Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁKS SPADEK !!!!!!!!!!! |
ŁKS Spada do III(II nowej)LIGI :(
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁKS SPADEK !!!!!!!!!!! |
chyba Cię posrało...utrzymujemy się
|
|
a no tak sory nie przeczytałem artykułu
|
|
juz pisałem, żeby sie nie podniecać bo we wtorek (dziś) miało miejsce posiedzenie gdzie odbyła sie weryfikacja tabeli. Niestety, ale nasz spadek zawdzięczamy Groclinowi i Śląskowi... ...
|
|
To co wyprawia PZPN to istny cyrk, śmiech na sali. Pomijając naszą sytuację, niewiadomo kto awansował do I ligi, kto zagra w barażach. Co chwila zmiany decyzji, kluby po zakończeniu sezoniu nie wiedzą w której lidze zagraja... Taka szopka jest możliwa tylko w Polskim Związku Piki Skopanej...
|
|
Nikt tu się nie podnieca ale, oficjalnie na stronie PZPN , o tym piszą, więc każdemu komu zależy na dobru klubu w takim momencie jest ciężko, bo była nitka nadziei
|
|
Poczekajmy do czwartku wtedy rozstrzygnie sie sprawa fuzji Slaska z Dyskobolia. "JEśLI WIARA CZYNI CUDA MY WIERZYMY żE SIę UDA" "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
przegrywa wiec spada,.. wielka mi informacja zycie
|
|
Przestancie gadac ze to wina Pzpnu a co smieszniejszego wina Groclinu i Śląska, ja tez zaluje ze Łks spada, ale to tylko nasza wina, nie grali najlepiej to nie ma co teraz zwalac winy na innych, mieli ogromna szanse, wystarczylo wygrac z niezbyt wymagajacym przeciwnikiem na WLASNYM stadionie, ale nie wyszlo i takie sa teraz skutki. Niestety
|
|
i dobrze ze sie tak stało he
|
|
ehh... zycie..
|
|
Pewnie,że dobrze!Jakby takie zespoły jak ŁKS Łomża grały w tak wysokiej lidze to jaki wówczas byłby poziom Polskiej piłki noznej ?? Ta drużyna nie nadaje sie aby grać w tak wysokiej lidze i kibice mają tego swiadomosc...Jakby posiadało się dobrych piłkarzy to nie trzeba byłoby liczyć na szczęście... Pozdr
|
|
autor: Angel - cyt: " Niestety, ale nasz spadek zawdzięczamy Groclinowi i Śląskowi...". A ja powtórzę za kolegami: to tylko nasza i wyłącznie nasza wina. Kiepski zespół, kiepscy trenerzy. Pisałem wielokrotnie na tym forum: jak się nie ma kasy to gó*wno z marzeń o II lidze. Jedynym elementem podczas dwóch ostatnich sezonów jakim Łomża może się poszczycić to jej kibice. Egzaminu nie zdały ani władze miasta ani władze klubu, ani sponsorzy (potencjalnie - ich nagminny brak). Być może kiedyś, w przyszłości spełnią się nasze marzenia o mocnym, klasowym zespole. Życzę tego wszystkim wiernym kibicom w tym smutnym dla nas dniu. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Na taką mieścinę jak Łomża III liga w zupełności wystarczy
|
|
ale to nie jest ostateczna decyzja
|
|
Zgadzam się z arek111.Jeśli wszystkie zespoły z dołu tabeli mieliśmy u nas i z nimi zdobyliśmy zaledwie 2 punkty to nad czym tu rozpaczać.Myślałem,że po awansie z trzeciej ligi będzie inaczej.
|
|
jakby zawodnicy ŁKS - u nie lekceważyli takich zespołów jak Warta Poznań, Odra Opole, Motor Lublin, Pelikan Łowicz, czy też Kmita Zabierzów to by się utrzymali na zapleczu ekstraklasy - na 15 pkt do zdobycia 2 zdobyte - to niech mają pretensje sami do siebie a co do PZPN - u - to od początku afery korupcyjnej nie wiedzą co mają robić z ligą
|
|
To co się dzieje w PZPN-ie to farsa, jednak od kiedy Związek stara się coś zrobić z korupcją w polskiej piłce, to z takimi sytuacjami wszyscy się liczymy. Jednak mogliśmy tej niepewności bardzo łatwo uniknąć. Wystarczyło zremisować na własnym stadionie z bardzo słabymi Pelikanem oraz Wartą i mielibyśmy 14 miejsce w tabeli, co dałoby ŁKS-owi utrzymanie bez niczyjej pomocy (nawet jeden punkt więcej dałby nam utrzymanie, tyle że z 15 miejsca). Niestety, nasi piłkarze spacerowali tylko po boisku w tych meczach, nie włożyli w nie ani odrobiny serca i zaangażowania, dlatego oba spotkania przegraliśmy. W tych przypadkach zawiodłem się na Jakołcewiczu, bo o ile pewnym było, że nasi piłkarze z dnia na dzień nie zaczną grać lepiej, to wypadało liczyć, że odpowiednio umotywowani przez trenera będą przynajmniej w meczach u siebie „gryźć trawę”. Wprawdzie jest jeszcze niewielka nadzieja, że się utrzymamy, to jednak na boisku na to nie zasłużyliśmy. Organizacyjnie jeżeli w klubie nic się nie poprawi, to nawet jeśli w przyszłym sezonie zagramy w nowej I lidze, to spadniemy z niej z hukiem i żadne karne degradacje nas przed tym nie uchronią. Jeżeli natomiast przyjdzie nam grać w nowej II lidze, to będziemy mieli czas na poukładanie wszystkich spraw w klubie i za 2-3 lata możemy ponownie powalczyć o awans. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
Spokojnie, jeszcze nie wszyskto stracone do 30 maja Śląsk ma szanse dogadać się z Dyskobolią.
|
|
Kurde z jednej strony bardzo bym chciał zapewne jak kazdy kibic żeby ŁKS został w II lidze (nowej I) ale z drugiej gra ktora zaprezentowali nasi grajkowie to totalna porazka ktora nadaje sie na kopanine w III(nowej II) lidze. Jak powiedzial kolega wczesniej na I lige zasluguja tylko kibice wierni kibice ktorzy zawsze byli z ŁKSem. I jeszcze słówko do ludzi których nie interesują losy ŁKSu np do Pana urzad skarbowy nie obrażaj klubu pisząc jego nazwe z małej liter(jest to nazwa własna) a jeżeli w niku masz miejsce swojej pracy to teraz widze jacy sa nasi urzednicy;d analfabetyzm i nic wiecej i to czesciowo przez nich przez zasranych urzednikow jezeli wy wlodarze i te inne garniturowwe dupy myslicie ze jakies lodowisko czy cos bedzie rozslawialo lomze na cala Polske to ja sie ***** powiesze. Ten klub to jedyna szansa na promocje miasta ale to juz do waszych szanownych przemyslen. MIMO WSZYSTKO WIERZE ZE DOJDZIE DO FUZJI UTRZYMAMY SIE I SWIETNA GRA W PRZYSZLYM SEZONIE POKAZEMY ZE JESTESMY WARCI I LIGI. PZdr dla prawdziwych kibicow "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
"... i nic wiecej i to czesciowo przez nich przez zasranych urzednikow jezeli wy wlodarze i te inne garniturowwe dupy myslicie ze jakies lodowisko czy cos bedzie rozslawialo lomze na cala Polske to ja sie ***** powiesze. ..." Wiesz, ja sobie nie życzę aby łks dostawał pieniądze z budżetu (tak celowo napisałem z małej litery). Wolę aby te pieniądze były wydane na lodowisko, na porządne boiska takie jak przy sp 5 przy każdej szkole w Łomży, na naukę dzieci pływania, itp itd niż na 11 piłkarzy którym nawet się nie chcę po boisku biegać. I mogę się założyć, że podobnie myśli większośc mieszkańców Łomży (no może odliczę twoich kolegów - gimnazjalistów).
|
|
chodzą plotki że klub ma bańkę długu - cały czas napływają faktury i inne z poprzednich lat jeżeli to ,prawda, to nawet III ligi nie będziei mieć, a najwyżej okręgową :-(
|
|
dobrze. nie będzie tyle marudzenia. Przynajmniej jak będą w 3 lidze gdzies na szczycie tabeli (o ile będą) to bedzie więcej powodów do radości niż na dnie drugiej.
|
|
nemo: jeśli uważasz że kibicami ŁKSu są tylko gimnazjaliści to się bardzo mylisz, a brak szacunku dla klubu(pisanie jego nazwy z małej litery) jest dla mnie śmieszny, bo to właśnie ŁKS i jego kibice sprawiają że o Łomży się mówi w Polsce, nie śmieszni radni, nie urzędnicy, nie śmieszny prezydent , który domaga się podwyżki a guzik robi. Chcecie żeby ŁKS spadł? wasz wybór tylko pomyślcie że jak spadnie teraz to poźniej może spaść jeszcze niżej i wtedy jedyną atrakcją Łomży będzie ławeczka Hanki Bielickiej, no chyba że nasz ''wspaniały'' prezydent otworzy może jeszcze fabryke kapeluszy imienia Bielickiej, ogólnie wpisy co niektórych tutaj są bardzo śmieszne,wielcy forumowicze którzy zawsze wszystko wiedzą najlepiej NIEWAŻNE W KTÓREJ LIDZE, WAŻNE ŻE TO ŁKS !!!!!!!!!
|
|
" bo to właśnie ŁKS i jego kibice sprawiają że o Łomży się mówi w Polsce, nie śmieszni radni, nie urzędnicy, nie śmieszny prezydent" Gdzie się mówi? Nawet poziom pierwszej ligi w Polsce jest żenujący, a co dopiero drugiej. Ile się tym osób w Polsce interesuje? Ile osób wymieni kluby grające w pierwszej lidze? Na wiśle i legii kończy 95% Polaków. Po drugie nawet jeśli te kilkanaście tysięcy osób w Polsce usłyszy przez rok o Łomży dzięki łks to co to zmieni? Przyjadą fabrykę otworzą? Więc przestańcie powtarzać te brednie o tym ile to łks Łomża zawdzięcza.
|
|
Widze że Ty nemo to masz tyle pojęcia o polskiej piłce ile ja o balecie mongolskim,ile Polaków się tym interesuje? to wyobraź sobie że co weekend tysiące młodych ludzi jeździ po całym kraju za swoimi klubami,bo to jest ich całym życiem tak jak dla mnie ŁKS jest całym życiem, moją pasją,jest jedyną w Łomży atrakcją która pozwala zapomniec o tej szarej rzeczywistości która nas otacza ze wszystkich stron, ale co Ty mozesz o tym wiedzieć ? wiesz co to znaczy miłość do klubu ? wierność barwom? to właśnie na stadionach młodzi uczą sie lokalnego patriotyzmu, szkoła ich tego nie nauczy, telewizja też. Nie chce mi się wchodzić w jakos polemike z Tobą bo oczywiście i tak wiesz według siebie najlepiej i żadne argumenty tutaj nie pomogą, tylko jedna prośba: nie pisz tutaj o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia,a Twoje wyrażanie wrogości wobec ŁKSu pisząc jego nazwe z małej litery powoduje u mnie śmiech, więc bardzo dziękuje że dzięki Tobie mam od rana dobry chumor :)
|
|
" to wyobraź sobie że co weekend tysiące młodych ludzi jeździ po całym kraju za swoimi klubami " Ile jest tych tysięcy? 50? Wątpie żeby było więcej. (pamiętaj, że mówimy o obecej II i III lidze). Naprawdę myślisz że Łomży jest potrzebna promocja wśród tych ludzi? Miejskie pieniądze zamiast na łks lepiej byłoby wydać na sporządzanie planów zagospodarowania przestrzennego, uzbrojenie działek pod inwestycję itd. a nie na leczenie kompleksów "lokalnych patriotów" bo dzięki temu w przyszłości byłaby jakaś szansa, że ktoś chciałby łożyć na ten klub. Bo z tego co wiem to łks na nadmiar sponsorów nie cierpi. Ciekawe dłaczego? Przecież to taka świetna forma promocji!! A może po prostu prywatne firmy wiedzą ile jest warta taka promocja? Jeśli znajdziecie sobie prywantych sponsorów to możecie grać nawet w ekstraklasie, słowem się nie odezwę. Ale domaganie się pieniędzy od biednego miasta to już przesada. ", więc bardzo dziękuje że dzięki Tobie mam od rana dobry chumor :)" Szkoda, że ortografii na tym stadionie cię nie nauczyli.
|
|
jeśli z Ciebie taki obrońca zasad pisowni to spadaj na forum dla miłośników ortografii, a ja żałuje że nie nauczyli Ciebie szacunku do innych ludzi bo to jest dużo ważniejsze w życiu ale widać każdy ma swoje wartości życiowe, o jakim leczeniu kompleksów lokalnych patriotów piszesz ? bo jak narazie to swoje kompleksy wobec ŁKSu pokazujesz TY. z mojej strony koniec bo nie chce mi sie już odpowiadać na zaczepki kogos co jeszcze raz powtórze nie ma ZIELONEGO pojęcia na temat o którym pisze. Idź leczyć swoje kompleksy do innego tematu albo wybierz się na spacerek bo jeszcze Ci żyłka pęknie od tego spinania się........
|
|
mi chodzi o to, że zaistniała sytuacja jest wyłącznie wina Groclinu i Śląska. To "dzięki" tym klubom do końca nie było wiadmo gdzie sie znajdziemy. A tymczasem Śląsk poprosił o miejsce w pierwszej lidze, więc je otrzymał... ...
|
|
Dopingujmy swoch na mistrstwach z łomżą w reku Polacy na euro 2008 ____________________________________________________________ CYFROWY POLSAT polmar skłodowskiej 2 obok łosia Tylk TU piłka gratis
|
|
Angel ale nie mozesz obwiniac tych klubow o to, ze Łks sie nie utrzymal, bo czy oni chca sie laczyc, rozwiazywac kluby, to nie powinna nas obchodzic, Łks spadl z wlasnej winy, nie przez PZPN, nie przez sedziow, nie przez nierowne boiska tylko przez wlasna gre.
|
|
beda tam gdzie ich miejsce
|
|
Podczas lutowego Walnego Zgromadzenia Członków Stowarzyszenia ŁKS Łomża, jego członkowie zobowiązali nowy Zarząd Klubu do uczynienia z ŁKS-u Organizacji Pożytku Publicznego. Wie ktoś może, czy jakieś kroki w tym kierunku zostały poczynione? Czy w jakikolwiek sposób działa jeszcze w klubie były Kurator, a teraz członek Zarządu Jan Gąsiorek? Mówił on na Walnym o dwóch „złotych sponsorach”, ale chyba było to tylko mydlenie wszystkim oczu, bo jak tych sponsorów nie było, tak dalej ich nie ma. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
angel- nasz spadek,zawdzieczamy jedynie pilkarzom i zarzadowi,oraz miastu Łomza,ze jest takie miejsce w tabeli-jakie jest! nemo- masz racje, w Łomzy przydalo by sie to i tamto, dobrych inwestycji NIGDY ZA WIELE! dla wielu ludzi,lepszm spozytkowaniem miejskich pieniedzy niz na ŁKS (z duzej litery), bylo by np: wybudowanie kolejnego ronda, badz jakies dofinansowanie na nastepny kosciol-dla mnie juz wystarczy! Mowisz,ze o ŁKSie nie mowia w innych miastach,a ja Ci powiem takie fajne przyslowie- w du.pie byles, go.wno widziales! Przy okazji pobytow w Plocku, Szczecinie, Gryfinie czy tez w niedalekiej Wawie, rozmawiajac z ludzmi,jak sie dowiedzieli ze jestem z Lomzy,to mowili- 2 lige tam macie? dobre te wasze piwko? itd. Takze sie nie wypowiadaj w temacie,na ktory nie masz do konca pojecia i na prawde,poszukaj sobie innych tematow,do wykewania swoich zali,albo zaloz swoj wlasny! do reszty- nie palcie stykow,moim zdaniem utrzymamy sie na pewno. dla czego? -dlatego bo, Slask ma fuzje z Groclinem(tak mowia w wielkopolsce) i Groclin idzie do 4 ligi. Slask dlatego zlozyl podanie o licencje na gre w ekstraklasie,zeby ja otrzymac i w konsekwencji sprzedac i zarobic kupe siana. Czyli gora tabeli uklada sie tak samo jak w sobote,tyle ze nie awansuje Piast,a drozyna ktora kupi od Slaska licencje. Na chwile obecna mowi sie o Polonii Warszawa. jezeli Slask otrzyma licencje,a prawdopodobnie otrzyma,to wielkim przegranym jest Arka Gdynia,ktora miala grac w barazach, takze Piast Gliwice, ktory pierwotnie awansowal, a teraz musi grac z Jaga o ekstraklase. Jezeli Slask nie otrzymalby licencji,to zagra na licencji Groclinu,a gorna tabelka wroci do stanu z soboty. Jedynym problemem moze byc fakt,ze Slask zerwie rozmowy z Dyskobolia i bedzie chcial grac na wlasnej licencji, bez fujii z Groclinem,ale to im sie za bardzo nie oplaca,tak na chlopski rozum,bo na licencji Groclinu zagraja w tym roku w Pucharze UEFA a w dodatku potezny zastrzyk gotowki od pana Drzymaly, wlasciciela Groclinu. Takze ŁKS na 99.9% bedzie mial znowu fuksa i choc byl przedostatni,to i tak sie utrzyma. Pytanie tylko co dalej???! I o to moim zdaniem sie martwmy...
|
|
Gdzie jest nemo.Brak mi Twoich beznadziejnych rozważań.Poszukam Cię na forum miłośników ortografii.
|
|
lomza23 gdy dla Ciebie jest zaszczytem, jak ktoś z innego miasta zapyta się, czy Łomża jest w II lidze albo czy dobre jest piwo, to nie mamy o czym rozmawiać. Gdzie inwestycje dla młodych ?? Gdzi pożądne sklepy ?? Gdzie bulwary ?? itp ?? Po co płacić na jakiś ŁKS, którzy mają ambicje zależnie od humoru. Pelikan mógł wygrać z Katowicami, którzy (Pelikan) grali o nic, a my sobie z Kmitą nie poradziliśmy ?? Zamiast ŁKS w II lidze chciałbym zaobserwować inwestycje typu park, fantanna, rozszerzenie granic Łomży, może jakaś średnia firma weszłaby na rynek łomżyński. ŁKS staje się nowym ulubieńcem PZPN. taka prawda . . .
|
|
gostek...- mylisz pojecia, dla mnie to nie zaszczyt,ale pan nemo pisze, ze o Łomzy sie nie mowi w polsce i ja dalem mu przyklad,ze sie jednak mowi i to wlasnie przez ŁKS! Nie znajdziesz w mojej wypowiedzi slowa,ze to dla mnie zaszczyt, takze nie rozmywaj. A po 2, czy Ty naprawde uwarzasz,ze ŁKS dostaje tyle kasy od miasta,ze jak to napisales, Zamiast ŁKS w II lidze chciałbym zaobserwować inwestycje typu park, fantanna, rozszerzenie granic Łomży? To dla Twojej wiadomosci- NIE DOSTAJE tyle,zeby starczylo choc na jedna z ww inwestycji. I nie pisz "jakis ŁKS", bo Twoj dziadek przed wojna ten "jakis ŁKS" zakladal! Troche szacunku dla starszych! To ze w tej rundzie gral kto gral,jest wina organizacyjna i klubu i miasta a takze sponsorow,a tacy goscie jak Ty,to niedzielni kibice,co chodza na mecze,jak dobrze gramy a jak slabo,to na Nich sr.amy! ps. prezydent po podwyzce zarabia o 740zl wiecej od prezydenta Bialegostoku i o 3zl mniej od marszalka wojewodztwa podlaskiego! A my Łomzyniacy nie mamy ani Twojej upragnionej fontanny,ani parku ani dobrej pilkarskiej druzyny!!! Dziekuje.
|
|
http://www.lks.4lomza.pl/news.php?idNews=515&PHPSESSID=163c34c1aa0ab85eef09266c6999c516
|
|
nemo ma racje! czemu czepiacie sie biednego miasta ktore ledwo co daje rade oplacic prezydenta za jego niesamowite osiagniecia? bo to dzieki niemu moge spacerowac po tych obiecanych bulwarach nad narwia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |