poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Straż Miejska w Łomży

Witam, czy strażnicy ze Straży Miejskiej w Łomży mają obowiązek sprawdzania obywateli " z za wschodniej granicy " którzy handlują papierosami i alkoholem w "Ciągu Handlowym" w Łomży. Z tego co udało mi się zaobserwować prawdopodobnie ich to nie interesuję. Lepiej sprawdzać lomżyńskich kierowców.

Pozdrawiam
MiniMax

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Straż Miejska w Łomży

mandacik dostales? ;)
Fakt, tez kiedys zauwazylem niewielkie zainteresowanie strazy miejskiej tym procederem.

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

Straz miejska robi sie tak samo leniwa jak policja kupili sobie radar z aparatem zrobia kilka zdjeci czasem wsadza ci mandat za zle parkowanie albo przyczepia sie do żuli pod monopolem i interes sie kreci a poco nadstawiac d.u.p.y i odbierac ruskim towar przeciez tu sie wszyscy znaja jak nie teraz to pozniej zlapali by takiego straznika po cywilu i wtedy by mial niezaciekawie.

Hoł, Hoł ,Hoł

Niestety nie jestem zmotoryzowany. Pisząc ten post miałem na myśli wyłącznie postawę Straży Miejskiej w Łomży (Policję też mogę dorzucić), które to służby są utrzymywane również z moich podatków a nie spełniają swojego zadania w sprawie przestrzegania prawa.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum i czytających posty.

MiniMax

Odkąd mają radar bawią się w policjantów!! Pewnie zawsze chcieli nimi być! :)
Myśle, że można by się obyć bez tej "firmy" a pieniądze sporzytkować na inny - lepszy cel!

To tylko banda darmozjadów. Panie prezydencie przecież radary stoją a można dać etat jednemu pracownikowi ze straży, który opiekowałby się całym tym zamieszaniem.
Natomiast resztę strażników proszę wysłać na taki ryneczek i kasować stoiska z nielegalnym alkoholem, papierosami tylko proszę zastrzec aby nie czepiali się normalnych obywateli, którzy to płacą na ich utrzymanie (z wyjątkiem tych łamiących przepisy ale nie drogowe) A tak wogóle to chciałbym poruszyć taki temat Panie Prezydencie proszę odpowiedzieć forumowiczom dlaczego my podatnicy utrzymujemy biernych strażników po co jest pan naczelnik straży miejskiej (człowiek, który ma już emeryturę wojskową???) Ostatnio wypowiedział się pana Z-ca na łamach prasy, że nie przedłużyliście państwo umów o pracę dla pracowników, ok ale proszę sobie przeliczyć ile z jednej pensji jednego naczelnika straży miejskiej dałby pan pracę dla młodych wykształconych ludzi, którzy są bezrobotni. Wiem, że gdy się dochodzi do tzw. koryta nikogo nie obchodzi szary człowiek!!! Ale skończmy z tym człowiek młody byłby zadowolony gdyby chociaż mógł zarobić na przysłowiowy chleb.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam młodych bezrobotnych

Ta strąz jest h*u*j*a warta jedyne co potrafia to wsadzic mandacik za złe parkowanie. Boją sie nawet włsnego cienia i nie reagują na nic. Moim zdaniem taka straż jest nie potrzebna. Powinni sie nazywać strażą parkingową a nie miejską. Nie potrzebny wydatek banda darmozjadów.

Oni sa dzielni i bardzo , bardzo pracowici:) co widać jak szaleją z fotoradarem.

czasmi podjada domnie pod blok zapytaja sie co robimy odpowiadamy ze stoimi popatrza sie po twarzach i wsiadaja do samochodu i sie bujaja po miescie dalej z otwartymi szybami kozaczki :D

=====================================================
Czy ty jesteś graczem czy też może nie,
Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie,
Że ja jestem szejkiem, w moim mieście,
Wznieście ręce w powietrze
===================================================

potrafio sie licytować zeby było śmieszniej z tymi mandatami

zalozcie jeszzcze 10 podobnych tematow

pies dostał kijem po dupie i szczeka żałośnie na straż miejską

Pasja

Pasja wyp...dalaj z tego forum to nie dla Ciebie!!! Takie poglądy ma tylko naczelnik Straży Miejskiej, który broni własnej dupy!!! Aby nie zabrano mu jego bardzo dobrej pensji urzędniczej mimo, że ma emeryturkę niemałą z wojska. LUDZIE PRZEJŻYJCIE NA OCZY, NIE BĘDZIE DZIAD PLUŁ NAM W TWARZ!!!

samuraj ty po prostu jestes przypał . Widzicie jakie on ma emocjonalne podejscie do tematu . jaki obiektywizm paranoika.

Pasja

Witam wszystkich forumowiczów. Założyłem ten post wyłącznie do oceny pracy i postępowania "naszej" Straży Miejskiej. Nigdy nie zostałem ukarany przez nich żadnym mandatem, więc nie jest to zemsta. Moim celem było wyłącznie naświetlenie sprawy, jak pracują urzędnicy utrzymywani z naszych podatków. Czytając wypowiedzi na forum, dochodzę do wniosku że przeważająca część jest przeciwna nie samej ideii straży lecz sposobu ich pracy.
Przechodząc przez rynek w Łomży, sam osobiście widzę często te same twarze osób handlujących alkoholem oraz papierosami. Wydaje mi się że należy raz na zawsze zlikwidować ten proceder, dzięki któremu mamy mniejsze wpływy z podatków. Dalej jeśli mniejsze wpływy to również zaczyna być problem z wydatkami państwa. Należy definitywnie pozbyć się takich "turystów" z naszego kraju. Więc nie chce mi się wierzyć, że nikt nie wie o tym co się wyprawia na bazarze. W tym mniejscu kłaniam się również pracownikom Policji Skarbowej oraz "znudzonym" pracownikom Urzędu Celnego. Przy okazji poruszę drugą sprawę której byłem świadkiem. Będąc na bazarku widziałem taki obraz: obywatel ze wschodu handluje pirackim oprogramowaniem, podchodzi do niego umundurowany policjant (nie znam obecnych szarży, lecz wydaje mi się że był to funkcjonariusz w stopniu oficerskim). Odchodzą z handlującym na bok, po paru minutach handlarz wraca na swoje stoisko i sprzedaje dalej płyty. Pozostawiam to bez komentarza. Do wiadamości dla wszystkich: nie handluję na rynku ani nie prowadzę innej działalności gospodarczej.
Może niedługo zamieszczę świeże fotki z bazaru na którejś ze stron internetowych. Na pewno poinformuję o tym naszych użytkowników forum.

Pozdrawiam wszystkich czytających ten post.
MiniMax

Mini Max twoje zachowanie to typowa nacjonalistyczno ideologiczna histeria. Inaczej mówiąc zapomiał wół jak cielęciem był. Prosze sobie przypomniec a jeżeli nie bo może jest się za młodym jak to nasi rodacy handlowali czym popadnie i własnie papierosami i wódką za granicami naszego kraju. W TEJ CHWILI WIDZE ,ŻE OBRASTAMY W PIÓRA I RAZI NAS TO. A może wydaje ci się ,że tych parę złotych co tu sobie zarobia zrujnuje gospodarkę naszego kraju. Wydaję mi się ,że te inscynuacje pod adresem policji tez nie są na miejscu - szczekanie kundla, obrzucanie kogoś błotem. Razem tworzy to obraz paranoika porażonego własną złośliwością.

nazis

ludzie czy nie mozna normalnie porozmawiac na dany temat tylko trzeba okreslac kogos w brzydki sposob te forum chyba nie po to istnieje Pasja po co kometujesz MiniMaxa nawet jeslu dostal po dupie to co z tego na tym forum masz sie wypowiedziec na temat a nie krytykowac autora postu juz pare razy wczesniej wiedzialem takowe Twoje zachowanie. Wiem ze pewnie za to co tu napisalem bedziesz chcial minie obsmarowac i ostro pojechac ale to co napiszesz i tak splynie pomnie jak krople deszczu a Ty ponownie pokarzesz swoja glupote bo juz nie raz wiedzalem jak to robiles WYPOWIADAJ SIE NA TEMAT :D

Nazis i co z tego ze nasi tam gdzies kiedys chandlowali a co ich nie ganiali za to ? a ci ludzie nie sa tylko u nas jest ich pelno w calym kraju i napewno ma to wplyw na gospodarke nie znaczny ale zawsze ma

niech facet publicznie powie to co mysłi a nie zgrywa tu anoimimowego reformatowa . naprawiacza.

Pasja

Pasja przestac smucic, jak taki odwazny jestes to przedstaw sie. Jak mowisz komus ze ukrywa sie za anonimowym nickiem, to sam okaz dobra wole i przedstaw sie skoro ty nie jestes anonimowy.

eh, ale wam wszystkim źle. Źle bo policja karze mandatmi na skrzyżowaniach za światła, źle bo straż miejska karze mandatami za prędkość, ciekawa jestem co powiedziałby taki pan x, który właśnie na skrzyżowaniu przez kogos kto wjechał na czerwonym (a widze to codziennie nagminnie na legionów jak wracam z pracy) stracil bok w swoim pieknym wypieszczonym samochodzie. wtedy byłby lament że ten sku**** wjechał na czerwonym gdzie jest policja? albo za prędkość - gdzie ta straz?! jak juz stoja to stoja nie tu gdzie potrzeba!
Dajcie na luz i przywyczajcie się w końcu do tego, że prawo zostało dla kogoś stworzone, ktoś ma je przestrzegać, a ktoś inny egzekwować.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org