Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Budowa domu w Lomzy |
Witam wszystkich ktorzy maja juz to poza soba oraz tych ktorzy przymierzaja sie do budowy domu w Lomzy.Ja naleze do tych drugich.Wrocilem zza oceanu i w zwiazku z tragiczna sytuacja dolara jestem zmuszonyszybko inwestowac.Dlatego tez prosze zarowno jednych i drugich o rzetelne informacje na temat budowy domu.Jak najszybciej zalatwic sprawy planow i pozwolenia budowlanego.Do kogo sie najlepiej zglosic.Kto jest najbardziej wladnym w tej sprawie.Za pomocne informacje serdecznie dziekuje i pozdrawiam.Optymista
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Budowa domu w Lomzy |
optymista? dobre:P zadnemu wrogowi nie zycze dwoch rzeczy- prawowania i budowania sie:) wspomnisz moje slowa jak poznasz okolicnych majstrow, okoliczne sklepy z branzy, terminowosc dostaw materialow budowlanych, pogode i mozna tak godzinami wyliczac:P najpierw kup dzialke budowlana, od tego czy jest uzbrojona czy tez nie zaleza dalsze kroki bez pradu czy z wlasnego gniazdka czy od zyczliwego sasia dlugo nie pociagniesz
|
|
Dobrze ci tak, myślałeś że wrócisz z Ameryki i kupisz Łomże, a tu za przeproszeniem duże G.... ha ha, i po co ci to było? zanim coś zrobisz dolar będzie po 2 zł ,albo i mniej. Pozdrzwiam. ha ha!!!
|
|
kostol zazdroscisz ze ktos przyjechal ze stanow i chce sie pobodowac po to tam zapiepszal zeby zaoszczedzic i w cos zainwestowac a ze sytuacja jest tam jaka jest to trzeba sie wynosic poki jeszcze nie jest najgorzej optymista zycze w blyskawicznym tempie zalatwienie wszystkich spraw i szybkiej budowy domu
|
|
A czego mu zazdrościc że zapieprzał, niech siedzi tam ,u siebie, a nie tu przyjechał ,jak mu sie grunt po dolcami pali, to rozpacza ,a jak tu się coś pokaszani to spieprzy tam , kameleon , dobrze mu tak i już wcale mu nie wspólczuje, i trzymam kciuki żeby mu się nie udało.Cwaniaczek.
|
|
zazdrość :D :D jaki typ....
|
|
kostol, uwielbiam takich jak ty. pasjami. napisz gdzie sie takie tłumoki rodzą.
|
|
Takie tłumoki bez przerwy są obsrywani przez innych to czemu na forum nie miał by sie wyżyć.
|
|
hahahahahahahaahahahahahaha tumany.
|
|
Może tuman ,może tłumok nie rusza mnie to ,bo to co napisałem jest prawdą, tylko kasa i kasa, a dolar spada. PATRIOTA ,KTO Z WAS JET NIM NIECH NAPISZE ,ZYJ TUTAJ I DAJ SOBIE RADĘ TO JEST ODWAGA a nie wyjechać i pajacowaćja tutaj pracuję i zyję i co to zle że daje sobie rade.
|
|
Widocznie nie każdy jest takim szczęściarzem jak ty.
|
|
Jeżeli masz działkę pod zabudowę to udaj się do biura projektowego w hali targowej na starym rynku, tam wszystko tobie wytłumaczą i pomogą w zrobieniu planów i uzyskania wszystkich pozwoleń! Powodzenia!
|
|
No całe forum 4lomza. Człowiek sie pyta o radę a dwie -trzy odpowiedzi i wszyscy jada po sobie. GRATULACJE
|
|
Może uda Ci się nabyć coś gotowego , lub w stanie surowym?
|
|
tu masz numer do pana z biura projektowego w tej hali targowej :p.Kopańczyk 504782050 wszystko ci wytlumaczy i pomoze,szczerze polecam
|
|
generalnie kopnczyka to i ja polecam, tylko mam ze dwa/ trzy zastrzezenia: poprosilem o wyliczenie liczby pustakow na potrzeby budowy, wyszlo 2500sztuk poszlo jakies 1700- co ja z tym nadmiarem mam zrobic? chcesz kupic? dom byl pomnijszany z szerokosci i dlugosci o pol metra a ten projektant nie uwzglednil tego i jedne drzwi na poddaszu wyszly mi w polowie poza dachem:P podejrzewam ze poskracal a srodek tlko przerysowal nie zwracajc uwagi- duzy minus dla pana, krokwie i legary i cala reszte zrobil tak ciezka ze mozna na tym dwie warstwy dachowki klasc, choc iformowany byl o tym ze bedzie poszycie z blachy. skoczy za chwile mi do gardla pol grona za to co powiem ale olac to. generalnie to rojektanci nie robia nic wiecej jak przerysowuja juz istniejace projekty a do tego dyplomu nie potrzeba ale niestety ich potrzebujemy z tym swistkiem. kaZdy projektant jest dobry tylko patrz dokaldnie co naryswal- jesli nie miales wczesniej z planem doczynienia to bedize problem ale z czasem sie nauczysz. to nie pierwsza rzecz ktorej sie nauczysz i pewnie bedizesz czytal plany lepiej niz budowlancy. milego budowania
|
|
hmm nie przecze ze mogl sie facet pomylic,jest tylko czlowiekiem... u nas bylo wszystko w porzadku- za to robotnicy spartaczyli robote. jedno Ci doradze-nie zlecaj pracy nikomu znajomemu bo zle na tym wyjdziesz... ;P
|
|
Każdy projektant lepszy od Minkowskiego. Nawet jak będzie chciał za darmo projektować ODMÓW. Ponoć gość powołuje się na układy w ratuszu ale jego kolegę Andrzeja Z. już aresztowano i zwolniono.
|
|
Zndrzej Z. na pewno zrobi Ci to dobrze, tak samo jak pani Ciborowska z Centrum 4 Plus.
|
|
dlaczego nie mozesz zamowic gotowych projektow? przejrzyj net a zobaczysz jaki jest wybor! za grosze!Ostatnio "Murator" wydal plytę z projektami. bagrmosen
|
|
z projektami gotowymi to jest tak ze nie zawsze pasuja do naszych upodoban, nie twierdze ze sa zle, ale okno nie w tym miejscu, po co mi ta "kukawka", za maly ten garaz i na co mi 4 lazienki, ciezko dobrac cos pod siebie. murator wydal plyte-mozesz obejrzec domki co i jak ale za sam projekt (dokladny plan) to juz musisz slono zaplacic, fakt ze mniej niz u projektatna ale pozostana powyzsze niedocianiecia i projektant zawsze (o ile jest kompetentny) doradzi, powie gdzie co zalatwic
|
|
Tylko do tych groszy musisz dodać koszt przygotowania wniosków o pozwolenia i naniesienia tego projektu na plan twojej działki. Wyjdzie to samo co projekt indywidualny na zamówienie. A zawsze można się wzorować na jakimś gotowcu.
|
|
co racja to racja
|
|
cscdsc [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
A ja dla odmiany polecę Ci Ekspertt - a na Al. Legionów 62. Korzystałam już dwukrotnie z ich usług i jak narazie nie mam zastrzeżeń. Sądzę że dokładnie Ci wszytko wytłumaczą. Życzę powodzenia.
|
|
Ja polecam pana Michalaka. Młody projektnt z wyobraźnią. Mamy malutką działkę a zaprojektował nam przestrzenny dom i nowoczesny. Jest bardzo uczciwym i solidnym człowiekiem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |