Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kupujcie tylko polskie produkty i towary |
sa zdecydowanie najlepsze a żywnośc bije na głowę żywnośc zachodnią pod względem walorów smakowych jakmi zdrowotnych. Prze lata wmawiali nam ,że nasz żarcie jest złe bo trujące itp głupoty. Teraz sami po wejsciu wywoża mięso , mleko całymi tirami . A takie było be niedobre. My aby obronic nasz rodzimy przemyłś powinniśmy ak jak w innych krajach idac do sklepu siegac tylko po to co wyprodukowano w polsce. nazis
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kupujcie tylko polskie produkty i towary |
ehhhhh nie zawsze sie spradza ta zasada ze to co nasze to lebsze my mamy swoje dobre produkty oni maja swoje :D i sie uzupelniamy :D ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
Wszystkiego się nie da. Np. Poldka (niby auto) to ja nie chcę.
|
|
Znów temat w którym propolska młodzież ukazuje swą ciemnote i zacofanie... Aż szkoda patrzeć. Czy wy wszystko widzicie tylko w czerni i bieli? Coś jest dobre coś jest złe z reguły? Jak mam do wyboru niemiecka kiełbase albo polską kiełbase to mam wziąść polska bo ratuję polski przemsł żywieniowy? hehehe a ten przemysł nie zyskuję na eksporcie zywności? Dla was zawsze bylo nie dobrze. Ktoś ci nagadał że bedą wywozić całą wyprodukowaną kiełbasę za granicę? Całe życie z wariatami...
|
|
Skinhead69 ty chyba niewiesz w gdzie ty zyjesz wez odejdz od tego kompa i sie po miescie przejdz. Pewnie ze calej kielbachy polskiej niewyworzą za granice bo Niemcy sami tu do nas przyjezdzaja i skupuja polskie swinie jak leci bez targowania. Dwa tygodnie temyu na rynku w Ostrolece zajechali niemcy i tak szybko wszystko posprzatali ze chlopy niewiedzieli co sie dzieje. Koles ktory ma sklep miesny po wieprzownine jezdzil ostatnio pod Bialystok bo w Podgórzu niebyo. Tylko ze teraz jak nasze cale miecho pojdzie za granice to co przyjdzie donas a moze otworza rezerwy ze starych lodowek Hoł, Hoł ,Hoł
|
|
Jarodx to chyba ty jestes z kosmosu. Łykasz propagande jak leci. Uważaj tylko żeby ciebie niemcy nie wywieźli. A rolnicy to nie wiedzieli po co te swinie na rynek przywiezli? Człowieku punkij sie w dynke.
|
|
Akorat rolnicy wiedzieli tylko zapewne zdziwilo ich ze ci ktorzy je odnich brali wcale sie nietargowali placili jak leci, a ten ktoremu szrch komorek z pod czachy niewywialo to wie ze sprzedaje sie dla tego kto wiecej placi. Wiec jak oni zaczna sprzedawac dla niemcow to unas miech pojdzie w gore i to sporo. Wyjdzie na to ze bedziemy wcinac warzywa i to wcale nie dla tego ze sa zdrowe, a miech to moze od czasu do czasu w niedziele na obiad bedzie. Szczerze mowiac to niemam nic przeciwko temy zeby Niemcy nas wykupili, przynajmniej normalne drogi w tym kraju beda.Wyleja sobie autobana na mazury i moze skonczy sie ten caly burdel. Hoł, Hoł ,Hoł
|
|
To rynek. U nas taniej więc kupują. A to też oznacza, co już jest - podwyżki na świnie bydło itd. Co do polskich towarów to jakie to są polskie towary? Kupujmy polskie towary, ale jakie? Wedel , czy polski? chyba nie , to Pepsi.co., Winiary? To chyba Nestle itd. Może to jest tak jak na banerze , który był na 4lomza jakiś czas temu. Polski towar to taki, który jest tu wyprodukowany. hmm idąc dalej okaże się , zę wędlina niemiecka z polskich świń jest nasza, polska.
|
|
Heheh wątpie żeby kiedyś w Polsce nastąpił deficyt trzody chlewnej :) Polska to przedewszystkim kraj rolniczy i malo który rolnik nie ma świń w gospodarstwie. A one podobno sie bardzo szybko rozmanażają , zanim Niemiec wywiezie taką za granicę to juz rolnik bedzie miał następne 6.
|
|
...właśnie o to chodzi skinhead, że produkcja trzody chlewnej stała się nieopłacalna w ciągu ostatnich kilku lat i rolnicy ograniczyli się do świnek na własne potrzeby, albo wogóle zlikwidowali hodowle.... czas odtworzenia hodowli świń to ok. pół roku.... dobrze że akurat zaczyna się lato i będą tanie warzywa i owoce.... --- Iota Geminorum
|
|
W tym wszystkim nie chodzi o to zeby kupowac tylko polskie produky, ale jezeli ten sam prodokt jest tak samo dobry lub produkowany w Plsce przez zagraniczny koncern u nas to nalezy wybrac ten polski lub ktory jest produkowany przez zagrzaniczny koncern, ale u nas tym samym dajemy miejsca pracy np pieluchy chuggis sa produkowane w UK lub w Czechach rownie dobre Pampers sa produkowane przez zachodni koncern w Polsce ja wybieram Pampers. Mozna wybrac tez bella produkowane w Toruniu przez polska firme ale te odparzaja pupe -przynajmniej mojemu- wybieram wiec pampers. Tym samym pokazuje inwestorowi ze warto u nas zainwesyowac, i o to chodzi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |