Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
akcja sterylizacji zwierzat |
Zbliza sie ogolnopolska akcja sterylizacji zwierzat: http://www.arka.strefa.pl/Akcja-2008/akcja_sterylizacji_2008.html Poczytajcie i moze ktos zastanowi sie nad problemem i skorzysta. W lomzy podjela sie tylko jedna lecznica "cztery lapy" na ul.Hipokratesa. Brawo!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: akcja sterylizacji zwierzat |
Sami się wysterylizujcie cioty!!
|
|
GORĄCO popieram :) I gratki dla lecznicy przy Hipokratesa. To jest świadoma lecznica i widzę, że wiedzą tam, o co chodzi. Ostatnio mieliśmy w Łomży i w okolicy czas cieczek. Watachy psów biegających za sukami - ile z nich zostało zagryzionych, ile skończyło pod kołami. Ile wreszcie szczeniaków zdechnie z głodu i zimna? Sterylizacja to taki wielkomiejski i zachodni nawyk. U nas na wsi mało popularny - weźmy np. takiego Pawcia, pastucha wioskowego. Un ci nie rozumi nawet, jego mózgownica nie jest w stanie niczego takiego pojąć, panocku... ehhh... Pozdrawiam.
|
|
Nie czytałem całego artykułu cepie ze wsi ale analizując to też poieram tą akcje. Ić klaskać do rubika!! hehe LOL
|
|
zamiast sie wyglupiac i pisac tu glupty to ludzie ktorych nie stac na taki zabieg powinni zastanowic sie czy nie warto skorzystac z takiej "promocji" zamiast wyrzucac potem 6 kundelkow na bruk albo podrzucac pod brame schroniska.Popieram!
|
|
Bardzo dobry pomysł gratulacje dla pań z hipokratesa, już myślałam że w Łomży ciemnogród w sprawie sterylizacji, chociaż jak rozmawiam z ludźmi to dalej większość idzie w zaparte że suka musi mieć jednak chociaż raz w życiu szczeniaki tak to jest jak ktoś nie ma bladego pojęcia po co jest taki zabieg, ludzi którzy sprzeciwiają się sterylizacji z chęcią zabrałabym do schroniska albo pokazała chora sukę( z ropomaciczem, guzem sutków lub inną chorobą układu rozrodczego). Jak ktoś kocha swoją sunię, to powinien dbać przynajmniej o jej zdrowie, a przy okazji zapobiegnie bezdomności.
|
|
Ewelinak po pierwsze jestem pelna podziwu Twojej dzialalnosci i sumiennosci. Po drugie, jestem po studiach zootechnicznych i wiem jaka wielka zaleta jest w dzisiejszych czasach mozliwosc sterylizacji i jakie sa jej pozytywy z naukowego punktu widzenia. Mam zatem dosyc kontrowersyjne poglady na ten temat, porownujac sie do innych. Uwazam, ze kazdy nierodowodowy pies powinien byc poddawany zabiegom sterylizacji/kastracji, jednak jestem swiadoma tez problemu wysokich kosztow zabiegu.Dlatego uwazam, ze akcja jest jak najbardziej potrzebna i kazdy posiadacz pupila powinien sie nad tym zastanowic. Po trzecie, nie chce zbytnio reklamowac przychodni dwoch milych pan, ale uwazam, ze panie te sa najbardziej na czasie i wiedza o co choci w obcowaniu ze zwierzetami i promowaniu tego co najlepsze i nie sa zdziertuchami, co rowniez jest bardzo wazne dla nas, klientow;)
|
|
dogerka to przyłącz się razem więcej zrobimy
|
|
Mysle, ze jak tylko zamieszkam na stale w lomzy, postaram sie pomoc;)psiaki wypelniaja cale moje zycie, z reszta jednego mam z arki:)
|
|
Z tego co mi wiadomo to nie jest pierwsza tego typu akcja w Łomży i niezupełnie jest to pomysł "nowoczesnych "Pań z Hipokratesa .Już kilka lat temu inny lekarz weterynarii w Łomży przeprowadzał taką akcję z tego co pamiętam po ok 100zł za sterylizacje suki .A że nie wszyscy o tym pamiętają to zrozumiałe ,może jeszcze ich wtedy to nie interesowało,może jeszcze nie było ich w Łomży?Pomysł jak najbardziej słuszny ,ale nie umniejszajmy przy tym innym lekarzom weterynarii,choć może niewielu jest skorych do takich akcji.Tak na marginesie zainteresowanie było wtedy dość marne.
|
|
skarbnik78 ja się cieszę że w ogóle takie akcje istnieją zapewne i tym razem zainteresowanie będzie kiepskie jak ktoś chce wysterylizować czy wykastrować pieska lub kotka to i tak to zrobi przy okazji akcji lub nie ale i tak jestem zadowolona że chociaż jedna lecznica się zgłosiła co prawda dla tych pań jest to swojego rodzaju reklama ale może ktoś zawsze skorzysta
|
|
No oczywiście nikt "nie umniejsza innym lekarzom". Chociaż mogliby przyłączyć się - dla dobra zwierząt. Myślę jednak, że odzew będzie znowu niewielki, niestety. No i podnoszę temat, może jakieś dziecko neostrady się powyższym zainteresuje? Pozdrawiam.
|
|
adamus, zgadza sie, ja umiescilam informacje, kto w tym roku tym sie zajal i tyle. Bedzie male zainteresowanie, byc moze, ale to dlatego, ze istnieje nadal przeswiadczenie, ze jest to tylko szkoda dla zwierzecia, narazie malo osob nad tym mysli powazniej, ale to sie zmieni, z biegiem czasu...Mam nadzieje, ze panie z hipokratesa za rok nie skapituluja, jak ten weterynarz wymieniany wyzej, bo to nie o to chodzi, sprobowac raz, jak nie dziala to koniec...
|
|
Akcja sterylizacji w tym roku rowniez w marcu: http://www.arka.strefa.pl/Akcja-2009/akcja_sterylizacji_2009.html
|
|
Witam, wbrew pozorom nie tylko lecznica "Cztery Łapy" prowadzi sterylizację zwierząt. Jak zauważyło już kilka osób, marcowa akcja wiąże się z niższą odpłatnością za zabieg, ale nie jest bezpłatna. W styczniu, po długich bojach z samą sobą zdecydowałam się na zabieg sterylizacji swojej suki. Zabiegu dokonywał pan Marek Leończak, również mający swój gabinet przy ul. Hipokratesa. Bez żadnych zniżek, okazjonalnych akcji itp. operacja ta kosztowała mnie 250 zł. Nie było żadnych komplikacji, pies został dobrze znieczulony, potem dostał środki przeciwbólowe, po dwóch tygodniach przyjechaliśmy na zdjęcie szwów. Dopłacić musiałam jedynie za specjalne ubranko na czas gojenia ran, ale o tym byłam uprzedzona - no i najważniejsze, jego zakup nie był przymusowy ;) Dodam jeszcze, że pan Marek, jako jeden z nielicznych łomżyńskich weterynarzy ma specjalizację z chirurgii. I jeszcze jedno spostrzeżenie - zauważyłam, że o ile leczenie małych zwierzątek wychodzi paniom weterynarzom bardzo dobrze, to zabiegi na zwierzętach o większej masie ciała (już powyżej 20 kg, jak w przypadku mojej suki) lepiej powierzyć mężczyznom. Doświadczyłam tego w innym gabinecie, gdzie banalne obcinanie pazurów skończyło się obłąkańczym tańcem psa po gabinecie i smugą krwi ciągnącą się za nim. Pani doktor w szpilkach wydawała się zupełnie bezradna ;) Ale to już zupełnie inna bajka. Pozdrawiam:) I jestem pewna, że sterylizowanie psów i kotów niehodowlanych (których nie zamierzamy rozmnażać) jest doskonałą metodą na utrzymanie ich w długim zdrowiu. I oczywiście na zapanowanie nad ich chuciami i instynktami. Zwierzęta parząc się nie myślą o konsekwencjach. My, ich właściciele, powinniśmy :)
|
|
Do Olenki Doktor Leończk jest bardzo dobrym lekarzem, ale specjalistę chirurga ma również świetny lekarz z Łomży doktor Rybaczyk, co prawda ma gabinet w Ostrołęce, ale ma też swoich stałych pacjentów w Łomży.
|
|
Super, ja też popieram akcję sterylizacji. Nie rozumiem ludzi, którzy najpierw odmawiają zwierzętom posiadanie wyższych uczuć, ale jak przychodzi do rozmnażania - przypisują im swoje podejście do seksu. Ot, mentalność! Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |