poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Film o egzorcyzmach w TVP

Warto obejrzeć film o egzorcyzmach
"EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL".

Emisja filmu - Wielki Czwartek 20 marca 2008 o godzinie 23:00 - Program 2 TVP

1 lipca 1976 w centralnych Niemczech zmarła 24 letnia studentka pedagogiki Anneliese Michel. Lekarz podpisujący akt zgonu nie był w stanie stwierdzić naturalnej przyczyny śmierci. W czasie dochodzenia okazało się, że ostatnie 9 miesięcy życia dziewczyna była poddawana egzorcyzmom. Rodzice i dwaj księża egzorcyści zostali oskarżeni o nieumyślne spowodowanie śmierci i dwa lata później skazani na karę 6 miesięcy więzienia. Proces ten wywołał w Niemczech największą medialna burzę od czasu procesów Norymberskich.

Autorzy filmu (Polacy) ustami bezpośrednich świadków, opowiadają o tym, co naprawdę wydarzyło się w życiu Anneliese Michel. W filmie wykorzystano fragmenty oryginalnych nagrań audio dokonywanych podczas egzorcyzmów Anneliese Michel. Jest to wstrząsające świadectwo ukazujące podstawowe prawdy naszej wiary.

Film został zrealizowany we współpracy i przy wsparciu modlitewnym polskich księży egzorcystów, a więc tych kapłanów, którzy na co dzień stają twarzą w twarz z osobowym złem. Księża egzorcyści wzięli udział w specjalnym pokazie przedpremierowym zorganizowanym podczas ich zjazdu w Niepokalanowie. Film został przyjęty owacją na stojąco. "Egzorcyzmy Anneliese Michel" widziało już bardzo wiele osób. Zawsze wywoływał on żywe reakcje i ogromne duchowe poruszenie.

Z woli Bożej powstał materiał, który w niesamowity sposób dotyka serca człowieka.
Teraz najważniejszym jest, aby jak najwięcej ludzi dowiedziało się o terminie emisji.

Wielki Czwartek 20 marca 2008 o godzinie 23:00 - Program 2 TVP

--------------------------------------------------------------------------------
Zwiastun filmu "Egzorcyzmy Anneliese Michel":

http://www.youtube.com/watch?v=ixZJDQtQ-8g

--------------------------------------------------------------------------------

Ponieważ jest prawie pewne że po emisji bardzo wiele osób będzie chciało pokazać bliskim ten dokument, prosimy zachęcajcie do nagrywania filmu. Kto wie kiedy i komu może być potrzebny. Materiał trwa 52 minuty.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Film o egzorcyzmach w TVP

obejrzę

...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...

ja juz planowałem :P

...

Dobrze, że nie "dali" go o 24,00 lub 1,00, jak zwykle może być dobry film to emisja w pytę puźno :-)

Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę, idę tam gdzie lubię, nie idę gdzie nie lubię...

dzieki za przypomnienie o filmie bo bym calkowicie zapomnial, z tego co slyszalem to film naprawde rewelacyjny,warty obejrzenia

Jeden ze znajomych katolików, który przy każdej okazji próbuje wybić mi z głowy ateizm, namawiał do obejrzenia tegoż. Oczywiście, że obejrzę, nie wiem czy będę mógł teraz ale obejrzę. Boję się tylko aby szatan mnie nie opuścił... Bardzo podabał mi się film o podobnej tematyce, "Matka Joanna od Aniołów". Śmieszą mnie ludzie, którzy wierzą w opętanie i uzdrowieńczą moc kapłanów-egzorcystów. Zabawa służy zdrowiu.

Nie bądż naiwny w wierze.

apostata

jednego nie rozumiem Inkwizytor nazwywasz siebie ateista,a mowisz zeby szatan cie nie oposcil, przeciez on jest zmyslony przez religie wierzacych w boga, czli jak dla ciebie bog nie istnieje to tak samo nie istnieje diabel, moze ty jestes satanista a nie ateisa, bo chyba ateista w nic nie wierzy chyba ze sie myle?

Warto z pewnością obejrzeć

Obejrzeć warto, ale, ... inną wartość w tym filmie zobaczą ludzie niereligijni, albo religijni z dużym poczuciem racjonalności, a zupełnie inną naiwnie wierzący w istnienie "mocy szatana" i skutecznych metod egzorcystów.

Nie bądżcie naiwni w wierze.

rudy błazen z druhem

Niezły materiał. Nawet raz ciarki mnie przeszły

no i po filmie wrazenia jaki sa to sa ,film daje do myslenia, a wy co o tym myslicie.

oglądałam i powiem że strach mnie troche ogarnął takie dziwne uczucie...

...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...

to wszystko przez te nagrania. nawet są gdzieś w necie bo wczoraj ściągałem :P

propaganda katolicka,dziewczyna ewidentnie psychicznie chora,znikoma interwencja lekarska doprowadziła do takiego stanu,uwazam ze mozna było ja uratowac.Te "przerazajace" krzyki mam nadziej że nie wszystkich przeraziły według mnie dowodza ze dziewczyna mogła cierpiec.Opetanie ulegaja ludzie na to podatni,spojrzcie prawdzie w oczy -dziewczyna głeboko religijna ukazuje sie jej matka boska(urojenia) nastepnie szatan zżera ja od srodka meczy psychicznie ta historia powtarza sie przy kazdej akcji z egzorcyzmami.Ciekawe że takie rzeczy jak egzorcyzmy,stygmaty,- najczesciej pojawiaja sie w chrzescijanstwie.Nie wierzcie w to co pokazali w tym filmie,nie wierzcie w nic co wam mowia ,co pisza,nie wierzcie tez w ta co nawet ja napisałem,ludzie zacznijcie sprawdzac to wszystko-wtedy zobaczycie ze prawda moze byc inna.Nie wierzcie ślepo.

Fedor... Nie zapominaj, że istnieje świat materialny i duchowy (niewidzialny). Film przypomniał: istnieje szatan i masa innych dusz upadłych. Tak samo, jak Ty istniejesz, co widać. Bo formę materialną isnienia widać.

Obejrzałem film (dzięki Kamilowi). Potwiedza on istnienie szatana i piekła - miejsca kaźni istot, które odrzuciły Boga. Pzrypomniał, że największe zwycięstwo szatana, to nieświadiomość jego istnienia. Potwierdza wpływ Najświętszej Maryi na losy ludzi. Wiecej nie mam czasu na pisanie.

Dla niedowiarków; czy widzieliści zdjęcie tysięcy ludzi w Fatimie z obserwacji "cudu słońca"? Powiedziane zostało: "będą patrzeć, a nie zobaczą, będą słuchać, a nie usłyszą"

Pozdrawiam - JKK

Film dający do myślenia wszystkim inteligentnym ludziom. Słyszałem o innych podobnych przypadkach, łącznie z samozapaleniem człowieka, który będąc w domu z rodziną zaczął płonąć. Nie od dziś mówi się, że szatan, złe duchy, na ile tylko mogą, starają się ukrywać swoje istnienie i działanie, zasłaniając się przyczynami naturalnymi, by tym skuteczniej szkodzić. "Wróg nierozpoznany jest bardziej niebezpieczny”. Dobrze, by ten film był wstawiony na youtube, cz inny serwis, by mogło go obejrzeć więcej osób.

Wspaniale, że dokonano nagrań, to one uświadamiają jakie zmiany mogą nastąpić pod wpływem zła, szatana, a że atakuje ono ludzi bliskich wierze, to oczywiste, bo "grzesznicy” i tak są jego sługami, nawet jeśli tego nie wiedzą.

Ten film powstał w latach siedemdziesiątych, kiedy jak sami autorzy mówią, kościół nie był przychylny egzorcyzmom. Nawet teraz po latach jak napisano na zakończenie filmu przypadek tej dziewczyny zamknięto w aktach na 40 lat. To trochę podobnie jak Anglicy utajnili na kolejne kilkadziesiąt niektóre archiwa II wojny światowej np. śmierć gen. Sikorskiego w Gibraltarze.

