środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
co sadzicie o...?

co sadzicie o stacji cpn na nowogrodzkije? moze jakies miłe badz nie miłe doswiadczenia? pytam nie bez powodu i nie jest to zadna reklama chciałbym sie tylko podzielic swoimi spostrzezeniami i doswiadczeniami ale to moze troszke pozniej:)
pozdrawiam:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: co sadzicie o...?

obsluga hujoooooowa strasznie wielka laske zrobia ze nabija ci na kase, jebac leszczy z frajerami sie nie piescic!!!!

a tankował tam ktos gaz?

odradzam gaz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zle przezycia 500 zlotych w plecy

do mojego samochodu wchodzimax 50 litrów a u nich weszlo mi 58 litrów nigdy wiecej na tym CPNienie zatankuj

hehe no własnie do tego zmierzałem;) co napisała julcia77 ja miałem podobnie;) zatankowałem wiecej niz miała moja butla i to kazałem przestac zeby butli nie rozsadziło i po przejechaniu około 60 km zabrakło mi gazu:) ale nie chaiłem na poczatku tego sugerowac teraz na tym forum. w sumie troszke sie tym zdenerwowałem ale myslałem ze moze z moim smaochodem cos było nie tak ale zgadałem sie ostatnio z kolega i on miał to samo:) zebym sie nie przekonał to bym nie uwierzył:) pozdrawiam

a tak na marginesie to gdzie mozna sie zwrocic zeby sprawdzili uczciwosc takich stacji? bo chyba nie na policje bo to nic nie da;/? wydaje mi sie ze tu ktos niezle kombinuje zeby nie powiedziec ze oszukuje...a te reklamy w radio juz mi nie leza;/...obłuda

na benzynie są u nich lepsze cyrki .Szkoda pisać i się denerwować . .Jedyne wyjście to omijać taką stacje .

Radzę też omijać dużą stację na początku Nowogrodu. Oszukano mnie kiedyś za 100 zł. wlano mi 10 l. ON. Szef ze Szczytna prowadził długie dochodzenie zakończone powodzeniem ale dla nich.

normalną sprawą jest, że wchodzi więcej gazu niż masz pojemność butli...
ja mam np. 40 litrów, a wchodzi gdzie bym nie tankował nawet do 43,5...
czy to Pryma, Statoil, Orlen czy inne stacje to jest to samo.
Teeraz pytanieL czy wszyscy tak rżną nas w tyłek czy taka już natura gazu... gdzieś w necie wyczytałem, że to drugie...

Ja tam wczoraj tankowałem i się zdziwiłem, że w moim baku mieści się aż tyle benzyny. No a teraz znam powód. To była moja ostatnia wizyta na tej stacji.

Ja tam raz benzynę zatankowałem i samochód po 5 km głośno i nierówno pracował, przyśpieszenie stało się marzeniem a zużycie paliwa wzrosło o około 30 %. Szczerze: Lepiej pchać niż tam tankować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

don't drink and drive just smoke and fly

Też czytałem gdzieś,że fakt iż wejdzie wiecej gazu niz powinno to nie wina stacji :) Po prostu jak wiecie gaz sie spreza i np.butle o poj powinno napelniac sie do ok 80%.To że kilka litrów wiecej wejdzie to nic w tym dziwnego...
Ale odnośnie tej stacji to równiez wybieram ją w ostateczności... Czesciej kupuje tam coś do picia albo jedzenia niz tankuje ;)
Ceny gazu są tam zawsze zawyżone.Gaz jest słabej jakości i robi się na nim mniej km niz na innym.Poza tym samochod na tym gazie traci moc...
Polecam stacje na przeciwko Czarnego Kota(sklep monopolowy).Jest tam tani i dobry gaz choc stacja wyglada tragicznie ;)

Moje pierwsze tankowanie po założeniu nowej instalacji gazowej było na nowogrodzkiej za pętlą autobusów.(nie mylić ze stacją na tzw. ,,buchcie")
W butlę powinno wejść 26l a wleli 38l gdy butla ma pojemności34l.
I co tu ma do rzeczy sprężanie gazu?Pozdrawiam

zgadzam sie z biesspiecznym moze wejsc do butli 30 32l no niech nawet te 34l(bo butla ma tak naprawde około 32l pojemnosci) ale nie do przesady;/ to nie kompresja w komputerze... cos jest na rzeczy i szczerze odradzam a nie polecam zadnej zeby nie robic reklamy. denerwuje mnie ta stacja i zastanawiam sie co mozna z tym zrobic?
pozdrawiam

a moze jest jakis cpn ktory szczegolnie polecacie:)?
pozdrawiam

Jeśli chodzi o ilość gazu, to zależy od pompy. Moze wejśc dużo , dużo więcej. Zatankowałem kiedys w pewnej podłomżyńskiej stacji, z 10 litrów wiecej niż powinienem.]
Ale tez i więcej przejechałem km.
W temacie stacji na Nowogrodzkiej, zgadzam się. Jest tam gaz cienkiej jakości.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

ale jak zalezy od pompy? jezeli zbiornik fizycznie ma p[ojemnosc np 32l to az tak moze sie sprezyc? bo nie rozumiem. pozdrawiam

to chodzi chyba od ciśnienia z jakim podawany gaz przez wąż...
im mniejsze ciśnienie tym tego gazu może wejść...

ooo z porezem to sie moge zgodzic bo jak ma mniejsze to moze nie dobic do pełnej pojemnosci ale zeby przekroczyło pojemnosc butli?? to szczerze to pojac tego nie moge:)

To NIE JEST normalne, że gaz napełnia się więcej niż butla liczy sobie litrów.

Butla powinna się napełniać do około 80% swojej pojemności, jest to związane z bezpieczeństwem, ponieważ gaz może się rozprężać, więc żeby nie wysadziło jest zachwoany bezpieczny margines.

Dla przykładu:
butla ma 40 litrów to powinna się napełniać max do około 32 litrów.

Tyle w tym temacie.

P.s. Mogłem się delikatnie pomylić z tym procentem...

Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.

zgodze sie z przedmowca:) ze to jest nie normalne i jak dla mnie nie realne nawet:) cos z ta stacja jest nie tak .... oszustwo:)
pozdrawiam

hmm a wracajac do poprzedniego pytania, jaką stację można polecić, to mysle ze Orlen na piłsudzkiego, tankowałem gaz...benzynę i jest ok, sprawnie, szybko i miło.jestem stałym klientem i jestem zadowolony.polecam serdecznie

maly

Jeżeli chodzi o gaz to taka mała stacja na przeciwko sklepu monopolowego Czarny Kot... Tani i dobry gaz!

po pierwsze jak produkuja te zbiorniki to nigdy nie mierza ich pojemnosci dokladnie tylko zaokraglaja i dlatego wam wiecej wchodzi tego gazu

przemo

zaokroglaja moze i tak ale tolerancja błedu napewno nie jest wieksza niz 1l w to czy we wto bo zbiorniki sa produkowane seryjnie pod jakis tam wzor(np. koła samochodowego) jakby tak było jak mowisz to te butle nie miesciły by ci sie do samochodu albo były zamałe:) pozdrawiam

Mam pytanie: czy gaz w butli jest tankowany w formie ciekłej czy lotnej ?????

LPG tankuje się w formie ciekłej. Dlatego nie ma prawa wejść więcej niż 100% pojemności zbiornika. W takim przypadku przewał na odmierzaniu jest ewidentny. A że normalnie tankuje się około 80% pojemności to orżnięcie klienta o kilka fikcyjnych litrów jest proste i prawie bezkarne.

róbmy swoje

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org