poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
prawko bez egzaminu

czy wie ktos z Was czy mozna zdawac egzamin teoretyczny w Wordzie bez ukończenia kursy teoretycznego na prawko lub motor??

czy moge wykupic same godziny jazdy bez kursy teoretycznego u jakiegos instruktora a teorii uczyc sie sam i tak zdac egzamin teoretyczny w Wordzie??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: prawko bez egzaminu

sory za pomylke, "na prawko na samochod lub motor"

"czy mozna zdawac egzamin teoretyczny w Wordzie bez ukończenia kursy teoretycznego:

Wg. mnie egzamin teoretyczny a kurs teoretyczny to to samo...(i jezeli sie nie myle to powinno być praktyczny czyli z jazdy a nie teoretyczny ze znaków)

wlasnie chodzi mi o egzamin teoretyczny ze znakow i przepisow...
czy moge zdawac ten egzamin jesli sam sie na niego wyucze,powiedzmy ze z kodeksu drogowego

Z tego co wiem na taki kurs sie zapisuje jeszcze jak sie ma "jazdy" i jest on konieczny. te 2 godziny w tygodniu to nie jest dużo i można na nie pochodzić :)

Pociejewo

Bullshit. Nie jest to wymagane, nie chcesz chodzić na kursy teoretyczne - nie chodzisz.

NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI. Min. 30h teorii w osk i 30h jazdy i dopiero po zdaniu egz. wewnętrznego dostajesz zaświadczenie uprawniające do ustalenia sobie egzaminu w WORD.

PS. Tak na marginesie - skąd się biorą takie dziwne pomysły??

Nie możesz.Kurs=teoria+praktyka. W niektórych ośrodkach nie musisz chodzić na tzw. wykłady,wystarczy że godziny wyjeżdzasz :) Papier,że zaliczyłeś teorie i tak Ci podpiszą w ośrodku...ale płacisz tak czy inaczej za cały kurs...

a przeciez sa instruktorzy ktorzy ucza samej jazdy a nie prowadza wykladow,i trzeba je wykupywac u kogos innego,a wiec czy mozna byloby sie wyuczyc teorii samemu i zdac ten egzamin teoretyczny z przepisow

to jak ty sie teorii bedziesz w trakcie uczyl to nas wczesniej uprzedz zeby cie ludzie mogli z daleka omijac :P ktos ci musi niektore sytuacje wytlumaczyc wczesniej bo w przeciwnym wypadku filmiki na 4lomza masz jak w banku :D juz byly ze 2 :P

! co?

Wiem że w Kolnie jeździsz normalnie a teorii uczysz się w domu z płyty. Musisz tylko potem zdać wstępny z teorii.

Nie da się zdawać egzaminu teoretycznego bez posiadania papierka, że uczyłeś się teorii na kursie. Tak czy inaczej płacić musisz i czy będziesz chodził na wykłady, czy nie, czy tych wykładów w ogóle nie będzie to papier ukończenia kursu dostaniesz. Jest wymagany w Wordzie.
Zresztą przed jazdą po mieście trzeba poznać teorię. Tak jest w przepisach, a jak to wygląda w praktyce to już co innego.
Kurs kursem, zapłacisz, dostaniesz kwit, a uczyć się i tak będziesz uczył z płytki w domu. I za nią też prawdopodobnie zapłacisz.

idź do kamińskiego zdawać i nie trzeba na wyklady chodzić wystarczy że nauczysz się znaków drogowych i tam zdajesz sobie egzamin wewnętrzny dostaniesz papier że jesteś gotowy do zdawania egzaminy zewnętrznego czyli w "WORD" jak zdasz to masz prawko na motorek bądź na autko pozdrawiam

Start nie znaczy nic... Na mecie doznajesz olśnienia FREESTYLE RIDERS
(:Łomża moją weną:)

No właśnie!I po takim przygotowaniu i załatwionym egzaminie "terrorysta"na kółkach jest gotowy do akcji!Znaki zna-może,ale czy wystarczy znać znaki?Popisówki przed laskami tak jak dziś pod eurocashem.Może wiecie który z was "mistrzowie"chciał się schować przed laskami do chłodni w Drobiarzu?Podobno niezły widok z beemki.

Naście lat do tyłu zdawałem na prawo jazdy "eksternistycznie" ,przepisów uczyłem się sam w domu, co nie było problemem w możliwości podejścia do egzaminu teoretycznego, który zdałem za pierwszym razem bezbłędnie. Aby podejść do egzaminu praktycznego musiałem wykupić wymaganą ilość godzin nauki jazdy. Podejrzewam że teraz też istnieje taka możliwość, ale czy warto?
Nie wiem jak teraz jest z OSK prawdopodobnie w praktyczną naukę jazdy wliczony jest kurs teoretyczny, i taniej nie będzie. Najlepiej pytać u zródeł.

Raczej nie ma takiej opcji.Ja teraz robię prawko i z tego co wiem to musisz w pierwszej kolejności zapisać się na kurs. Na wykłady chodzić nie musisz, dostaniesz testy na płycie, nauczysz się ich w kilka dni. Po wykładach masz tzw. "egzamin wewnętrzny". Dostajesz zestaw pytań z bazy pytań i jeśli zdasz (a przeważnie wszyscy zdają, bo prowadzący pomagają) to umawiasz się na jazdy. Dopiero po wyjeżdżeniu 30 godzin możesz zapisać się na jazdy. I tu właśnie jest pies pogrzebany. Ośrodek wystawia ci papiery ,z którymi idziesz do WORD-u się zapisać, więc i tak musisz egzamin załatwiać przez ośrodek. Nie wszystkie godziny musisz mieć "wyjeżdzone", aby zapisać się na egzamin,jak dogadasz się z instruktorem, to wypisze Ci godziny, Ty z papierami pójdziesz do WORD-u, a resztę godzin możesz wyjeżdzić w między czasie. Powodzenia życzę i do zobaczenia na drodze!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org