Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
mercedes 190 strzela na gazie |
czy moze ktos wie co zrobic zeby mercedes 190 na gazie nie strzelaj jak temu zaradzic ,jak usuniac ta usterkie ,albo go sprzedam jak ktos by chcial
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: mercedes 190 strzela na gazie |
moze warto wystroic instalacje, pozmieniac filtry, przewody i swiece?
|
|
Jeżeli strzela i potem nie może zapalić, to znaczy ze są stare przewody od świec i trzeba je zmienić gdyż jest przebicie i to powoduje zapłon i eksplozję.
|
|
Sprobuj zatankowac na innej stacji jesli tankujesz cały czas na tej samej. Moze to byc wina gazu.
|
|
sprzedaj go
|
|
100 pln dam ci za niego
|
|
dobra cena sprzedawaj
|
|
ja dam 200 :)
|
|
otworz maske poznym wieczorem popros kogos zeby odpalil silnik a ty sie przygladj przewodom pojdzie iskra zobaczysz ja to wymien przewody
|
|
przewody, świece, palec, kopułka a może zła mieszanka na gazie jedź człowieku do jakiegoś gazownika lub mechanika który jakiś kumaty to ci pomoże
|
|
A ja Tobie napisze tak. Poczytaj tematy na forach o Mercedesach 190 i dowiesz sie, ze ich silniki nie przepadaja za gazem. Sam mialem kiedys ochote na 190, ale opinie innych uzytkownikow ostudzily zapedy do kupna tego auta z gazem
|
|
ja mam takiego i robił to samo jak strzeli to wywali taką rurkę pod filtrem jak ja spowrotem wsadzisz to jest ok ale te silniki nie lubią gazu i tego nie zmienisz aby zapobiec trzeba wymieni taką okrągłą blaszkę która steruje dopływem powietrza zajduje sie pod filtrem powietrza jak zdejmiesz pokrywę to będziesz ja widział oryginalna jest cała solidna a ten co ci zakładał gaz powinien ja wymienic na taką z zaworkiem on właśnie zapobiega strzelaniu. jak nie czaisz to pytaj.
|
|
antek napisz cos wiecej jaka to blaszka ?gdzie to mozna zrobic tak jak mowisz
|
|
Humorystycznie można by powiedzieć: 1. Jak on strzela to też go strzel, może otrzeźwieje 2. Na przewody WN nie wystarczy popatrzeć. Przebicia najlepiej sprawdź językiem. 3. Mogę dać 300 zł A tak na poważnie to: 1. Sprawdź przeowdy wieczorkiem rozpylając mgłę wodną nad silnikiem (np. ze spryskiwacza do mycia szyb) 2. Sprawdź czy nie łapie lewego powietrza - czy dolot jest całkowicie szczelny (zwłaszcza za filtrem powietrza) 3. Sprawdź poszczególne świece - wykręć i sprawdź ich stan 4. Jak wszystko wygląda ok, to skocz do gazownika na regulację. Jak nie pomoże to poszukasz dopiero dalej
|
|
blaszkę będziesz widział jak zdejmiesz filtr powietrza to ta w gaźniku sterująca powietrzem (taka okrągła) jak będzie miała zaworek to nawet jak będzie chciał strzelic to zaworek wypuści ciśnienie i nie strzeli. zapytaj u gazowników powinni wiedziec.a te lewe powietrze jestem za jak będzie łapał lewe to może tak się dziac jak już strzelił kilka razy to podejrzewam że guma pod gaźnikiem jest już dziurawa taka duża i w nią wchodzą rurki.Pod patelnia sie znajduje
|
|
a gdzie mozna zrobic ten zaworek zeby nie strzelalo
|
|
tarcze antyrakietowa sobie zainstaluj. Moze sie wtedy bedzie balo strzelac te Twoje 190.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |