Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
muay thai |
mam pytanie .... chciałbym sie zapisac na Muay Thai :D ale nie wiem czy w łomzy jest ... i nie wiem za ile ... ćwicze sobie w domu toche ale czytałem że przez ćwiczenie samemu to moge nabrać złych nawyków np. nie zaciskac do koncza pieści. i przez takie nawyki moge sobie krzywde zroic .... :/ a więc prosze o odpowiedz czy w Łomzy jest gdzie sie zapisać na Muay Thai
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: muay thai |
w lomzy nie ma najblizsza szkola jest w wawie... a jak Ty sam cwiczysz?? masz jakis sprzet ? czy machasz rekoma w powietrze ?? bo to zaden trening.....
|
|
Do białego możesz jechać:) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
ja cwicze normalnie ... mam w domu ławke i worek .. i biegam itd .... czasem cwicze sa sucho z cieniem
|
|
aaa gdzie do białego .. ja mam 17 lat dopiero
|
|
Pewnych rzeczy nie da sie nauczyc w domu... Ty cwiczysz bicie w worek, a nie muay thai (to nie ma byc obraza, tylko uswiadomienie faktu). Po pierwsze do poprawnego nauczenia technik potrzebny jest trener, bo sam nie widzisz bledow ktore popelniasz, w zwiazku z czym nie mozesz ich skorygowac i nauczysz sie zle wykonywac techniki. Ale to tylko jedna sprawa. Bo muay thai (jak i inne sporty walki), to nie tylko zbior ruchow, ale cala metodyka treningowa itd. A w przypadku tego akurat sportu, bardzo wazna czescia metodyki sa regularne i czeste sparringi. Tego sie po prostu nie da nauczyc cwiczac samemu. Rozejrzyj sie po sekcjach w Lomzy, moze znajdziesz cos odpowiedniego (MT nie ma)... lepsze to juz niz tluczenie w domu w worek. Jesli podoba Ci sie muay thai, to przejdz sie moze na karate kyokushin, tez twardy sport, utwardzanie, kopniecia mozna by powiedziec zblizone, jest low kick itd. Nie masz co prawda rak na glowe, ale reszte zawsze mozna dopracowac oddzielnie jesli bedziesz mial taka ochote.
|
|
w naszej miescinie nigdy nie było muay thai i nigdy nie bedzie,tak jak juz ktos napisął sam trenujac wpoisz sobie tylko złe nawyki ktore pozniej ciezko skorygowac,ale lepiej cos robic niz lezec do góry wentylem.Moja rada jako ze jestes młody chlopak zapisz sie na kyokushin naprawde warto,a kiedys jak dane bedzie ci gdzies poleciec na studia moze wstapisz se do klubu muay thai(bardzo dobry jest w olsztynie).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |