poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co mowia zwierzatka w Wigilie

W stodole stoja koń krowa i buhaj ( taki prosiak) i tak sobie rozmawiaja w Wigilie:

-Koń : No koledzy możemy sobie pogadac na spokojnie
-Buhaj : Fakt gospodarze nie ma wszyscy na Wigilii
-Krowa : Muuuuusze zaznaczyć że gospodarze o nas nie dbają
-Koń : iiiiiiihaaaaaaaaa fakt
-Buhaj : hhrhrhr.....
-Koń : ja chce nowe podkowy a gospodarz mi nie zmienia :(
-Krowa: ja bym chciala nowy dzwon na szyje
-Buhaj: a ja nowy wygląd strony
-Koń : ???????
-Krowa: ????????
-Koń: ihaaaaa mnie sie wydaje że twoja khmm... strona stodoly jest ladna
-Krowa: i mnie sie tak wydaje
-Buhaj: nie wydaje mnie sie
-Koń: jak to??
-Krowa: tak tak jak to?
-Buhaj: wygla strony www.4lomza.pl barany!!!!! (bez urazy dla sąsiadow z naprzeciwka) ten już mi sie znudził trzeba by gospodarze zadbali o to by coś sie tu zmieniło , nie to ze ta jest brzydka ale czas na zmiany w 2003 rok wkraczamy, unia tusz tusz zmieńcie gospodarze strone już!!

i tak sobie pogadali gospodarzy nie doczekali:(

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co mowia zwierzatka w Wigilie

czekam juz ze 4 godziny i nic nie uslyszalem a mam psa i papuge, ide juz spac bo chyba nic z tego, jak ktos cos uslyszy to niech pisze, ciekaw jestem, bo moze moj zwierzyniec jest jakis felerny:)

podsłuchiwałem do 2 w nocy i pies do kota nie powiedział ani słowa

a co do zmian strony to ..... to jak wielkie powinny być to zmiany, aby buhaja zadowoliły?

tak sie buhaj rozgadal ze i po wigilii nawija i mowi ze to zalezy od wyobrazni gospodarzy, niech nie bedzie standardem ta stronka, cóż wasza inwencja tworcza jest najwazniesza!!!!! krzyknal buhaj i zabral sie za swoje koryto :) pozdrowienia

Moi drodzy
Macie jeszcze szanse pogadać ze zwierzetami 6. stycznia - też będzie Wigilia.

Rozmwialem ostatnio z szamanem z Zambezi i mowil, ze u nich wigilia jest 16 Maja, to tez bedzie okazja,

....i tak przy okazji...

...czym się różni buhaj od knura....?

Tarczyn? ...

...nie żebym sieczepiał.... ale kot nie chciał ze mną gadać....

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

buhaj jest to samiec krowy a knur samiec swini czy jakos tak

Wróbel ktorego dokarmialem na balkonie mi powiedzial ze wrony rozmawialy z rolnikiem odnosnie pytania Piotra i fachowo wytlumaczyl:

Buhaj --samiec rozpłodowy bydła domowego, który zgodnie z przepisami ustawowymi musi odpowiadać wymogom kwalifikującym go do rozpłodu. Wartość buhaja określana jest na podstawie jego rodowodu oraz szeregu ocen hodowlanych, m.in. oceny użytkowości własnej i oceny na podstawie potomstwa.

Knur -rodzaj meski swini domowej ssak z rodziny świniowatych, podrzędu świniokształtnych, rzędu parzystokopytnych, udomowiony w Azji przypuszczalnie ok. 6000-2000 lat p.n.e., w epoce kamiennej.Wytworzenie pierwszych ras świń domowych nastąpiło już w czasach starożytnych, wysoki stopień rozwoju hodowla trzody chlewnej osiągnęła m.in. w starożytnej Grecji oraz w Rzymie, gdzie mięso wieprzowe składano bogom w ofierze jako wyszukany przysmak. Początkowo świnie przetrzymywano w pomieszczeniach jedynie zimą, latem wypuszczane były do lasów, gdzie odchowywały młode, i jesienią zamykano je ponownie. Rozwój hodowli i wytworzenie współczesnych ras rozpoczęto pod koniec XVIII w.

Tak tez mi się wydawało! :)

Pozdrawiam wszystkich lubiących zwierzątka i jasność sytuacji!

Pa!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

A moze by tak kacik dla chodowcow zalozyc? a moze jakos razem, wspolnymi silami wychodujemy ze trzy okazy?

Słuchajcie! Świnka u mojego wuja przemówiła, ale nistety po francusku.
Powiedziała mianowicie Qui...Qui...Qui (trzy razy!). Mój pies tez coś tam mamrotał, ale nie mogłem go zrozunieć, nie jestem aż takim polilotą. Życzę wszystkim dobrego 2003 roku.

Zbych

W taki razie moja papuga od trzech dni nawija w Suahili

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org