Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
''DNI OTWARTE" W WECIE |
Witajcie. Wraz ze swoja klasa bylam (miesiac temu) na ''Dniach otwartych" w ZSWiO ''Weta''. Uczniowie tej szkoly nie byli zbytnio zadowoleni z wizyty ''mlodszych gosci''. Przywitano nas w bardzo arogancki sposob,padlo na przywitanie wiele niecenzuralnych slow ze strony dziewczat.Z tego co zauwazylam kroluja tam panienki z zoltymi wlosami ;|. Pani dyrektor to mila kobieta,tylko szkoda ze uczennice zbyt agresywne,co na pewno nie robi dobrego wrazenia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ''DNI OTWARTE" W WECIE |
dziewczyn w wecie rzeczywiście nie ma ani zbyt miłych ani ładnych. Zapraszam natomiast do wety wszystkich chłopaków którzy chcą grac w drużynie koszykówki. Nawet jak nie macie zbyt dużych umiejętności to i tak będziecie w składzie.
|
|
Hehe a co chcielibyście,żeby Wam dywan rozłozyli i kwiatki sypali na powitanie? Wiadomo,że starsi z odrazą podchodzą do tzw."kotów" ;) ale nie przejmujcie się tym.Najgorzej jest na początku,a potem to już normalnie zaklimatyzujesz się w szkole i jest ok ;)
|
|
Nie liczylam na czerwony dywan ani na zadne kwiatki. Po prostu niemilo bylo sluchac wyzwisk i przeciskac sie przez tlum rozkrzyczanych panienek.
|
|
A mam pytanie do osób które już się tam uczą ;) Czy warto się przepisać do WETY (chodzi o dziewczynę właśnie) jak tam jest ? bo wiadomo że kotów się gnębi i poniża to wiadomo ,więc jak jest ?
|
|
Weta - najniższy poziom w Łomży !!! Czy macie aż tak niskie ambicje ?? Już nawet " budowlanka " , a nawet, ta wyśmiewana " drzewna " , a Ekonomik wedłuch nich to uniwersytet. Uczą się same słabiaki, więc nie dziwcie się poziomem tamtych ludzi. Pozdro
|
|
translate: Weta - najniższy poziom w Łomży !!! Czy macie aż tak niskie ambicje ?? Już nawet " budowlanka " , a nawet, ta wyśmiewana " drzewna " mają wyższy poziom , a Ekonomik wedłuch nich to uniwersytet. Uczą się same słabiaki (weta), więc nie dziwcie się poziomem tamtych ludzi Pozdro ps. sorka za błędy, gdy widzi to admin, niech skasuje wcześniejszy post.
|
|
hmm powiem Ci jedno; nie zwracaj uwagi na to bo w sumie czy tak czy tak to uczniowie szkoly musza to zaakceptowac ze z roku na rok bedzie coraz wiecej nowych osob w szkole takze mimo ich zachowan ja uwazam ze powinnas nie zwracac uwagi i skoro chcesz isc do tej szkoly to idz:)
|
|
hmm powiem Ci jedno; nie zwracaj uwagi na to bo w sumie czy tak czy tak to uczniowie szkoly musza to zaakceptowac ze z roku na rok bedzie coraz wiecej nowych osob w szkole takze mimo ich zachowan ja uwazam ze powinnas nie zwracac uwagi i skoro chcesz isc do tej szkoly to idz:)
|
|
nie zgadzam sie z poprzednikiem ze w wecie są głąby Niektorzy idą tam bo podoba im się kierunek w tej szkole jest jak w każdej innej I "kotów" wcale nie gnębią Tych panienek jest dużo z aktualnych pierwszych klas, ale nie ma po co zwracać na nie uwagi
|
|
Ja zupelnie nie wiem, dlaczego w wecie tak jest, ale bylo takze "za moich czasow".Jednak nie patrz na to, jesli interesuje Cie ten kierunek nauki, to idz do tej szkoly. Slyszalam, ze jes niski poziom, ale jesli chcesz wykonywac w przyszlosci odpowiedzialny zawod jakim jest np.weterynarz, sama musisz zaczac sie interesowac weterynaria. Dlatego nie rozumiem tego, jak mozna tak malo wymagac od uczniow tej szkoly... Powodzenia i wiecej odwagi!!!
|
|
tajemnica - co weta może zaoferować ?? Liceum Ogólnokształcące - czyli chcesz liceum, a nigdzie Cię nie przyjeli ?? WBIJAJ !! TTż - Technik technologii żywności - co to za kierunek ?? Potem tylko robota w TmT lub MLEKPOLu, wiadomo, do technikum się idzie po to, żeby w razie czego mieć robote, ale taka robota, chociaż mnie nie interesuje. TW - Technik weterynarii - chyba najlepsze technikum, ale patrząc na poziom tej szkoły swojego chomika bym do takiego fachowca nie zaniósł. Oczywiście jakby cudem się ktoś dostał na studia, czemu nie. TŻGD - Technik żywienia i gospodarstwa domowego - czym się to różni od Technik technologii żywności ?? Czy są jakieś zajęcia dodatkowe z gospodarstwa domowego ?? żenada TAK - Technik architektury krajobrazu - może i dobra szkoła, ale teraz raczej nie ma zapotrzebowania na architektów. TA - Technik agrobiznesu - dla nieudaczników, kto poważnie o tym myśli , pójdzie do ekonoma. Podsumuwują poza TW i TA nie ma w tej szkole żadnego ciekawego kierunku, szkola trzyma niski poziom - nie opłaca się tam iść. Pozdro
|
|
Oj chłopie chyba uczyłeś się tam i byłeś ostro gnębiony skoro piszesz takie głupstwa... Popatrz też na to,że nie każdy jest taki "mądry" jak Ty i szkoły muszą różnić się poziomem,żeby każdy znalazł coś dla siebie... Osobiscie uważam,że nauka w Wecie nie jest takim złym wyborem... Przykładowo TTŻ:po jego ukończeniu masz wykształcenie średnie i dyplom technika technologii żywności...Możesz normalnie iść na wybrany kierunek studiów zależnie od tego jak Ci matura pójdzie... Życie płata rózne figle,a taki zawód zawsze się przyda w sytuacji awaryjnej...Branża żywieniowa bądź spożywcza jest teraz bardzo zróznicowana,a Ty nam dajesz łomzynskie przyklady zakładów typu TMT... Możesz dalej kontynuować naukę,np. na UMW w Olsztynie i dostać bardzo ciekawą i dobrze płatną robotę w przyszłości bo jak wiadomo bez ŻYWNOŚCI człowiek nie da rady żyć ;) Czasem wiec przedstaw również plusy wybranego kierunku bądź szkoły,a nie tylko minusy.... Pozdr
|
|
Ja uwazam, ze sa to ciekawe kierunki i zapotrzebowanie teraz jest niezle na takich fachowcow. Tylko ten tech.wet. mnie przeraza...jak mozna leczyc zwierzeta majac tak mala wiedze, bo i wymagania szkoly sa marne...nic tylko samemu sie doksztalcac...
|
|
nie mam żadnego kontaktu z wetą, bazują na opiniach znajomych uczących się tam nie chce być kolejnym paplikiem albo Zuzanno, ale dogerka chyba sam sobie zaprzeczasz, gdy, jak stwierdziłaś w TW są marne wymagania, to czy są one większe na innych profilach. Poprostu słyszałem same złe opinie o tej szkole, a forum jest po to, żeby pogadać sobie na różne tematy.
|
|
powiem wam ze weta ma dobry poziom jak na profil "weterynaria" chociazby nawet dlatego ze jest najlepsza szkola z woj podlaskiego i tylko w wecie jest ten profil takze po co te glupoty piszecie??:|
|
|
Dogerka! technik weterynarii nie jest lekarzem weterynarii i nie leczy zwierząt!!!! Osoby chcące być weterynarzami idą po tym technikum na studia... Co prawda lekarze weterynarii zatrudniają techników,ale tylko jako pomocników...
|
|
A Ty gostek_num nie wykręcaj się teraz znajomymi,ponieważ podałeś własne argumenty co można stwierdzić po wcześniejszym Twoim poście!Jednak jak widzisz te argumenty są mylne i opierają sie tylko na samych złych stronach... Każdy zawód jest w społeczeństwie potrzebny... i lekarz i piekarz i policjant i technolog zywnosci i architekt krajobrazu! Ponadto: Cytat: TŻGD - Technik żywienia i gospodarstwa domowego - czym się to różni od Technik technologii żywności ?? Czy są jakieś zajęcia dodatkowe z gospodarstwa domowego ?? żenada Chłopie po cholere piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia?Znasz takie coś jak GOOGLE ?? to wpisz sobie technik żywności i technik żywienia i wtedy zobaczysz,że róznica wcale nie jest ŻENADĄ.... Pozdrawiam
|
|
To prawda, ze tech.wet. nie powinien leczyc zwierzat, ale sie zdarza, uwierzcie mi;) Maja dostep do lekow itp.dlatego korzystaja.Czasem No hmmm niektorzy technicy nie wiedza nawet, ze szczepionki stosujemy podskornie...takie glupie...a prawdziwe. Dlatego ja uwazam, ze zawod taki jak nawet technik weterynarii jest odpowiedzialny mimo wszystko i powinien byc kierunkiem prowadzonym na jak najwyzszym poziomie...
|
|
dziewczyna555 pomyśl zanim cos napiszesz... cytat: [...]"weterynaria" chociazby nawet dlatego ze jest najlepsza szkola z woj podlaskiego i tylko w wecie jest ten profil . To się już nie dziwie czemu weta jest najlepsza w tym kierunku -.-
|
|
tyku - dobra uwaga MasaViV nie mam zamiaru sprawdzać, bo nie interesuje się tym. Może ktoś z wety to wyjaśni. Co z tego, ze nie mam np. o tym pojęcia ?? Po to jest forum, żeby się dowiedzieć. MasaViV i jak cytujesz, skorzystaj na forum z funkcji cytata, a nie kopiuj i wklej. moim zdaniem do wety nie opłaca się iść (powtarzam - opinie znajomych i po statystykach). To tylko moje zdnanie.
|
|
o jejq pomylilam sie no... kazdemu sie zdazy ok poprawie sie... "weta"chociazby nawet dlatego ze jest najlepsza szkola z woj podlaskiego bo tylko w wecie jest ten profil "weterynaria";] pasuje wam teraz?
|
|
A jacy sa tam nauczyciele?
|
|
dziewczyna555 teraz dobrze
|
|
dziki ptak podobno fajni a najfajniejsza jest od matematyki;)
|
|
Moim zdaniem WETA to szkoła jak każda inna, a logiczne jest, że w technikum jest niższy poziom niż w liceum, bo są jeszcze przedmioty zawodowe:)Pozdro
|
|
chociazby nawet dlatego ze jest najlepsza szkola z woj podlaskiego bo tylko w wecie jest ten profil "weterynaria";] Chyba nie zrozumiałaś o co mi chodzi -.- Się nie dziwie czemu weta jest najlepsza w tym kierunku, skoro jako jedyna ma taki profil... w takim razie może być nawet 1 w kraju, moze nawet Ojropie -.- Zresztą i tak źle poprzestawiałaś te wyrazy... i tak tworzą nielogiczną papkę;) hehe
|
|
tyku no i bardzo dobrze jak nie zozumiesz tego to twoj problem i mnie nie krytykuj bo sobie tego nie zycze;]
|
|
Zapotrzebowania na architekture może i nie ma w Łomży ale wystarczy wyjechać do innego miasta Po studiach można znależć bardzo dobrze płatną pracę Technik agrobiznesu oni mają iść do ekonoma ale po co w wecie też jest fajnie tam nie są sami nieudaczniki a jeśli nawet są to tyle ile w każdej szkole
|
|
dziewczyna555-Koleżanka z "wety"?:)))
|
|
tyku ja sie jeszcze nie ucze w wecie;] ale juz nie dlugo bede;]
|
|
do wety chodzą uczniowie którzy mieli ponad 100pkt i to wcale nie są głąby bo egzamin sam się nie napisał. Najpierw sie dowiedzcie zanim coś napiszecie o technikum weterynarii. Technik nie leczy zwierząt tylko pomaga w tym lekarzowi. I na TW nie ma łatwo. Od poniedziałku do piątku jest po 8-9 godzin lekcyjnych. W tym jest dużo zajęć zawodowych na których większość z was nie poradziłaby sobie nawet jeśli w liceum macie 4,0. Więc nie piszcie o TW bo tak naprawdę w wecie poziom zaniżają takie kierunki jak np. TTŻ. A tak na marginesie to w wecie kotów się nie gnębi. Nie ma nawet czegoś takiego jak malowanie kotów.
|
|
dla nieuświadomionych żeby zostać TW trzeba zdać specjalny egzamin więc jeśli się nie uczysz to nie zostaniesz TW. Nie każdy kto się uczy na tym kierunku musi zostać technikiem.
|
|
Podobnie jeżeli chodzi o inne kierunki... Trzeba zdać egzamin zawodowy.Praktyczny i teoretyczny :)
|
|
magdzia ponad 100 pkt. to tylko teoretyczna, jak będzie mało osób to przyjmą i poniżej. magdzia Egzaminy zawodowe są już od paru lat, więc chyba już to wszyscy ogarneli, oczywista oczywistość. czyli : w wecie TW wymiata, a reszta to żenada i ten kierunek utrzymuje wete.
|
|
Mi tam sie podoba weta, jezeli kogos interesuja dane kierunki, bez zastanawiania sie nad poziomem itd. powinien tam pojsc i juz. reszta zalezy tylko od siebie samego.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |