wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Trybuna od rzeki zamknięta!

"Mocą decyzji Wydziału Dyscypliny PZPN, na najbliższe spotkanie (5 kwietnia z Motorem Lublin) zostanie zamknięta trybuna od rzeki! Jest to konsekwencja skarg, jakie złożył obserwator meczu z Polonią Warszawa, za użycie przez łomżyńskich kibiców środków pirotechnicznych oraz za rzekome rasistowskie hasła jakie padały pod kątem czarnoskórych piłkarzy Odry Opole podczas ostatniego spotkania rozegranego na stadionie przy ulicy Zjazd w Łomży. Władze ŁKS-u już zapowiedziały, że niezwłocznie złożą od tej decyzji odwołanie."
źródło: lks.4lomza.pl

Nie wiem... Może ja byłem na innym meczu ale jakoś nie przypominam sobie żeby pod adresem czarnoskórych piłkarzy Odry wznoszone były jakiekolwiek okrzyki, a juz napewno nie rasistowskie... Dlaczego jesli "sponiewiera" sie słownie kogos o innym kolorze skóry to jest to od razu rasizm? Ile razy słyszy sie wyzwiska skierowane do białych piłkarzy i nikt nawet nie zająknie się choćby o znieważaniu? A może kolejny obserwator meczu z ramienia pzpn-u chciał zabłysnąć przed przełożonymi?
A co do pirotechniki to nie raz i nie dwa była uzywana w większych ilościach niż na meczu z Polonią w dodatku jest powszechnie stosowana na większości polskich stadionów i nie było żadnych kar. Nikomu też krzywda z powodu jej użycia się nie stała. A tu prosze...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Trybuna od rzeki zamknięta!

no widzisz od kogos musza zaczac karnie ... tyle druzyn kupowalo mecze jak sie wzieli za korupcje to tez od kogos ....
rasizm jest na tle kolouru skory to jak moze bialy bialemu nawyzmyslac ...
a po za tym troche myslenia dzis 1 kwietnia

heheh dobry kawał

Na meczu obok mnie stał jakiś dziadek (oczywiscie lekko nadużył alkoholu) i coś tam sobie pod nosem gadał że czarny biegnie... ale nic obraźliwego ze strony kibiców nie słyszałem. Może niech następnym razem obserwator usiądzie na trybunie koło rzeki przy młynie... może wtedy lepiej będzie słyszał... Moje zdanie:D

AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!

to juz 19 raz w tym roku

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org