Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Punkty |
Witam Przede mna stoi wybor szkoly sreDniej i wlasnie zastanawiam sie ile trzeba miec pkt zeby zostac przyjetym do danej szkoly.I tu wlasnie kieruje pytanie do was.Wiecie moze jaki byl prog rok temu do 3,2 i 1 liceum?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Punkty |
II LO ok 140 ptk ;>
|
|
A ktoś z was miał mniej i dostał się do IILO? Które w ostatnich latach są bardziej oblegane licea, i czy to prawda że ostatnio do II jest trudniej się dostać niż do I?
|
|
W ostatnim naborze (rok szkolny 2007/08) do I LO trzeba było mieć 139pkt a do II LO 129pkt. Jeszcze rok wcześniej do II LO potrzebne były 2 pkt więcej niż do I LO (chyba 133). Także do tych dwóch liceów potrzeba najwięcej punktów, a do którego więcej i dokładnie ile to już zależy od rocznika, ogólnie jaki poziom, ilu laureatów. W III LO próg punktowy jest trochę mniejszy, wydaje mi się że niecałe 100 pkt do klas najmniej obleganych.
|
|
I co Ci z tego LO co zawód po nim będziesz mieć ?? Nie ić to strata czasu!!
|
|
hmm.. Proponuje poodwiedzać strony szkół. We wszystkich(przynajmniej w większości) są podane punkty w zakładce "nabór","rekrutacja" albo coś
|
|
Do ILO brali chyba od 130 czy 136pkt, coś w tych granicach ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Co do progu punktowego przy rekrutacji to I i II lo plasuja sie w czolowce (tak jak ktos wczesniej napisal zalezy od rocznika). Nawet jesli nie dostaniesz sie pry pierwszej rekrutacji to nie zabieraj papierow bo moze ci sie poszczesci przy drugiej. Ucze sie w II lo i zanm pare osob ktore dostaly sie za drugim razem i calkiem niezle teraz sobie radza. Co do I lo to rowniez mam tam znajomych i szczerze mowiac... nie chcialbym tam sie uczyc. Ogolnie szkola ta kojarzy mie sie hmmm. z wyscigiem szczurow. Polecam II lo świetna szkola,, super atmosfera (II chyba z tego slynie w calej lomzy :D). Szkola ta bardzo dobrze przygotuje cie do matury, nauczyciele na tresciach rozszerzonych sa bardzo kompetentni. A co do poziomu .. to mysle ze to dobrze ze jest wysrubowany. Oczywiscie na starcie trzeba porzucic marzenia o czerwonym pasku (chyba ze wstapisz do grona ,,paskowiczow" ktorych mozna policzyc na palcach obu rak!!) Chociaz uczac sie w tej szkole widze pewna tendencje: mature najlepiej pisza osoby silne z konkretnych przedmiotow a nie tacy ktorzy z wszystkiego sa dobrzy... dziwnie brzmi ale to prawda... tak wiec od poczatku nastawiaj sie na konkretny kierunek... w II klasie dochodza fakultety i tak naprawde tylko na nich trzeba sie skupc bo inaczej mozna oszalec;/ Jeszcze raz z lomzynskich szkole polecam II lo... ewentualnie ekonom chcociaz tam juz jest troche nizszy poziom ale za to rownie fjna atmosfera
|
|
Idz do OHP :) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Samson, nie przesadzaj. Nie mam nic do IILO, bo znam i znałem z tej szkoły wiele osób, i wiem, że jest tak jak piszesz. Ale ... skończyłem ogólniak na Bernata i powiem Ci, że wszystko zależy od chęci. Mój rocznik, 2 roczniki wcześniejsze i obecny maturalny to były naprawdę świetne roczniki, nie wiem jak reszta, bo nie znam i się nie wypowiadam, ale uwierz, że atmosfera zarówno w szkole, na zajęciach i przerwach, jak i poza szkołą była świetna. Wyścig szczurów, o którym piszesz był, ale do jakiegoś czasu. ILO zasłynęło za kadencji Pana Dyrektora Zdanowicza i ma swoją renomę i będzie ją miała, bo kontynuuje dobre tradycje, nie idzie na ilość, a na jakość. Nie mam zamiaru tu słodzić i wychwalać, jaka ta szkoła ah i oh, bo łatwo nie było, a niektórzy nauczyciele mają poprostu swoje twarde zasady i już, trzeba się było podporządkować i tyle. Dzięki temu zdaliśmy matury i w sumie miło wspominam tą szkołę. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Drzewna - od 40 pkt. sympatycznie, co nie?
|
|
Nom do drzewnej zapraszamy :-)
|
|
ZGadzam sie z Samsonem , tez sie ucze w 2lo i jestem bardzo zadowolona, chociaz tez zastanawialam sie nad tym czy nie lepiej byloby w 1lo. Wydaje mi sie ze i w jednej i w drugiej szkole jest tak samo fajnie, ;]
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |