niedziela, 02 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Drzewna -

Znów będzie o Szkole Drzewnej.

Oburza mnie fałsz wiceprezydenta Choińskiego, jego cyniczne robienie dobrej miny do złej gry. Albo zwykła niekompetencja?

1. Budynek Drzewnej ma być oddany wojewodzie w zamian za 30 ha terenów, położonych w mieście. Radni przez długie miesiące nie wiedzieli, że na tych terenach funkcjonują łomżyńskie firmy. Ciekawe czy Panowie Truszkowki, Skoczylas, Makowski, Cwalina, czy PKS, Gaspol i inne podmioty zlokalizowane na tym terenie wiedzą o tym?
Nie da się tej ziemi sprzedać albo przeznaczyć na inwestycje. Łomża nic nie zyska na zamianie, a straci piękny budynek.
A Choiński wstawia wszystkim kit, że to dla miasta super biznes.

2. Rzekomo obiekt jest zdemolowany i nie nadaje się do dalszego użytkowania. Rzeczoznawca określił jego stan dostateczny tzn. celowy
częściowy remont kapitalny(cytat z wniosku Prezydenta z dnia 06.02.2008 r.).
Nie ma mowy o ruinie i zagrożeniu życia.
Za to całkowicie zdemolowany, za mały i niebezpieczny jest warsztat, do którego maja być przeniesieni uczniowie.
A dla Choińskiego czarne jest białe, a białe - czarne.

3. Od kilku miesięcy działa w imieniu Rady Miasta mieszany zespół, szukająca siedziby dla Drzewnej. Na razie ocenił on, że warsztaty się do tego nie nadają.
Komisja Gospodarki Komunalnej uznała, że przekazanie budynku Drzewnej może się odbyć tylko pod warunkiem, że znajdzie się dla niej nowe miejsce.

Cóż, zdanie dwóch komisji miejskich wiceprezydent Ch... ma w tyłku:

W PROJEKCIE UCHWAŁY na środową sesję Rady Miasta nie ma słowa o losach szkoły.
Zdaniem P. Choińskiego RADNI MAJĄ ZGODZIĆ SIĘ na zabranie budynku Szkole Drzewnej i już.
ANI SŁOWA O SZKOLE.
Wbrew opinii komisji komunalnej.
Wbrew opinii zespołu, do tego celu powołanego.
Nie czekając na zdanie Komisji Oświaty.

Jest taki żart:
Lech Wałęsa udowodnił, że każdy głupiec może być prezydentem.
Lech Kaczyński udowodnił, że nie każdy.

Mam wrażenie, że ten żart dotyczy także wiceprezydentów.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Drzewna -

"inteligent zastępczy" działa instynktem, każe mu ona mieć w d.. innych ludzi, chwyta chwilę, ma władzę i z niej korzysta

przecież ten miernota likwidując po kolei łomżyńskie szkoły nawet pojęcia nie ma ile dzieci się od kilku lat w Łomży i okolicy rodzi, bo i po co pan "kasa, misiu kasa" ma o tym wiedzieć.. dla niego edukacja ma być dochodowa, nie wie cienki Bolek (nie obrażając Bolka), że edukacja to głównie misja!

i jeszcze jedno, taki banał :) szkołę drzewną, kawał historii współczesnej, likwidują prezydenci o "drzewnych" nazwiskach, ot paradoks :(

P.S. to o Prezydentach kraju mogłeś sobie darować chłopie, czy tam kobieto..

Każdy nawet głupi łeb wie,że dostają w łapę i to jest jasne jak słońce,a potem świecą każdemu bzdetnymi argumentami czemu tak,a nie inaczej.Jeden to łapnie drugi nie.Ja niestety nie :-),żadnemu nie wierze.

W radio nadzieja jest w tej chwili audycja z udziałem przedstawicieli szkoły i z telefonami od słuchaczy. Ani jednego telefonu popierającego opcję miłościwie nam tfuu! panujących. Wszystkie telefony słuchaczy popierających pozostawienie Szkoły Drzewnej w jej budynku.

róbmy swoje

i tak ma być,niech wiedzą że nikt im do gardła nie zajrzy,a zwyczajnie w nie napluje.

jak absolwent choinski zlikwiduje drzewną, to w podzięce łomżyniacy powinni spluwać na jego widok.. (do wyznaczonych w mieście spluwaczek oczywiście :))

Sam mu go wybuduje na środku starego rynku (taki spluwaczek) ,zamiast tych szklanych wydziwów.albo sedes do sra...,a w środku w zagłębieniu się da jego zdjęcie :-)

Słuchajcie a może by tak zgłosić się do prezydenta Białegostoku,
niech zabierze nam ratusz , przecież jest nam nie potrzebny.
Łomżą i tak rządzi Białystok.
Jakby było referendum w tej sprawie to ja jestem za.

Pozdrawiam.

a niech zabierają, aby tylko z choinskim w środku..

Ja proponuje oddac dla OKE budynek (kilka wariantow):
1) Wyzszego Seminarium Duchownego;
2) Ratusz
3) I LO
4) II LO
5) III LO ..........................

ale przede wszystkim Choinskiego z jego mieszkaniem - ma mniejsze tradycje ta chata niz "Drzewna".

ściemka wszystkim

jak nic pasuje do przypadku naszej drzewnej tekst M. Konopnickiej, tylko Niemiec inny, ale tu już każdy może sobie nazwisko dopowiedzieć...

"Rota

Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród,
Nie damy pogrześć mowy!
Polski my naród, polski lud,
Królewski szczep piastowy,
Nie damy by nas zniemczył wróg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Do krwi ostatniej kropli z żył
Bronić będziemy Ducha,
Aż się rozpadnie w proch i w pył
Krzyżacka zawierucha.
Twierdzą nam będzie każdy próg...

- Tak nam dopomóż Bóg!

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz,
Ni dzieci nam germanił.
Orężny wstanie hufiec nas,
Duch będzie nam hetmanił,
Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg...

- Tak nam dopomóż Bóg!"

OKE jak tacy bogaci niech sami wybudują sobie nowiutki budynek,przez tyle lat co oni się tłuką o budynek drzewnej już dawno mieli by własne gniazdko a w mieście był by spokój.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org