Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mechanik-SWAP |
Witam, szukam mechanika, ktory zrobi SWAP silnika skrzyni i elektryki pzdr.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mechanik-SWAP |
W jakim samochodzie (model) chesz to zrobić. Co chcesz tam wsadzic?
|
|
DxxxD zadal sluszne pytanie co to i gdzie to ma byc??
|
|
100nx, silnik z innego 100nx :)
|
|
Rozumiem ze masz 1.6 i chcesz wsadzić teraz 2.0 CZY TAK? Oprocz skrzyni, silnika i elektryki powinieneś pomysleć jeszcze o hamulcach.
|
|
Mam 1.6 i chce wsadzic inne 1.6. Jest ktos wogole w Lomzy kto sie tego podejmie?
|
|
chyba każdy lepszy mechanik ;) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Kazdy lepszy to nawet nie wie jak ten samochod wyglada :/ takze watpie zeby zrbil SWAPA.
|
|
"Challenger" "Mam 1.6 i chce wsadzic inne 1.6. Jest ktos wogole w Lomzy kto sie tego podejmie?" To co chcesz zrobiś to nie SWAP to zwykła przekładka!!! Każdy mechanik to zrobi, moja rada to poszukaj sobie tylko najtańszego bo do przekladana silników nie trzeba mieć specjalnych umiejętności To co chcesz zrobić to nie SWAP to zwykła przekładka. SWAP jest to zmiana silnika na większy (pojemność) mocniejszy.
|
|
"SWAP jest to zmiana silnika na większy (pojemność) mocniejszy." dokładnie, wyjąłeś mi to z ust kolego ;)
|
|
a skad to info ze to nie SWAP? to co on chce zrobic to wlasnie SWAP!
|
|
In an engine swap, a car's engine is removed and replaced with another. wywalasz jeden, wrzucasz drugi i to jest SWAP nie zawsze większy jest mocniejszy ludzie robią swapy z różnych pobudek zmieniają na bardziej rozwojowy, ale czasem na ekonomiczniejszy też ;) co do swapa w nx większość mechaników to zrobi w Łomży w cenie od 400 - 800 max
|
|
Ja jak Ja "a skad to info ze to nie SWAP? to co on chce zrobic to wlasnie SWAP!" No to zaczyna być wesolo:) Mój dziedek bardzo bardzo dawno temu mial syrenke zajezdzil silnik i wlożył nastepny tez od syrenki taki sam. Osiągi zostaly te same nic sie niezmieniło. Teraz moge pojechać do dziadka i powiedziec mu ze jako jeden z pierwszych w Polsce zrobł SWAP silnika:) wg. Ja jak Ja.
|
|
Batarki zgodze sie z tobą ale co ma wspolnego ze SWAP-em wymiana silnika na taki sam o tej samej pojemności osiągach nawet spalanie zostaje te same (no chyba ze zmniejszy sie spalanie oleju).
|
|
DxxxD to też jest swap, po prostu głuuupi swap :D tak się przyjęło w terminologii motoryzacyjnej i nie tylko, że wymiana czegoś na coś to swap nad sensowniejszą tego stwierdzenia można pisać strony mój cyt. podałem za wilkipedią swap to swap ;)
|
|
jak dla mnie to żaden SWAP ;P po mojemu SWAP jest wtedy kiedy wrzucasz pod mache silnik o innej pojemności lub wogole z innej marki samochodu. To jest prawdziwy SWAP ;P najlepiej widać to po numerze VIN. odczytujesz, wpisujesz na stronke do sprawdzania i widzisz z jakim motorem ten egzemplarz opuścil fabryke. jesli masz obecnie motor innej pojemnosci tzn ze byl robiony swap. ja to tak rozumiem ;P ostatnio moj ojciec wymienial na taki sam silnik i nie uwazam ze to byl swap ;P
|
|
buahahaha... "swap Audio Help (swŏp) Pronunciation Key v. swapped, swap·ping, swaps v. intr. To trade one thing for another. v. tr. To exchange (one thing) for another. n. 1. An exchange of one thing for another. 2. A contract in which two parties agree to exchange periodic interest payments, especially when one payment is at a fixed rate and the other varies according to the performance of a reference rate, such as the prime rate." jak widać "swap" to po prostu zamiana czegoś na coś... zmiana z zajechanego 1.6 na zdrowe 1.6, to także swap - PRAWDZIWY swap hehehehe ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Pokazujecie tu określenie słowa SWAP które znalezliście pewnie w google.com Swap silnika to slang odnosi sie do wmiany silnika na taki który poprawi osiągi samochodu czyli mocniejszy posiadający lepsze właściwości niż poprzedni. Tak uważa większość ludzi którzy maja jakieś pojęcie w temacie. Dwudrzwiowy VW golf, focus i opel corsa to nie coupe choć maja tylko jedną pare drzwi, a SWAP silnika to niejest jego podmianka na taki sam.
|
|
omg :D niech Ci będzie, ;) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
hehehe ludzie swap to swap, możesz określić swapem nawet wymianę RAMu w kompie :D buhahaha :D wsadzaj lepiej cr20det a nie pakuj się w 1,6 :P pozdro i powodzenia w planach :)
|
|
sr20det nie wsadzi, bo to było tylko wzdłużnie... ale może wsadzic sr20ve :], ew. ca18det, ew. sr20DE i uturbić :] ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
A skad wiecie ze te dwa silniki sie niczym nie roznia? Otoz roznia sie moca i przedewszystkim tym ze ten nowy jest bardziej rozwojowy ;) Takze powtorze TO NIE JEST TAKI SAM SILNIK
|
|
podaj oznaczenia obu... z ciekawości pytam jakie 1.6 będzie śmigać po naszych ulicach :) najmocniejszy silnik 1.6 Nissana to SR16VE oryginalnie wsadzany do Pulsara JDM... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
buehhehehee, masakra, wasza wiedza mnie zabija!!
|
|
SaneOne: Wlasnie na SR16VE bede zmieniac :) Wlasnie bylem w 2 zakldach mechanicznych. Wniosek: nie kazdy lepszy mechanik zrobi SWAPA :P pzdr.
|
|
nie kazdy chce i ma warunki :/
|
|
Challenger: jaki teraz masz silnik? GA16DE z NVCS? GA16DE bez NVCS? GA16DS? ten pierwszy nie występował na EDM, więc masz zapewne albo drugi albo trzeci... trzeci jest gaźnikowy, więc swap na silnik z wtryskiem będzie dość trudny do ogarnięcia od strony elektryki... i jeszcze jedno pytanie z ciekawości: skąd wziąłeś ten silnik sr16ve? ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Jaki mam to pozostanie tajmnica :P a silnik wzielem od kolesia z nissanklubu :)
|
|
hehe jak tajemnica, to słabo się kamuflujesz ;) GA16DS o oszałamiającej mocy 89 KM :)... gaźnikowiec... oj ciężki będzie ten swap na sr16ve... w ogóle sr16ve jest warty więcej niż cały taki nx100 hehe... powodzenia w swapie :) i pamiętaj o upgradzie hamulców i zawieszenia, co by się na pierwszej latarni nie zawinąć :) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Challenger, dobrze sprzeglo upaliles na rajdzie mechaniaka ;) graty :D
|
|
SaneOne: a skad ta pewnosc ze mam wlasnie GA16DS? 666: czyzby ktos z mechaniaka? :P A co do sprzegal to od poczatku mi nie oddawalo do konca :/
|
|
kwestia 30 sec. z google twój nx jest opisany na 100nx squad ;) wracając do swap'a, jeśli nawet miał byś ten silnik to na 99% nikt w Łomży go nie wrzuci do nx tym bardziej po gaźniku. tak czy siak będzie to wymagało w tym konkretnym przypadku worka keszu.
|
|
batarki: nie wierz we wszystko co tam pisze ;) a co do mechanikow to znalazlem kogos kto to zrobi :)
|
|
IMO... nieoplacalne. Sprzedaj te cudo techniki i kup cos z mocniejszym sercem, bo to ani niewyglada, ani niejezdzi dobrze, do nieczego to sie nienadaje.
|
|
ok, mój stan wiedzy pozwala odrzucić ziarno od plawy ;) ale cuż pozostaje życzyć Powodzenia :)
|
|
A tak BTW. jezdziles bez pojecia w rajdzie mechaniaka. Naucz sie ogarniac te niecałe 90 KM najpierw a potem mysl o wiekszej mocy, bo jak Ty jeżdziles to była tragedia.
|
|
marudaa: za to Twoja e30(?) jest super ekstra i wogole. No fakt kazdy chwiali co ma a reszta jest bleee ;P Dla mnie 100nx jest doslownie cudem techniki i nic ani nikt tego nie zmieni i bede ladowal w niego tyle hajsu ile bede mial wlasnie po to zeby pokazac ludziom w autach z wiekszymi silnikami co znaczy japonska technologia. batarki: Dzieki :)
|
|
Jeśli chodzi o moja e30 to ona ledwo rusza z miejsca i tego nieukrywam. Nigdzie nienapisałem ze jest super, ze jest szybka itd. Ja niechwale swojego cara, poprostu, mysle ze ten samochód zje cie finansowo. Własnie dowiesz sie co to znaczy japonska technika jak cos sie rozsypie. Ale źle Ci niezycze, lubie jak cos sie dzieje w Łomży, jak jakies kombinowane fury zaczynaja sie pojawiac, dlatego Powodzenia w projekcie.
|
|
laduj kase ale z glowa. po co Ci ten stozek i podgrzewana rura :D ? wzrostu osiagow oczekiwales ? po co Ci 4-pkt pasy skoro nie masz kublow ?
|
|
666: Pasy juz byly jak go kupilem. A dolot to pozostalosci po CAI, ktore niestety uleglo zniszczeniu ;/ marudaa: Jak wybieralem 100nx wiedzialem ze nie jest to auto tanie w utrzymaniu i mam nadzieje, ze nie przeszkodzi mi to w moich planach. Co do Twojego wczesniejszego postu to w rajdze bralem udzial tylko i wylacznie dla zabawy, wiedzialem ze nie mam co sie cisnac z moimi umiejetnosciami, dlatego inwestuje w moc zeby latac po prostej. Zapewne zaraz odezwa sie ludzie z tekstami "mistrz prostej..." itp. i szczerze mowiac to ch... mnie to obchodzi bo wole polatac z duza predkoscia po prostej niz zawracac wokol pacholkow :P. PS. Mial byc temat o mechanikach :P lekki off-top :P ale takie forum :/
|
|
jak mowiles ze dolot kupywales na necie hehe jakie masz te pasy ? chcesz sprzedac ? jak nie umiesz ogarnac 90 KM, to 900 Ci nie pomoze ;D
|
|
666: Nom w necie kupilem bo w Lomzy nigdzie nie bylo. A pasow nie sprzedam.
|
|
skoro mowisz ze wlozysz w ten samochod kazde pieniadze, twoja sprawa ja nie oceniam. Jak masz na to hajs to sprobuj moze w vtg tam bedizesz mial gwarancje ze auto o wlasnych silach po tym swapie wyjedize z warsztatu;p;p
|
|
saneone i z czego takie ciacho k u r w a ?? a gdyby ciebie mama takimurodzila ?? fajnie by ci bylo ??nie daj Boze zeby cie taka kara nie spotkala. z czego jak z czego ale z ludzkiego uposledzenia smiac sie nie mozna. pokazales klase !!!!
|
|
toc on sie z nikogo nie "cieszy" ........
|
|
"Autor: FIN (---.chello.pl) Data: 30-05-08 19:03 saneone i z czego takie ciacho k u r w a ?? a gdyby ciebie mama takimurodzila ?? fajnie by ci bylo ??nie daj Boze zeby cie taka kara nie spotkala. z czego jak z czego ale z ludzkiego uposledzenia smiac sie nie mozna. pokazales klase !!!!" ale ocb? :/ ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |