Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niechciani goście ze wschodu - Czeczenii |
Powiem tylko tyle.. To skurwiele a nie ludzie. Czy ktoś chciałby, żeby wymachiwano do was nożem albo do waszych dzieci? Bo ja nie. Podobny incydent był dzisiaj na szkolnym boisku SP5, kiedy to młodzież, która chciała pokopać piłkę, była straszona nożem przez nieletniego czeczena.. Niech ktoś coś z tym zrobi, zanim komuś stanie się krzywda.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niechciani goście ze wschodu - Czeczenii |
Widziałeś - zgłoś na policję. Zamiast wyzywac wszystkich Czeczenów za wybryk jednego dzieciaka, spełnij obywatelski obowiązek.
|
|
Właśnie że wszycy oni wieczenie z nożami chodzą i tu wielkich cwaniaków strugają.
|
|
Nie wszyscy, tylko niektorzy. Znasz ich wszystkich? Jakos watpie... A ilu naszych wlasnych matolow robi podobnie i napada ludzi na ulicach?
|
|
@Dran Nie byłeś, nie widziałeś, nie wiesz jaka była sytuacja. Ten gówniarz wyglądał bardziej komicznie, niż poważnie, jednak z kolegami i nożami każdy umie zgrywać cwaniaka. Tyle ode mnie.
|
|
pamiętam czasy jak mieszkałem na łomżycy ludzie bali się przejść wieczorowo poro ul.wesoła gdzie dużo czeczenów po 22 okupowało ulice wówczas były prowadzone liczne bójki między niedorostkami pamiętam jeden incydent gdzie wówczas na przeciwko remizy byłem w barze pijąc piwko i przyszło 3 czeczenów po 20 kilka lat kupując sobie lepsze trunki pytanie skoro uchodzcy skąd majo kase wiadomo ze nasze z podatków my płacimy na tych darmozjadów moze nieliczni zbulwersują sie tym ale oni czujo sie bezkarni mimo tego ze po 22 powinni siedziec w hotelu ale właściciele hotelu dostają tyle kasy od państwa za to że mieszkaja tam uchodzcy że lepiej im było trzymac to zgraje niz zeby polak który wyfrunoł od ojca z gniazdka zaczynał powoli dorabiać sie na swoim nie miałbym nic przeciwko jesli oni jak ludzie zachowywali by sie w obcym kraju wiadomo jako mają sytuacje u siebie w kraju ale jeszcze jedno do tych którzy twardo stoją murem za czeczenami proponuje im wprowadzic sie na wesoło z rodzino i przekonają sie jacy to ludzie wiadomo ze nie wszystcy są tacy z reszto to nie kiedys większa częśc czeczenów mieszka teraz w czerwonym borze teraz jest o niebo spokojniej jak kiedys więc dran zastanów sie co piszesz skoro nie masz zielonego pojęcia o uchodzcach z WESOŁEJ
|
|
jebać kurwy
|
|
jacobs30 dobrze mówi!
|
|
@Siekacz123 Nie pisze o tej sytuacji, bo jak zauwazyles, nie bylo mnie tam. Pisze o wyzywaniu wszystkich czeczenow jak leci, bo ktorys gowniarz nozem pomachal. Tak samo jak mowia, ze wszyscy polacy to zlodzieje, bo niektorzy za granica kradna, podoba Ci sie to? Traktuj innych tak, jakbys chcial, zeby traktowano Ciebie... @jacobs30 Po pierwsze to proponuje popracowac nad interpunkcja i ortografia, dla wlasnego dobra... bo tego sie czytac nie da. Caly post napisany bez jednej kropki, czy przecinka i jeszcze walacy po oczach ortografami co drugie slowo... Zmiluj sie czlowieku... A na temat uchodzcow mam jakies pojecie, ciekawe jak wywnioskowales, ze nie mam? Bo tak sobie wyobraziles? Moze jeszcze dopisz dla uczciwosci, ze mlodziez z lomzycy tez nie ulatwiala im zycia... kamienie nie raz lataly, co? Co do samych czeczenow, to akurat znam troche niektorych i sa rozni, wiec nie chrzan glupot. Jedni sa idiotami inni sa ludzmi jak najbardziej w porzadku. Wez moze pod uwage, po pierwsze co oni przeszli i widzieli we wlasnym kraju, moze po paru latach nie po kazdym to splynie? A po drugie skoro sami sa tu napadani, to co sie dziwisz, ze sie trzymaja razem i probuja pokazac, ze nie warto z nimi zadzierac? Poza tym, moze tak naprawde chodzi o to, co napisales juz na samym poczatku postu... Niektorych najwyrazniej kluje w oczy to, ze oni tu w ogole przebywaja... Bardzo ciekawy "incydent" opisales, doprawdy... Przyszli sobie alkohol kupic, podczas gdy wedlug Ciebie powinno ich byc stac tylko na chleb ze smalcem... Oburzajace, nie wiem jak Ty to zniosles... Co do tematu, to jak ktorys konkretnie odwala taka akcje, to dzwonic na policje i niech zrobia porzadek. A uzywanie jednego idioty, zeby gnoic wszystkich, jest debilizmem do potegi i tyle. I to polacy, ktorych samych wszedzie pelno za granica i sami nie raz sie nie potrafia zachowac jak ludzie... brawo. Nie ma to jak hipokryzja.
|
|
Niestety ale to prawda. Sam mieszkam na łomżycy od urodzenia i wiem jak wygląda sprawa z Czeczenami. Teraz młodzi Czeczeni okupują nowe boisko przy SP5, a ten opisany incydent z nożem wcale mnie nie dziwi. Nie pierwszy i nie ostatni. Teraz chłopaki z łomżycy nie mogą pograć na boisku, na którym się uczyli kopać piłkę, to jedyne takie boisko na tym osiedlu, bo gra tam banda, co tu się oszukiwać, prymitywów. To prawda, że ludzie boją się chodzić tamtą częścią wesołej. Najgorzej jest z przejściem przez mostek z os. Maria na os. Nowa Łomżyca - jest to jedyny mostej łączący te dwa osiedla i często stoją tam mieszkańcy hotelu... Czeczenów tu się boi wiele ludzi, choćby tych małych szkrabów, bo oni mogą przyjść później z tatą. Czy znam wszsystkich Czeczenów? Nie. Niech ktoś mówi że dokonuję uogólnienia, że nie jestem tolerancyjny. Nie obchodzi mnie to. Tyle ile tu się wydarzyło na łomżycy wystarczy abym powiedział, że powinni zostać stąd usunięci, nawet jeśli znajdzie się kilku normalnych...
|
|
to obok mnie w bloku sie wprowadzila jedna czeczenka , teraz juz tam jest cala rodzinka... :P Ale jeden dorosly , ponad 20 lat czeczen wyszedl , chlopaki z oski pogadali z nim , on im pokazal zdjecia z komorki ( SE K300i) jak jego cala rodzina stoi z kałachami w rękach ... A co do tych z Wesołej to nie znam ale jak się ma dobre znajomości to szukajcie ludzi z trójkąta , waryniaka itp. Niech sie tam przejda i im najebią i tyle toć takie czeczeny się nie umywają do nich...
|
|
PO PIERWSZWE DRAN INTELIGIENCIE POWIATOWY TO NIE UCZ MNIE PISOWNI ZA CIENKI W USZACH JESTECH A PO DRUGIE TO WŁASNIE NA TAKICH JAK TY POPAPRAŃCÓW NIE BEDE SIE SPUSZCZAŁ Z PISOWNIO ZNAKOW INTERPUKCYJNYCH ITP SKORO NIE MASZ POJĘCIA O CZYM PISZESZ DEBILU
|
|
wpierdolic cwelom chyba łomzyniakow jest wiecej niz tych brudasow przemo
|
|
Ciebie bym nie nazwal nawet powiatowym i nawet nie cwiercinteligentem patalachu... Twoj poziom kultury mowi sam za siebie, wracaj do zlopania tego piwka w barze i uzalania sie nad podatkami. A slownika ortograficznego to bys pewnie nie rozpoznal, jakbys sie o niego potknal tepaku... Co to jest za slowo "jestech" w ogole? Juz ci czeczeni niektorzy niegorzej od ciebie po polsku mowia... Uwazaj, zeby ci zylka nie pekla z tej zlosci. Przyznam, ze poziom dyskusji zaczyna mnie powalac na kolana... mistrzu93 Niech ci bohaterowie z waryniaka i trojkata pojada na wojne do Czeczenii tak jak stoja, dostana tylko kalacha w lape, to zobaczymy ile tam przezyja... Masz pojecie w jakich warunkach ci ludzie sobie musza radzic? Podejrzewam, ze nie, bo mialbys dla nich troche wiecej respektu moze. Niech chlopaki troche wiecej z nim pogadaja, to moze sie wiecej ciekawych rzeczy dowiedza, niz tylko zdjecie z kalachami zobacza. Tacy wielcy patrioci sie na tym forum udzielaja, w kolko slychac jak to nam sie wojna dala we znaki, jak nas niedobrzy sasiedzi napadali, jak to nas na zachodzie zle traktuja itp itd. A jak do nas przyjezdzaja ludzie, ktorzy w kraju od lat maja wciaz wojne, wciaz sa napadani i mordowani, to ich traktujecie jak bydlo, najlepiej wyrzucic z powrotem... To moze nas tak samo powinni traktowac? Taka to mentalnosc. Idzcie na ten Waryniak, czy Trojkat czy gdzie tam chcecie, moze bedziecie mieli szczescie i nie bedziecie musieli szukac czeczenow, zeby Wam ktos nozem przed nosem pomachal. Ale to swoi to pewnie z checia kase oddacie ;)
|
|
Czy wy rozumiecie co wypisujecie? Nie odstajecie od tego czeczeńskiego niedorostka. Z tą różnicą, że to jeszcze dzieciak. A wy?
|
|
no może masz rację ale czeczeni z Wesołej jak sie tam sprowadzili to pewnie byli młodzi i tej wojny nie przeżyli a teraz się panoszą i łomżyniaków straszą... nieraz słyszałem od kumpla z takmtych okolic że sie po pijanemu z siekierami dzieci ganiają , takie mają zabawy... Po prostu są za tępi na naszą cywilizacje i tyle , a co z tym zrobią to nie moja sprawka bo ja do Wesołej mam naprawdę daleko
|
|
Hmm. Czeczeny mają za dobrze. Taki nierosły czeczen, co ledwo mówi po Polsku, albo i nie lubi, dostaje lepszy start niż Polaka opuszczający dom dzeicka. Nie będe ci tutaj przytaczał liczb bo już nie pamiętam ale troche poczytan Dran i zmienisz zdanie. I nie udawaj obeznanego bo gówno wiesz. A na Łomżcy hmm na sp5 dawno nie bywałem, ale gdy się tam uczyłem to często dochodziło do starć, mówisz że żyli w strasznych warunkach. Więc gdy przyjeżdzają tu, do cywilizowanego kraju niech dostaną ogłady, a nie przychodzą tutaj i myślą że dalej jest wojna i że swoim prymitywnym sposobem zdobędą wszystko. Coraz więcej ich się tu robi, na nieszczęście. Tusk powinen zrobić z tym porządek, taki czeczen fika dostaje sprawe na Komendzie i won spowrotem. Nie umie sie zachować, to niech wraca tam gdzie mu dobrze ,niech walczy skoro sie nie umie zachowywać w naszym kraju.
|
|
co ty niedorobiencu na oklep robiony dranie mozesz wiedziec na temat podatków jakbys pracował ułomku bez szkoły to bys sie martwił gdzie ido podatki ja osobiscie bym wolał zeby dostawali biedni ludzie z polski a nie przybysze którzy zaczynaja czuc sie lepiej i bezkarnie zyc jak u siebie im z tego nierubstwa sie popierdzieliło w cabanach a ty kocmołuchu jestes taki sam nierób nauczyłes sie darmochy i ciagniesz za nimi TY piszesz o wojnie czy ty konski zwisie meblu stajenny oflisie tartaczny masz pojecie o czym piszesz lepiej dla dobra tego ptciwego forum nie udzielaj sie dla dobra idei poszukaj se czeczenskiej strony przychlascie
|
|
No ja gowno wiem, a Ty wiesz wszystko... Ilu ich znasz? Nie z widzenia, tylko z iloma rozmawiales, piles czy cokolwiek, ze tak dobrze wiesz, ze wszyscy oni sa tacy, a nie inni? Ja pisze uczciwie, ze sa wsrod nich i idioci, ktorzy nie powinni tu byc i bardzo porzadni ludzie. Ale latwiej jest wrzucic wszystkich do jednego worka nie? Przeciez sam napisalem, ze jak ktorys robi takie numery to sie nim policja powinna zajac. Ale pisanie, ze wszyscy czeczeni to pojeby, skurwysyny itd. to jest dziecinada, delikatnie mowiac. Co mnie interesuja liczby? A polacy to malo razy uciekali za granice po azyl? Wyrzucali nas? Dawali glodowe stawki? Czemu tylu polakow od pokolen zyje za granica? A nie czytales ile bydla nasi potrafia narobic? Tez sie nie nauczyli oglady... Czemu ich wszystkich nie wyrzuca z powrotem? Mielibysmy z powrotem swoich cwaniakow, bo masa takich tez wyjechalo, co tutaj nic nie robili poza przekretami albo dziesionami itd. I co? Znaczy, ze tez wszyscy jestesmy skurwielami i debilami?
|
|
jacobs30 z toba juz nie rozmawiam. ja sobie moge przed nazwiskiem dopisac mgr inz. a po twoich postach watpie, zebys mogl powiedziec o sobie to samo, wiec odpusc sobie temat szkoly. Ortografii i interpunkcji ucza w podstawowce, wiec sie tam cofnij i nadrabiaj zaleglosci, uwierz mi, ze przyda ci sie sporo cwiczen. Ja pracuje od dawna i nie martw sie o moje podatki. A ty to nie wiem ile ich placisz, bo sadzac po inteligencji za wiele nie zarobisz, chyba ze sprzedasz butelki, wiec gdyby tych czeczenow mieli utrzymywac z twoich podatkow, to by dawno z glodu popadali, wiec nie wiem czym sie martwisz. Takze dyskusje z toba sobie daruje, bo nie widze perspektyw na rzeczowa polemike. Systematycznie zanizasz poziom z kazdym postem, wiec moze sie nie pograzaj. Jedyne czym co potrafisz splodzic to nieskladny ciag przypadkowych bluzgow, wiec moze sie juz nie pograzaj.
|
|
Panowie się wyzywacie nie wiem z jakiego powodu,trzeba umieć dyskutować a nie dać się ponosić emocjom. Ale tu forumowicz mutualizm dobrze pisze iż mają lepszy start niż takie dzieci z domu dziecka. Oni po prostu mają za duże przywileje. I to nie pierwszy raz słyszę,że oni rozrabiają. Nie dość,że są uchodźcami to i się zachować nie potrafią.
|
|
Biernaczento status uchodzcy dostaje tylko kilka procent z nich, pozostali nie maja prawa do zasilku, tylko pozwolenie na prace i czesto sa tu tylko przejazdem. Dzieci z domu dziecka tak samo maja przeciez utrzymanie ze strony panstwa, plus o ile sie nie myle dostaja chyba jakas kwote na start gdy go opuszczaja (tu sie moge mylic). Uchodzca jak znalazlem moze otrzymac od 420zl do 1150zl przez okres maksymalnie 12 miesiecy i kwota jest ustalana indywidualnie, ma sluzyc na pokrycie kosztow utrzymania, nauki jezyka itp. Jakos watpie, zeby w Lomzy dostawali maksymalna kwote, predzej w Warszawie. Takze czy ja wiem, czy maja takie kokosy? Co nalezaloby im odebrac, skoro maja za duze przywileje? Jak juz wczesniej pisalem, pamietaj ze polacy tez nie raz korzystali z takich praw uciekajac za granice kraju, wiec odmawianie pomocy innym byloby obludne, nie uwazasz? Nawet teraz masa osob pobiera rozne zasilki socjalne na zachodzie i to do tego stopnia, ze zaczyna sie to tam robic problemem. Uwazasz, ze powinni naszych powyrzucac do Polski? Wiadomo, nie przelewa sie u nas, ale jesli sami oczekujemy, zeby inne kraje nas jakos po ludzku traktowaly, to i sami musimy tak robic... tak to dziala. Nie da sie tylko brac... A ile kasy marnuja u nas rozne instytucje? To jest prawdziwa przyczyna tego, ze brak kasy, a nie paru uchodzcow, bo w skali kraju i tak jest ich garstka...
|
|
Dran ma rację, bo po wybryku gówniarza nie ma co oceniać ogółu, chociaż mieszkając na Łomżycy nie po raz pierwszy doświadczyłem braku ucywilizowania od ich strony. Świetnie ujął to Tadeusz.K. My po prostu dorastaliśmy tutaj, spędzaliśmy całe wakacje grając na tym boisku przy SP5 w piłę i normalna jest nasza frustracja taką sytuacją, że nie możemy pograć na 'własnym' terenie, bo jacyś smarkacze grożą nam nożami.
|
|
też jestem za Dran. Bez sensu oceniać ogól ludzi, tylko po jednym takim gówniarzu... Owszem są i tacy, którzy poprostu jak najszybciej powinni byc wywaleni z Polski, ale są i tacy którzy są spokojni, nie odwalają i chca poprostu zaczać od nowa...
|
|
Kazdy meszczyzna czeczenski chodzi z nozem to jest ich wiekowa tradycja a jeszcze troche to na Wesolej postawia meczet.
|
|
owi ludzie zyją w naszym kraju za nasze pieniazki... dostają azyl mieszkanie za darmo i placone sa im jakies zasiłki gdzie nic nie robią dla naszego kraju i miasta fakt faktem ze woza sie do ludzi ale gdy my im cos zrobimy bedzie to podciagniete pod rasizm itp itd ze z pierdla szybko nie wyjdziemy ! WIELKA POLSKA ! Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Przeciez napisalem wyzej nawet ile dostaja. Zyja za nasze pieniazki maksymalnie 12 miesiecy i jest to okres na przystosowanie, po ktorym musza sami pracowac i sie utrzymywac. I to tez nie wszyscy.
|
|
Ciekawe co o nas wypisaują na podobnych regionalnych forach np. w Niemczech lub innych krajach. Najprościej ,przerzucić się na maca
|
|
Wiecie , źe nawet podobnie? Najprościej ,przerzucić się na maca
|
|
Dokładnie - podobne obawy maja nasi sąsiedzi Niemcy :-) tyle, że chodzi o nas. Nie ma co uogólniać. Ja nie chciałbym sie z nimi zamienić - u nich jest wojna i sami od tak sobie do nas nie przyjechali - tylko zmusiła ich do tego sytuacja. Zawsze znajdzie się jakiś zwyrodnialec. Ktoś pisał o tym, ze pili lepsze trunki :-) - wyjechać z Czeczeni nie jest tak łatwo, jak nie masz kasy zostajesz w tamtym bagnie. Także biedni raczej nie przyjeżdżają. Mam nadzieje, że podobny incydent się więcej nie powtórzy.
|
|
PIERDOLENIE RASISCI!!! PSEUDOPOLACY!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |