Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KOLEJNY PRZEKRET W RATUSZU!!!? |
Wyszedlem dzis wieczorem na spacer i idac ulica Sienkiewicza zobaczylem cos niespodziewanego. Niecale 100 metrow od kosciola i 50 metrow od granic seminarium duchownego widze szyld lokalu rozrywkowego "AMNEZJA". co gorsza lokal ten jest tez niecale 100 metrow od wejscia do domu dziecka na Polowej. Chcialbym sie zapytac naszych rajcow i pana prezydenta jakim cudem to sie moglo wydarzyc skoro w Lomzy sa takie restrykcyjne przepisy dotyczace przyznawania koncesji na alkohol. Smiredzi to chyba malym przekretem. Czas najwyzszy aby ratuszowi i jego prezydentowi przyjrzal sie prokurator( tylko nie lomzynski) lub czas najwyzszy juz na CBA.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KOLEJNY PRZEKRET W RATUSZU!!!? |
O ile mi wiadomo na ulicy polowej nie ma domu dziecka
|
|
Wyjezdzajac z Sienkiewicza na wprost jest dom dziecka dla dzieci specjalnej troski.
|
|
Widocznie jak nasz prezydent zobaczy pieniazki przed soba to dostaje AMNEZJI co do przepisow. :)
|
|
POWINNI ICH POZAMYKAC,WPIZDU WSZYSTKICH.
|
|
Dom Pomocy Spoleczej ....
|
|
Raz piszą, że zbyt mał pubów, a drugi raz, że zbyt wiele. Zdecydujcie się. Wy od Rydzuka czy od Wojewódzkiego?
|
|
Uchwała została ogłoszona w Dz. Urz. woj. Podlaskiego Nr 23 z dn. 10.03.2004 r. pod poz. 467. Nowe zasady usytuowania punktów sprzedaży – co najmniej 90 m od granicy geodezyjnej obiektów chronionych uczelnie, szkoły, domy studenckie, internaty, placówki oświatowo-wychowawcze i opiekuńcze, domy kultury, Teatr Lalki i Aktora, biblioteki publiczne, obiekty kultu religijnego, cmentarze, dworzec PKS, publiczne zakłady opieki zdrowotnej, zakłady pomocy społecznej, plaża miejska, obiekty sportowe w czasie imprez sportowych. Nowe zasady obowiązują od 25 marca br. Na wniosek Wydziału Spraw Obywatelskich Urzędu Miejskiego w Łomży o wydanie opinii o zgodności lokalizacji punktu sprzedaży z uchwałami rady gminu (ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi z dnia 26 października 1982 roku – tekst jednolity Dz. U. z 2002r. Nr 147, poz, 1231 z późn. zmianami) – Miejska Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Łomży (obsługa pracy MKRPA należy do kompetencji Wydziału Polityki Społecznej) dokonuje tzw. oględzin miejsc sprzedaży i podawania napojów alkoholowych Prezydent Miasta przy wydawaniu zezwolenia na sprzedaż i podawanie napojów alkoholowych zasięga opinii Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych w Łomży, Zarządu Rad Osiedli, Policji, Straży Miejskiej. Prezydent jest ostatnim ogniwem i jeśli wszyscy pozytywnie opiniują to podpisuje. Jeśli można mieć jakieś wątpliwości co do wydania zgody to napewno nie powinny być one skierowane do prezydenta.
|
|
skoro podpisuje, to do niego także.. a w ogóle zapracował na opinię, to teraz trzeba to piwo pić
|
|
Jak masz cały sztab ludzi do opracowywania dokumentów to zazwyczaj oni odpowiadają. Prezydent dostaje powiedzmy pareset dokumentów do podpisu i gdyby wszystkie je czytał to by pracował 24 na dobę.
|
|
Caly czas piszecie ze Lomza to dziura,ze sie nie rozwija itp.Jak ktos cos nowego otworzy to w p_izdu tez nie pasuje!!Radni w lape wzieli,za blisko kosciola i milion innych banialokow!!!Jak was zal za dupe sciska to sami otworzcie jakis interes,albo bylo sie uczyc i pchac sie na stolek i lapowki brac,a nie teraz gorzkie zale uskuteczniacie!!! Kto sie h_ujem urodzil kanarkiem nie zdechnie!!!
|
|
Tylko,że w Łomży jest już tyle kościołów,że gdzie by nie chciał człowiek coś otworzyć to będzie za blisko.
