poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Egzorcyzmy Anneliese Michel

Pamiętam rozmowę na temat egzorcyzmów Anneliese Michel, wtedy niektórzy nie mieli możliwości obejrzenia tego filmu. W sieci na Youtube, pojawił się ten dokument, co prawda w 6 częściach, ale polecam jego obejrzenie.
Część:
1.http://pl.youtube.com/watch?v=BlhFK2Gc1Nw
2.http://pl.youtube.com/watch?v=LPkGtbPSwLg&feature=related
3.http://pl.youtube.com/watch?v=WdeqFqZQ2eU&feature=related
4.http://pl.youtube.com/watch?v=HN6G8vZI4kw&feature=related
5.http://pl.youtube.com/watch?v=9R0ucXxq58E&feature=related
6.http://pl.youtube.com/watch?v=WKrVgBe21NQ&feature=related

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Egzorcyzmy Anneliese Michel

Nie wiem czy mam ochotę to jeszcze raz obejrzeć.
Do tej pory mi ciary po plecach przechodzą jak sobie przypominam te dźwięki, które ta dziewczyna z siebie wydawała.
A tak swoją drogą to nie wiedziałam wczesniej, ze na podstawie tej historii nakręcili "Egzorcyzmy Emily Rose".

Pozdrawiam!!!

dream on

eh. kupa smiechu. ludzie naiwni to i wierzą w zabobony. a niepomysleliscie ze taka osoba poddawana egzorcyzmom jest poprostu chora psyhicznie? jelsi wierzycie w takie dziwa to i w ufo napewno tez. bo jedno i drugie idzie tą samą drogą

zycie

Dzięki naiwnym w wierze kościół w Polsce trzyma anachroniczno-zabobonną linię i Rydzyk buduje imperium "zła"

rudy błazen z druhem

zbyt głeboka wiara moze zostawic uszczerbek w psychice

zycie

teraz przynajmniej wiem co za glupi ludzie oglądają program "Nie do wiary"
latające talerze itp !

zycie

Sorry, ale jeśli pijecie do mnie to ja wcale nie powiedziałam, że wierzę w opętanie tej dziewczyny.
Dla mnie cała sytuacja jest po prostu zagadkowa i nawet sam kościół ma tu wiele wątpliwości, skłaniając się ku chorobie psychicznej.
I naprawdę nie mieszałabym do tego Rydzyka czy innych typów.

dream on

violette:
Osobie o tak romantycznym nicku wybaczyłbym nawet wiarę w egzorcyzmy. Natomiast Rydzyk i całe zjawisko ciemnogrodu jest z tym silnie powiązane.
Na pewno nie jesteś naiwna w wierze.

rudy błazen z druhem

gans pisze choroba psychiczna. Heh to po co by powoływali księży na Egzorcystów?? A taśmy to pewnie gans komputerowo zrobili co nie ?
Napisałeś zabobony. Myślę,że jesteś takim niedowiarkiem (nie chcę w żaden sposób Cię obrazić). Na temat Egzorcyzmów i opętań można naprawdę dyskutować całymi godzinami. Ja osobiście wierzę w to a czy to całkowita prawda o tych opętaniach to pozostawiam w rękach Boga.
A propos jeszcze tej choroby psychicznej-to nie są objawy choroby nawet najcięższej choroby,matka w tym filmie opowiadała jak córka uderzyła głową w okno zbijając szybę i nic się jej nie stało. Myślę,że matka by nie zmyślała. Ale tak jak wcześniej napisałem można o tym dyskutować godzinami.

Pewna historia:Egzorcyzmy
matka tak bardzo wpływała na życie syna, że on sam bez jej opinii nie zrobił nic po prostu
był mami synkiem, żadna dziewczyna nie podobała się mamie on kupowała mu ubrania bo mówiła że on nie ma gustu. Po śmierci matki nic się nie zmieniło mama została przy nim jako duch i dalej była nadopiekuńcza. Gdy zapoznał jakąś dziewczynę to od razu wkraczała mama do akcji żaden związek nie utrzymał się dłużej niż 4,6 dni aż do momentu kiedy to ów człowiek zgłosił się do EGZORCYSTY.

Praca egzorcysty polega na tym żeby wytłumaczyć duchowi, że już dawno umarł, że powinien odejść do światła i przeprowadza go na drugą stronę.

W imię Boga błagam ciebie, abyś za każdym razem gdy zaczynasz komentować lub mówić o tym, że jesteś chory, biedny
lub w niepomyślnej sytuacji, natychmiast zmienił te fatalne dla twego rozwoju uwarunkowania i abyś to mentalnie
oświadczył z całą stanowczością swego " JAM JEST ", ponieważ Ono jest całkowitym zdrowiem, obfitością, szczęściem,
pokojem i doskonałością. Przestań dawać moc sprawom zewnętrznym, osobom, miejscom, a nawet przedmiotom. " JAM
JEST" jest mocą kontrolującą i Doskonałością w każdym i wszędzie.Jeżeli kiedykolwiek znajdziesz się w niedoskonałych
warunkach, oświadcz z mocą, że to nie jest prawda, że ty akceptujesz w swoim życiu tylko Boga i Doskonałość. Za
każdym razem, gdy zaakceptujesz błędne wyobrażenia, one ujawnią się i przejawią w twoim życiu i doświadczeniach.Nie
ma znaczenia czy uwierzysz czy nie w to co tobie mówię ponieważ TO JEST PRAWO. Prawo sprawdzone przez eony
doświadczeń. Dziś przekazujemy je tobie aby ciebie uwolnić.Ty wiesz, że świat

że świat zachodni lubi okłamywać się myśląc, że
wystarczy nie wierzyć lub nie akceptować starego poglądu o wschodniej magii, aby się od niej uwolnić. Magia jest jedynie
złym użyciem mocy duchowych, tych samych których używamy do dobrych celów. Najgorszy rodzaj magii jest
wykorzystywany dzisiaj w polityce z użyciem władzy mentalnej źle ocenionej. Jeżeli ta sama ogromna siła byłaby użyta
w kierunku odwrotnym, czyli w kierunku, który przypominałby, że Działanie Boga istnieje w każdej osobie, która zajmuje
jakieś wysokie stanowisko, ten, który używałby jej w ten sposób, nie tylko uwolniłby sam siebie, ale napełniłby świat
polityki wolnością i sprawiedliwością, wtedy doskonale żyłoby się w naturalnym świecie, gdzie Działanie Boga
panowałoby w każdym momencie. Podobnie działo się w Egipcie tak jest i dzisiaj. Ci, którzy źle używają władzy
mentalnej, sami przywiązują się do dysharmonii - inkarnacja po inkarnacji. Uczyń postanowienie: "Nie akceptuję ani

nie
przyjmuję żadnych uwarunkowań od innego środowiska, ani od niczego co mnie otacza - jedynie od Boga, od Dobra, od
mojego JAM JEST ".Niezbędne jest wyrobienie nawyku zarządzania swoją energią. Jeżeli tobie się to nie udaje to usiądź
kilkakrotnie w ciągu dnia i uspokój się. Uspokój swoją wewnętrzną istotę. To pozwoli tobie uzupełnić energię. Naucz się
rozkazywać jej i kierować nią. Jeżeli chcesz by ona ( twoja energia ) była spokojna, sam bądź spokojny. Jeżeli wymaga
pobudzenia sam stań się aktywny. Musisz wyjść na przeciw wydarzeniom i wznieść się ponad nie.

Uczeń powinien być przygotowany do rozpoznania w sobie swoich nawyków. Nie może czekać aż ktoś mu o nich powie. Powinien kontrolować się i odsuwać wszystko co nie byłoby doskonałe. Sposobem w jaki można to osiągnąć jest oświadczenie, że nie ma się tego lub innego niepożądanego nawyku. Zatem stwierdzaj, że: JA - będąc tworem Boga, jestem Dzieckiem Boga Doskonałego. To przynosi uwolnienie...

za www.egzorcysta.pl

Czy to nie jest głupie?

rudy błazen z druhem

nikt do nikogo sie nieprzyczepia. to tylko wlasne zdanie.Ludzie na takich zabobonach zarabiają i zrobią wszystko zeby wyglądalo to jak najrealniej,
przyczym ogladajac takie zabobony czlowiek staje sie strachliwy i coraz bardziej wierzący.hm. . . cos w stylu sekty !

zycie

Nie czepiajcie się Violi, jeśli już to możecie mnie obgadywać. Ja wierzę w takie sprawy. Nie wstydze się tego, jak słuchałem tych nagrań, a zwłaszcza 4 części, kiedy przez dziewczynę mówią demony, to jestem przekonany, że to opętanie.
Głosy, które wydobywały się z gardła tej dziewczyny były nieludzkie, a treści też osoba chora by na prędce tak nie wymyślała. Ciekawy moment, to kiedy ciało Anneliese opuszcza Judasz, po tym momencie dziewczyna oddycha z ulga i mówi miłym dziewczecym głosem. Czy tak zachowują się osoby chore psychiczne? Ja sądzę, że nie.

*** *** popieram. Ale każdy może mieć inne zdanie. Zabobon tego raczej tak nie można nazwać. Zabobony to raczej takie opowiadania np typu jak nie oblejesz dziewczyny w śmigus dyngus(nie wiem czy poprawnie napisałem ale to mniej ważne) to nie będziesz miał powodzenia. Zabobony-tu nie ma faktów.

Szczerze to jak słucham tych nagrań to mnie ciarki przechodzą.
Tutaj na youtube.com jeden komentarz jest jak by to powiedzieć hmm pozytywny? http://pl.youtube.com/watch?v=WdeqFqZQ2eU&feature=related

asiczka112 piszę:

"Ludzie wierzycie w Boga?? skoro jest Bóg toi jest również szatan.tak jak dobro i zło . [...] "

No dobra to skoro dyskusja się rozkręca może ktoś mi wyjaśni, o co chodziło z tymi demonami typu judasz, neron czy lucyfer. Dlaczego mówili po niemiecku a nie łaciną czy hebrajskim(czy aramejskim)? Strasznie mnie to nurtuje.

A poza tym skoro już Paplik nawiązał do mojego "romantycznego nicka" to ja sobie przypominam taką balladę Mickiewicza "Romantyczność", z której wynikało, że tak naprawdę nie da się tak do końca pogodzić "naukowości" z metafizyką. Osobiście wierzę w siły nadprzyrodzone, bo nie raz przekonałam się o ich istnieniu i nie przeszkadza mi to normalnym(nie zdewociałym podejściem do rzeczywistości). Z drugiej jednak strony wiem, że jest cała masa naciągaczy, którzy starają się zrobić kasę "na duchach" i "świętych", dorabiając do tego siermiężną ideologię- w średniowieczu były to relikwiarze z ukrytymi szczątkami apostołów, dziś mamy obrazki z modlitwami do Anneliese. Sens tego mimo upływu stuleci jest ten sam=zysk

dream on

violette to tak samo jakbyś zapytała dlaczego Bóg mówi w języku Polskim a nie Hiszpańskim czy Niemieckim. Szatan może to głupio zabrzmi ma takie zdolności i włada językami tak samo Bóg.

"Bóg mówi" to ciekawsze niż te egzorcyzmy jak słyszałeś to pełen podziw i zazdrośc bo mi nie było jakoś dane.

"Pomimo obowiązującego przez dziesięciolecia zakazu śpiewu gardłowego, wprowadzonego przez chrześcijańskich księży, jego tradycja przetrwała w wielu regionach.........."

To apropo dzwięków wydawanych przez tą dziewczynę nie wiem czy ktos z was słyszał taki śpiew zapewniam że robi większe wrażenie niz nagrania z tych taśm jest to np narodowy sposób śpiewania rdzennych mieszkańców Mongolii ,Syberii swoja droga ciekawe dlaczego został zakazany przez ksieży?

Mi ten gardłowy głos z taśm przypomina wokalistę zespołu Morbid Angel...

dream on

Khoomei oznacza śpiew gardłowy, który pozwala na wydobywanie do czterech dźwięków jednocześnie. Pierwszy to dźwięk podstawowy - o stałej, piekielnie niskiej częstotliwości, brzmiący głęboko niczym dubowy bas. Pozostałe to dźwięki harmoniczne, świszczące wysoko. Daje to niezwykłą wibrację o pierwotnym, atawistycznym wręcz posmaku, przenikającyn słuchacza na wskroś. Stwarza to poczucie obcowania z czymś tajemniczym i naturalnym zarazem

szatan...? eh. następny zabobon. Niema takiego czegos jak szatan.Takich bzdur nawet niepowiedzi chrzesalbym wlasnym dzieciom.Znam rodzine która przymusowo wybrała synowi religie chrzescijanską tak jak kazdemu z was gdy byliscie malymi dzieciakami,bo niechcieliby zebyscie wierzyli w co innego.Puzniej przeradza sie w to, ze zostajecie przy tej religii zeby nieodstawac z tym od innych.A ich syn jednak sam wybral w co ma wierzyc i teraz popiera inną religie. Chwale sobie to, że sam wie w co wierzyc i niemusi sie upodabniac.Trohe wszyszedlem za temat ale jedno z drugim sie wiąze.

JEst jeszcze jedno.
Ludzie oglądajacy takie filmy o egzorcystach itp. czują wtedy strach przed zlym . Strach przeradza sie w wiare że"bedzie dobrze"że ich to"nie spotka" i pogłębiają wiare dalej

zycie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org