poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
mozilla thunderbird

Witam

Importując swoją pocztę z wp.pl do mozilli nie zaznaczyłam opcji, aby pozostawić kopie na serwerze czyli na poczcie wp.pl. W związku z tym wszystkie wiadomości zaimportowały się jednak na koncie poczty na stronie wp.pl skrzynka jest pusta. Czy jest mozliwość aby wszystkie moje wiadomości ponownie znalazły się na poczcie?? Bardzo mi na tym zalezy. Prosze o odpowiedzi.
Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: mozilla thunderbird

Wydaję mi się że dobrym wyjściem było by wysłanie tych wiadomości z Thunderbirda na wp.pl czyli po prostu wysłanie ich na własny adres (uprzednio zaznaczając opcję zapisania kopii na serwerze)

Nie wspomniałam, że tych wiadomości jest duzo- baaaaaaaaardzo dużo i takie "ręczne" wysyłanie każdej z osobna zajęłoby naprawdę wiele czasu :(

Aaaa i zapomniałabym - daty... daty byłyby z dnia w którym wysyłałabym pocztę a nie te pierwotne, w którym do mnie doszły...

Inaczej tego raczej nie zrobisz, serwer poczty nie dziala w ten sposob.

Ergo Proxy a głowy nie zapomnaiłes??

O ile wiem, to wp.pl obsługuje tylko protokół POP3 a do tego, żeby wrzucić maile na serwer potrzebujesz dostępu do skrzynki protokołem IMAP4.

Przez IMAP4 możesz dostać się do kont w portalach gazeta.pl, g.pl i gmail.com, Możesz sobie założyć nowe konto na jednym z tych portali, wejść przez WWW na swoje konto i w opcjach na serwerze ustawić, że chcesz mieć dostęp do skrzynki przez IMAP4. Następnie w Mozilli definiujesz nowe konto pocztowe - tylko w jednym z pierwszych okienek, które się pokażą, koniecznie przestaw opcję z POP3 na IMAP4.

Jak już dostaniesz się z Mozilli do swojego nowego konta to zaznaczasz wszystkie maile w skrzynce wp.pl i robisz move (np. myszą) do któregoś folderu w nowym koncie. Po chwili wszystkie maile będą na serwerze mailowym.
--
Slaw

--
Slaw

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org