyba podejme ten temat i cos dodam od siebie to co napisal greg to prawda, kazdy wyzej sra niz dupe ma, wiesniak chce byc miastowym, a lomzyniak warszawiakiem a warszawiacy krolami. imo bezpodstawne jest nasmiewanie sie z innych. greg nie zauwazyles ze zawsze jak cos sie napisze to nasi kochani uzytkownicy forum "Blyszcza inteligencja" i wyrozniaja sie glupota dopisujac idiotyczne komentarze ? przyzwyczaj sie bo kazdy ma prawo do wyrazenia wlasnego zdania, tak samo glupi, srednio madry, madry, geniusz, wiesniak, miastowy, czlowiek z metropoli. Gdyby tak nie bylo forum nie mialoby sensu. Ludzie ze wsi pracuja a my im placimy i kazdy jest zadowolony. A ze niektorzy zalatuja obora to juz co innego, jak ktos ma krowy to nie ma zmiluj sie czuc to. Normalne. Jedziesz w autobusie a ludzie stoja i jebia. Co zrobisz? Nie kazdy wiesniak taki jest, tak samo jak miastowi, niektorzy tez nie dbaja o swoja higiene. Uszanujcie odmiennosc innych. i GREG nie bulwersuj sie.
|
|
Po pierwsze rolnicy wcale nie maja tak zle jak myslisz, a juz szczegolnie teraz po wejsciu do unii ktorej nawiasem mowiac byli najbardziej przeciwni a najlepiej na tym wyszli. Po drugie kielbaski o ktorych piszesz takze nie sa produkowane ze swinek od pospolitego zwyklego rolnika bo wiekszosc duzych zakladow miesnych ma wlasne fermy albo zakontraktowanych duzych dostawcow. Po trzecie fakt mieszkania na wsi nie zwalnia ludzi z obowiazku kulturalnego zachowywania sie (a z tym czesto u ludzi ze wsi jest krucho). Po czwarte nie bulwersuj sie tak i nie generalizuj wszystkich mieszkajacych w miescie ze nasmiewaja sie z tych ze wsi. Co do warszawiakow to nikt ich nie lubi poza nimi samymi he he. Pozdro
|
|
Zapomnialem takze wspomniec ze nie wyzywaj ludzi od tumanow!!!
|
|
czy każdego uważasz tu za tumana? Jeśli tak, to zasadnym jest tak samo nazwanie każdego "wieśniaka" nierobem, itp
|
|
Mała uwaga w większości to nie Warszawiacy jadą sznurem na mazury tylko do domku na weekend i po chabaninę. A mało znacie ludzi którzy pochodzą z Łomży i po pół roku pobytu w stolicy mówią "u nas w Warszawie'? IMO
|
|
Nie wiem, czy zauważyliście ale Ci "MIASTOWI", Którzy najbardziej szydzą z ludzi ze wsi, to są ludzie, którzy mają największe wiejskie korzenie. Miastowy z dziada pradziada szanuje rolników i ich pracę a.b.c
|
|
a.b.c. - W zupełności się z tobą zgadzam, nic dodać nic ująć.
|
|
a.b.c m2
|
|
No rolnicy nie maja tak źle, od kąd dostali dotacje to jest to najszybciej bogacąca się warstwa społeczna, której zarobki wzrosły średnio o 20%..
|
|
Rolnictwo to taka praca jak kazda... ogolnie nie rumiem wywodow w tym poscie. Chcialbym jednak powiedziec ze rolnik pracuje w iles tam miesiecy w roku (nie okragly rok) no i trzeba zauwazyc ze w dzisiejszych czasach to 'gospodarz' sie nie napracuje tak jak to bylo jeszcze kilkanascie lat temu gdyz wszystko zostalo zautomatyzowane i przyspieszone. pozdrawiam (Rodowity Łomżyniak)
|
|
Chamy jedne wytrzyjcie nogi przez znakiem Łomża bo gnojem zajeżdza. Po pierwsze to wy leżycie większość czas, macie po kilka tych zwierząt i kilka arów ziemi. I nie wkręcaj mi że cały czas zapier****. Wstaniesz porobisz i wieczorem to samo, a reszte czasu przed sklepem. ( z tym sklepem to nie wszyscy). No nie zapominam też o tym że w roku bywa taki okres że pracujecie normalnie czyli cały dzień, ale to nie bywa często. Co do kiełbaski, to zapewne te świnki masz na potrzeby własne a więc nie skacz że konsumujemy te twoje świnie. A jak nie chcesz to nie choduj, ktoś inny to będzie robił i nie będzie miał pretensji. Ludzie z miasta zachwycają się świeżym powietrzem i naturą a nie waszym chamstwem i próżnością. Oni nie jadą do was, z wami się spotkać, z wami rozmawiać . Oni jadą odpocząć w spokoju, ale dalej w nich kultura zostaje a nie tak jak w was. Mnie właśnie wkurwi***ają te buraki. Myśli że on przyjechał do miasta i jest panem. Nie jedenego poznałem ale moge stwierdzić że tylko 1 z nich był normalny. Był wporządku dla innych, nigdy nie odmówił pomocy, zawsze koleżeński. A reszta chamów nawet wysłowić się nie umie.
|
|
Masz pretensje do innych a sam używasz wyrazów "tumany, barany" bez komentarza
|
|
Cytat: A ja wole zjesc prawdziwa swojska robiona wlasnorecznie szyneczke albo boczek taki wiejski niz te badziewie ze sklepu w ktorym jest kilkdziesiat procent wody w miesie.
|
|
Właśnie o kimś takim jak nieznajomy! mówię -tuman,a ja nie mam żadnej świni czy tam krowy:P i nie naśmiewam się z żadnego człowieka,nie ważne czy z wioski miasta,czy jeździ mercedesem czy żebrze pod biedronką,dla mnie każdy człowiek jest taki sam,jeden na starcie jest wygrany bo ma nadzianych rodziców,którzy całe życie go sponsorują,drugi zapier**** jak osioł a i tak mało z tego ma..takie jest życie i nie ma z czego się śmiać,w każdej chwili wszystko może się diametralnie zmienić.
|
|
GREG co ty pie.... ty sam ze wsi jestes i sie tu sapiesz a kogo to obchodzi gdzie kto mieszka ty chcesz zeby wszyscy zaczeli czcic ludzi ze wsi za to ze jak to ty piszerz dzieki nim mozemy jesc chlebek i kielbaske lezec przed tv a powiedz mi co ten wiesniak ma do mojego tv na ktory ja musialem pracowac i na kielbaske za ktora ja place co on mi ja za darmo daje jak chce hajsu zarobic to zapierda... takie czasy sa ze jak mu sie niechce to ktos inny to zrobi on taki biedny nie jest napewno a ty o co walczysz?????? chcesz zeby wszyscy w lomzy wozili na samochodach nakljki KOCHAMY POLSKA WIES GREG 12 JEST BOSKI ty sobie sam taka naklej na traktor i nim jezdzij zebym ja mogl jesc ta kielbaske przed tv atari 65 xe
|
|
http://pl.youtube.com/watch?v=QvofzhXD-zo&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=L6yIUYKtaPE&feature=related I czego szczekasz ku*** chamie, widać że wam źle http://pl.youtube.com/watch?v=sHtqYT8eZu8&feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=CmpJwCn-L7o&feature=related Ciężko pracujecie http://pl.youtube.com/watch?v=bn6sQFzcqrU&feature=related I wasz piękne "samochody" http://pl.youtube.com/watch?v=AVnVhI2wy-A&feature=related
|
|
pierdolnieci ***** jestescie, dzieki nim moge sie napic mleka czy zjesc kielbase? a gdy ja pracuje w hurtowni telewizorow, to taki ****** wiesniak dzieki mnie obejrzy w domu mode na sukces????? czy nie? jedzie sobie po sprzety do miasta. wiec niewypominajcie kielbasy i mleka bo to zalosne, gdyby niemiastowi to te wiesniaki ze wsi dawno by pozdychaly w samotnosci bez sprzetow bez niczego, jedynie z tą swoją kielbasą. ps. wcale im niezazdroszcze wpier^alac na obkrąklo kielbase popijając mlekiem. a taki ze wsi usiądzie... wlonczy sobie miastowe tv sony, oglada mecz, popijajać jakis miastowy browar przypuscmy lomza zubr itd zycie
|
|
A to co nieco o Waszym KRUSie: http://www.tvn24.pl/12692,1552724,wiadomosc.html Najbogatsi rolnicy: 1600zł/rok, najmniejsza firma: 9500/rok. to jest chore!
|
|
Na wsi pierdolców pełno tak samo jak i w mieście,tu czy tu różnych ludzi można spotkać.To czego tak skaczecie jedni do drugich.wkurza mnie taka gadka jak "nieznajomego",nie wie a pierd...,
|
|
nie jednemu "wieśnakowi" powodzi sie lepiej niz przecietnemu mieskancowi miasta
|
|
Cały świat to globalna wieś (wioska) - jwdnak to Prawda że ludzie mogą się dzielić na wieśniaków i gospodarzy niezależnie od tego gdzie mieszkają Pozdrawiam - P.S. najwięcej wieśniakUw jest w miastach no Który Uczony wieśniak się przyczepi do ortografi i interpunkcji ><(((*> tzn. IHS
|
|
Jeśli chodzi o kulturalne zachowanie bez względu na pochodzenie, to wielokrotnie miałam okazję widzieć jak wielcy biznesmeni , ludzie z miasta na stanowiskach po szkoleniach firmowych lub innych integracyjnych imprezach , po kilku głębszych robili z siebie istne świnie, bez krzty kultury i przyzwoitości , bez szacunku do innych, i cała prawda wychodzi na jaw!Ludzie ze wsi są lepsi, mniej nadęci, pyszni, otwarci i bardzo dobrze ,że lepiej im się teraz wiedzie może tę hierarchię ,na którą każdy jest skazany w jakimś szczeblu czas zmienić?Człowiek jest bogaty nie przez to co ma lecz przez to co czyni i jaki jest wewnątrz!
|
|
brawo irmina!!!i na tym powinna sie zakończyć dydkusja1nic dodać nic ująć1pozdrawiam
|
|
http://pl.youtube.com/watch?v=2sabkDIRRn8&feature=related GREG12 MAM DLA CIEBIE DZIEWUCHE WYBIERZ SOBIE atari 65 xe
|
|
Łomżaaaa-ty mądralo.Chłop śpi a jemu samo rośnie.Był kiedyś taki rysunek Mleczki.Tobie proponuję,abyś w wakacje pojechał do jakiegoś gospodarzai popracował tylko dwa tygodnie.Zobaczysz jak to fajnie-praca taka jak każda inna.Obornik pachnie fiołkami,albo morską bryzą.Ubierzesz się w "firmowe"ciuchy i na pewno nie będziesz śmierdział krowami bo przecież one nie śmierdzą tak,jak niektórzy z was.Pojedziesz w pole supernowoczesnym Lamborgini(ciągnikiem nie bryką) i na pewno będziesz zadowolony,że ma klimę,bo będziesz podobny do ludzi a nie będziesz upie....lony jak świnia,którą tak chętnie przywołujecie.A po pracy pójdziesz sobie sobie na piwko pod sklep...i przypuszczam,że to będzie koniec twojej przygody z normalną pracą na wsi.Życzę Ci tego z całego serca.Spróbuj!Tak samo Tobie nieznajomyi super krzys.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |