Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PRACODAWCY |
Mam wrażenie że w Łomży wszyscy pracodawcy wykorzystują jak mogą, naginają przepisy jak chcą i myślą , że pracownik to szmata i do roboty.Piszę tak, gdyż w firmie której pracuje jestem tak traktowany.Nie wiem jak tak długo wytrzymam, a z pracą w Łomży jest problem i żyć z czegoś trzeba. Czy jest w Łomży firma która nie nagina przepisów i traktuje pracowników jak CZłOWIEKA??? Jak załatwić takiego pracodawcę?Czy są jakieś możliwości?A może Inspekcja Pracy? Czy to coś da,czy dać se na LUZ??????????????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PRACODAWCY |
zacznij od siebie, co to za firma?
|
|
a gdzie pracujesz w jakim zawodzie to ci podpowiem gdzie sie udac
|
|
To nie jest jakaś farsa tylko pracuje już w tej firmie 11lat i myślałem , że coś się zmieni i zmieniło się na gorsze , myślałem że odpowiedzi będo poważne.Pracuje w firmie handlowej czyli sklep , a nazwy nie wiem czy napisać bo strach.Mieści na ul.Wojska Polskiego
|
|
pracujesz juz 11 lat w jednej firmie i taka katastrofa po tylu latach chyba masz cos do powiedzenia w tej firmie a najlepiej to pogadac z szefem za to cie nie zwolni ze powiesz co ci nie pasuje
|
|
To jest to , miałem rozmowę i okazało się ,że od 11 lat wszystko robie żle.Ale myślę ,że o to biega "stary pracownik za dużo wie. dużo chce i jest nie wygodny dla "szefa"Lepiej zatrudnić nowego dać "500zł" mało gada dużo robi,to miałem na myśli zaczynając ten temat.
|
|
a widzisz to na to nic nie poradzisz ja myślałem że po tylu latach to ma się lepsze i mocniejsze a przedewszystkim stabilne stanowisko a jednak są takie buraki pracodawcy co lubią tylko brać ale nic nie dac a najlepiej to żeby za darmo pracowali powiem ci gdzie się udaj do hurtowni mariola to jest pewny pracodawca i bardzo w porządku wobec pracowników
|
|
Wielkie dzięki za podpowiedz, ale to nie oto chodzi tylko jak z tym walczyć i jak temu zaradzić? Wcale się nie dziwie wszystkim co pracują na czarno i mają gdzieś takich "pracodawców",kiedy chcą to się zwolnią bez żadnej odpowiedzialności i na wsadzają IM od różnych.Jak tak nie mogę i myślałem że pracując dobrze do czegoś dojdę, a dostałem pstryczka w nos.TAKI żYCIE!Zastanawiam się co dalej z naszą POLSKA i z ludzmi którzy chcą pracować normalnie i normalnie żyć bezstresu i za godne pieniądze.
|
|
Autor: pysio (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 01-04-08 19:51 ...... Czy jest w Łomży firma która nie nagina przepisów i traktuje pracowników jak CZłOWIEKA??? Są tacy pracodawcy i w Łomży. Niestety nie jest ich wielu .
|
|
pysio: pracuje już w tej firmie 11lat 1. a kto Cię zmusza żeby tam pracować? 2. w tych czasach jak ktoś za długo pracuje w 1 miejscu to się cofa co dalej z (...) z ludzmi którzy chcą pracować normalnie i normalnie żyć bezstresu i za godne pieniądze. 1. zmieniają pracę gdy im przestaje odpowiadać: - w miejscu zamieszkania lub okolicy - żegnają się z Polską 2. zakładają własną firmę: - pokazują jaki być powienien pracowawca - pokazuje że wcale nie jest gorszy od swych poprzednich
|
|
te nasz łomzynskie pracodawcy to jeden wielki klan
|
|
wyzyskiwacze!!!!!
|
|
Myślę , że Pysio mówi o firmie mastor . Diabeł nie odgadnie,Anioł nie podpowie mi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |