środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kodeks etyczny uczestnika forum 4lomza

Proponuję oddolne stworzenie takiego kodeksu a admina proszę o uznanie, respektowanie i występowanie w roli egzekutora.
Proponuję punkt 1. NIe obrażamy się wzajemnie używając slów uznawanych powszechnie za obraźliwe.
2.
3.
4.
Z tej burzy mózgów która mam nadzieję wyniknie admin mółby stworzyć spójny kodeks. Mam nadzieję, ze forumowicze podając pomysły będą się z nim utożsamiać jako z własnym i podniesie on kulturę wystąpień na forum.

józek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kodeks etyczny uczestnika forum 4lomza

2. Jeśli mam coś do powiedzenia to mówię.
3. Atakuję krytykuję poglądy, działania, zjawiska, .., a nie osoby.
4. Szanuj adwersaża swego, możesz mieć głupszego.

to narazie tyle.

1. NIe obrażamy się wzajemnie używając slów uznawanych powszechnie za obraźliwe.
2. Artykuły dostępne w internecie prezentowane muszą być jako link i krótki opis czego dotyczy (ew. kopia pierwszych 2-3 zdań) - zakaz kopiowania całych artykułów.
3.
4.
...

---
Iota Geminorum

...) Staramy się dbac o poprawnosc jezykową. Jezeli jestesmy dysortografami najpierw wpisujemy tekst do Worda który nam go sprawdzi i poprawi. Bo nie chcemy mieszac w glowach innym.

... & vice versa!

dlaczego do Worda ?, czy to jakiś wyznacznik poprawności nasze pisowni ?

Ave

1. Ignorujemy Grzesia_Mazurka i jego idiotyczne odkrycia :-)

Pozdrawiam

"goostav" poucza innych, a sam robi błędy. Paranoja!

Kolego, może byś sam zaczął po polsku pisać, bo raz używasz polskich znaków, a raz nie.

Odrazu widać, że nie wpisujesz tekstu do Worda. A pouczasz ludzi !

Szanowny MrS swoją wypowiedzią łamiesz punkt 3 nowo tworzonego regulaminu z postu autora markm ale widocznie masz to gdzieś, ok twoje prawo. Na szczęście forum nie jest twoje :) . Totalna ignorancja jest lekarstwem na ludzi takich jak Ty, a szkoda bo po twoich postach widzę żeś wartościowy człek, tylko dlaczego atakujesz tych co mają inne poglądy na pewne sprawy ?. Czy atakiem maskujesz swe kompleksy ?. Jeśli nie to po co to robisz ?. A może po prosty robi Ci się dobrze gdy poddajesz w wątpliwość racje innych ?. I tym miłym akcentem zakończę swój post :) .

Ave

Macinku- mam grubiutkie paluszki i nie jestem maszynistką. W związku z tym czasem uda mi się w porę wcisnąć 'Alt', innym razem nie. Ale jak widzisz tym razem postarałem się specjalnie dla Ciebie i wszystkie literki wyszły mi ładnie.
Pisząc o poprawności, miałem na myśli głównie ortografię i gramatykę, bo błąd, podobnie jak kłamstwo - sto razy powtórzony może stać się prawdą. A to czy literka powinna mieć kreseczkę albo ogonek czy nie, to nawet Marcinek się domyśla (i to myślenie jest dla 'marcinków' bardzo pożyteczne).

... & vice versa!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org