niedziela, 02 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
MEDIAEXPERT

POWIEDZCIE CZY WARTO KUPIĆ COKOLWIEK W TYM SKLEPIE?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: MEDIAEXPERT

Zależy ale jest tam dosyć drogo.

nie warto
Po pierwsze drogo
Po drugie mały wybór
Po trzecie pracownicy nie mają pojęcia co sprzedają i lepiej nie zasięgać ich opinii

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

o tym świadczy fakt że 95% klientów to BLM, BKL i BZA : )

Latam, Skaczę i jeżdżę

a co ma do tego rejestracja?? Co za glupie generalizowanie wiesz jeszcze BGR nie uwzgledniles.

Mam BL normalnie nie pojade chyba nigdy do tego sklepu bo jeszcze mnie namierzy

Sasiad Ci sie pod miasto do willi wyprowadzil ze masz kompleks BLMa??
Lepsza fura na BLM przyjechal po telewizor??

Sorry, nic nie mam ale generalizowanie w ten sposob bardzo bardzo mnie denerwuje. Nic nie ma do czlowieka rejestracja jego auta opanujcie sie!

hehe sam mam rejestracje BKL :)

Latam, Skaczę i jeżdżę

To gdzie w Łomży robić zakupy AGD-RTV ???

AZAZEL

nie warto nic kupować w tym sklepie pracują w nim przygłupki kupiłem kiedyś żarówkę energooszczędną i nie działała poszedłem wymienić na nową to powiedzieli mi ze trzeba wzywać elektryka żeby żarówkę wkręcił

a ja znam duzo ludzi z poza miasta którzy jezdza na BLM i jest w nich więcej kultury jak u niektórych z BL.Jak w kazdej społecznosci są lepsi i gorsi czy to BL czy BLM.

oooooo i znowu sami pracownicy avansu i innych korporacji biją pianę ;P heheh

;)

w łomży....? nigdzie. juz jakis czas kupuje w necie. tutaj wiekszosc rzeczy jest drozsza o ok 30%

Potwierdzam drogo i brak chodzby chodzby na minimalnym poziomie chodzi mi o TV. Kupiłem telewizor w sieci ( bo taniej) poszłem porównać ceny Media.... zaczełem pytać o szczegóły i parametry i takie tam to facet nie miał pojęcia o czym mówie i co mi chodzi.

potwierdzam wasze opinie, pracownicy mediexpert nie mają żadnego pojęcia o sprzęcie który sprzedają np. najlepsze agd to Amica i Polar, a rtv to Toshiba (ciekawe czemu tak wciskają sprzęt produkcii krajowej), co do cen to pomine ten wątek.

Na pytanie czy warto cokolwiek kupić w tym, czy tamtym sklepie zawsze znajdą się doradcy, że nie.
Ale najlepszym doradcą jest sam kupujący. Łomża to małe miasteczko, co szkodzi przejść się i porównać ceny, obsługę itp. we wszystkich podobnych sklepach.
Byłem w tym sklepie, dobra jest możliwość "obmacania" np. aparatów foto,kamer, wzorem większych sieci, gdzie dużo rzeczy jest pokazywane w taki sposób.
Oczywiście cen z sieci nie pobije żaden łomżyński sklep, ale to inna bajka.
Stąd tak popularne są porównywarki cen jak http://www.skapiec.pl/

1. Dosyć drogo.
2. Zapytałem pracownika o kilka rzeczy związanych ze zmywarką, a on przy mnie odpowiedzi szukał w googlach...
2. Kolega kupował tam TV LCD za sporą sumę, 3 dni wzywali go w sprawie kredytu, aż w końcu się wkurzył i kupił za gotówkę... bo drugiego dnia kończyła się na niego promocja. Przyszedł na drugi dzień, po promocji - cena ta sama co w promocji :/ Do tego robili problem z dowozem. Ale znajoma kupiła w nich pralkę, mieszka w Łomży, wieźli Jej 3 dni :/
3. Kupowałem ostatnio kasety mini DV 6 sztuk za 66 zł. Kupowałem na firmę i pytam czy mogę zapłacić przelewem. Pani na to: 'Tak, ale towar zostanie wydany dopiero wtedy jak do nas wpłynie przelew.' :/
4. Osobiście nic konkretnego nie zamierzam tam kupować :)

Pozdrawiam.

Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie jestem w zaden sposob powiazany z tym sklepem itd.

2. Kolega kupował tam TV LCD za sporą sumę, 3 dni wzywali go w sprawie kredytu, aż w końcu się wkurzył i kupił za gotówkę...

Moze kolega poprostu nie mial zdolnosci kredytowej nie sklep a bank decyduje o przyznaniu kredytu..

3. Kupowałem ostatnio kasety mini DV 6 sztuk za 66 zł. Kupowałem na firmę i pytam czy mogę zapłacić przelewem. Pani na to: 'Tak, ale towar zostanie wydany dopiero wtedy jak do nas wpłynie przelew.' :/

Powiedz mi jakim cudem ktos ma wydac Ci towar skoro za neigo nie zaplaciles??? To nie polityka tylko tego sklepu i sieci ale wszystkich szanujacych sie firm

4. Osobiście nic konkretnego nie zamierzam tam kupować :)

Twoj problem

Pozdrawiam

______

Żyj żyj na maxa...

sklep dobry żeby obejrzeć towar przed jego kupnem na allegro :)

Latam, Skaczę i jeżdżę

A ja tam kupiłem kompa i jest dobrze;d

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Dla porównania Palmtop Mio P360 (MediaExpert - 799 zł, Skąpiec - najnizsza cena 652,99 zł), golarka Philips HQ 7290 (MediaExpert - około 500zł, Skąpiec - najniższa cena 299zł, na allegro jeszcze taniej, kupiłem 249zł )

nie narzekajcie teraz mają już rowery medialne, niedługo będą grille. Ja poczekam na wędki.

GrubyŁKS no to pogratulowac ;) Kompa to w zyciu bym tam nie kupil. No chyba, ze Tobie wystarczy ze komp w ogole dziala ;) Konfiguracje sa takie, ze szkoda gadac, w pierwszym lepszym sklepie kupilbys to taniej, nie mowiac juz o jakosci tego sprzetu... Dodaj do tego jeszcze zalozone plomby i brak serwisu na miejscu, jak dla mnie zdecydowanie za duzo tych minusow. W zasadzie, to nie widze zadnego argumentu za kupowaniem wlasnie tam ;)

a co wy porównujecie ceny na alegro normalne że przez neta jest taniej !!!!! w końcu z czegoś ten sklep musi sie utrzymać jak was nie stać to nie dziadujcie i nie kupujcie po zatym to nowy sklep i pracownicy cały czas nabywają doświadczenia ;PPPP kurde u nas co tylko powstanie to wszystko niedobre ciekawe co napiszecie o lidlu albo o kauflandzie hehehe na 100% bedzie z 20 tematów że drogo że żle że do bani sami krytykanci

;)

XX masz racje że na allegro lub skąpcu bedzie taniej. Chocby ceny były z kosmosu to jedyny plus tego i warto żeby taki sklep był w Łomży jest to że przed zakupem w necie można przyjsc i obmacać sprzęt (chyba nawet któryś z przedmówców zwrócił na to uwagę). Ja osobiscie w MediaExpert kupiłem tylko jedną rzecz. Worki do odkurzacza :)

tommeknet:
Napisałeś prawdę, sam lepiej bym tego nie ujął! :)

K69
2. Kolega kupował tam TV LCD za sporą sumę, 3 dni wzywali go w sprawie kredytu, aż w końcu się wkurzył i kupił za gotówkę...

Moze kolega poprostu nie mial zdolnosci kredytowej nie sklep a bank decyduje o przyznaniu kredytu..

Gdyby nie miał zdolności, to za cały zakup by 'plastikiem' nie zapłacił :P Tylko w tym sklepiej jakieś 'nienormalne procedury' są. Poza tym, jak pisałem, cena w promocji i po promocji - ta sama. Sieć, która tu w Łomży szuka głupich i naiwnych...

Powiedz mi jakim cudem ktos ma wydac Ci towar skoro za neigo nie zaplaciles??? To nie polityka tylko tego sklepu i sieci ale wszystkich szanujacych sie firm

W takim razie ja i większość moich znajomych kupujemy w nieszanujących się firmach, co przyznam szczerze, bardzo nam odpowiada :)

A 'temu sklepu' z zasadami jakie ma, sklepu, który nawet własnego transportu, żeby dowieźć towar do klienta nie posiada, nie wróżę jak najlepiej.
Ja - bynajmniej - (jesli) pójdę tam to tylko i wyłącznie po to aby obejrzeć sobie towar, który później kupię gdzie indziej :)

Pozdrawiam.

Jak czyta się te komentarze, to pierwsze nasuwa się pytanie, ile osób krytykujących ten sklep ma w tym interes, bo on, znajomy lub rodzinka pracują w konkurencji?
Porównywanie cen tylko tego sklepu do cen w sieci, jest nieuczciwe. Proponuję robić to ze wszystkimi sklepami i wtedy widać różnicę, gdzie najtaniej w stosunku do internetu.
Prawda jest taka, że w Łomży z bardzo zawyżonymi cenami, gdzie działało kilku sprzedawców przybył kolejny konkurent, który odbiera część klientów. A, jak doda się, że coraz więcej ludzi kupuje w sieci, bo sporo taniej, to nie dziwię się "miłości" innych do tego sklepu.

Autor: K69 (---.acn.waw.pl)
Data: 27-04-08 23:07

cytat"

cytat
"Powiedz mi jakim cudem ktos ma wydac Ci towar skoro za neigo nie zaplaciles??? To nie polityka tylko tego sklepu i sieci ale wszystkich szanujacych sie firm"

Powiem ci że sznujaca firma ma zaufanie do klienta i nigdyby tak nie postapiła.Bo chodź teoretycznie może tak powinno byc jak piszesz to nikt kto ma troche pojęcia o handlu tego nie stosuje bo wie że może stracić klienta.

W sieci zawsze bedzie taniej, to jest normalne. Ceny w Lomzy bardzo zawyzone? Nie sadze, w innych miastach sa podobne. Jesli za wyznacznik ceny bierze sie najtansza oferte wygrzebana na skapcu, to jasne, wszedzie jest drogo.
Ja napisalem, ze przynajmniej jesli chodzi o komputery, to taniej mozna kupic w innych lomzynskich sklepach, nawet nie odnosilem sie do sieci.

Odnosnie dyskusji na temat platnosci... to akurat nie wiem w czym problem... Kto daje towar na przelew obcym osobom? Jasne, komus kto juz kupowal w danej firmie. Osobiscie nie znam chyba firm, ktore chetnie dawalyby przelewy od razu, zwykle kazdy oczekuje przynajmniej 1-2 zakupow za gotowke.
Zaufanie do klienta? No fajnie, daj komus towar za 1000zl i szukaj wiatru w polu... Drogo by Cie kosztowalo takie zaufanie niestety. Przyjde do Ciebie i uwierzysz mi na slowo, ze jestem z takiej czy takiej firmy, bo znam nazwe i NIP, ktore mozna odczytac z pieczatki?

Jak wam nie pasuje to nie kupujcie tam i już!!!!!!!!!!

Wam ic nie pasuje, nawet jakby w naszym miescie nastapił prawdziwy cud, wszyscy mieli by prace, zarabiali dobre pieniadze, nikt by nie glodowal, niebylo dzior na ulicach itp itd !!!!

Wy zawsze tylko krytykujecie!!!!

A co do Media Expert to nie zgodze sie ze tam jest drogo. sklepy teraz konkuruja ze sobą, ceny są podobne a roóżnica jest tylko na produktach które są w gazetkach pomocyjnych bo takie rzeczy sazawsze ostro przecenione wiec jesli ktos niewie na czym rzecz polega niech sie nie odzywa albo niech sprawdzi to soebie !!!!!!!!!!

A pozatym zawsze mozna negocjowac ceny. Niezawsze utargujemy kupe kasy, ale uwazam ze warto prubowac. A wy pewnie chcielibyscie mp3 ktore kosztuje 119 zl zeby z 50 zl wam opuscili na cenie, albo zeby najlepiej dali wam za darmo i jeszcze drugi dorzucili gratis!!! Buuuuuuuuuuuuuu

Pisze jakis mądry ze tu tylko BLM BLK BZA i co z tego??? A pozatym to nie prawda, przyjdz i zobacz i jesli chcesz kogos urazic ze ma taka rejestracje to ci sie nie udalo bo ty jestes ''wiesniak''.

Komu znowu sie nie podoba ze sprzedawcy malo wiedzą a moze wogóle nic nie wiedzą?????? Czemu nie skladales tam CV skoro taki mądry jesteś??? Jestes w stanie opowiedziec chociaz po 4 zdania o każdym produkcie ktory jest w tym sklepie? 4 wazne zdania ktore przekonaja do zakupy,pokaza zalety danego produktu??? ??A oni potrafia, a ty jesli sie oczytales czegos w internecie o jednym modelu, pewnie jeszcze jakis dane techniczne to nie rob z siebie cwaniaka i nie obrazaj innych ludzi swoim cwaniakowaniem. O danych technicznych to se mozesz podyskutowac z serwisantem :-p

Taniej w internecie??

Jasne, odlicz sobie tylko koszty magazynowania, przechowywania, czynszy, oplat, pracownikow itp itd?? Czy juz mozesz sobie pozwolic na nizsze ceny???

No, ale czy lubisz kupywac towar ktorego nie widziales, ktorego nie mogles dotknąć???? Jestem pewny ze wiekszosc tych co narzekaja ze w tym sklepie jest drobo i kupują w internecie, najpierw przychodzi tam, oglada, dotyka upaja sie samym patrzeniem, marudzi sprzedawcy ze drogo, ze w internecie taniej i wychodzi zamawiac.

Niewazne jaki sklep, ale zawsze widac co kupujemy, mozemy obejrzec sprzet, mamy pewnosc ze jest prosto od poducenta. A w necie??? Sprowadzane z zagranicy, bez gwarancji, albo co gorsza jakis skladaki z kilku z nieudanej serii i dlatego ceny sa taaaakie nieskie w wielu sklepach internetowych. powodzonka zycze tak wogole przy takich zakupach w siecie :)))))))

A skad ja to wszystko wiem??? Pewnie powiecie ze ja tam pracuje????
Otóż nie - rozczarowalem coniektorych????

Ja nie bronie tego sklepu tylko chce wam pokazac o co wym chodzi. Tak samo jest w kazdym innym sklepie, tym bardziej w Łomży. Tylko że wy wszystko co nowe musicie pojechac, wysmiac, zniewazyc......

Odpowiadam na pytanie ''skad ja to wszystko wiem'' - wystarczy troche popracowac w handlu i wiele rzeczy staje sie oczywistych.

Niechce mi sie juz pisac, pozdrawiam

PS: a co do ''medialnych rowerow'' - to chyba nikt nie zauwazyl ze Avans tez ma owey i jakos nie ma z tego sensacji.....

Ludzie myslce co piszecie, ludzie myslcie .......

W dobrym sklepie, to sprzedawca powinien chyba jednak miec cos wiecej do powiedzenia na temat produktow... Jesli nie sa w stanie wiedziec wszystkiego o wszystkim, to powinni miec jakis podzial obowiazkow, ten odpowiada za jedno stoisko, tamten za inne. Jasne, jak ktos sie naczyta o jednym jedynym produkcie, to ma szanse wiedziec i tak wiecej, ale sprzedawca powinien sie znac na tym co robi. Uwazasz, ze klient ma biegac do serwisu za kazdym razem, zeby zapytac o parametry?? Wybacz, ale w niekorych sklepach jednak mozna uzyskac bardziej szczegolowe informacje.
Zaloz sobie, ze przychodzi do Ciebie zielona osoba, ktora szuka porady... I jak jej masz dobrze doradzic, jak sam nic nie wiesz, nie znasz parametrow technicznych?
Pytasz czy ktos potrafi powiedziec 4 zdania o kazdym produkcie, ktory tam jest? A czyja to jest praca?
Poza tym ,czemu wiele parametrow jest wrecz ukrywanych przed klientem? Dopiero na fakturze widac dokladniej co siedzi w srodku.
Piszesz o marnej jakosci komputerach gdzies tam w sieci, a wiesz co jest sprzedawane w tym sklepie? Sprawdzales parametry? Czytales warunki gwarancji itd? Smiech na sali, to w tych sklepach internetowych mozna lepiej trafic...

nie twierdze że sprzedawcy powinni wiedzieć wszystko o danym produkcie, ale jeżeli ktoś Ci mówi że dany produkt jest Made In Japan a jest on produkowany w Polsce to tylko świadczy o niekompetencji sprzedającego, dokładnie chodzi o TV LCD Toshiba, lub piekarnik do zabudowy Electolux pisze Made in Germany sprzedający twierdzi że to produkt Włoski tak jak Bosch i Siemens i najlepsza jest Amica w której na ekspozycji odpadają pokrętła, a drzwiczki w pralce się nie zamykają. Jedyną pocieszającą żeczą jest to że identyczna obsługa jest w MediaMark.........

coolboy ale z ciebie konserwatysta... a jakie bzdury piszesz o zakupach przez internet...

nie przesadzajcie...
ciężko jest, żeby człowiek mający przykładowo na sklepie ponad 300 różnych towarów, każdy o różnych parametrach, cenie, specyfikacji itp. potrafił opisać każdą rzecz od a do z...

300 towarow to w malym sklepie chyba?
Czy oni naprawde nie maja tam podzialu obowiazkow? Jeden sie zna na pralkach, drugi na komputerach itd?
Nie da sie wiedziec wszystkiego, ale przynajmniej jakies podstawowe informacje chyba by wypadalo?
Znajomy niedawno kupil u nich laptopa np. Bardzo zalezalo mu, zeby mial kamere. Sprzedali mu lapka, oczywiscie wszystko pieknie, tylko kamery brak, ale wmowili mu ze jest. To samo procek, mial byc dwurdzeniowy, a byl jedno. Tak to mozna tam sobie cos kupic, jak sie liczy na porade fachowca...

Jakim cudem sprzedawcy w innych sklepach potrafia, skoro jest to niewykonalne?

łapią przypadkowych gości bez pojęcia to tak jest...
mogliby wysyłać ich na szkolenia czy coś...
zapraszam do mnie, ja mu sprzedam dobrego laptopa :D

hehehehe
Ubawic sie mozna zwlaszcza ostatni komentarz....
Widac kto pisze tu komenty....
Panowie byliscie w innych sklepach w Łomży??
Atakujecie MediaExpert ale czemu bo jest duze...
Moze i macie racje BKL BZA itd ale BL jezdzi do BI i tam robi zakupy a tam pewnie takie same komentarze....
Jaki sens poruwnywania cen z netem... Jest to logiczne ze ceny sa z Calej polski a tam jak jeden kolega pisal odchodza podstawowe oplaty...
A nigdy niemasz pewnosci...

Zanim jeszcze niebylo tego sklepu to wpadales do innego a tam:
1. Czekasz az ktos do Ciebie podejdzie 30min (no oczywiscie jak poprosiles grzecznie)
2. patrzysz a tam 4 modele monitora... fajnie full wypas
3. ceny kosmiczne jedziesz do ostroleki i masz to samo za duzo taniej (i to nie internet)
Co wam tam tak naprawde przeszkadza...
Macie duzy wybor nie kazdy jest "dzieckien neo" i woli miec towar ze sklepu..
Jezeli niejestescie zadowoleni z obslugi zgloscie to... Chyba mozna...
a jezeli konkurencja juz sobie nieradzi na rynku niech tez poprawi obsluge bo jakos niewidze tematów "warto kupic w awansie czy tez neonecie"
Bylem tam ostatnio zobaczyc aparat... (a wybor normalnie 3 modele za szyba i nic godnego uwagi)
Czytalem tez ze pewien kolega naczytal sie parametrów w internecie a pozniej poszedl pobujac... Jestes tak idobry skladaj CV moze Cie przyjma...
bedziesz stal przy tym sprzecie i trajkotal co ty tam wiesz... Gorzej jak go sprzedasz bo chyba niemial bys nic ciekawego do powiedzenia....
A jak ktos przychodzi zielony to chyba nie interesuja go dane techniczne tylko to by ten tv, pralka, lodówka itp. spelnial jego wymagania... I to niemusi byc nic najnowszego.... ale ma to byc praktyczne...
Niewiesz czy warto cos kupic przyjdz zobacz ocen...
Ja wiem ze jak tam przyjde... ktos do mnie podejdzie i zapyta czy przypadkiem niepomoc...
Ten temat to miejscie na wywalenie swoich zali a nie odpowiedz na pytanie...
Ja smialo mowie ze warto...
Mozna sie targowac zawsze... chyba ze tak jak wiekszosc poprzedników wyciaga pieniazki od mamusi i wszystko mu drogo. zacznij pracowac bedzie Cie stac..

A ta cala dyskusja przypomina mi pena scenke...
(siedza sobie stare babki i zrzedza bo mlode malzenstwo sie wprowadza. Jest temat, jest motyw, mozna (_Y_) obrobic) Macie problemy piszcie do Brawo Pozdrawiam

Jedyną przegraną jest rezygnacja, wszystko
inne, to krok naprzód..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org