O chorobach psychicznych w przypadku tej dziewczyny nie można mówić, bo żaden chory nie rzuca się, kiedy siedzi przed nim osoba i bez jakiegokolwiek gestu, czy słowa w myślach wypowie tzw. "egzorcyzm wstępny”. Tu dziewczyna o ciepłym głosie, charczała nieludzkim, a przed wizyta egzorcysty nigdy to nie miało miejsca.

Dziś podobnie jak różnego rodzaju "uzdrowicieli” namnożyło się świeckich "egzorcystów”. Jedni i drudzy wyciągają pieniądze od ludzi. W przypadku "uzdrowicieli” ludzie, którzy rezygnowali z leczenia tradycyjnego, za namową takich, tracili majątki na "cudowne mikstury”, które później okazywały się mieszankami wody z cukrem, cebulą i innymi dodatkami. W przypadku chorób nowotworowych przeważnie finałem takiego leczenie był zaawansowany nowotwór i śmierć człowieka. Jak gdzieś czytałem w Polsce działa kilkadziesiąt tysięcy takich "uzdrowicieli”.

"Egzorcystów” też jest coraz więcej. Często "pracują” oni na dwa etaty, jednym jest "przepowiadanie” przyszłości i wróżby, a drugim 'wypędzanie duchów”. Jak słuchałem jednego z nich w reportażu w Polsacie, to ukrywając twarz przyznał się, że:
"Jak są frajerzy, to czemu ich nie oskubać z kasy. Roboty nie miałem, a mam nawijkę w gębie, mogę paplać ile wlezie, to z tego żyję.”

Podobno w każdej diecezji jest kapłan, który za zgodą kościoła, mając wiedzę i umiejętności przeprowadza egzorcyzmy. Jeśli już, to u takich osób trzeba szukać pomocy.

panie kmicic koncz wasc wstydu oszczedz,swiat duchowy istnieje tylko dlatego bo se go ubzdurałes.film potwierdza istnienie szatana?prosze cie nie badz tak łatwowierny,przeczytajcie se ludzie dokładnie jak powstała wasza religia,ile krzywd wyrzadziła(fakt faktem dała tez weilu ludziom złudna aczkolwiek nadzieje na drugie lepsze zycie),liczyłem na to ze chociaz jeden z tych demonow aczchocby judasz przemowi w jezyku aramejskim(nie stało sie nic takeigo),nie dajcie sie tak manipulowac.A propo nie słyszalem o egzorcyzmach at chocby w buddyzmie? ktos napisał ze nalezy wykluczyc chorobe psychiczna tej dziewczny -ok widziałes to jak ona sie rzuca?były tylko jakies stare tasmy nagranego głosu,rozsmiesza mnie tez fakt przytoczony jak to jeden z lekarzy mowi ze niepoda leku bo jak mozna podac lek na diabłaa?!!przeciez to paranoja nie badzcie dziecmi,słusznie ze zostali skazani.

Szatan dopadł młodą, niewinną dziewczynę? A ks. Andrzej /i inni nawet biskupi/ zabezpieczeni święceniami i Duchem Św. molestowali bez pomocy diabelskiej?
Po obejrzeniu filmu śniło mi się, że wstając rano radio odbierało wyłącznie "katolicki głos w moim domu", telewizor nie chciał wybrać innego programu niż "Trwam", a w kioskach zakonnice sprzedawały wyłącznie Nasz Dziennik i książki Nowaka. Obudziłem się oblany zimnym potem i szybko sprawdziłem jak się ma mój "diabełek", który opętał mnie ... lat temu, a o którym wszyscy mówią, że to moja żona.....

Lubię swojego diabełka.

Nie bądżcie naiwni w wierze.

apostata

Fedor mysle ze jestes osoba nie wierzaca twoj wybor. Ale czemu starasz sie podwazyc to co istnieje od zawsze czyli ze istnieje Bog i pieklo. Jak powstala moja religia to ja wiem. A ty skoro jestes taki nie wierzacy to czemu sie tak wiara chrzescijanska interesujesz skoro mowisz ze religia wyrzadzila tyle krzywd. Religia nie wyrzadza krzywd tylko ludzie sa zli na szczescie nie wszyscy. Islam przeciez to tez wiara ktora nie uznaje przemocy a ile zla ze soba niesie. Zreszto w islamie szatan tez isnieje. To nie religia wtrzadza krzywdy tylko ludzie ktorzy potem za to pokutuja jak widzisz nawet ksieza. Ja nie czytam ksiazek Nowaka nie slucha radia Maryja ani nie ogladam telewizji trwam ale jestem osoba wierzaca swiecie wierze w to co si tej dziewdzynie przytrafilo bo sa na to dowody i swiadkowie. I wierze w wiele innych wydarzen jak objawienia Fatimskie, Lurd, Ojciec Pio,Marta Roben ktore sie naprawde wydarzyly bo zawsze byli tego swiadkowie ktorzy potwierdzili istnienie Boga ktore ty negujesz. Jak przedstawisz mi jeden chociaz przyklad ze zadne z wymieninych wydarzen nie mialy miejsca to przyznam ci racje a narazie to jestes malutki sprawie wiary.

Ja się zgadzam z fedorem (w kwestii choroby psychicznej tej dziewczyny).

U tej dziewczyny nieleczona schizofrenia wyrządziła spustoszenie tak fizyczne (przyczyna śmierci) jak też duchowe.
Jeden uważa się za kosmonautę, drugi za Napoleona a trzeci za Chrystusa. Takich "opętanych" w samej Choroszczy jest z 15 osób. Anneliese miała to "szczęście", że trafiła do rodziny, która dała wiarę zabobonom i zamiast ją leczyć to sprowadziła księży. Następnie wyrok skazujący (moim zdaniem słuszny) całą sprawę nagłośnił i stąd ten film.

Pozdrawiam.

jakim ........ trzeba być, aby odrzucić autentyczność całych egzorcyzmów Anneliese. Ale tacy ateole będą cały czas twierdzić, że jest to oszustwo. Chcą sami siebie oszukać dla łatwego życia. Twierdzą "schizofrenia", krzyczą "nie wieżcie". Ja twierdzę inaczej, że to osoby piszące o chorobie psychicznej sami ja posiadają.

do "bek00" - "I wierze w wiele innych wydarzen jak objawienia Fatimskie, Lurd, Ojciec Pio,Marta Roben ktore sie naprawde wydarzyly bo zawsze byli tego swiadkowie ktorzy potwierdzili istnienie Boga ktore ty negujesz."

Dla takich jak cwelik i inni cokolwiek potwierdzające prawdziwość wiary Chrześcijańskiej jest fałszywe.Nie ważne ile osób będzie świadkami i kto, wszytko dla nich jest oszustwem. Te wydarzenia, o których napisałeś widziało setki osób, nie tylko wieżących ale i ateistów.

Bo wolą łatwiej żyć, bez zakazów, nakazów...itp. Wolą równać rasę ludzką do zwierząt (psów na ulicy) popierając np.związki homoseksualne.

To oni tak bronią aborcji, eutanazji, homoseksualizmu i innych odchyleń twierdząc, że jest to tolerancja!
Tylko pytanie: jak jesteście tacy tolerancyjni dlaczego bezprzerwy plujecie na nas i naszą wiarę nie akceptując jej?

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

jeśli twierdzisz że bog istnieje od zawsze to proponuje poczytac pare ksiązek bo widac że masz braki w tej materii.Boga stworzyli sobie ludzie,ludzie ktorzy potrzebowali jakies nadprzyrodzonej siły by pomogła im w cięzkich chwilach,dla mnie to słabośc wy tłumaczcie to wiarą.interesuje sie wiara chrzescijanska bo mnie ona zewszad otacza (mam rodzine katolikow) i mam do tego prawo i mnie to interesuje.Wierz kolego w wydarzenia typu fatima(słonce ziemia sie zatrzesły(sorry ale smiałem sie gdy tylko to usłyszałem)oczywiscie te słonce leciało w ich kierunku tylko w portugalii w naszej warszawie było wszystko ok(to potwierdza że takie rzeczy dzieja sie w ich głowach).Kolego poczytaj o prawdziwym zyciu o swiecie,a bajki czytaj sobie ewentualnie na dobranoc.Ojciec pio-stygmaty-piekna sprawa-(twoj kosciól sam negował je przez tyle lat pewnie o tym wiesz )no ale potrzeba cudu była wieksza takze ten fakt sie przydał,ojciec pio miał naprawde silno wole.Naszego jana pawła tez fatima uratowała,to ona skierował trajektorie lotu kuli na paluszek a nie główke,piękne !!!Bardziej bym ją szanował gdyby zmieniła trajektorie lotu 15 tys kul lecących w głowe oficerow polskich w katyniu(wtedy bóg przysnął?).Ja sobie sam kontoluje co jest dobre i co złe jeśłi ty potrzebujesz do tego ksiezy czy czegokolwiek innego to smutne jakim słabym człowiekiem jestes.Oczywiście że to jest tolerancja u ciebie w kościele takie słowo nie ma żadnego znaczenia twoja religia dała tego liczne dowody(tak sama religia w sobie nie chce żle to ludzie żle ją rozumuja ,ale w imie boga potrafią zrobic koszmarne rzeczy).wesołych świat,jutro do kościoła a wieczorem nasza prokatolicka polska przelej może alkoholu czyz nie tak?rambo zakazy ,nakazy ok?żonaty jetes?jeśli nie a masz dziewczyne badż kiedykolwiek z jakąś współżyłeś bez ślubu wiesz że masz ciężki grzech,może wyspowiadałeś sie z niego oczywiście zostało ci to wybaczone ale czy wiecej tego nie zrobiłeś? katolicyzm jest chyba najbardziej fałszywy bo potraficie sobie z tych nakazów wybrac co wam pasuje a co nie,nie mów nic kolego o tolerancji bo ja mimo że macie inne poglady ode mnie potrafie życ z wami nawet pod jednym dachem,a wy bezbożnika jesłiby tylko można wrocic do tych czasów spalilbyści na stosie.Bek00 kazesz mi dac dowody ?ty sie tu bronisz ty mi je daj(tylko powazne prosze.

rambo777: "Bo wolą łatwiej żyć, bez zakazów, nakazów...itp. Wolą równać rasę ludzką do zwierząt (psów na ulicy) popierając np.związki homoseksualne."

gadasz głupoty i masz dziwne podejście, bycie ateistą nie oznacza że ktoś nie ma zasad, można żyć wedle tych samych co każda inna religia - czyń dobro bliźniemu. Nie oznacza to również że każdy musi akceptować związki homo. Nie uważam również że człowiek jest na równi z psem - wręcz przeciwnie, w przeciwnieństwie do wielu wyznawców woli utrzymywać psa przy życiu w schronisku niżeli niedożywine dziecko.

"To oni tak bronią aborcji, eutanazji, homoseksualizmu i innych odchyleń twierdząc, że jest to tolerancja!"
Aborcja - rozumiem. Autanazja - nie masz prawa decydować o czyimś życiu. Dam Ci taki przykład - 2 obrazy. Jeden ten który Ty promujesz, drugi z historii - II Wojna Światowa. Znasz pewnie z historii jak to ludzie z obozach (nieważne gdzie) byli torturowani, Ci ludzie prawie umierali, jednak na siłę byli podtrzymywaniu na życiu. Błagali często o śmierć, jednak nie pozwalano im na to. Tak więc niejednokrotnie w obecnych czasach stajesz się jak Ci, których teraz nazywamy "spawcami zbrodni". Gdyby nie "Twoja" pomoc umarliby śmiercią naturalną, ale nie - przecież ona ma prawo żyć (mimo że on by wolał wąchać kwiatki z innej strony) - mówić nie jest już w stanie, cierpi niemiłosiernie, nie je o własnych siłach - ale przecież trzeba go utrzymać na tym wspaniałym świecie.

przykro to pisac ale patrzac na tok rozumowania dzisiejszych prokuratorów i normy prawne naginane do granic możliwosci nalezycie do organizacji przestepczej ktora przez lata wymordowała miliony ludzi w imie boga dla boga ,przez normy nakazy zakazy i wszelakie objawienia chorych psychicznie ludzi.Przykro to sa fakty mi byłoby wstyd ale wiem że jezus by tego nie chciał

Fedor ale ja cie nie chce palic na stosie zyj jak najdluzej i sie nie bronie chce zebys podal mi chociaz jeden konkretny argument ze takie rzeczy ktore ci opisalem nie mialy miejsca. Ale nie masz zadnych poza swomi wyczytanymi gdzies teoriami takze nadal uwazam ze jestes zerem w sprawach wiary chrzescijanskiej. pozdrawiam i wesolych swiat.

"Ale nie masz zadnych poza swomi wyczytanymi gdzies teoriami"
Nie żebym się czepiał czy coś. A Ty byłeś naocznym świadkiem czy gdzieś to przeczytałeś/obejrzałeś?

nie kolego ty jestes zerem w sprawach swoje organizacji,masz zerowe pojecie i tak jak napisał kiernek gdzie ty żes to kolego przeczytał?

ja nie wiem jakich dowodow trzeba at chocby w sprawie fatimy ,cos takiego nie miało prawo miejsca sie wydarzyc(chyba że bbeka sądzi że na ziemi jest 10 ksiezycow i a..ze 3 słoneczka ,no ale jakby mu biedakowi watykan tak napisał on by to od razu łyknał),zacznijcie myślec !!!!

A ja mam gdzieś, czy coś tam się w Fatimie przytrafiło...

Bóg to jedno, a podania ludowe to drugie.

Rambo777 ty przygłupku. Pisz sobie co chcesz, ale nie pisz o wierze Chrześcijańskiej durniu, bo masz tyle wspólnego z Chrystusem, co ja z szatanem :D
Zadzwonię do matki, zabierze Ci internet i będziesz miał Wielkanoc :)

Pozdrawiam.

Fedor a byles w Lurd? To jedz i zobacz sobie kule,protezy ,nosze,wozki inwalidzkie ktore zostawili ludzie ktorzy doznali uzdrowienia. Byli tam i tacy ktorzy przyjezdzaja co roku dziekowac Bogu i Matce Boskiej za odzyskanie zdrowia i wzroku takze tych dowodow i swiadkow nie podwazysz nigdy bo to sa namacalne dowody na istnienie Boga. Jak tam pojedziesz to przypadkowi ludzie Ci op[owiedza jak medycyna spisala ich na smierc i kalectwo a dzieki modlitwie i wierze doznali cudownego uzdrowienia. Takze dalej jestes malutki i nic o wierze nie wiesz bo jestes nie wierzacy i nie wazne ile ksiazek przeczytales na temat wiary dla mnie jestes laikiem.

oczywiscie jestem przekonany że skoro tak piszesz to z pewnością odwiedziłeś to cudowne miejsce(jeśli nie,jesteś skonczonym debilem),jedynym namacalnym cudem jest życie.Czemu wszystko co jest niezbadane,cos na co medycyna na dzien dzisjejszy nie zna odpowiedzi przypisujesz bogu?a gdzie ta reszta gorliwie sie modlących o wyzdrowienie której nie dane było wyzdrowiec,czy bog robił losowanie?nie!!oczywiście tamci byli mniejszej wiary,mało gorliwie sie modlili(bardziej fair byłoby gdyby oceniał po czynach niz po modlitwie ale oczywiscie tak nie jest),aż w koncu bog miał wobec nich inny plan.A gdzie ludzie innych religii?im nie dane nigdy bedzie dostapic łaski cudownego uzdrowienia bo pewnie błądza,aczkolwiek to pewniak że przy ścianie płaczu wielu tez pewnie sobie wymodliło jakieś cudo.No a mi nie wierzącemu dane jest tylko polegac na medycynie.Religia i wiara to są rózne rzeczy,piszesz że nie mam pojecia o wierze(mimo że byłem kiedys gorliwym katolikiem i niedziele spedzałem na kapucynskiej),ale wiem że są to pojecia od siebie zależne wiara jest cześcia każdej religii,gdyby nie było religii może wierzyłbys dzis w harrego pottera.kolego te cudowne uzdrowienia dzieja sie równiez w takim miasteczku jak łomza w takim małym szpitalu jak nasz i równiez dostepuja ich ci którzy nawet nie pomyśleli o bogu.Powiem na koniec tyle jeśli faktycznie wierzysz rób tak jak przykazał jezus nie staraj sie iśc na łatwizne,wybierac co lepsze co mi pasuje a na co nie mam dzis czasu,wtedy bym ci przyklasnal i powiedział że twoja wiara religia naprawde dobrze na ciebie działa.

Kolego na latwizne to poszedles ty i wybrales to co ci pasuje. Obraziles sie na Pana Boga bo cie nie chcial wysluchac. Siedziec co niedziela w kosciele a wierzyc to dwie rozne sprawy. Ale konczac mysle ze kiedys zwrocisz sie ku Bogowi i jeszcze Go przeprosisz jak nie jeden tobie podobny. Pozdrawiam.

Gdybys myślał logicznie to domysliłbys sie że nie mogłbym sie obrazic na kogos ,w kogo istnienie nie wierze.No ale logika nie jest twoja mocna strona.do mnie tez nie przemawiały kiedys żadne inne fakty,no ale na szczescie przejrzałem na oczy.I jestem z tego bardzo zadowolony.Myslisz że zwroce sie na stare lata jak to robi wiekszośc ludzi?w młodości sie pohulało a na starośc do kościółka,nic z tego,wierze i ufam sobie.pozdrawiam

Ludzie i po co Wy się obrażacie nawzajem. Każdy ma prawo do innych poglądów i do ich wyrażania. To, że ktoś wierzy lub nie wierzy to jest jego prywatna sprawa i nikt nie ma prawa go za to obrażać.
Lepiej jak ktoś się przyzna, że nie wierzy, niż ma nie wierzyć, a na co dzień udawać wspaniałego katolika.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Fedor ty juz sam nie myslisz logicznie. Przeciez byles takim "goracym" katolikiem co niedziela spedzales na kapucynskiej to musiales wierzyc w Boga i modlic sie do Niego. Raczej to logika nie jest twoja najmocniejsza strona. A i swoje rady co do postepowania w sprawie wiary zostaw sobie bo ja ich nie potrzebuje a szczegolnie od laika w tych sprwach jakim jestes ty. A Boga przeprosisz szybciej niz ci sie to wydaje. Z tego co tu wypisujesz nie znasz nawet co to jest wiara i jej istota. Nic ci te twoje ksiazki o religi i wierze nie daly bo w tych sprawach jestes po prostu ograniczony. Pozdrawiam i zycze powodzenia we wlasnym swiecie.

MiYu ja go nie obrazam to on obraza to w co ja wierze nie chce wierzyc niech nie wierzy jego wybor ale czemu on te swoje ciemnoty o nie istnieniu swiata duchowego wciska innym i stara sie im narzucic ja mu nie kaze wierzyc.

fedor może pewnie chcesz aby pan Jezus przed komisję weryfikacyjna w sposób jednoznaczny pokazał przynajmniej kilka cudów w tym jeden polegający na odbudowaniu w trzy dni wielkiej świątyni w Jerozolimie .

Błogosławieni którzy nie widzieli .....

Czytając to na co poświęcasz tyle czasy aby uzewnętrznić siebie na tym forum świadczy o tym nie chcesz kogoś przekonać do tego że Boga nie ma tylko go rozpaczliwie szukasz. Szukaj, szukaj.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org