|
|
Tu nie chodzi o lokal niech otwieraja ich jak najwiecej chodzi o to ze ci ktorzy decyduja w naszym ratuszu o przyznaniu koncesji na alkohol robia to chyba wedlug swojego widzimisie. Jak spojrzec z kazdej strony to od granic kosciola i tejze posesji nie ma 90m. A od granic seminarium jest nawet ze 20. Rowniez od domu dziecka jest moze z 90m. Takze te zasady w przyznawaniu koncesji chyba zaleza od ukladow lub jakis koneksji bo dla jednych sa sztywne i nie zmienne a dla drugich naginane. Takze to jest sprawa dla organow sigania bo w ratuszu co chca to robia. A za to odpowiada oczywiscie prezydent bo to on podpisuje koncesje. Gdzie jest CBA?
|
|
ja kiedys slyszalem ze to sie liczy droga od wejscia do bramki czy jakos tak. Ale jak napisalem tylko slyszalem. Poprawcie mnie jesli sie myle
|
|
Lucyna jeżeli uważasz, powiem nawet, jeżeli jesteś o tym przekonana że był przekręt to działaj. Prokuratura, CBA złóż zawiadomienie wtedy będziesz miała pewność, że ktoś się sprawą zajmie i będziesz szczęśliwa. Ja tam nie widzę żadnego przekrętu. Poza tym od dawna w mieście "było słychać", że jakiś lokal tam będzie. No i tyle. Jak dla mnie to brzmisz jak osoba żaląca się, że nie otrzymałas koncesji na sprzedaż alkoholu i szukasz winnych.
|
|
Moze nie widzisz przekretu bo moze to twoj lokal lub kamienica a moze jestes pracownikiem ratusza. A nawet jezeli sie zale to co zle? Chyba przepisy sa rowne dla wszystkich nie uwazasz? Chyba ze ci w ratuszu uwzaja Lomze za swoj prywatny folwark. A co do zawiadomienia o przestepstwie zapewniam cie ze takie zostanie zlozone.
|
|
Nie jestem pracownikiem ratusza ani nawet właścicielem żadnego lokalu, ale najpierw trzeba dowieść czegoś a potem oskarżać. Tylko do tego spowadza się moja wypowiedź. Zmierz odległość miarką, upewnij się konkretnie JAK należy zmierzyć tę odległość i jeżeli będzie mniejsza niż powinna być, poprę Cię w działaniu w 100%. Pozdrawiam.
|
|
Tam nie trzeba mierzyc miarka tam widac golym okiem ze od granic geodeyzyjnych kosciola nie ma 90m. seminarium granica jest na przeciwko tego lokalu to samo sie tyczy domu dziecka. Jeszcze raz ci chce uswiadomic ze nie jestem przeciwko powstaniu tego lokalu tylko jedni zeby cos w Lomzy zbudowac lub zorganizowac musza sie natrudzic i wydac sporo kasy zeby cos zgodnie z prawem zalatwic i nie zawsze to osiagna a drudzy tak jak w przypadku tego lokalu dostaja zezwolenie na ladne oczy. Pozdrawiam.
|
|
no fajna sytuacja. Winnych nie ma.)))))))))))))))))))))))) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Autor: lucyna07 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 01-04-08 09:59 Tam nie trzeba mierzyc miarka tam widac golym okiem ze od granic geodeyzyjnych kosciola nie ma 90m. seminarium granica jest na przeciwko tego lokalu to samo sie tyczy domu dziecka Mimo wszystko powiedzenie "tam widać gołym okiem" mnie nie przekonuje, jak myślę chyba organów ścigania także nie przekona:)
|
|
PS. i nie to że się czepiam, ale jeśli się w dzisiejszych czasach chce dojść sprawiedliwości to trzeba mieć wszystko czarno na białym. Bo skąd możesz wiedzieć jakie pomiary zastosują ci co będą te sprawe rozpatrywać? na nóż widelec wyjdzie im tak samo jak tym co wydali decyzję?:)to tylko taka perełka, nie neguję Twoich spostrzeżeń, nie znam tej sytuacji, moje oko nie widziało i jakoś fatygować mi się nie chce, ale dziś liczy się tylko suchy fakt czarno na białym, niestety terazx urzędnikom trzeba wszystko na tacy podsuwaći PILNOWAĆ swego, bo tak to można latami czekać najakiekolwiek decyzje;) O czym chyba Ci wiadomo skoro prowadzisz jakiś biznes,, pozdr.
|
|
Fakt faktem, że jak ktoś chce na muszli postawic ogródek na 1 dzień podczas jakiegoś festynu to musi na 90 metrów odsuwac się od granicy muru kapucynów.
|
|
Przepisy mowia jasno 90m w lini prostej od granic geodezyjnych danych obiektow.
|
|
A ja wam powiem jedno. Pieprzycie od rzeczy zamiast cieszyć się że coś się powoli ruszyło z lokalami w Łomży to tylko narzekacie jak przysłowiowe "mocherowe berety". Sami wiecie jak ciężko w łomży zrobić lokal albo nawet znaleźć budynek. Co to przeszkadza że nie ma 90 m do seminarium? a co klerycy na piwo będą przeskakiwać w nocy przez mur?sami niejednokrotnie krytykujecie ze w łomży nie ma gdzie iść czy potańczyćczy posiedziećw końcu ktoś wykłada kasę i robi lokal to już wszyscy dopatrują się spisków,przekrętów, itp. zamiast tego może koś by napisał czy może wie kiedy otwarcie i co tam w ogóle będzie? zamiast krytyki Anioł wcale nie musi być z góry
|
|
No pewnie ze trzeba sie cieszyc tylko tu bylo pytanie jak to mozliwe ze jedni spelniaja kryteria przyznania koncesji i jej nie otrzymuja a drudzy ich wcale nie spelniaja a dostaja. Czy trzeba miec jakies plecy w ratuszu?
|
|
fallen angel dam Ci kase i idz do ratusza i zaloz taki sam lokal obok wtedy zobaczysz jakie mamy prawo i uchwaly uchwalone przez nasza szanowna rade przekonasz sie na wlasnej skorze ze sa rowni i rowniejsi. a lokal bedzie extra bo taki sam jest w Warszawie pod ta sama nazwa.
|
|
Z dobrze poinformowanych Zródeł wiem że ten bar nie występował o koncesję.Będą podawać drinki z zmiksowanych grzybków chalucynogenych a to jest zwolnione z koncesi .
|
|
dzwignąłem do góry, bo szybko spada. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Dziwne jakby komus zalezalo na tym zeby temat malego chyba przekretu w ratuszu szybko zapomiano.
|
|
tak lusi to napewno sprawa układu ,układ działa i to jest najlepszym przykladem ,pewnie rydzyk maczał w tym paluchy
|
|
lucyna Odpowiedz najpierw na dwa pytania: 1. czy tam na pewno sprzedają alkohol? 2. jak się mierzy tę odległość według obowiązujących w Łomży zasad? Potem dopiero krzycz, bo coś chęcią "dokopania" komuś mi tu pachnie.
|
|
lusi nie jestem expertem tak jak ty ale z tego co wiem to odległość mierzy się od granicy geodezyjnej budynku lub obiektu chronionego po ciągu pieszym do wejścia do lokalu więc trzeba przejść od rogu działki seminarium na przejście dla pieszych a następnie do wejścia do lokalu jak już mówiłem nie jestem expertem ale jak dlamnie jest tam napewno więcej niż 90 m wieć zanim znowu zaczniesz robić aferę dobrze zastanów się o czym piszesz bo bardzo łatwo rzucać oskarżenia bezpodstawnie a czy tam będzie sprzedawany alkocho mam nadzieje że tak przydałby się jakiś porządny lokal w łomży .ufff ale ci dokopałem nieuku
|
|
axel tumanku w lini prostej. Jak tak bedziesz mierzyl to burdele bedziesz mial na przeciwko wejscia do szkoly.
|
|
A jeszcze jedno axel alkohol sie pisze przez samo h a nie ch nieuku.:)
|
|
Axell1 to chyba jakis niedouczony nieuk z ratusza lub przedstawiciel zainteresowanych w temacie wlascicieli lokalu lub kamienicy.
|
|
witam to mało rozgarnięte forum i jednak będę się upierał przy moim zdaniu radze czytać przepisy ze zrozumieniem . a co do pomysłu luci to nawet popieram burdele koło szkół może nasza młodzież nabyłaby umiejętności zakładania prezerwatyw co napewno uchroni ich przed wieloma przykrymi niespodziankami w życiu . Napewno więcej im to da od lekcji religi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |