poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
grafika do photoshopa

Znacie moze jakies strony z ktorych mozna zciagac jakies ramki lub podobne rzeczy zeby mozna je bylo uzyc w photoshopie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: grafika do photoshopa

a mozesz mi powiedziec skad sciagnelas program, bo ja nie moge znalezc sa wszedzie wersje trial lub takie na ktorych nie mozna zapisac wprowadzonych zmian..:((

Wpisz w google:

photoshop + brushes + frames + shapes

razem albo oddzielnie.. na pewno coś Ci znajdzie.

http://www.deviantart.com/
tez jest sporo paczek z pędzlami (brushes) ramkami itp itd.
Wpisz photoshop i znajdzie na pewno =)

Pozdrawiam,
Rafał.

' this world's gonna have to pay '

do uzycia ramek sluza inne programy, w ktorych jest wiele przykladowych. w photoshopie mozesz sam sobie je zrobic, program ma nieograniczone mozliwosci.a i tak przy okazji nie instalujcie spolszczenia do tego programu, bo znikna wam niektore pedzle i efekty.program mozecie sciagnac sobie z torrenta jet tam tego mnostwo lacznie z dodatkami

Pilotka jeśli wiesz o co chodzi ze ściąganiem z serwerów rapidshare to zapraszam na stronę:
http://peb.pl/grafika/108360-rapidshare-megaupload-adobe-photoshop-cs3.html
Znajdziesz tu kilka pełnych wersji Photoshopa CS3.

A jeśli chodzi o inne wersje oraz dodatki to znajdziecie tego trochę pod tym adresem:
http://peb.pl/search.php?searchid=26453943

dziekuje bardzo artooro :*:*

od najmłodszych lat uczycie się kradzieży. Ten program kosztuje ponad 2000 zł i każde ściąganie i używanie jest nielegalne, sprzeczne z prawem. Zwłaszcza kiedy nie wie się nawet do czego ten program służy.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Oj zaraz 'kradziezy'...nie jest powiedziane ze dziewczyna ktora podjela ten temat ma program z nielegalnego zrodla...a ja podziekowalam tylko za odpowiedz na moje pytanie..:) takze ja sie tutaj zadnego przstepstwa nie dopatrzylam..:P zas kolega ktory odpowiedzial nie namawial do skorzystania tylko udzielil info bycmoze przekazane przez kogos innego a niekoniecznie wyprobowane przez siebie....wiec wg mnie zadne prawo patentowe czy tez autorskie nie zostalo zlamane :)
pozdrawiam :)

Sciaganie na wlasny uzytek nie jest w Polsce przestepstwem. Jest natomiast udostepnianie oraz wykorzystywanie w firmie (ew w celach komercyjnych).

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

loosac: jeżeli tak twierdzisz to napisz tu, że masz nielegalnego Windowsa i pakiet MS-office. Podaj adres i zobaczysz co się stanie. Nie czytacie o kontrolach tego typu nawet w mieszkaniach ?? Wrzuć temat do wyszukiwarki i poczytaj. Gdyby wszyscy byli tacy mądrzy to Bill Gates nie byłby miliarderem !

Pozdrawiam

Loosac ten temat byl juz tu poruszany i omawiany dokladnie, takze moglbys nie wprowadzac ludzi w blad powtarzajac bzdury o sciaganiu na wlasny uzytek...
O ile jest cos takiego w przypadku filmow, muzyki itp. (nie sa scigane z urzedu, tylko na wniosek poszkodowanego), to w przypadku oprogramowania jest to totalna bzdura i kazde sciagniecie jest zlamaniem prawa.

jak program stanieje do 100 zł a płyty orginale z muzyka do 10zł to chetnie je kupie, a za 1000zł to nie jedna rodzina musi przezyc, jak na razie ja pozstaje przy kradziezy
sam jestem ciekaw ile to orginalnego orpogramowania masz na domowym pcku, ile filom takich obejrzales na domowym dvd? wszystko orginalne peter?

Faral po pierwsze to chyba publiczne przyznawanie sie do przestepstwa moznaby uznac za wyjatkowo glupie ;) Jak ktos pisze, ze probuje sciagac pirackie oprogramowanie, ale mu nie wychodzi, czy wrecz tak jak Ty pisze ze kradnie i bedzie nadal... ;) Na razie w Lomzy policja po domach nie biega, ale jak zechca zorganizowac jakas akcje to starczy forum i juz maja pare pewnych adresow ;) Albo ktos ich zechce uprzejmie powiadomic o podejrzeniu popelnienia przestepstwa i juz masz kontrole w domku...

A co do cen oprogramowania, to wez pod uwage, ze Photoshop jest profesjonalnym narzedziem dla specjalistow i 100zl to on kosztowac nie bedzie na pewno. Do poprawiania zdjec i dodawania do nich ramek spokojnie kupisz jakis programik za 100zl. Wiec akurat w tym przypadku to nijak sie nie zgodze z Twoim rozumowaniem. Ja tam nie oczekuje takich cen programow tego typu, bo to nierealne. A wersje dla studentow np. do wykorzystania niekomercyjnego juz sie pojawiaja w cenach zblizonych do podanej przez Ciebie, wiec prosze bardzo ;)

Faral: wyobraź sobie, że mam oryginalne oprogramowanie. Popieram wypowiedź Dran. "Niepotrzebna krowa aby napić się mleka". Jeżeli ktoś nie ma pojęcia o grafice a chciałby mimo wszysto coś tworzyć to jest mnóstwo oprogramowania za free, są licencje dla studentów, są wreszcie tanie, przyjazne programy dla początkujących. Dziwną wyznajesz filozofię życia Faral. Z samochodami postępujesz podobnie ?

Pozdrawiam

nie zrozumialem aluzji do samochodow? oprogramowanie masz orginale i chwala Ci za to? ale odpowiedz dalej na moje pytanie- filmy wszystkie na plytkach tez orginaly? a moze jeszcze glebiej- za mp3jki na kompie tez zaplaciles? jeszcze glebiej?

Roznica jest taka, ze filmy i muzyke u nas sciagac wolno, a oprogramowania nie.

w znacznej wiekszosciprzypadki zbiorow mp3 zapisane na dyskach twardych innych uzytkownikow i udostepniane w sieciach peer to peer sa sporzadzane (rippowane) z plyt CD z ich wlasnej kolekcji, co oznacza naruszenie praw autorskich, a co za tym idzie naruszeniem takim jest rowniez ich sciaganie na wlasny dysk twardy.

zrestza nalezy odoznic przestepstwo o odpowiedizalnosci karnej od odpowiedizalnosci przed sadem cywilnym. przed sadem cywilnym bedizesz odpowiadal zawsze jesli posiadasz film/mp3jke ktora jest jakolwiek i skad kolwiek sciagana..tazk watpie w legalnosc tego co masz na dysku

Czy ja cos wspominalem o zawartosci mojego dysku?
Natomiast co do samego posiadania mp3, czy po zakupie plyty zgranie jej sobie do formatu mp3, np. w celu odtwarzania w przenosnym odtwarzaczu jest nielegalne? Sprawa samych chyba nie do konca rozstrzygnieta i kloca sie o to prawnicy. Odpowiedzialnosci podlega chyba osoba ktora udostepnia utwor, a nie ta, ktora go sciaga... Mozesz sobie ponagrywac mp3 z radia internetowego i powiedz mi jak pozniej ustalic skad one sie wziely? Z radia czy z peer 2 peer, czy moze od kolegi itp itd? A nagrac sobie z radia to chyba jednak masz prawo co? Skad masz wiedziec sciagajac utwor z internetu, czy osoba go udostepniajaca ma do niego prawa czy nie?
To tak jakbys przed nagraniem filmu z telewizji zastanawial sie, czy wykupila ona prawa do emisji, czy moze wyswietla go nielegalnie i czy w zwiazku z tym mozesz go nagrywac... To nie ma sensu, nie sadzisz?
I w przypadku utworow muzycznych czy filmow internet traktowany jest przez nasze prawo wlasnie tak jak media, stad mozliwosc korzystania z tych utworow.

O samej odpowiedzialnosci pisalem juz we wczesniejszym poscie przeciez, ze sciaganie muzyki i filmow nie jest scigane z urzedu, a co najwyzej cywilnie, takze nie musisz mi tego tlumaczyc. Warto jednak pamietac, ze za naruszenie takich praw musi Cie pozwac ich wlasciciel, a nie policja czy jakas tam organizacja, ktora sama tych praw nie posiada.

http://kaasiia.myminicity.com/

Mój nr.gg 9141868.
Nienawidzisz Mnie??
Fajnie!
Słyszysz Te Brawa?
Są Dla Mnie!
Pzdr

o zawartosci dysku bylo do Petera- stwierdzil ze ma calkoiwty legal na dysku:P w co powatpiewam, ktokolwiek stwierdzi inaczej jest najwny.

kupno orginalu i zrobienie kopi jest calkowicie legalne ale jesli jest to tylko i wylacznie jedna kopia i kopia jest wylacznie na Twoj uzytek, UoPAiPP bedacy Ustawo o Prawach Autorskich i Prawach Pkrewnych swierdza iz dozwolony uzytekek nie mzoe byc wylaczony, dokladny jego zakres okresla art. 23 ust. 2 UoPAiPP: tak wiec zakres dowolnego uzytku obejmuje krag osob pozostajacych w zwiazku osobistym, w szczegolności pokrewienstwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. Wynika z tego, ze mozemy swobodnie korzystać z plikow, rozpowszechnionych w gronie osob pozostajacych ze soba w określonym zwiazku osobistym i mających legalne pochodzenie oraz z plikow które w sposób legalny zostały dopuszczone do pobierania.
Kwestia skad mam wiedizec czy utwor umieszcozny w internecie jest legalny. RACJA. Odpowiedzialnosci karnej moga spodziewac się tylko osoby udostepniajace utwory z zasobow swojego komputera...ale czy Peer to Peer przypadkiem nie dizala na zasadzie sciagasz i sam dajesz sciagac?
z ta telewizja to troche nie trafiles bo oni zawsze maja prawo do ropowszechniania, a jesli z neta sciagasz film ktory nie jest dostepny w tv ze wzgledu iz jest premiera to masz obowiazaek domniemywac ze jest to nielegalna kopia

Z przedpremierowymi sie tez zgodze, posiadanie utworow ktore wczesniej w zaden sposob nie zostaly legalnie rozpowszechnione przez tworcow, jest zawsze nielegalne.
A z peer to peer bywa roznie. Np. DC, jesli sciagasz plik to nie jest on automatycznie udostepniany, wiec nie ma problemu.
Z telewizja specjalnie dalem taki przyklad, zeby byl przejaskrawiony. Wiadomo ze telewizja ma prawa do wyswietlania filmow, ale przeciez nie dizeje sie to automatycznie, tylko pilnuja tego odpowiednie osoby. A zdarzaly sie sytuacje gdzie jedna stacja miala pretensje do drugiej, ze wykorzystala np. jakis material bez ich zgody... Wiec gdyby samo sciaganie bylo nielegalne, to bylbys piratem nagrywajac sobie taki reportaz czy cos ;)
Ale widze, ze ogolnie sie zgadzamy co do kwestii prawnych chyba ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org