Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kolejnych 3 darmozjadów |
Oczywiście w Straży Miejskiej. I po co? Tu panowie chwalą się jak to w 10 mają dużo pracy http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=14870 Zreasumuję: - 250 telefonów z prośbą o interwencję rocznie (25 na osobę rocznie, lub jak kto woli 2 w miesiącu) - 2300 wykroczeń rocznie (230 na osobę rocznie, lub jak kto woli 20 w miesiącu) - nadmienię, że 80% tych wykroczeń to zdjęcia z fotoradaru i złe parkowanie do którego są zatrudnione osoby do sprawdzania parkomatów - 1200 mandatów rocznie (120 na osobę rocznie, lub jak kto woli 10 w miesiącu), co zawiera się w liczbie 2300 powyżej!!! Przeciętnie 1 strażnik w ciągu miesiąca w 20 dni roboczych ujawnił 20 wykroczeń, z czego ukarał mandatem 10 przypadków. A i dodatkowo 2 telefony musiał odebrać. Jak Oni biedni się przemęczają za te marne 2000 "na start". Czy już UM nie ma na co wydawać??? Zatrudnić trzeba kogoś czy jak? Rodzina bezrobotna?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kolejnych 3 darmozjadów |
nie zwalaj wszystkich nieprawidłowości wybieranej władzy na krasnoludki . Ludzie to Wy na to pozwalacie ,to Wy jesteście suwerenem /dajecie im władzę / i pozwalacie na to ! ps.jeżeli będą tylko głupie komentarze ,to znaczy że Naród śpi .
|
|
to nie znaczy ze narod spi, to znaczy ze u wladzy i te wladze wybrali Ci co widza krotkowzrocznie, a jak juz wladze wybrali to nie maja na nia wplywu przez 4 lata, w polsce nie ma istrukcji poselskich, moga naobiecywac ile chca a pozniej i tak robia swoje, wybierasz lub starasz sie wybrac mniejsze zlo, mnijesze klmstwo, kiepski wybor ale zawsze jakis.. temat o strazy miejskiej juz jest, a ja nadal bede twierdzil ze to darmozjady, teraz na łpka bedize przypadalo 1,6 telefonu- GRATULUJEMY
|
|
A rozbiję to jeszcze jak wygląda dzień roboczy przeciętnego strażnika: 1. Jedno wykroczenie dziennie 2. Jeden mandat na 2 dni! 3. Jeden odebrany telefon na 10 dni! W dodatku jeszcze raz podkreślam, że 80% z tej statystyki to fotoradar i złe parkowanie. Gdyby to skorygować to wyszłoby faktycznej pracy mniej więcej tyle: 1. Jedno wykroczenie na 5 dni 2. Jeden mandat na 10 dni 3. Jeden odebrany telefon na 10 dni! Przecież ta Straż kosztuje nas uśredniając min. 7-8 tys. zł netto na strażnika (średnia płaca załóżmy tylko 3 brutto + narzuty i trzynastka to wychodzi spokojnie 4 tysie na miesiąc. A dodatkowo utrzymanie, biura samochody i ich eksploatacja, mundurówka itp.). Czas z tym skończyć Prezydencie i jego zastępco. Bezlitośnie rozliczymy Was w najbliższych wyborach! Choć ja nigdy do Was ręki nie przyłożyłem.
|
|
Jeśli jest tak jak piszecie ze sie obijają i nic praktycznie nie robią wniosek jest jeden ...powinni dostać więcej do roboty !! - sprzątać psie gówna itp jak im sie aż tak nudzi.
|
|
Też jestem za tym by rozwiązać Straż Miejską. Policja daje mandaty, Policjanci patrolują, więc po co jest Straż Miejska ?
|
|
za każdym razem gdy sie dzwoni do nich i mówi że jakieś małolaty stoją piją piwo po 15 lat to mówią że oni nie od tego sa i trzeba dzwonić na policje.... oni tylko potrafia siedzieć przy tym foto radarze i wpierdalać pączki !!! po kiego hu.. nam straż miejska skoro zamiast robić to co do nich należy bawią się w drogówkę ????? nielepiej te pieniadze przeznaczyć na więcej etatów w policji????? oni przynajmniej się znają :))) a nie te psedło strażaczki wielkie kozaki z wózkiem golfowym!! ;)
|
|
Przypomne, ze w budzecie miasta zostala NADWYZKA 7 MLN zl zamiast planowanego deficytu. Czego marudzisz zazdrosniku? -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Gorzej że pewno zatrudnią emerytowanych funkcjonariuszy aby mając 45 lat w domu się nie nudzili i do ,,skromnej" emeryturki cos dorobili.
|
|
A nie skromnej? Co ty wiesz sciemniaczu, 45 lat -czyli min 15 lat pracy to prawo do WCZESNIEJSZEJ emerytury, ktora nie ma pelnej wysokosci (zazwyczaj jest to suma w wysokosci ok 45% podstawowej). Zal dupe sciska co niektorym. Zwlaszcza zazdrosnym nieudacznikom zyciowym. Jak zazdroscisz sam idz sie zatrudnij. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Aha, odnosnie tematu, wlasnie trollowanie na ekranie to przyklad produktywnosci darmozjadow. Zycze wiecej rozumu autorowi tematu. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Może staną w godzinach szczytu przy wjeździe na rondo z ulicy Rządowej bo kamery patrzą a tam taki bałagan,że wstyd jak przejezdni na to patrzą.autobusy i inne pojazdy stoją w korku od ulicy Gełczyńskiej a młodzież przecież musi być o ósmej w szkole.a wystarczy troszkę pomachać rączkami pokierować ruchem i wszystko płynnie się rozjedzie.
|
|
Najbardziej mnie wkórwija jak jadą całą ekipą rozstawiać fotoradar, czy nie może tego zrobić jeden, a reszte wysłać na patrol pieszy?
|
|
Autor: KtosTam (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 10-04-08 09:39 "Też jestem za tym by rozwiązać Straż Miejską. Policja daje mandaty, Policjanci patrolują, więc po co jest Straż Miejska ?" haha:D widac, ze dostales mandat i wielce pan oburzony no idziemy do nastepnego... : rafic25 ( "Jak Oni biedni się przemęczają za te marne 2000 "na start". Czy już UM nie ma na co wydawać??? Zatrudnić trzeba kogoś czy jak? Rodzina bezrobotna?" jak cie tak to boli... to zatrudnij sie tam i zobaczysz 2000 jak popracujesz na probnej...a potem zobaczysz swoje prawie 2 tysiace:) powodzenia nastepny.... Autor: Abstracts (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 10-04-08 09:29 "Jeśli jest tak jak piszecie ze sie obijają i nic praktycznie nie robią wniosek jest jeden ...powinni dostać więcej do roboty !! - sprzątać psie gówna itp jak im sie aż tak nudzi." widze, ze nastepny pan sie oburzyl ;) zostawiam, bez komentarza...a moze jakies inne pomysly Wam siedza w glowach? :) nastepny "to wychodzi spokojnie 4 tysie na miesiąc." powodzenia :) zapytajcie sie policji...czy chce takich zmian:) pozdro hahaha...nie no smiech na sali... juz to pisalem...mala wiedze macie na ten temat... a wystarczy isc...sie dopytac...dowiedziec co i jak. lub poprostu wolniej jezdzic:) zebyscie mandatow nie dostawalii... zapytajcie sie osoby np na wozku inwalidzkim...czy zajmowanie jego miejsca na parkingu(wyznaczone z koperta) jest takie fajne? to byl tylko jeden przyklad, a jest ich wiele wiecej ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
"haha... ,następny... ,powodzenia..." zły człowiek ,wow! ale żeś wszystkich merytorycznie rozłożył!
|
|
No nick masz fajny. zly_czlowiek to chyba coś oznacza. Może staraj się o pracę w Straży Miejskiej to nie będziesz odbiegał od tematu, bo moim zdaniem gdyby przyszło każdego podsumować, ocenić i za jego pracę mu zapłacić to byś z pewnością miał niewięcej jak podstawowa krajowa, a skoro jestes w tym dobry to pewnie statystykę znasz ile by ci się należało. Mam do nich 5 minut piechotą. Na mieście widzę ich też dość często, lecz spróbuj zadzwonić w sprawie interwencji jakiejkolwiek od godziny 15:00. W większości żadnej łączności nie masz, bo wsumie po co? Najlepiej wychodzi chwyt na fotoradar. Może by tak pracodawca zwrócił uwagę na działanie i pracę podopiecznych i odliczyłby koszty eksploatacji i czasu rozstawiania radaru. Myślę, że panowie by się pozwalniali, bo to by ich przerosło. zly_czlowiek proponuję kandyduj w następnych wyborach. Jeśli ci się uda to inni cię podsumują, bo ty robisz to wyjątkowo zajefajnie. Pozdrawiam i bez urazy.
|
|
Panie zły_człowiek. Popisałeś, popisałeś i wyszła breja bez żadnego meritum. Ja w przeciwieństwie do Ciebie oparłem się na statystyce, którą sama Straż Miejska podała. Śmiejesz się z tych 4 średniego kosztu wynagrodzeń. To podliczmy: 2 tysiące brutto na start, jak doliczymy narzuty (ZUS, ZFŚS itp.) robi się z tego ok. 2,5 tsyiąca. Jak doliczymy podwyżkę po okresie próbnym + wysługa lat, to podstawa wzrośnie z narzutami min. do 3 tysięcy. Po doliczeniu trzynastki, zrobi się ok. 3,3 tysiąca. A myślisz, że przełożeni krawężników pracują za to samo??? Średnia 4 z narzutami to wariant minimum i wierz mi, że wiem co mówię. Do tego dolicz ich wyposażenie i utrzymanie. Najłatwiej obrzucić kogoś stekiem wymysłów typu: "zazdrośnik". Z tym, że mnie zżyma ta porażająca nieudolność naszych włodarzy i brak pomysłu na cokolwiek. Co nam dadzą ci dodatkowi strażnicy? Wesprą jakoś rozwój miasta? Sprawią, że będzie lepiej organizacyjnie? A niby jak skoro teraz w 10 nie mają co robić. Parodia. Chyba zostanie stąd wyjechać. Ciekawe kto zgasi światło?
|
|
Konslul2 :) dziekuje, ze sie martwisz, ale mam juz prace:) rafic...2 tysiace... a kto powiedzial, ze pozniej tyle bedzie? doliczasz doliczasz....poczekajmy, zobaczymy:) fajnie sie troche poklocic, co :)? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Fajnie zly_czlowiek popisać pierdoły bez pokrycia. Ja w przeciwieństwie jakoś popieram swoje wywody. Napisałeś:" rafic...2 tysiace... a kto powiedzial, ze pozniej tyle bedzie? doliczasz doliczasz....poczekajmy, zobaczymy:) " A na jakim Ty świecie, żyjesz? ZUS-u nie płacisz? Trzynastki w budżetówce nie ma? A może na start dają strażnikom więcej niż tym co już pracują co? Jak masz inne zdanie to napisz coś konkretnego, a nie negujesz bez pojęcia w czambuł.
|
|
Nie ma co się gorączkować. Stanowiska są już zaklepane. Jeszcze nie słyszałam, żeby w budżetówce ktoś "z ulicy" dostał pracę.
|
|
Zapraszam na Forum znajdziesz tam: muzyke same nowosci filmow,programy,Gsm,a takze Eboki,Erotyka od 18 lat.ZAPRASZAM:!! http://freewors.freetzi.com/
|
|
A ja słyszałem.Tylko że trzeba sobą coś prezentować a nie bary mleczne i narzekać. Rafic zapomniałeś o inflacji,kosztach wejścia do UE,kosztach misji zagranicznych,dotacji do szpitali itp. itd. Żenujące są te twoje wyliczenia.Do straży miejskiej:Walić fotoradarem ile tylko możecie,gówniarze nauczą się wolniej jeżdzić a jak nie to niech mandaty płacą,będzie na wasze płace.Jeżdżę tak jak się należy więc mi to wisi czy będzie 1 fotoradar czy 100. Wszyscy napinacze zap... w pocie czoła, bo się nie uczyli ,więc na forum pokażą jacy są ach i ech. Popieram Złego człowieka
|
|
iowa dziekuje:) za to, ze ktos sie wstawil za mnie...rafic25...dajesz statystyki, jak mowisz, ktore SM sama daje... a przeczytales co komendant powiedzial? np na 4lomza.pl bylo napisane co robia... przeczytaj...wbrew opinii nie tylko robia to co napisales... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Ależ żenada! IOWA ty klonie zlego_czlowieka! 2 posty z tym powyżej włącznie. Zly_czlowiek sam sobie strzeliłeś gola. A tak na poważnie to jestem po prostu przeciwny wywalaniu kasy w błoto. Nie zarzucajcie mi naciągactwa jakiegokolwiek bo przecież ja oparłem się na sprawozdaniu samego Komendanta SM! http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=14870 A drogi Iowa wytłumacz mi co przedmiotowego zagadnienia mają cyt. "zapomniałeś o inflacji,kosztach wejścia do UE,kosztach misji zagranicznych,dotacji do szpitali itp." Toż to ma się jak pięść do nosa.
|
|
czyli rafic25 twierdzisz, ze mam 3 konta i na nich siedze i to samo pisze:)? haha ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Rafic 25 ty chyba jesteś klonem ale owcy.Pomyśl chwilę jak to się ma do przedmiotowego zagadnienia, lecz wątpię byś do czegoś doszedł.Idż do rządu i zmniejsz koszty zatrudnienia to nie będziesz narzekał że straż miejska tyle zarabia (cieć na budowie ma niewiele mniej) Niech każdy zajmie się tym, na czym się zna, wtedy będzie ok.Jeden narzeka że strażników nie widzi,drugi że widzi bo często chodzą i nic nie robią,a trzeci że czepiają się do np. psów bez kagańca zamiast zająć się robotą, a czwarty narzeka że trzynastkę im płacą.Ludzie róbta swoje.
|
|
hahaha:) dokladnie...kazdy ma jakies pretensje...ale, kurcze jeden o to, ze sa, drugi, ze nie ma..:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
iowa napisał(a): >Rafic 25 ty chyba jesteś klonem ale owcy.Pomyśl chwilę jak to się ma do > przedmiotowego zagadnienia, lecz wątpię byś do czegoś doszedł.Idż do > rządu i zmniejsz koszty zatrudnienia to nie będziesz narzekał że straż > miejska tyle zarabia (cieć na budowie ma niewiele mniej) Niech każdy zajmie > się tym, na czym się zna, wtedy będzie ok.Jeden narzeka że strażników nie > widzi,drugi że widzi bo często chodzą i nic nie robią,a trzeci że czepiają się > do np. psów bez kagańca zamiast zająć się robotą, a czwarty narzeka że > trzynastkę im płacą.Ludzie róbta swoje. > Mi też twoje wywody iowa pasują do tematu wątku jak świni pasuje krawat. Ile strażnicy zarabiają, tyle zarabiają, ale bez względu na kwotę są to pieniądze wywalone w błoto. Jeśli każdy ma się zająć na czym się zna to może ty tu lepiej nic nie pisz, a ,,strażnicy" niech idą do innej roboty, bo dotychczasowa nie bardzo im wychodzi, statystyka wyraźnie to potwierdza.
|
|
"niech idą do innej roboty, " - chyba kazdy powinien pracowac tam gdzie chce...nikt nie kaze komus gdzies indziej pracowac... czy tylko mnie sie tak wydaje? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Gondoljerzy Mnie nie wychodzą wywody,strażnikom robota a Tobie wyszło coś w życiu?Może robienie statystyk które wyrażnie to potwierdzają:-)Jeden strażnik spowoduje większy wpływ gotówy do ratusza, niż Ty zapłacisz kiedykolwiek na to miasto.A jeśli przy okazji w moim mieście nie będzie psich odchodów na trawnikach i chodnikach,to te pieniądze już nie są wyrzucone w błoto.Praca strażnika to nie robota na taśmie, na akord ,dla statystyki. 10 strażników na ponad 60-cio tysięczne miasto to dużo?Moim zdaniem śmiesznie mało! I jeszcze muszą obstawić trzy zmiany haha. Skrytożerczym gnębicielom straży miejskiej mówimy- nie!
