Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wizy do USA |
Witam ponownie. Byłem wczoraj w ambasadzie i dostałem wizę na rok. To wiadomość dla tych którzy chcieli wiedzieć. A dla zainteresowanych tym faktem podpowiadam iż w ambasadzie większość dostaje wizy więc śmiało emigranci :) Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wizy do USA |
na rok ?? ahahaha jaki lamus, ja dpostalem na 10 lat :D
|
|
A ja mam pytanko ;) Też staram się o wizę , bo chcę lecieć do USA na wakacje. Ale paszport kończy mi się w kwietniu tego roku ;/ JAk wygląda ta cała procedura wyrabiania nowego ? Co zrobić , gdzie ?? Z góry dzięki za POWAŻNE odpowiedzi ;) *************** Tu coś kiedyś napiszę :)
|
|
Musisz wyrobić nowy paszport i dopiero starać się o wizę. DiDi
|
|
nooo gratulacje ;) to wiem . interesuje mnie JAK WYROBIĆ NOWY PASZPORT (GDZIE IŚĆ , CO ZROBIĆ) ? *************** Tu coś kiedyś napiszę :)
|
|
W Urzędzie Wojewódzkim w Łomży (ul. Nowa 2) kiedyś buło to na parterze. Po wejściu do budynku w prawo i do końca. Potrzebny jest wniosek i bodajże 2 lub 3 zdjęcia, no i opłata. Tu szczegóły na ten temat: http://abc.onet.pl/1883,1061553,0,kontent_print.html i jeszcze: Łomża: ul. Nowa 2, przyjmowanie wniosków: pokój 17 i 18, tel. 0-86 2164271 w. 276, wydawanie dokumentów : pokój 16, tel. 0-86 2164271 w. 283; godziny pracy: poniedziałek 8:00 – 16:00, wtorek - piątek 7:30 - 15:30
|
|
A ja od kilku lat nie rozumiem po co emigrować do Stanów? Teraz po spadkach wartości dolara, to już chyba tylko z potrzeby połączenia z rodziną.... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Bo nie wszystkim jest dane, wszystko rozumieć :))) " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Kefas, przecież nikt nie emigruje tylko wszyscy jadą tam "turystycznie". A do przemass-a jeśli ambasada informuje że ilośc odmów jest około 20% to logiczne jest, że większość wizy dostaje. A to ile będziesz mógł tam faktycznie legalnie przebywać dowiesz się dopiero po wjeździe do USA.
|
|
A czego tam lecieć? W świecie jest wiele i to bardzo wiele ciekawszych miejsc.
|
|
autochton - ja na przykład jadę do rodziny bliskiej , której nie widziałem ponad pół życia ;) a inni mogą jechać z innych ważnych dla siebie powodów. *************** Tu coś kiedyś napiszę :)
|
|
to bliska to ona jest tylko z nazwy w takim razie, jezeli ty nie mozesz to oni na bank moga, no chyba ze masz 10 lat i polowa twego zycia to 5 i oni nie maja jeszcze papierow i nie moga przyleciec na tydzien czy dwa
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |