Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaki to ptak? |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaki to ptak? |
to nie ptak to superman haha tak na powaznie to zdaje mi sie ze to bedzie sokol ale nie jestem pewien
|
|
sroka??
|
|
|
Ptak geparda :P
|
|
To jest jastrząb, których u nas teraz tyle co w Moskwie rakiet. Dzieki braku czujności właściwego ministra ten drapieżca ciągle jest pod ochroną. stanie się jedynym ptakiem u nas bo wszystkie inne wymorduje i pożre. Małe ptactwo nie ma przy nim szans a duże w wieku piskląt zabija. Podobnie czyni z sakami dzikożyjącymi (zające i tp). Jest też plaga lisów także będących pod ochroną, które załatwiją pozstałą zwierzynę (małe sarniątka, duże zające itd.). Przez brak dozoru nawzajem pomału walczyć ze sobą bedą jedynie żyjące u nas lisy i jastrzębie.
|
|
Wydaje mi się, że jastrzębie skrzydła bardziej zwężają się ku końcom, a czarny pasek który jest tylko w środku skrzydeł powinien się ciągnąć od korpusu... nieprawda? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
|
Też uważam że to jastrząb. Fakt że ostatnio często je widać na naszym niebie.
|
|
Zdjęcie jest tak wyraźne że można sie domyślać, może to być myszołów. Ale i tak stawiałabym na jastrzębia - zobacz błonniaka stawowego.
|
|
Błotniaka* Czy tutaj nie można edytować wiadomości ?
|
|
majorka... kliknij na zdjęcie.... będzie lepiej widać... jak dla mnie myszołów jak na razie najbardziej podobny... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
" Podobnie czyni z sakami dzikożyjącymi (zające i tp). Jest też plaga lisów także będących pod ochroną, które załatwiją pozstałą zwierzynę (małe sarniątka, duże zające itd.). " Od kiedy to lisy są pod ochroną? I jak rozumiesz ten "dozór"?
|
|
Jest to Myszołów - duży ptak drapieżny z rodziny jastrzębiowatych.
|
|
tak to jest myszołów http://www.kuling.org.pl/fotonotes/zdjecia/sie17.jpg ale podobny jest do orlika bialego :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |