Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Radny i laptop |
To niedlugo radni jeszcze zechca moze samochody slużbowe. Niech nawet ida na ten kurs obslugi, a i tak sie nie naucza. Ich iloraz inteligencji jest niski z tego co widac. Wiekszosc z nich by postawila sobie kompa przed soba i by sie na niego tylko patrzyla bo by nie wiedzieli co z nim zrobic. Powodzenia w nauce obslugi Panie i Panowie Radni
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Radny i laptop |
To moze radni niech sobie kupia laptopy za diety ktore dostaja. I tak zadnej efetywnej pracy ich nie widac. W Lomzy kamienice sie sypia, ulice, sa pozamykane dla ruchu a oni siedza i pierdza tylko w te stolki. Do roboty obiboki.
|
|
przyłączam sie do powyższych postulatów, darmozjady niedosc ze dostaja dietki niemałe to jeszcze za ciezko im papierki przekładac i jacy to ekologiczni sie zrobili!!!! Laptopy to moze biednym dzieciom miasto by zasponsorowało??
|
|
temat nie w tym dziale. "Walczmy z alkoholizmem!!!Pijmy więc więcej aby inni mieli mniej!!"
|
|
juz trudno, ze nie w tym dziale... maja diety...o co chodzi? moga sobie kupic jak taka okazja 1500zl to tylko brac. mam pytanie ilu radnych jest w lomzy?? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Zbedny wydatek z kasy miasta. O ile wiem nośnikiem informacji jest płyta CD, czy pamięć USB Pen Drive. Rzeczy chba w tym, aby dokumenty były dostępne radnym w wersji elektronicznej. Można umieścić na stronie internetowej Urzędu Miasta. Dokumenty niejawne mogą być na stronach kodowanych. Pozdrawiam Radnych i bezradnych
|
|
A moim zdaniem, jeśli Ratusz kupi radnym laptopy, wówczas wszyscy łomżyńscy nauczyciele powinni również z takim wnioskiem do Ratusza wystąpić. Myślę, że tej grupie zawodowej taka 'pomoc naukowa' przyda się znacznie bardziej. Ale nasi radni wraz z Prezydentem potrafią tylko lekką ręką likwidować szkoły, sprzedawać szkoły oraz wydawać 'inne mądre' decyzje... Pozdrawiam.
|
|
a z jakiej paki maja dostawac na laptopy z budzeu miasta nie wazne czy to nauczyciele czy radni niech kupia sabie za wlasne pieniadze jak im tak ciezko, kazdy by chcial tak dostawac wszystko za darmo
|
|
Przyszła mi taka myśl: Prezydent dostał absolutorium za obietnicę laptopa. Ale to chyba niemożliwe. Jeszcze raz zgłaszam propozycję: dokumenty radnym wręczać w formie elektonicznej. Dla "nieumiejących" obsługi komputera dać na papierze. Laptopy dać szkołom! Pozdrawiam Radnych i bezradnych
|
|
ludzie, co wy gadacie?? ja się dziwie, na jakim jestesmy etapie rozwoju, że jeszcze przez tyle lat ten zakup nie został zrealizowany ?/ bez przesady, ondługiwać komputer teraz dzieci po 8 lat umieją, a nawet mniej miejmy nadzieje, że ten zakup przyniesie jakieś korzyści
|
|
To juz naprawdę przesada. I jeszcze beszczelnie radni mówia to wprost i głośno. Im chyba poprzewracało się w głowach, myślą że jak ostatnio wiele gorszych incydentów politycznych na skale ogólnopolską wydarzyło sie i winnym sie upiekło(bo była tylko nagonka medialna) to i im też. Jak są tacy mądrzy to niech po 100zł. odkładaja miesięcznie z pensji bycia radnym, i po 15 miesiącach kupią sobie laptopy. Lepiej żeby za ta kasę zrobili cos porzytecznego dla miasta, bo jest ostatnio zaniedbane
|
|
bez przesady !!!!!!!!!!!!!! jeszcze może niech sobie zażyczą kurs nurkowania na koszt urzędu... najzwyklejszy laptop to 1500 zł, a nawet można znaleźć taniej, więc nie przesadzajmy, że naszych bezradnych nie stać na laptopa... a znając życie to pewnie jak już będą (a będą na pewno) to nie będą najzwyklejsze, tylko jakieś wypasione... Napisałbym coś więcej, ale mnie zbanują :D żenada bezradni!!! nigdy więcej nie pójdę na wybory bo to jakbyś wymienił siekierkę na kijek... Pajace!!! :D
|
|
Teraz prezydent kupując przychylność radnych kupi im laptopy i to zapewne te z wyższej pólki a przed końcem kadencji, zostanie podjęta decyzja aby nie musieli ich zwracać bo sie zamortyzowały, zniszczyły, zagineły, pies pogryzł itp. Czyżby zakup laptopów miał spowodować, że mniej uchwał będzie uchylanych przez wojewodę lub sądy ? Najpierw premie dla wiceprezydentów za "wspaniałą pracę" i nagroda dla żony jednego z nich a teraz laptopy dla radnych, a nastepnie co, może samochody.................
|
|
Takie żądania byłby bardziej przyzwoite , gdyby rzeczywiście jakiś pozytywny wkład w rozwój miały te osoby , a niezbędne potrzeby instytucji będących w gestii miasta były zaspokojone. Tymczasem od kilkunastu lat obserwuje powolny ale systematyczny upadek miasta. Wielu pracowników znanych na polskim rynku firm ,żeby w ogóle zostać pracownikami w ich szeregach , musiało dysponować własnym sprzętem komputerowym i płacić za dostęp do internetu z prywatnych środków i tak jest do dzisiaj! Na tle tego wszystkiego wysunięcie takiego postulatu przez ludzi biorących często podwójne gaże i jego realizacja z podatków nas wszystkich jest po prostu BEZCZELNIE NIEPRZYZWOITE.!!!!! Ci wszyscy , którzy potrzebowali tak bardzo korzystać z takiego sprzętu już go mają - z własnych środków. Ci natomiast , którzy chcą skorzystać również do potrzeb czysto prywatnych i podarowania chwil radości swoim pociechom za publiczne pieniądze mogą takie żądania wysuwać , bo bezczelność jest już wpisana w ich zachowania od lat wielu.. Niestety - Radny to nie MINISTER i nigdy adekwatnych korzyści w stosunku do Ministra mieć nie powinien !!!! Bo to po prostu bezczelnie nieprzyzwoite jest !!!!!!
|
|
Odwołać ich wszystkich i jako odprawę dać im po laptopie:)
|
|
To skandal. Zamiast laptopów powinniśmy zmniejszyć liczbę radnych do 3 i jednego prezydenta. Miasto będzie miało same korzyści. Znaczne oszczędności finansowe (2 pensje i wszystkie diety). Radni powinni pracować za darmo dla dobra miasta, a nie dostawać diety z naszych podatków. Radni nie potrafią wysiedzieć do końca spotkań i za co im płacimy, my mieszkańcy, wyborcy. Wicerezydenci są zbędni, jeden prazydent, ale kompetentny lepiej wywiązałby się ze swych obowiązków. DOŚĆ UTRZYMYWANIA LENI i śpiochów przesypiających ważne dla miasta sprawy.
|
|
hehe ludzie wyluzujcie, czekam na wasz start w najbliższych wyborach
|
|
Chce laptopow zeby miec mniej papierow. No ale te dokumenty trzeba przeslac im droga elektronizna co za tym idzie trzeba do laptopa dozucic internet zapewne i to jeszcze pezprzewodowy.
|
|
dla mnie to jest paranoja... orientujecie się ile zarabiają ??? Bo wydaje mi się, że nie mało... ciekaw jestem ile taki radny poświęciłby czasu na pracę na tym laptopie, a ile siedząc i przeglądając strony w internecie.....
|
|
aha... a gdzie są "łomżyńskie bulwary" ??? hmmm... już wiem :D Oni to mają wszystko w głowie, te całe plany, rozpiski, mapy itp. tylko brakowało czasu i chęci, żeby to przelać na papier :) dlatego zamiast zatrudniać maszynistki taniej będzie kupić bezradnemu po laptopie :D hehehe
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |