poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Okręgowa Komisja Egzaminacyjna

Przekazanie budynku ZSD pod stałą siedzibę OKE niemal jest już uzgodnione. Jednak Pan Prezydent pyta radnych miasta o opinię. Zapewnia, że miasto nie planuje likwidacji Zespołu Szkół Drzewnych. Mi osobiście szkoda jest młodzieży, która obecnie tam sie uczy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Okręgowa Komisja Egzaminacyjna

Mi tez jest szkoda lecz ten budynek to niemalze stojaca ruina ...

Pamiętam jak w 2000 roku strażacy zabronili używania auli bo groziło to zawaleniem. Budynek to ruina i wymaga natychmiastowego remontu. OKE na pewno ma kasę na remont i to dobrze, że go przejmie. Nie czas na sentymenty, lepiej niech młodzież przeniesie się do innych szkół - wyposażonych przynajmniej w salę gimnastyczną. Ja swego czasu miałem zajęcia W-Fu w parku obok.

Powinny te kierunki już dawno zrobić w mechaniaku było by najlepiej.

no i inteligent zastępczy, mieniący się prezydentem od edukacji dopiął swego, pamiętam, że od kilku lat chciał tę biedną drzewną zlikwidować :(
szkoda młodzieży, będąc na ich miejscu z lekka bym się zdenerwował..

mieczyk: przeczytales wypowiedz unomata ? w 2000 a tam technika sa 4 letnie wiec kto tam poszedl w 2001,2002,2003 wiedzial na co sie pisze. Troche logicznego myslenia i wszystko staje sie jasne i przejrzyste :)

duzy z tym logicznym myśleniem to za "duzo" ode mnie wymagasz..
nie znam unomata, być może tam się uczył (raczej na pewno), nie wydaje mi się jednak, że gdyby to była RUINA, to pozwalano by tam wchodzić uczniom..

osobiście nie lubię gościa nagradzającego własną żonę publicznymi pieniędzmi, być może więc jestem stronniczy w tym temacie, jednak rozdzielenie klas na trzy podszkoły nie jest zbyt przejrzyste.. jak mają ich topić, to niech znajdą im jedno miejsce
no, ale miasto dostanie hektary od wojewody :) hura, będzie więcej biedronek i lidlów (podobieństwo do nazw znanych "hipermarketów" niezamierzone)

duzy co do logicznego myślenia: wiele osób poszło do tej szkody aby zdobyć zawód (wybór z zamiłowania). Piszesz "wiedzial na co sie pisze"a ja uważam że nie wiedzieli, bo niby i skąd mieli wiedzieć? mieczyk "jak mają ich topić, to niech znajdą im jedno miejsce" zgadzam się z Tobą. Zasada: Szanujmy ludzi to i nas będą szanować. Pozdrawiam

twoją wypowiedz moge skomentować bardzo krótko naucz sie liczyć ponieważ aula jeszcze w 2003 roku była używana wiec widać jak sie uczyłęś w tej szkole .a jak nie masz co robić tylko pisać kłamstwa i oczerniac dobrą szkołe to znajdz sobie inne zajecie. Szkoła juz mogła by normalnie używać auli ponieważ jest po remoncie ale oczywiście PREZYDENT na to nie pozwolił!!! A zastanowił sie on przez chwile co dalej z nauczycielami?? gdzie oni znajdą prace ile ludzi pozbawi zarobku!! a uczniowie poszli do tej szkoły z zamiarem jej ukończenia i zdobycia zawodu !! a on nie dość że nie da im tego uzyskac to jeszcze ma zamiar rozdzielić po 3 róznych szkołach!! KRótki adnotacja do PANA PREZYDENTA NAJPIERW NIECH PAN sie zastanowi a potem wydawaje POLECENIA!!! Ciekawe czy zastanowił sie Pan nad losem tych nauczycieli i uczniów!! Niech sie Pan zastanowi co jest dla ważniejsze Edukacja młodzieży czy budowa supermarkietów!!!I co z tego ze ta szkoła nie ma sali gimnastycznej ale za to ma udostepnioną siłownie !!!!I nie jedna szkoła by tego zazdrościła !! Dyrekcja stara sie i starała od lat o budowe Sali lecz PREZYDENT nie wyraza na to zgody . I do tej Szkoły co rok jest coraz wiekszy nabór !! Jak Pan chce to niech udostepni swój budenku pracy. Dla Pana widać bardziej liczy sie własne dobro a nie ogółu!!!!

uczeń123

Po pierwsze aula została zamknięta w roku szkolnym 2004/2005 i został przeprowadzony w niej remont jaki zalecił Nadzór Budowlany także aula nadaje się do użytku. Po drugie lekcje w-fu odbywają się na profesjonalnej siłowni, a nie jak ktoś napisał w parku! Czy ktoś wogule pomyślał o nauczycielach którzy stracą prace lub uczniach którzy tu zaczeli nauke i tu chcą ją skończyć, a nie zostać rozrzuceni po trzech szkołach.
Nauczyciele z naszej szkoły to wspaniali ludzie, atmosfera jest niespotykana, tworzy rodzinną atmosfere, czujemy się tu jak w domu.
Jeśli zamkniecie szkołe to będziecie musieli wyrzucić nas stąd siłą bo z własnej woli nie opuścimy BUDYNKU NASZEJ SZKOŁY!!!!
Uczniowie ZSD

a czemu PREZYDENT tak sie uparł na zamkniecie DRZEWNEJ?? Przecież był uczniem tej szkoły!! widac ze chce ją zamknąć z włąsnych intecji i włąsnej niecheci do niej !! od lat już próbuje ją zamknąć !! a czemu np. innej Szkoły nie chce zamknąć?? Czemu akurat tą szkoła?? Szkoła rozwija sie coraz wiecej uczniów uczy sie w niej chce zdobywać wykształcene i zawód ale oczywiście prezydentowi to przeszkadza !!! Chce rozdzielić uczniów do 3 szkół co to wogóle za pomysł!!?? Panie PREZYDENCIE Czemu Pan to robi?? Bo napewno nie dla dobra Uczniów i nauczycieli !!! Zamiast Próbować zamknąć to szkołe to powinienen PAn ją wspomagać i wspierać w rozwijaniu jej i żeby jak najdłużej istniała!!

uczeń123

Ja zgadzam sie z ludzmi ktorzy sa za nasza szkola. To chore. Pan PREZYDENT powinien sie wstydzic i zapasc pod ziemie!!!! Wstyd dla calej lomzy!! jAK ULOMNI LUDZIE KIERUJA NASZYM MIASTEM!!!

KtOSiEk

a czemu PREZYDENT tak sie uparł na zamkniecie DRZEWNEJ?? Przecież był uczniem tej szkoły!! widac ze chce ją zamknąć z włąsnych intecji i włąsnej niecheci do niej !! od lat już próbuje ją zamknąć !! a czemu np. innej Szkoły nie chcem Pan zamknąć?? Czemu akurat ta szkoła?? Szkoła rozwija sie coraz wiecej uczniów uczy sie w niej chce zdobywać wykształcene i zawód ale oczywiście prezydentowi to przeszkadza !!! Chce rozdzielić uczniów do 3 szkół co to wogóle za pomysł!!?? Panie PREZYDENCIE Czemu Pan to robi?? Bo napewno nie dla dobra Uczniów i nauczycieli !!! Zamiast Próbować zamknąć to szkołe to powinienen PAn ją wspomagać i wspierać w rozwijaniu jej i żeby jak najdłużej istniała!!

uczeń123

Najlepiej żeby wogle jej nie zamykali a jak chco zamknąc to niech przenioso do np. ekonoma, tam jest najbliżej...

Panie "Prezydencie" przeżył Pan jakąś traumę w tej szkole skoro Pan od początku swojej "kariery" próbuje zlikwidować Drzewną ?.Szkołę , która ma blisko 90 lat tradycjii,w której dojrzewało i uczyło się kilka pokoleń Polaków nie tylko z Łomży,ale również z całej Polski.Myślę,że właśnie Oni związani są tą szkołą i tym budynkiem bardziej niż nasza ignorancka władza i nie pozwolą zniweczyć tradycji i trudu kilku pokpleń.
Jezeli nasze władze nie potrafią poradzić sobie z problemem takim jak remont zabytkowego budynku ,to pwinny się poddać. A jeśli tego nie robią to znaczy ,że są przy władzy tylko w celu destrukcji i niszczenia tego co stworzyli inni.

LUDZIEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIEMOze tak byc ze uczniow"Drzewnej"od tak poprostu poprzenosi sie do innych szkoł booo chyba sie domyslacie jakie beda "konfrontacje miedzy szkołami" nieunikniemy tego dobry przykład z takim problem był jak szkoła 4 z Ulicy Giełczynskiej Została Przeniesiona Do Pg3 tamm sie naprawde działa wiec NiEch PANNN... Prezydent niesadzi ze od tak przerzuci prawie 400 uczniow i to na nikim sie nieodbije. Panuu jest wygodnie boo dostanie pan kolejne działki pod budowe tych piepszonych marketow ii pieniadze...wiadomo.. A Co do Uczniow WIem ze bedziemy WAlczyc II tak łatwo to wam sie nieuda Nawet nieradze zaczynac nnas przesiedlac tam nam jest dobrze. Pan MYsli ze oo tu dam 100 osob do tej szkoły 100 do tej ale najpierw trzeba sie zastanowic przeciez taki mechaniak ma około 1000uczniow budowlanka niewiele wiecej veta tez ma sporo... Człowieku zastanow sie a nie masz przed oczami tylko działeczki i PLNY...tylee..

Pozostancie Czarni..

Powiem wam tak, gówno wiecie czy ten budynek to ruina ja wiem jedno to jest nasza szkoła i tak łatwo to jej nie oddamy!!!!! Wam to bez różnicy czy ją zlikwidują czy nie a dla nas to ważne bo my sie uczymy a nie Wy!!! A Pan Prezydent łaskawie mógł by nas osobiście o tym powiadomić a nie każdy sie dowiaduje przez internet co będzie z nasza szkolą! Zastanawia mnie to czy jakby waszą szkołę mieli by oddać na jakiś inny budynek co Wy byście zrobili na naszym miejscu? Poddali sie?? Poddają sie tylko tchórze którzy nie umieją walczyć o swoje! O ile mi wiadomo to jeśli nas przeniosą do innych szkol to będą takie rozróby ze aż sie włos na głowie zjeży! Ostatnie moje słowo brzy aby Pan Prezydent sie wstydził za swoje postępowanie!!!!

Uczennica ZSD

A propos co do auli to ona jest w dobrym stanie, tylko cholerni strażacy sie na konstrukcji nie znają jakieś 2 lata temu w szkole był architekt i znawco co do takich budynków i sam stwierdził ze aula wytrzyma gdzieś jakieś dobre 8 lat!!! Osobiście mi jest dobrze gdzie sie uczę i nie zamierzam opuszczać swojej szkoły!!!!!!!! Po moim TRUPIE!!!!!

Uczennica ZSD

Gratulacje

Gratulacje dla pana prezydenta za genialny pomysł. Radził bym się dogłębnie zastanowić nad tą decyzją. Bardzo ciekawy przelicznik 300 uczniów za 30 hektarów ziemi. Kogo my wybraliśmy !? A co do stanu technicznego budynku to nie dawno była kontrola i wykazała tylko drobne usterki. Nie wiem jak to jest ale już kilka lat DRZEWNA ma pod górkę. Jak nie fantazja z ewakuacją, to aula się wali itp. Ale jak dla prezydenta wazniejsza jest ziemia niż ludzie to nie ma o czym mówić.

Z wyrazami współczucia
Uczeń Szkoły Drzewnej w Łomży

A jeszcze słówko do pana prezydenta.
Chociaż i tak tego nie przeczyta.

Uczył się pan w tej szkole!!! A teraz chce pan ją zamknąć!!
Takie złe wspomnienia pan ma?!
Może by tak zapytał by pan najpierw co inni o tym sądzą!!!
Ma pan jak w banku że w następnych wyborach te 300 osób na pewno na pana nie zagłosuje!!! Tylko wspólczuć mieszkancom Łomży takiego zwierzchnika.

Może byc pan z siebie dumny

i tak nie damy zamknąc naszej szkoly !!! jest mala ale kazdy zna sie przynajmniej z twarzy jak nasz kochany prezydent nie ma uczuc i woli piniądze zamiast dobra ludzi przepraszam hektary.A pomyslal Pan Prezydent o nauczycielach a co z nimi sie stanie puste slowa ze zostano przeniesieni z nami i puste slowa ze szkola nie zostanie zlikwidowana jak nas przeniesie przeciesz nie bedziemy juz wszystcy razem .z Naszymi uczuciami (uczniów) to juz też wogole nie ma mowy i tak szkola zostanie nikt nie da zmknąc naszej szkoly

Nie o ta sytuacja jest chora po prostu... ten kto to wymyślił ma chyba nie po kolei w głowie! Zgadzam się z tym co piszą uczniowie naszej szkoły, jeśli przeniosą nas do tych trzech szkół to będzie nieciekawie, a maturzyści??? nie wiem jak przygotują się do matury, a co ważniejsze jak ja zdadzą w obcej szkole.... A pan prezydent niech przyjdzie do nas i z nami porozmawia o tym co chce zrobić!
Wiem że w dzisiejszych czasach liczy się kasa ale to już lekka przesada....trzeba się szanować (i innych też) ale niektórzy tylko o swoją du..... się martwią. Niestety taka w naszym kraju polityka co zrobić.
Ewa

Tak sie zastanawiam jezeli nas przeniosa do roznych szkol czy na kazdej z tych szkół bedzie widniec nazwa ZESPOOL SZKÓŁ DZREWNYCH NR 9 W ŁOMŻY??????????????? to przeciez jest chore!!! a w nastepnym roku jasli bedzie nabor do drzewnej to co maja skladac podania do tych trzech??? Za przeproszenie NASZ PREZYDENT OGLUPIAŁ!!!!!!!!! woli 30 hektarów ziemi niz wyksztalcenie mlodych ludzi!!! I mam nadzieje ze jak beda nastepne wybory to oby go NIE WYBRALI!!!!!!!

Uczennica ZSD

Niestety decyzja podjęta , karawana jedzie dalej. Nareszcie będziemy mieli następny pięknie odnowiony budynek.

Wcale ze decyzja nie jest jeszcze podjeta wszystko sie okaze do konca tego roku! wiec nie masz prawa pisac ze jest wszystko juz podjete!

Uczennica ZSD

Zgadzam się...chociaż sentyment został...

G a z e l a

...z autochtonem oczywiście:)...

G a z e l a

A ja i reszta szkoly sie z tym napewno zgodzic nie mozemy!!!!

Uczennica ZSD

LqS89: Kogo my wybraliśmy !?
chłopie bądź kobieto, przecież ten cały Wielki Edukator na literę CH, to nawet 300 głosów nie dostał w wyborach :) Został tym vice chyba tylko w imię obrony poprzedniego tzw. "układu ratuszowego".. :(

z tą traumą to coś musi być na rzeczy, no a teraz kompleksy z młodości wychodzą.. ciekawe jak odegra się na mechaniaku, że mu prezydenta kraju do Łomży zaprosili, a on bidulek nic w tym temacie nie miał do powiedzenia?

jak dziś przeczytałem o "szklanych domach" na Starym Rynku, to słabo mi się zrobiło... żenada, pier..łkami się zajmować jest komu, a
- bulwary nadnarwiańskie gdzie?!?
- dziecięce sekcje sportowe w klubach gdzie?!?
- ogólnodostępne boiska gdzie?!? (trochę się zagalopowałem, no przecież w centrum miasta, przy SP5)
- historyczne wycieczki edukacyjne gdzie?!?

eee, szkoda nerwów, to miasto ginie, tradycja w nim upada, ani edukacji, ani sportu.. tylko markety, aquaparki, baseny pełnowymiarowe :)) (po co pełnowymiarowe akurat??) w planach...

z tych wpisów wniosek jeden się nasuwa, gość od edukacji świadomie i z premedytacją gnoił drzewną, przedstawia nie do końca prawdziwe fakty Radzie Miasta (z tą aulą to kpina jakaś), a główny PREZYDENT mu na to pozwala, ciekawe dlaczego? nieświadomy, czy wręcz przeciwnie jedna ręka?

autochton piszesz "Niestety decyzja podjęta , karawana jedzie dalej. Nareszcie będziemy mieli następny pięknie odnowiony budynek". A co byś powiedział gdyby padła taka decyzja: Odnawiamy budynek Zespołu Szkół Drzewnych i młodzież ma nadal swoją szkołę. Czy nie można? Słyszałam, że jest tam piękna aula.

Czytając artykuł i śledząc ten temat zastanawiam się co dobrego dla miasta, dla jego mieszkańców niesie chęć zlikwidowania szkoły prez Pana Prezydenta. Z tego co wiem, już od dawna, od kilku lat konsekwentnie dąży do tego celu. Kiedy tylko pojawi się jakiś 'punkt zaczepienia' tak jak teraz próba ulokowania OKE, odzywa się wrogie nastawienie Pana Krzysztofa Choińskiego do tej szkoły, szkoły, której sam jest absolwentem, sentymentalny człowiek...
Rozmowy na temat likwidacji szkoły prowadzone są już od dobrych kilku lat. 5 a może 7. Dlaczego przez tak długi okres czasu Pan Prezydent nie potrafił, nie chciał znaleźć dla 'Drzewnej' jakiegoś innego, w pełni funkcjonalnego lokum? Dlaczego zawsze, przy kazdej próbie likwidacji nie ma pomysłu na to, gdzie szkołę przenieść w całości? Tylko: może część tam... a część tam... czyli nie jest to przeniesienie a likwidacja...
Dlaczego Pan Prezydent jak ojciec miasta, który powinien stroszczyć się o swe dzieci nie przyjdzie i nie przedstawi tej sytuacji sam, osobiście, ucznion, rodzicom, nauczycielom i pracownikom tej szkoły? Czy to, że jest Prezydentem, zajmuje najwyższe stanowisko w mieście, upoważnia go do traktowania innych z pogardą?
Dlaczego nigdy nie przyszedł z jakimiś pozytywnymi wiadomościami, typu: 'mam dla Was budynek, ten chcemy przejąć, bo... ale mam dla Was nowy, zmieścicie się cali, wszyscy, będzie tam Wam dobrze....' itp..., dlaczego?
Zawsze uważałem i uważam, że rozmowy międzyludzkie są bardzo ważne, szczególnie w tego typu sytuacjach, kiedy jest wiele niedopowiedzeń, wiele pomówień, wątpliwości... szkoda, że ludzie, którzy rządzą naszym miastem są na tyle nieodpowiedzialni, że nie potrafią załatwiać spraw do których można by przypiąć słowa 'kulkturalnie, z szacunkiem...', szkoda, że zabierają się do 'czegoś' nie mając na to pomysłu, nie mając rozwiązania nie szkodzącego innym.... szkoda, że zostali wybrani...

Pozdrawiam Pana Prezydenta, licząc dni do następnych wyborów...

A dla ludzi 'Drzewnej'. Nie poddawajcie się. Walczcie o swoje. Myślcie konstruktywnie, prowadźcie rzeczowe rozmowy z radnymi miasta. Powinni Was zrozumieć. A Pan Prezydent powinien im, i Wam, przedstawić konkretny plan, rozwiązanie, które pozwoli przenieść 'Drzewną' do jednego budynku, w którym będzie mogła samodzielnie, w całości funkcjonować.

My sie nie poddamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto kolwiek moze jakos nam pomoc prosze o kontakt e-mail wala21@wp.pl

Uczennica ZSD

Napewno sie nie poddamy!!! Jesli kto kolwiek moze nam pomoc w tej sprawie prosze o kontakt e-mail wala21@wp.pl

Uczennica ZSD

Ja jestem uczniem mechaniaka i slyszalem ze ludzie z drzewnej przeniosa sie do nas i to juz po polroczu.. To prawda?? Takie sluchy chodza po mechaniaku hehe:P

mamy sie uczys prawdopodobie do konca roku szkolnego. ale sie jeszcze wszystko okarze

Uczennica ZSD

Byłam uczennicą tej szkoły. Wprawdzie jest ona już w złym stanie, ale nie do tego stopnia, żeby ją od razu zamykać. Wystarczy odmalować, trochę poszpachlować i będzie wyglądac lepiej niż niejedna szkoła w Łomży.
Mnie zawsze denerwowała jedna rzecz: sprawa wf-u. Środek zimy- wiatr, cholernie zimno a ty musisz zapierniuczać na te warsztaty. Koszmar. Trzeba być zdrowa walniętym Panie Prezydencie, żeby nie wydać zgody na budowę sali sportowej.
I co tu się dziwić, że Łomża to wieś skoro Wieśmin nami rządzi...

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Re: Gratulacje

ach....szkoda wogole sie wypowiadac na temat tych bredni zwiazanych z aula czy tragicznym stanem budynku.... kto widzial wie jak jest a "szanowny" pan prezydent nie raczac sie pofatygowac wysuwa pochopne wnioski ;/;/;/
czytajac ten zachwyt (nad usunieciem czy przeniesieniem DRZEWNEJ ) u co poniektorych az mi sie niedobrze robi.... bo dla nich to jest nic istotnego...to tylko jakis tam budyneczek...przeniesienie uczniow do innych szkol i po sprawie...a zwolnienie jeszcze z 40 osob? co to jest...TAK ROZUMUJE WIEKSZOSC!!!!!! A TAK BYC NIE MOZEEEEE!!!!!!!!!!!!!
ucze sie w tej SZKOLE trzeci rok. za rok matura i jak sobie wyzsza wladza wyobraza zmiane szkoly... nauczycieli....przystosowanie sie i odnalezienie w nowej szkole?
niekorzy uwazaja tez ze przeniosa do innej szkoly...dadza nowy budynek co dla mnie jest wogole smieszne.. my nie walczymy o wzgledy czy o cos tam innego ....my walczymy o BUDYNEK DRZEWNEJ !!!!!
a skoro miasto ma fundusze upiekszanie miasta niekoniechnie potrzebnymi rzeczami...jakies wogole smieszne szklane piramidki czy jak to tam sie nazywa....nowe mundury dla policjiiiii.. tyle pieniedzy przeciez poszlo na sam ŁKS..W planach jest tez ponad 1mln na remond dla OKE...CZY NIE LEPIEJ ODREMONTOWAC DRZEWNA JAKO ZABYTEK->JAKO MIEJSCE ZATRUDNIENIA A PRZEDEWSZYSTKIM KSZTALTOWANIA ZAWODU???
zastanowcie sie w szyscy !!!!

PS: jak umiescilismy w petycji : GDYBYSMY CHCIELI ISC DO WETY< BUDOWLANKI CZY MECHANIAKA CZY PRZYSZLIBYSMY DO DRZEWNEJ??
PS2: ktos tu wspominal o zlym stanie ZSD ?? sprawdzcie lepiej stan BUDOWLANKI gdzie sciany wygladaja jak by tynk ze scian zgryzano a wejsc to strach zeby na glowe cos nie spdalo....

putativus, normalnie wyrazicielu myśli moich, pięknie to napisałeś!

Napisać można wiele, bardzo dużo. Ale nie wiem czy 'adresat' to odczyta. Nie widziałem Go tu nigdy. Widuję Go natomiast w Kościele, a jakże...
Kiedyś 'ktoś' zrobił wymianę 'za 30 srebrników'. Dziś 'ktoś inny' chce dokonać wymiany 'za 30 hektarów'... Jakież to podobne...

ta liczba 30 to bardzo symboliczna jest :(
a Judasz zawsze Judaszem pozostanie..

No pan prezydent się popisał na sesji komisji edukacji!!!
Jak on chce nas upchnąć na CKP-ach to gratuluje pomysłu.
Co do wybudowani nowej siedziby to tylko taki bajer żeby nam zamknąć usta.
Niby szukają lokum:-) ale znając życie to i tak nie znajdą i podzielą na trzy grupy i wpier.... do innych szkół.

Co do tych 30!!!
Mieczyk ma racje

..szukają lokum? :)
pewnie chcą uśpić Waszą czujność,
spoko, spoko, poklepywanie po plecach się zacznie.. a potem z grubej rury i won z ruiny :(

o nie. Moim zdaniem tej szkoly nie mozna zamknac. Trzeba raczej poszukac jakis metod na dofinansowanie jej, pomoc zeby sobie radzila. Spedzilam w tej szkole ostatnie 4 lata. I jesli ktos powie, ze ucza sie tam same tluki i nie warto jej utrzymywac to niech sie do kata schowa! Ja ja ukonczylam z tak dobrym wynikiem, ze zostalam przyjeta na UMK na filo angielska.
Druga sprawa to to, ze moge sie zalozyc iz po zaknieciu szkoly budynek zostanie oddany w rece jakiejs uczelni bialostockiej. Zawsze tylko o to chodzi, odkad sie tam uczylam to chciano zamknac Drzewna w tym wlasnie celu. Oczywiscie wprost nie mowiono o otworzeniu filii jakiegos uniwerku ale wiadomo o co biegalo.
Co roku w okresie pazdziernik-grudzien chodzily takie zamiary i zawsze sobie radzilismy, wierze, ze i tym razem tak bedzie :] A Pan Prezydent i V-ce Preydent niech sie zastanowia co robia. Jak tak dalej bedzie to sie zaczne zastanawiac czy nie zostac tu, w Toruniu.

Szkoła musi mieć salę gimnastyczną. To raz.
Drzewna ma fajny budynek, w atrakcyjnym miejscu, pomysł oddania go komuś innemu wraca co kilka lat - to dwa.
Aula była remontowana, ale Prezydent nie przyjął tego do wiadomości - dzięki temu ma argument, choć mocno naciągany - to trzy.
Ta szkoła jest potrzebna, zarówno dla młodzieży, jak i miasta, ze swoja historią, tradycją, profilami kształcenia - to cztery.
Problem trwa od wielu lat, Prezydent do tej pory nie potrafił go rozwiązać, może się nie nadaje na stanowisko? To pięć.
Mleko się rozlało, budynek dostanie OKE. Niech teraz władze miasta pokażą jaja i znajdą miejsce dla szkoły. W gimnazjach będzie niż demograficzny, nie utrzymają sie wszystkie - znajdzie sie po nich budynek.

z tym niżem to przesadzasz vonReuffen, konieczny jest plan jak w ciągu kilku lat, gdy nadejdzie duży wyż poradzić sobie z miejscami w szkołach, przecież za kilka lat (teraz jesteśmy wciąż w dużym przyroście) pozostaną molochy, w których też będzie za ciasno, no ale to już nie zmartwienie viceprezia, przecież ma być na etacie w SP5.. a może jakiejś wyższej uczelni z siedzibą w byłej drzewnej...

dajcie juz spokoj DRZEWNA zawsze bedzie DRZEWNA!!!!!!!!!!!!
uczepili sie jej jak rzep psiego ogona....
kto uwiezy w to ze chca zrobic tam OKE!!??!! ja NIEE
skoro tak placza ze OKE nie ma swojego wlasnego budynku...nie widze problemu w znalezieniu innego.!! czy to tylko DRZEWNA jest jednym budynkiem znajdujacym sie w przestronnym miejscu?? g**no prawda!!!
prosze bardzo.... kamienica na legionow .... ******PUSTA*******
smrod brud i RUINA zucajaca sie w oczy koniecznie nadajaca sie do remontu? a miejscowka? na przeciwko dworca...przyjezdnym zucajaca sie w oczy a nie powiem bo teraz bardzo pieknie sie prezentuje OBDRAPANIEC!! oby tak dalej Panie Prezydencie....rozwalac szkoly a ruiny wystawiac na pokaz!!!!

wiem ze znajdzie sie w Łomży nie jeden taki budynek do naprawy ktory po remoncie stanowil by Super miejscowke dla calego OKE!!

Dziewczyno, OKE będzie w drzewnej - to fakt, z którym za póxno już dyskutować :(
Przy okazji - zaplanowano to wiosna, radnych poinformowano w listopadzie. Chyba Wiceprezydent wodzi ich za nosy??? :P

ludzie!!!!!!!!!! coś wam wyjada mózgi! jesli zrobili w tym roku nabor do 4letniego technikum to jeszcze conajmiej 3 lata ta szkola MUSI istniec a z tego co mowi Choinski to i dalej bedzie nawet jak nie wtym budynku!!!!!! na pewno w tzm budznku nie bedzie sykolz bo sale robia gimnastyczna chyba z 15 lat albo i lepiej i dalej nie ma i nikt sie na taka szkole nie zgodzi!!! a yresyta ile w tej szkole drzewnej jest na prawde drzewnzch kierunkow???

... & vice versa!

:) drzewnych kierunków jest prawdopodobnie.. najwięcej w Łomży

jest ich wystarczajaco duzo jak na Łomże !!!!

Szkoła nie może postawic sali bo ktoś nie wyraza na to zgody... ścisłej rzecz ujmując nie można wykonywać żadnych prac budowlanych bez zgody prezydenta to chyba logiczne! a on takiej zgody nie wyraża... oczywiście inne szkoły dostają kupę kasy na remonty itp itd tylko nie drzewna... a dlaczego? żeby potem można było powiedzieć ze to ruina która nawet sali gim. nie ma :( A poza tym w drzewnej są tez kierunki ochrony środowiska, a takiego kierunku chyba nie ma w żadnej szkole w okolicy.

no fakt, pamiętam, że uczniowie z technikum ochrony środowiska zgarniali indeksy na studia w konkursie na pracę dyplomową organizowanym przez NOT; no Choiński to raczej nawet nie wie, że taki konkurs jest/ był, nie spodziewam się więc po nim, żeby wiedział, kto tam brylował...

dobrze sprawę drzewnej opisały KONTAKTY; bardzo trafne analogie, WIELKI LIKWIDATOR choiński nawet nie przypuszczał, że tak mu biblijnie i historycznie wyjdzie to gnojenie.. judaszowe 30 hektarów oraz rozbiór na 3 zabory, niczym w 1795 roku..

a swoją drogą ta cisza odnośnie drzewnej chyba niczego dobrego nie wróży, WIELKI LIKWIDATOR przeciąga sprawę zapewne, by rzucić się znienacka ze zdwojoną energią do likwidowania..

Gówno prawda tam bedzie bank PKO!!!!!!!!!!!!!! Wiem to z niezlych zrodel. a i tak wogóle to nie da sie określić tego chamstwa co robi nasz prezydent. Jestem absolwentem drzewnej w tym roku skończylem TOŚ i było w drzewnej super!!! A prezydent niech poczeka sobie do wyborów i skończy się jego kadencja bo ludzie widzą słyszą i obserwują a ten temat jest dla większości Łomżyniaków bardzo dotkliwy. Z wyrazami współczucia dla uczniów drzewnej

;] ;]

wybory, wybory...
nie wygra, a i tak go ktoś za uszy może wciągnąć na stołek..

gość choiński musi czuć mrówienie na plecach, żyjąc ze świadomością przejścia do historii swojego miasta z opinią niszczyciela i nieudacznika... obok notki, że był prezydentem ds. edukacji, będą jego wątpliwe "osiągnięcia" natury destrukcyjnej..

Re: Gratulacje

TO chore Co sie Dzieje z DRzewno ta szkola ma 90 lat!!!! uczli sie w niej nasi rodzice i nauczyciele nikt chyba by sie nie zgodzil na to zeby isc na sikorskiego na warsztaty i konczyc lekcje o 20 bo nie ma miejsca na jedno zmiane jesli pan prezydent chce to moze tam isc na te 4 lata swojej kadencjii i my w ratuszu przesiedzimy dopuki nam nie wybudują nowego budynku ...to są jakies wolne zarty !!!!!!!

Jaja se robią.

a może nie OKE, tylko BOŚ :)

BOŚ? Bandycka Organizacja Śledzi.

czytaliście? Radni udzielili prezydentowi zgody na dokonanie zamiany budynku szkoły Drzewnej na 30 hektarów działek. Jestem bardzo ciekawa gdzie młodzież będzie kontynuować naukę??

Budynek przy Al. legionow. Zabytek wymagający remontu. Z zamkniętą salą i skrzydłem do natychmiastowego remontu. Bez sali sportowej i boiska. Bez perspektywy na rozbudowę i poprawę warunków. Z trudnościami w naborze: bo diabli wiedzą, czy jeszcze będzie istnieć. Itd, itp....

Teraz wreszcie wiadomo. Szkoła będzie istnieć. Tradycja nie zginie.... To źle?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org