Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ferrum-lek |
Witam wszystkich! Dostałam od lekarza prowadzącego lek FERRUM-LEK (żelazo). Jest to lek do wstrzykiwań domięśniowych. Mam jednak pewne obawy przed rozpoczęciem kuracji, słyszałam, że zastrzyki są bolesne i mogą po nich wystąpić niezbyt przyjemne skutki uboczne. Bardzo proszę o opinie osób które stosowały taką kurację czy warto i jak przebiegała? Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ferrum-lek |
Faktycznie zastrzyki są bolesne i po kuracji może wystąpić siniak, który zejdzie dopiero po miesiącu. Można też zażywać żelazo w tabletkach, ale to może mieć negatywny wpływ na zęby. Moim zdaniem lepiej wybrać zastrzyki a czy warto? Nad tym pytaniem nie ma się co zastanawiać. Niedobór żelaza w organizmie może doprowadzić do anemii.
|
|
Witaj,k-misiaK proponuję - a jest to napewno sprawdzone__skuteczne lekarstwo. Codziennie zjedz ok 1 łyzeczki posiekanej natki pietruszki. Taka porcja tego "ziela" daje organizmowi całodzienne zapotrzebowanie na wszystkie witaminy. A już napewno pomoże Ci w uzupełnieniu brakującego żelaza, Po uplywie ok 3 tyg, sprawdż morfologię, Życzę zdrówka.
|
|
Nie chcę kwestionować decyzji twojego lekarza ale ja wiem , z własnego doświadczenia, że najlepiej żelazo przyjmować w postaci soku z pokrzywy.Można kupić w aptece . Jest też na allegro. Wierz mi, jest to kuracja skuteczna i bezpieczna. Jednak konsulatacja z lekarzem jest niezbędna.
|
|
Ja jak byłam w ciąży miałam niedobór żelaza i żadne tabletki mi nie pomogły, dostałam zastrzyki, fakt trochę bolało ale na pewno pomogło.
|
|
każdy z nas inaczej przyswaja żelazo w swoim organizmie, nie wszystkim wystarcza wchłaniane z pożywienia i czasami trzeba się wspomóc tabletką lub zastrzykiem, więc skoro żadna inna terapia nie pomaga powinnaś spróbować... siniak się zagoi, a niedobór żelaza w młodym wieku tylko zaszkodzi ... pozdrawiam i życzę zdrówka:P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |