środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tolerancję wykluczają szerokie spodnie?

Zastanawiałem się, czy dać ten text tutaj, czy może do kontrowersji, ale uznałem, że jednak jego miejsce jest tutaj, bo będzie o kulturze, a moja opinia nie będzie kontrowersyjna, lecz płynąca z faktów...
Otóż jak pewnie zauważyliście [chyba, że od kilku lat nie wychodziliście z domu], kilka lat temu hh stał się w Polsce bardzo popularny. Z czasem jego popularność jeszcze rosła i powstała subkultura, zwana skate'ami. Jak ubiera się skate - wie każdy... Mamy w Polsce wiele subkultur, ale najbardziej tępioną i nielubianą przez społeczeństwo jest chyba właśnie skatekultura. Szerokie spodnie, wyśmiewane na każdym kroku, pogarda dla tekstów hh piosenek, stereotyp o jarającym skacie... To wszystko jest dla mnie śmieszne, ale przestaje być śmieszne, gdy okazuje się, że grupa metali pobiła skate'a... Nic więcej nie napiszę, domyślcie się sami o co mi chodzi... Pozdrawiam wszystkich, bez względu na to jakiej muzyki słuchają i zapuszczam sobie kolejny hh kawałek...

=====================================================
Czy ty jesteś graczem czy też może nie,
Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie,
Że ja jestem szejkiem, w moim mieście,
Wznieście ręce w powietrze
===================================================

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tolerancję wykluczają szerokie spodnie?

Ja słucham hh i zakładam szerokie spodnie, nie rozumiem, jak może taki styl ubierania być tępiony i wyśmiewany. Fakt, że ja sam nie rozumiem ubierania się metali, gdyż uważam, że czarna koszulka, czarne spodnie i przeważnie glany to nie jest dobry pomysł, gdy temperatura wynosi 30 stopni celsjusza. SzEjK: co do pobicia.. to chyba jednak częściej jest na odwrót :)

....czyli co.... ksj ...sugerujesz, że to był odwet metali na hh?

---
PGG

Ja też noszę szeroki spodzień, bo mi wygodnie. Co do muzyki to słucham bardzo różnej - od Techno, House do Reggae... W Polsce wykształcił się sposób myślenia, według którego ten kto chodzi w szerokich spodniach (niedaj Boże jeszcze w bluzie z kaupturem) to z pewnością chuligan i ćpun.

Pozdrawiam

hehehe, norma jest ze jezeli osoby z jakies subkultury pobija czlowieka z innej subkultury to na wzajem beda pozniej szukali odwetu, a o ile mi widomo to mlodzi hh sa bardziej agresywni niz tz. metale, mlodzi hh bardzo sa podobni do skinhad`ow z przed jakis 8 lat, sa zaslepieni muzyka i idealami tworzonymi przez hh starszych ktorzy im imponuja. Mam pytanie co do wizeronku hh ze jak w kapturze to cpun, ile z hh nie pali ziola? 1% ? nie uwazam ze marihuana jest czyms bardzo zlym ale jesli mloda osoba duzo pali i jest slaba psychicznie to bardzo latwo stacza sie na zla droge i zyje we wlasnym swiecie i ciezko jej wrocic do norm spolecznych a kiedys bedzie trzeba przeciez spowazniec. To tylko moje zdanie wiec mozecie sie z tym nie zgodzic.
pozdrawiam

Stereotypy zazwyczaj nie biorą się z nieba...90% ludzi w szerokich spodniach to powiedzmy grzeczni normalsi, ale te 10% które huligani wyrobiło niestety także tej porządnej reszcie opinię...

SzEjK:kilka lat temu hh stał się w Polsce bardzo popularny. Z czasem jego popularność jeszcze rosła i powstała subkultura, zwana skate'ami

sluchaj stary, jakbym pokazal to kumplom to by cie wysmiali. co ma skate do hh ? skate to jezdzi na desce, a wszystko sie zaczelo od rocka, metalu, hardcoru itp. a hh to sluchaja hiphopowcy. moze niektorzy jezdzili na deskach ale to nie ma zadnych powiazan. wcale nie jest prawda ze skate to nosi szerokie spodnie, bo kazdy ci powie ze w waskich sie lepiej na desce jezdzi. wiec skoro gowno sie znasz po co sie w ogole wypowiadasz ??

Blakes a kaze Ci sie ktos z tym zgadzac ?? :D smieszy mnie Twoja opinia :D a gownem bym kogos tu nazwal :D

RACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Blakes ma racje ....jak zawsze:P buahaha, pozdro!

ja nie musze sie zgadzac ale wkurzaja mnie kolesie tacy jak ty ktorzy mysla ze deska i hip-hop to podobne kultury. nie znam chyba skate'a ktory slucha hh a znam wszystkich z lomzy. no moze ze 2-3 by sie znalazlo i zaden nie nosi szerokich spodni. i nie ******* ze skate powstali od hh.

Blakes pilnuj ty tej swojej deski zanim Ci ja na lbie r............ :D

i jaj se nie robie Marcinku :D

nie mam bo polamalem z 2 tygodnie temu :P

Łoojjooooojjj !!! RESPECT (szacuken) !!!

HH i Metalu po prostu nie można połączyć, były, są i będą zawsze nawzajem tępione, tak mi się wydaję.
A co do sprzeczki między Blaksem a Szejkiem... :
Blakes: Skatem można nazwać także osobę śmigającą na rolkach...
Nie znasz osób jeżdzących na desce, którzy słuchają HH?? To gdzie te typy na tej desce jeżdzą? na Zawadach? :D bo jeśłi chodzi o Skate Park to chyba jednak HH bez dwóch zdań...

A.. zapomniałem o jednym. Blakes: "wcale nie jest prawda ze skate to nosi szerokie spodnie" ....... hm.. wiesz co to jest Skate Shop i jakie tam są ciuchy sprzedawane? jak tak to się zastanów nad swoją wypowiedzią buahah :)

www.andegrand.pl/skateshop wejdz sobie i zobacz modele alien workshop po 225 zl. czy one sa szerokie ?? chyba nie

Wyjątek potwierdza regułę :).

czlowieku ty w ogole kiedys byles w jakims skateshopie ??

ksj:bo jeśłi chodzi o Skate Park to chyba jednak HH bez dwóch zdań...

bez dwoch zdan ?? 2 osoby na 50 ?? no nie wiem .....

Eh.. byłem w skate shopie.. zresztą Patrol to też Skate Shop.
2 osoby na 50? ta? no nie wiem..

buahahha o zes do*****jebal. patrol skateshop buahahaha. tam nei ma zadnych skateowych firm. poza polskim mentorem i bottle'm. reszta to mass i clinic- to sa firmy hiphopowe. idz na skatepark powiedz jakiemus skateowi ze patrol to skateshop hahahahahaha

ale typ z ciebie...... nawet w Ślizgu jest jako renomowany Skate shop.

jako skateshop ? a moze hip-hop shop ? wiesz w ogole jaka jest miedzy tym roznica ? a tak w ogole patrol nie jest juz patrolem nie wiem czy zauwazyles. a tak w ogole to nie ma tam desek takich jak sa w skateshopie. bo nie wiem czy polskie gowno za 150 zl mozna nazwac deska. w lomzy byl skateshop i nie mow ze patrol nim jest bo patrze ze na ten temat gowno wiesz.

no fakt zmienił nazwę nasz Skateshop =/

Całkowicie zgadzam sie z Blakesem. Dwie trzecie z dzisiejszych hip hopowców to przefarbowani skini. Jeszcze kilka lat temu jako małolaty chodzili i pisali po murach rasistowskie teksty, a teraz czarną muzykę słuchają. A przede wszystkim skaci kojarzą mi sie z punkiem.

no w koncu ktos kto sie zna na tym sie odezwal. gilu - peace :P a ty ksj2 to sie jeb...nij w leb czlowieku. patrol byl reklamowany w slizgu, jako sklep firmowy w ktorym mozna kupic slizg. a teraz nie jest bo to juz nie jest patrol tylko zwykly sklep z hh ciuchami i chyba nie ma jakiejs konkretnej nazwy. przejedz sie do bialego, zobacz jak wyglada skateshop i pozniej sie wypowiadaj na forum :D

wlacz sobie extreme. ostatnio duzo deskowych filmow jest i zobacz jakie szerokie spodnie tam nosza :P

A poza tym szerokie spodnie przeszkadzają w jeździe na desce :P

no proste. jak sie rozciagnac przy jakims flipie skoro ma sie krok w kolanach :P ? a ty gilu jezdzisz ?? bo ja jezdze. moze my sie znamy :P ?

Niestety nie jeżdze i chyba sie nie znamy. Ale lubie popatrzeć jak inni to robią. Respect dla wszystkich prawdziwych (podkreślam prawdziwych) skatów.

no. sk8 is gr8 ! :P

:(

buahahahah zajrzyjcie na 7 strone w bezcennej :P

Blakes: daj bezcenną to zajrze :D A co jest ten artykuł ? :>

sam poczatek :))))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org