|
|
Iowa napisał: cyt."Jeden strażnik spowoduje większy wpływ gotówy do ratusza, niż Ty zapłacisz kiedykolwiek na to miasto" A niby jak? z 10 mandatów miesięcznie? A może Iowa ustawisz jakiś taryfikator na 1000 zł za psią kupę i 2000 zł za przekroczenie prędkości? No to wtedy i faktycznie na siebie zarobią, tylko czy tędy droga? Potrzebni nam jacyć "parapolicjanci" bez żadnych uprawnień? Dopóki tacy ludzie jak zly_czlowiek i Iowa będą myśleć tak jak myślą o w tym kraju nigdy się nie poprawi. To może teraz zapostulujecie zwiększenie obsady w Urzędzie Kontroli Skarbowej i zaraz trzepanie większej ilości podatników. Wyniki też będą! Tylko, że tak czy śmak i tak zapłaci obywatel. Powtórzę po raz 10-ty statystyka sporządzona przez SM sama wyraźnie stwierdza, że chłopaki się nudzą (przeczytajcie pierwszy post), a Iowa i zly_czlowiek z maniakalnym uporem twierdzą, że jest inaczej. Panowie jaki jest koń każdy widzi, a ja na darmozjadów płacić nie chcę!!! Za te 3 etaty + koszta dodatkowe (które opisałem także powyżej), zbierze się rocznie min. ok. 120 tys. zł. (licze tylko te 2 tysie brutto +narzuty+ryczałtem samochody, mundurki, trzynastki itp) Za te pieniądze można by urządzić nawet kilkanaście placów zabaw, albo zrobić co roku kilkaset metrów nowego chodnika itp. Czy jesteście ślepi? Mielicie, mielicie ten wątek, a żaden z Was merytorycznie się nie wypowiedział i niczym nie uzasadnił stanowiska. Jeden tu o zazdrości pisze, drugi o unii europejskiej. Gadać byle gadać. Ale cóż kończcie chłopaki te siedzenie na necie bo jutro pewnie w szkole kartkówka, a tatusiowie wrócą z nocnego dyżuru w SM (oczywiście wyspani).
|
|
Zapraszam na Forum znajdziesz tam: muzyke same nowosci filmow,programy,Gsm,a takze Eboki i Erotyka. Serdecznie zapraszam:!! www.freewors.freetzi.com
|
|
"Dopóki tacy ludzie jak zly_czlowiek i Iowa będą myśleć tak jak myślą o w tym kraju nigdy się nie poprawi." i vice versa ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
rafic 25 w Sm nie ma nocnych dyżurów :) bez komentarza
|
|
Szaakal to Iowa napisał, że pracują na 3 zmiany, a ja się na niego poniekąd powołałem Autor: iowa (---.lom.vectranet.pl) Data: 13-04-08 17:46 ..... I jeszcze muszą obstawić trzy zmiany haha...... Cóż życzę zlemu człowiekowi i Iowa powodzenia w rekrutacji!
|
|
rafic25 sie doczepiles... wyznaczaj komus innemu co ma robic... jakims krolem jestes? firme swoja miej i bedziesz kazal kazdemu, co ma robic, gdzie i kiedy... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
"jaki jest koń każdy widzi" Otóż nie każdy! "na darmozjadów płacić nie chcę" To nie płać! Kto Ci każe?Kogo obchodzi że Ty nie chcesz płacić?Najlepiej zrób pikietę na Starym Rynku że nie chcesz płacić. Rafic 25 sam sobie zaprzeczasz-w urzędzie kontroli skarbowej niepotrzebne są wyniki?Ale już w SM są wręcz konieczne, bo inaczej jakiś rafic 25 wyjedzie ze statystyką.Jeszcze jedno - nie mów w tym kraju tylko w moim kraju.Kilkanaście placów zabaw i kilkaset metrów chodnika, a wszystko zawalone psimi kupami, pomiędzy którymi lawiruje rafic 25,który nie chce płacić na SM.Życzę powodzenia!Na koniec powiedz mi w jaki sposób płacisz na SM,skoro mówisz że nie chcesz na nich płacić?
|
|
Iowa płacę na nich sowim pdoatkiem od nieruchomości oraz moim podatkiem dochodowym!!! Mówisz, że im więcej strażników tym mniej psich kup. A niby jakim cudem? Zbierają je? Bo jakoś nigdy jeszcze nie usłyszałem, żeby ktoś z moich znajomych miał probelmy z powodu psa (a raczej z powodu tego co robi). Piszesz też cyt. "w urzędzie kontroli skarbowej niepotrzebne są wyniki?Ale już w SM są wręcz konieczne" Otóż jak trzeba zwiększać zatrudnieni to z jakiegoś powodu, a zakres pracy i ich wyniki za ubiegły rok tego nie dowodzą.
|
|
Podtrzymuje moje zdanie: miasto ma nadwyzke budzetowa, a zazdrosni nieudacznicy trolluja na forum jak tradycja nakazuje. Rozpowszechniaja polprawdy i zaslyszane mity czy plotki siejac histerie jakby nas conajmniej Ruscy zaatakowali. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Policja ma co robic. Od tego jest straz miejska, zeby policjant nie latal za psimi kupami, czy porzadkiem na posesjach. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
rafi25...jak masz taki problem z psim gownem...to zaprotestuj, ze pieniadze z podatku na psa(100zl/psa)jest zle dysponowany...i powinno sie zatrudnic kogos kto by specialnym oprzyrządowaniem skrocil twe męki...mam na mysli np motor...z pompa ssaca ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
zly_czlowiek, ja tu się na psie kupy (w przeciwieństwie do Iowa) nie skarżyłem, więc czytaj uważnie posty. A może skoro masz taki fajny patent to wykorzystaj go i zacznij zarabiać!
|
|
dzieki rafic25...ale ja juz wyzej pisalem(czytaj uwazniej), ze mam prace...i druga sprawa...nie masz prawa wyznaczac komus TO CO MA ROBIC!! ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
zly_czlowiek masz chyba problemy w czytaniu ze zrozumieniem (nie martw się jesteś w większości). Czy ktoś tu pisał o wyznaczaniu komuś co ma robić?
|
|
rafic25...ty chyba masz problem w czytaniu i zapamietaniu tego co sam pisales... "A może skoro masz taki fajny patent to wykorzystaj go i zacznij zarabiać!" JA WIEM CO MAM ROBIC...I NIKOGO TO NIE POWINNO INTERESOWAC. skoro to taki fajny patent...to zakasaj rekawy...i biznes sie bedzie krecil... zatrudnij kogos np z Chin i bedziesz dyrygowal im, co maja robic, a czego nie ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Zły człowieku, ale to Ty się upierasz że strażnicy mają dalej być strażnikami. My im nie wyznaczamy co mają robić, tylko stwierdzamy że akurat to co robią im nie wychodzi. NIE WIDAĆ EFEKTÓW ICH ,,PRACY". róbmy swoje
|
|
Zły człowieku, ale to Ty się upierasz że strażnicy mają dalej być strażnikami. My im nie wyznaczamy co mają robić, tylko stwierdzamy że akurat to co robią im nie wychodzi. NIE WIDAĆ EFEKTÓW ICH ,,PRACY". róbmy swoje
|
|
I dalej nie jarzysz zly_czlo... Po pierwsze to Ty wpadłeś na ten pomysł Po wtóre nie zauważasz dyskretnej różnicy między propozycją, a rozkazem. I zajmij się może czym innym bo pisarstwo chyba średnio Ci wychodzi (mam na myśli treści - a raczej ich brak)
|
|
hahaha...jestes smieszny "zarabiać!" ( ! ) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Wszyscy jada po strazy miejskiej ,a podan do pracy przybywa z kazdym dniem .Teraz jest podobno prawie 200. Z tego co wynika to sporo ludzi chce byc DARMOZJADEM!!!! Pozdrawiam: Grey
|
|
"Wszyscy jada po strazy miejskiej ,a podan do pracy przybywa z kazdym dniem ." A dziwisz się? Pensja jak na łomżyńskie warunki niezła, a ludzie widzą jak "ciężką" pracę mają strażnicy.
|
|
A do tego mundurowi mają podobno większe powodzenie u kobiet, to już lekka przesada! ;) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
heh niech jadą i tak miejsca zaklepane
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |