poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wizy do USA

Witam wszystkich :)
W piątek mam zamiar wybrać się do ambasady USA i starać się o wizę ale dowiedziałem się ze teraz w ogóle nie dają z powodu tej tarczy antyrakietowej, a i z woj. podlaskiego tym bardziej wszystkim odmawiają. Jak to jest? Mieliście okazję to sprawdzić?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wizy do USA

witaj moja siostra cioteczna byla po wize z na poczatku lutego i dostala na 10 lat.

mam takowa juz 5 lat i do USA się nie wybieram!

bagrmosen

Przemass ty też wypełniałeś te wszystkie wnioski o wize w necie i drukowaleś na drukarce rastrowej ? czy jest w Łomży ktoś kto się tym zajmuje.

Pozdrawiam

Ps napisz jak było w ambasadzie

"jestem" nie nie drukowałem i nic nie wypełniałem, po prostu w łomży idziesz do LOT i tam za opłata wypełniają Ci wszystko cacy i ustalają termin w ambasadzie i tyle.

możesz mi napisać jaka to jest opłata?

I nie słuchaj że nie dają wiz z powodu tarczy antyrakietowej jak masz dostać to dostaniesz zależy co tobie pisane ;)

Pozdrawiam

"jestem" to jest koszt ok. bodajże 60zł coś koło tego i masz wszystko z bani

Dziwie się, po co tyle zachodu. Dlaczego trzeba jeździć aż do ambasady i po w ogóle do Warszawy? Dlaczego w XXI wieku nie można wysłać maila ze wskazaniem adresu pocztowego, na który mają tą wizę wysłać? Tam nawet nie ma co zwiedzać. Słyszałem, że panuje straszne zacofanie, przestępczość i bezrobocie wśród niepracującej klasy średniej.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Sprawa jest tego typu peter że polska robi to co chce ameryka a nie działa to w dwie strony... oni nas tylko olewają

Moja ciocia dostała na 10 lat. A dostanie wizy zależy od szczęści. Jak za pierwszym razem i za drugim miałam fuksa i dostałam choć wcale mi za bardzo nie zależało. teraz jak mi zależy to pewnie nie dostanę, trudno

Ja proponuje przez Meksyk;d;d;d;d A tak zeby trzymac sie tematu mojn ciotka starala sie o wize poniewaz chciala sie dostac na slub swojej corki i tylko fige z makiem zobaczyla;/

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

Powiem tak . Pewne jest jedno. Nie dostaniesz na 100% jeżeli nie pojedziesz do ambasady. Jeżeli pojedziesz to masz 50% że dostaniesz i nie słuchaj innych , że nie dają bo tarcza itp , bo tak mówią tylko Ci którzy nie jej otrzymali. Ja pojechałem zaraz po zamachach na 2 wieże i też mówili , że nikomu nie dają bo zamachy itp. dostałem na 10 lat. Moja rada - pojechać i spróbować o ile chcesz tam się udać ale przy tej cenie dolara to chyba tylko na zakupy.

przez meksyk najlepiej, na piechote do hameryki

teraz to biedni jezdza do ameryki nie jak to kiedys

zycie

Przemassa to chyba zamknęli w tej Ambasadzie albo nie trzeźwieje z smutku lub radości;) miał napisać dostał czy nie dostał wizę.

jesli masz czas, troche kasy wiek <30lat i dużą motywacje aby do USA pojechac oraz nie masz nielegalnych krewnych tam przebywajacych, to zapisz sie na jakies platne studia (niezbedna do tego matura i oplata za 1 semestr nauki) do tego placisz jakiemus biuru work&travel z 2tys zl + samolot, troche formalnosci i masz 95% szans, ze dostaniesz wize ze zgoda na prace.

inna opcja to zarobki powyżej sredniej krajowej lub wlasna firma w polsce

Wszystkie inne opcje to 50/50, chyba, ze tak jak dzis w tv mówili Busz sie postara i da jakis sygnal do konsulatu w Wawie, aby ilosc odrzuceń sie zmniejszyła.

zapomnialem jeszcze, że jeśli zainwestujesz, nie pamiętam ile, ale tak z 1mln dolarów chyba, to dostaniesz zieloną karte czy coś w tym stylu.

Granica Kanada/USA ma strzeżone przejścia graniczne?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org