środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
neostrada czy warto?

Ech powiedzcie mi czy jak jest z działaniem neostrady. Czy nie ma problemów(down serwera niewiadomo ile, pół roku ci ja instaluja itp. itd)
Pozdrawiam

Enzo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: neostrada czy warto?

Sam sobie ją zainstalujesz, to proste jak konstrukcja cepa ;) trzeba tylko trochę poczekac na uruchomienie, ja czekalam niecale 24 h. wcześniej miałam modemowe (no tu niby też przez modem...) zwykle, neo jest o niebo szybsza. czasem tylko wywala i trzeba sie łączyć jeszcze raz. generalnie jestem zadowolona.

ja wiem tyle, że inet jest za wolny :P

BEZ KOMENTARZA!!!

JA MAM Z KABLOWKI I JEST OK!!

ziuk(lomzanin)

Bierz neostrade za 59zl = 128kbps, chyba ze masz wiecej kasy :D

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Ta neostrada 128kbp/s i 320kbp/s ma limit sciagancy dancych 5GB miesięcznie. Weź 640kbp/s i podziel ja z np. sąsiadem jeśli ci na kasie zależy.

nemo nie kazdy sie bawi w P2P, byc moze tylko Ty masz problem z takim limitem. Czy dla ciebie 5GB to malo? Pozatym jak wyczerpiesz limit dalej mozesz sciagac pliki ale z mniejszym transferem, chyba 32 albo 64kbps, nie jestem pewny, ale netu napewno mu nie odlacza wiec nie strasz ludzi :D.

--

Moze odrazu kaz mu wykupic lacze 1mbps ??!!

--

Markac a gdzie powiedzialem ze mu odlacza neo??:P Transfer jest obcinany do 32kbp/s download i 64kbp/s upload. A co do tego lacza 1 mbps to narazie nie ma takiej neostrady, a szkoda. A jak dla mnie limit moze zostac mi on wogole nie przeszkadza:P

mialem neostrade 512 kb/s super sprawa polecam, zmienny zew. ip, tylko nie kazdy ma tyle kasy ale jak kogos stac to polecam,prosta instalacja i wogole.

No ja tez mialem neo 512 kb/s z promocji, powiem tylko tyle ze zapierd*** jak nie wiem co :P. Ale na jedna osobe nie oplaca sie brac.

--

Neostrada jest dobra, ale większość ludzi robi wielki błąd instalując ją razem z programem do łączenia z płyty CD dołączanej do zestawu. Z moich doświadczeń ten program po pierwsze zaśmieca pamięć i czas procesora po drugie nie połączy ponownie nas z netem jak z jakiegoś powodu zostaniemy rozłączeni. Od samego poczatku używam programu CFos z odpowiednio skonfigurowanym połączeniem w systemie i jest super (chodzi o niebo lepiej od neo bez CFos'a). Zainteresowanym moge udzielić pomocy jak to zainstalować.

Co do szybkości neostrady to jest super fajnie, ale 1Mbit jest dostępny. Przypominam że Neostarda to DSL w skromniejszym wydaniu. 1Mbit DSL z TPSA kosztuje ok 400zł miesięcznie i mamy wtedy Upload i Download po 1Mbit.

Pozdrawiam

Latam, Skaczę i jeżdżę

Ten DSL kosztuje 450zl miesiecznie, a uplaod masz tylko 256kbp/s. Co przy neo za 130zl 640kbp/s za bardzo atrakcyjna cena nie jest.

Jeśli chodzi o ten limit sciągania to jest pic na wode i nie działa prawidłowo i nigdy nie będzie działać.Możecie mi wierzyć na słowo ja sciągam misięcznie około 15GB i mi pokzauje coś koło 400MB.To jest tylko chwyt reklamowy aby brać droższe opcje.Transferu nie straciłem i mam cały czas 320kbp/s.Straszenie ludzi co nie mają pojęcia o co chodzi zniechęca ich.Każdy zaawansowany uzytkownik wie o co chodzi i nie robi błędnych wyborów.A taki laik jak mu ktoś powie że jest jakiś limit to od razu się boi i mysli że to do niczego.5GB dla takiego laika to liczba nieosiągalna do przekroczenia nawet przez rok.Zwykły internauta czatuje , odebira poczte i przegląda www.Zanim zostanie zaawansowanym "wyjadaczem" sam dojdzie do wniosku co mu jest najbardziej potrzebne nie pytając się nikogo.Więc zachęcajcie do Neostradki mimo iż nie jestem zwolennikiem TPS'y to polecam

Pozdrawiam

sago

Saggo jestes jedna z nielicznych osob, ktoremu ten limit nie dziala prawidlowo;-) W tej chwili 95% uzytkowinkow neo w opcjach 128kbp/s i 320kbp/s ma wlaczony ten limit i co najdziwniejsze w TP rzeczywsicie obcinaja ten transfer po jego przekroczeniu.

Z iloma sąsiadami można podzielic neostradę?

Zibi 1 neostrady nie można dzielić legalnie poza swoje mieszkanie, ale jak narazie TP tego nie sprawdza. Zawsze bedziesz mogl im powiedziec ze masz kilka komputerow w swoim mieszkaniu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org