Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
słyszeliscie że ma jakiś aqua park powstac?? |
Wiecie coś na temat jakieś poteżnego kompleksu basenowego który miałby powstac w łomży lub w okolicach?? słyszałem w radiu wczoraj.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: słyszeliscie że ma jakiś aqua park powstac?? |
hmm tam niedaleko PG1?bo kiedys cos mi sie obilo o uszy ze w tych okolicach maja basen wybudowac,ale moge sie mylic
|
|
|
Do peter: Co ma piernik do wiatraka... jakie połączenie ma centrum handlowe z aqua parkiem.... są to wogóle dwie inne inwestycje... sam chciałbym by wybudowano aqua park z prawdziwego zdarzenia.. bo nudzi mi się ciągłe jeżdzenie do Zambrowa albo Mikołajek.... Natomiast co do centrum handlowego to również jestem zwolennikiem, ale bez jakichkolwiek hipermarketów w środku... Dlaczego?? mamy przecież w Łomży 6 Biedronek:) Stokrotke czy Kaufland(niedługo ma zostac otwarty)... wystarczy... i prosze mi nie mówić, że kolejne hipermarkety doprowadza do obniżki cen bo w to nie wierze.... Dlaczego?? Powstanie kilka wielkich hipermarketów.. łomżyńskie sklepy upadna... i wtedy do glosu dojda hipermarkety... zaczną ustalać ceny wedlug własnych zasad.. i w rzeczywistośći bedziemy płacić więcej niż u łomżyńskich sklepikarzy.... po za tym wielkie hipermarkety wypompowywuja pieniądze z miasta.. i wszystko idzie na zachód.. pzdr:) "Nic pożądańszego a nic trudniejszego na ziemi, jak prawdziwa rozmowa" Adam Mickiewicz
|
|
maja basen przy sp10 przebudowywac podobno?
|
|
prawdopodobnie ma coś powstać przy dawnej szkole podstawowej nr.1, informacja z wiarygodnego żródła, tylko jeszcze nieznana jest data inwestycji, głównie chodzi o kase z UE
|
|
"prawdopodobnie ma coś powstać przy dawnej szkole podstawowej nr.1, informacja z wiarygodnego żródł" Tu masz pewne źródło. a nie jakieś ploty: http://tnij.org/aw5v "Natomiast co do centrum handlowego to również jestem zwolennikiem, ale bez jakichkolwiek hipermarketów w środku... Dlaczego?? mamy przecież w Łomży 6 Biedronek:) Stokrotke czy Kaufland(niedługo ma zostac otwarty)... wystarczy... i prosze mi nie mówić, że kolejne hipermarkety doprowadza do obniżki cen bo w to nie wierze.... Dlaczego?? Powstanie kilka wielkich hipermarketów.. łomżyńskie sklepy upadna... i wtedy do glosu dojda hipermarkety... zaczną ustalać ceny wedlug własnych zasad.. i w rzeczywistośći bedziemy płacić więcej niż u łomżyńskich sklepikarzy.... po za tym wielkie hipermarkety wypompowywuja pieniądze z miasta.. i wszystko idzie na zachód.." Od kiedy to biedronka jest hipermarketem? Toż to ledwie dyskont. Po drugie te kilka biedronek skuteczniej wykoszą łomżyńskie sklepy niż jeden duży hipermarket - co prywatnie mnie bardzo cieszy, nie chcieli jednego hipermarketu to będą mieli biedronkę na każdym roku. I uwierz mi drożej niż w łomżyńskich sklepach być nie może, teraz serek wiejski z Piątnicy jest tańszy w osiedlowym sklepie w Warszawie niż w Łomży...
|
|
"Od kiedy to biedronka jest hipermarketem? Toż to ledwie dyskont. Po drugie te kilka biedronek skuteczniej wykoszą łomżyńskie sklepy niż jeden duży hipermarket - co prywatnie mnie bardzo cieszy, nie chcieli jednego hipermarketu to będą mieli biedronkę na każdym roku. I uwierz mi drożej niż w łomżyńskich sklepach być nie może, teraz serek wiejski z Piątnicy jest tańszy w osiedlowym sklepie w Warszawie niż w Łomży..." Masz racje, Biedronka to nie hipermarket, a jedynie dyskont. Co do cen jest z nimi różnie i nie jest zawsze tak, że w malych sklepach jest drożej. Jeżeli nawet to prosze nie miec pretensji, że cena jest wyzsza o 10 gr.. bo taka przykładowa Biedronka kupuje 1000 sztuk danego towaru przy czym taki mały sklep zamówi tego 100 sztuk.. Biedronka otrzyma taką obniżke ceny hurtowej, że spokojnie będzie mogła sprzedawać po nizszych cenach. Jak wspominałem, głównym powodem mojego sprzeciwu dla hipermarketów jest to, że pieniądze są wypompowywane z miasta na zachód.... pzdr:) "Nic pożądańszego a nic trudniejszego na ziemi, jak prawdziwa rozmowa" Adam Mickiewicz
|
|
Autor: freesh (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 18-03-08 16:57 Do peter: cyt: "Co ma piernik do wiatraka... jakie połączenie ma centrum handlowe z aqua parkiem...." Umiesz czytać ze zrozumieniem?? Napisałem wyraźnie. Razem z centrum jako inwestycja towarzysząca powstaje w Suwałkach aqua park. Napisałem to z ironią, wskazując jako miejsce najbliższe Łomży. Wiadomym jest, że ludzie przychodza do takich miejsc na ładnych kilka godzin. Starsi na zakupy, młodzież do multikin i np. aqua parków. Naturalnym jest, że duża inwestycja handlowa przyciąga mnóstwo tego typu - towarzyszących. Nie słyszałeś, że łomżyńscy inwestorzy lansując galerię "FORTY" na bawełnie informują, iz powstanie tam także multikino i aqua park??? Więc to ma dokładnie piernik do wiatraka. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
1.Aqua Park ma powstac na polach obok PG 1 ma byc on równiez podlegający pod tą szkołe kiedy powstanie tego nawet najstarsi górale nie wiedzą...pewnie nie prędką jesli wogole cos ruszy 2.Basen przy PG2\SP10 ma byc podobno remontowany i tez dodawane jakies bajery ale nie jestem pewnien na 100% bo "tylko słyszałem" Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |