Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
imprezy Break'n'Bass oraz Electronics Beat |
Wlasnie ! :) juz niedlugo 28 lipca oraz 11 sierpnia odbeda sie te dwie imprezki w lomzy. szczegoly na www.jaycop.tk
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: imprezy Break'n'Bass oraz Electronics Beat |
To juz jest reklama - patrz informacja pod bannerkiem po prawej stronie. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
nie reklama ale informacja :)P
|
|
A czym wg. Ciebie jest reklama ? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
hmmm a mialo tu nie byc reklam :D ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
a tak wogole to nawet strona sie nie wyswietla ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
> A czym wg. Ciebie jest reklama ? do czego zbedne filozofie ?
|
|
ravery szejki i inni obrońcy uciśnionych : to nie wasza zasrana sprawa czy to jest reklama czy nie... skoro operator forum dopuścił takie a nie inne posty, to nie wpieprzajcie sie miedzy wódkę a zakąskę... WiNyLove ;P
|
|
hauzer konkretnie i na temat :)
|
|
adminie hop hooooooop!
|
|
Pozwole sobie wtracic swoje 3 grosze do tej zabawnej dyskusyjki :) Reklama czy informacja? - bo o to chyba sie glownie rozchodzi w tym watku. Jak na moj gust to oczywiscie jest jedynie informacja, a nie zadna reklama. Zamiast JayCopa moze ja - bo mi sie nudzi - przytocze definicje (moja wlasna a nie z zadnego slownika bo az tak sie nie nudze zeby po slownikach o polnocy ganiac:) reklamy. Mysle ze prosta bedzie i zrozumiala dla kazdego;) Jak dla mnie reklama to jakis przekaz korzystajacy z wszelkich dostepnych srodkow - audio, wideo, tekst - aby jak najwieksza grupe ludzi przekonac do czegos - najczesciej do kupienia jakiegos produktu lub do zainwestowania jakichs tam finansow w cos z czego ten ktory reklame zlecil spodziewa sie miec jakies tam profity. Jak tekst z postu JayCopa ma sie do tej defiicji? Wydaje mi sie ze jest to prosta informacja a nie reklama. Rozpatrzmy taki przykladowy tekst : W 1410 roku 15 lipca wojska litewskie wraz z sojuszniczymi silami spotkaly sie na polach Grunwaldu gdzie rozegrala sie jedna z najwiekszych bitew w polskiej historii. Szczegoly : ksiazki historyczne itp. Czy ktos posunie sie do tego by twierdzic ze jest to reklama bitwy pod Grunwaldem? No jasne ze nie. A tekst JayCopa jest pod wzgledem formy i tresci niemal identyczny. Jest w nim podana data, jest nazwane wydarzenie i informacja gdzie udac sie jesli ktos bedzie zainteresowany. I tyle. Najzwyklejsza w swiecie informacja. Przekaz JayCopa nie uzywa wszelkich dostepnych srodkow jak twierdzi definicja. Jest tu jedynie tekst, choc fakt ze to byc moze z powodow ograniczen forum 4lomza (bo nie mozna chyba wklejac zdjec ani dodawac dzwiekow do postow, prawda? A jak mozna to niech mnie ktos oswieci jak:) Ale nawet tekst jesli by komus zalezalo na wywarciu wrazenia na czytajacym jakos ladnie sformatowac. Tutaj tego nie ma. Druga sprawa - czy tekst taki jak JayCopa zacheca do czegokolwiek? Skadze! On jedynie INFORMUJE... fakt ze odsyla nas na www ktora jest juz faktyczna reklama w/w imprez, ale rozpatrujemy tresc postu na forum chyba a nie tego co jest juz zupelnie gdzie indziej. Gdyby ten post zostal minimalne inaczej sformulowany to rzeczywiscie mogliby sie raver i szejk (czesc chlopaki:) czepiac. Przykladowo gdyby to brzmialo tak : Wlasnie ! :) juz niedlugo 28 lipca oraz 11 sierpnia odbeda sie te dwie imprezki w lomzy. Koniecznie zajrzyj po szczegoly na www.jaycop.tk. Podobnie? No ale wg mnie to juz mogloby pod reklame podchodzic bo autor tego (Czyli ja. Ciekawe czy mi post skasuja? W koncu moj tekst to juz reklama:) tu juz dodaje pare slow ktore zachecaja w pewien sposob do wejscia na www.jaycop.tk a tam juz full information wielki plakat zeskanowany itp.Tam to jest juz reklama. W tekscie JayCopa zachety zadnej sie nie dopatrzylem do zrobienia czegokolwiek, jak juz czegos sie dopatrzylem to radosci autora z faktu ze takie imprezki sie w Lomzy odbeda. Poczatek z usmiechem i wykrzyknikiem jest wydaje mi sie oznaka radosci. Mnie tez b cieszy ze takie impry sie odbeda bo choc juz wiekowy jestem to na dobra imprezke techno lubie czasem pojsc:) Ostatnia kwestia : czy tekst z postu JayCopa zdradza ze autor spodziewa sie jakichs profitow z powodu tych imprez? Nie wydaje mi sie. No na upartego mozna by dyskutowac ze adres www.jaycop.tk na ktorej sa szczegoly imprezy jest zbiezny z nickiem piszacego i stad wniosek ze jest on zamieszany w organizacje tych imprez a wiec spodziewa sie jakas kase z tego wyciagnac. Na upartego mozna tak przypuszczac. Ale czy ktos zadal sobie trud zeby ta www odpalic chociaz? Ja tak (no co, mowilem ze mi sie nudzi:) i z niej tez wlasciwie nie wynika ze JayCop ma cokolwiek wspolnego z organizacja tych imprezek. Wyglada mi to bardziej na strone kogos kto muzyka techniczna sie interesuje i tyle. Nie twierdze ze JayCop nie jest zaangazowany w organizacje bo tego nie wiem. Moze i jest, tym lepiej w sumie dla Lomzy ze komus sie chce organizowac takie imprezy. Twierdze tylko ze ani w tekscie z 4lomza ani na www nie znalazlem info zeby JayCop mial z finansowa strona tego przedsiewziecia zwiazek. Reasumujac moja krotka i zwiezla:) wypowiedz stwierdzam jednoznacznie ze tekst z tego postu reklama nie jest gdyz zadne z kryteriow bycia reklama w jego przypadku nie zostalo spelnione. Jesli ktos ma ochote podyskutowac na ten temat to serdecznie zapraszam;) Nie obiecuje ze odpisze, ale kto wie... moze znowu ktoregos tam wieczora bede sie nudzic to zajrze na forum:))) pozdrawiam dixie Jeśli myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i wiesz już wszystko - pomyśl raz jeszcze.
|
|
Wlasnie! Cos sie dzieje w lomzy, a ze na 4lomza nie ma na ten temat ani slowa oprocz forum to mamy nadal byc zapadla dziura? Wreszcie ludzie dojrzeli do powaznych klimatow a ze nie wpomniano o takich imprezkach na 4lomza wiec trzeba ludzi skierowac na strone gdzie dane sa konkretne szczegoly, nie jest to zadna reklama tylko doinformowanie ludzi.
|
|
JayCop z tego co wyczytalem na jego stronie www gra (od czasu do czasu) jako DJ (?) w klubie (?) Rampa. A przynajmniej gral (wniosek chyba nasuwa sie sam). JayCop: Jak chcesz zareklamowac jakas impreze - od tego jest Kalendarz Łomżyński. Wpis mozesz dodac na stronie: http://4lomza.pl/kalendarz/wyd_dopisz.php Poprostu unikajmy zasmiecania forum. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Raver naprawde uwazasz ze takie info jest zasmiecaniem forum? Moim zdaniem to cenna informacja a nie smiec. Smiec = cos bezuzytecznego, post JayCopa, bynajmniej dla mnie, smieciem nie jest. Jeśli myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i wiesz już wszystko - pomyśl raz jeszcze.
|
|
Wiec tak ... Raver: z moim graniem patrze ze nie jestes wogole w temacie. I taka prosba osobista nie uzywaj takich wyrazow jak DJ , przynajmniej jak piszesz o w/w klubie.
|
|
JayCop - informacje o imprezach umieszczaj w Kalendarzu Lomzynskim bo od tego on jest. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
czy zawsze musi sie znalezc jakis upierdliwy głąb,ktory bedzie sie udzielal wiecej niz trzeba???
|
|
Wow, wojna zostala wygrana;) Raver powiedzial zeby informacje(!) o imprezach umieszczac w ... itd.. czyli juz nie reklame tylko informacje? :) Jeśli myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i wiesz już wszystko - pomyśl raz jeszcze.
|
|
Dobra nie jedzmy po nim juz :P ale ciesze sie na prawde z tej imprezki :D normalnie rezerwacja dokonana, bo nie ma takiej opcji zeby mnie nie bylo w srode w (nie robiac reklamy) znanym wam klubie w srode wieczorkiem :P
|
|
Reklama jest informacją ale informacja nie zawsze jest reklamą. dotyczy: "...z moim graniem patrze ze nie jestes wogole w temacie" Na stronie www.jaycop.tk znalazlem: "30.06.2004 - Dzis klub *** (Lomza), imprezka Turntables, start godz. 21. Zagraja: Puffy, Zbiras, JayCop, Vampire, Sensor. " Wiec wybacz JayCop, ze nazwalem cie DJ. R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
heh, to poszukaj na necie kto to dj :) Raver a jak kogos pies nasra na chodnik i wlasciciel bedzie mowil kazdemu przechodzacemu ze: Przepraszam ale tu wlasnie moj pies popuscil. To jest informacja czy reklama psa ze nie jest chory i moze klocki stawiac ? :)
|
|
JayCop2004 heh czym jest reklama ? .....informacja :D a to ze admin nie wywalil tego posta to jest troche dziwne ;D ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
Reklama, rozpowszechnianie pewnych informacji za pomocą np. napisów, plansz (plakaty, tablice), ogłoszeń w środkach masowego przekazu. ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
JayCop2004 jak dla mnie zareklamowales swoja strone - po stopce domniemywam, ze jestes jej autorem. Wchodzac na chat WP pierwsze co dostaje to linik ze strona na priv z informacja co moge tam znalezc, dla mnie to nie informacja tylko reklama. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Nie wiem o co jest sprzeczka, ale tak naprawde JayCop2004 zrobił to co chciał widocznie nie zostało to odebrane przez Admina jako reklama i dlatego jeszcze jest na FORUM. A tak apropo to wiadomość o imprezach jest mile widziana Wszędzie a nie tylko "...np. napisów, plansz (plakaty, tablice), ogłoszeń w środkach masowego przekazu...", to jest przeciesz FORUM regionalne a jak by na to nie patrzeć to jest to nasz region.... ErNi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |