Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zieja |
Jak w temacie,czy ktos mial doczynienia z firmą Zieja lub z wlascicielem.Ostatnio spotkalem znajomego,ktory parcuje w/w firmie.Opowiadal ciekawe historie,aczkolwiek ze sceptycyzmem go sluchalem bo dziwie sie,ze ludzie pozwalają jeszcze "jezdzic" po sobie.Z drugiej strony wiem,ze niektorzy nie mają wyjscia i zeby zarobic na rodzinę siedzą cicho i godzą sie na wszystko.Pan wlasciciel potrafi podobno przyjechac i powiedziec "no juz godzina18 no ale nadgodzin to ja wam nie bede placil a robote trzeba do konca zrobic ,wiec do roboty".W rezultacie tego wychodzi,ze pracownicy u niego wyrabiają po 240-260 godzin w miesiacu oczywiscie dostając pensje bez zadnych liczonych nadgodzin.Druga sprawa to zachowanie i stosunek wlasciciela do swoich pracownikow,pan wlascicel potrafi zwolnic z byle jakiego powodu(nic dziwnego ze ciagle są tam wolne oferty pracy)nie mowiac juz jak sie odnosi do pracownikow,niektorzy pracują u niego po 2-3 lata a nawet wiecej ale caly czas na umowe zlecenie.Duzo by jeszcze pisac o wlascicielu,ale nie moja to działka zwlaszcza,ze nie mialem zadnego kontaktu z tą firmą,pisze to co zaslyszalem ku przestrodze wszystkich bezrobotnych ktorzy mieli oferte pracy w/w firmie.Ogolnie rzecz biorąc bardzo nerwowy ,narwany pan biznesmen,ktory mysli ze ma pod sobą prywatny folwark z chlopami panszczyznianymi. Wiem ze byl zalozony temat o lomzynskich pracodawcach,ale powiem szczerze,ze nie chce mi sie szukac,a poza tym wyszukiwarka pozostawia wiele do zyczenia na 4lomza.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zieja |
na to wyglada ze u nas w Łomzy nie ma pozadnych firm i pracodawcow u ktorych mozna bylo by pracowac uczciwie na godnych warunkach...nic dziwnego ze ciagle daja ogloszenia i zawsze znajda chetnych a pozniej nastepnych...wiedza ze sa jedynymi w Łomzy i robia co chca przydala by sie jakas konkurencja (ktos z zew.) dla nich ale nie w postaci kolejnych sklepow typu Lidl, Biedronka,Stokrotka itp wystarczy jeden pozadny hipermarket...tak naprawde nie zmieni sie nic
|
|
No niedaleko mnie robili coś z kanalizacją panowie w pomarańczowych kombinezonach z napisem na plecach 'zieja' to musze przyznać, że kończyli czasem nawet o 21.30..
|
|
bo sie opier....lali do poludnia to potem robili do tej 21:30 F2
|
|
A to łomża właśnie. Prywata, złodziejstwo, mafia paliwowa. Zapłacą kiedyś za swoje grzechy. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
Wszyscy biznesmeni, przedsiębiorcy,posłowie,politycy nie urwali się z księżyca, to są ludzie z pośród nas. Dziewięćdziesiąt procent z nas zachowała by sie podobnie jakby dorwała sie do wysokiego stanowiska i poczuła dużą kasę w kieszeni.Zgnoić tego biedniejszego bo co mogą mi zrobić , okradać bo chciwośc nie zna granic, jeszcze jak sie wychowywało w biedzie i na zadupiu to pokazać za wszelką cenę co ja mogę. W ciągu dwóch, trzech lat dojść do dużego majątku mogą tylko geniusze ,reszta to typowi złodzieje, którzy okradają nas podwójnie jako podatników bo oszukują skarb państwa i jako robotników, którzy muszą im robić za darmo. Tacy nowobogaccy powstali w Polsce i Rosji na przekrętach gospodarczych i własnościowych reszta swiata dorabia sie pokoleniami.
|
|
Wszyscy biznesmeni, przedsiębiorcy,posłowie,politycy nie urwali się z księżyca, to są ludzie z pośród nas. Dziewięćdziesiąt procent z nas zachowała by sie podobnie jakby dorwała sie do wysokiego stanowiska i poczuła dużą kasę w kieszeni.Zgnoić tego biedniejszego bo co mogą mi zrobić , okradać bo chciwośc nie zna granic, jeszcze jak sie wychowywało w biedzie i na zadupiu to pokazać za wszelką cenę co ja mogę. W ciągu dwóch, trzech lat dojść do dużego majątku mogą tylko geniusze ,reszta to typowi złodzieje, którzy okradają nas podwójnie jako podatników bo oszukują skarb państwa i jako robotników, którzy muszą im robić za darmo. Tacy nowobogaccy powstali w Polsce i Rosji na przekrętach gospodarczych i własnościowych reszta swiata dorabia sie pokoleniami.
|
|
A co do pana Zieji hehe taka smieszna sytuacja kiedys do pracownika powiedzial wlaz do tej studzienki i czysc ja , tamten pracownik nie wytrzymal juz nerwowo bo to byla noc 15 godzina pracy i wrzucil calego ZIEJACA w garniturze do tej studzienki ubrudzony wyszedl i powiedzial jestes zwolniony a za 3 dni telefon czy nie chce pan wrocic do pracy :D nie szanuje ludzi to i nie ma ludzi szwagier tam pracowal ekstremalne warunki pracy deszcz snieg nie jest im straszny muszą pracować za marne pieniądze
|
|
to wszystko co piszecie to prawda ale opowiadal wam ktos kiedys jak u niego pracownicy sie opier******? pracowalem tam w jedne wakacje i nawet przez mysl mi nigdy nie przyszlo ze w pracy mozna sie tak obijac. cos za cos, nic za nic - jak kuba bogu tak bog kubanczykom
|
|
Sprobujcie założyć sami firmę, zobaczycie jak państwo was zacznie okradać. Potem się dziwicie, że pracodawca nas was oszczędza?? Jak widać, chętni do takiej pracy są, więc takie rzeczy dziać się będą. Żeby pracodawca miał problem z rekrutacja, na pewno warunki pracy dałby lepsze. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Jeszcze jedno. Ładnie jest wieszać na kimś psy podpisując się nickiem "x-anonim". Litości, pewnie jesteś z konkurencji, co jest bardziej niż pewne i ta ogromna ilość napisanych postów... Ale najgorsze jest w tym mieście plotkarstwo i roznoszenie zasłyszanych niepotwierdzonych od kogoś opinii. ŁOMŻA. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Jezeli chodzi o moj nick to nie ma on nic wspolnego z tym postem,wybralem go juz dawno temu kiedy zalozylem pierwszy post.Smieszy mnie czesto glupi zarzut ze ktos pracuje u konkurencji to plotkuje na innych.Do twojej wiadomosci:pracuje kilka lat w tej samej firmie mam dosyc lekką prace i nie zamierzam jej zmieniac i powiem szczerze ze do łopaty i tak ciezkiej pracy sie nie nadaje,zwlaszcza ze te pieniadze jakie tam zarabiają.A co do niepotwierdzonych plotek to masz przyklad odpowiedzi na moj post.
|
|
Tak jest w każdym mniejszym mieście to co się dziwić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |