Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Audi b4 z silnikiem 2.3 |
Drodzy internauci mam do was prosbe jezeli mozecie mi cos podpowiedziec na temat samochodu Audi b4 z silnikiem 2.3 gdyz nosze sie z zamiarem kupna takiego auta i chciałbym zaczerpnac jakis porad bymbył wdzieczny za udzielone mi na ten temat inforamcje pozdrawiam i czekam na porady
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Audi b4 z silnikiem 2.3 |
Jak dobrze pamiętam to jest oplowski diesel taki sam jak np w omedze,długowieczny i dosyć oszczędny.fajne autka jak trafi ci się dobry okaz to bierz.
|
|
To zle pamietasz:D jak dobrze jestem poinformowany to jest silnik benzynowy a nie zaden diesel:)
|
|
diesel ????
|
|
Witam. Mój kumpel ma Audi b4 w coupe z silnikiem 2.3. Jest to silnik benzynowy. Moc ok. 136 KM, często z nim jeżdze tak więc moge stwierdzić iż owy silnik jest bardzo żwawy i fajno ma prace co zapewnia mu 5 cylindrów i poprzeczne ustawienie silnika. Polecana jest do niego najzwyklejsza instalacja gazowa która kosztuje około 1300zł. Silnik bez instalacji gazowej przy spokojnej jeżdzie w mieście pali około 12l/100km a na trasie około 10l/100km. Przy cięzkiej nodze niezależnie od miasta czy trasy pali około 14,15l/100km. Wiadomo gdy jest instalacja, samochód pali o około 2,3l więcej od podanych powyżej parametrów. A tak ogólnie to polecam Audi z tą jednostką !!! Spora frajda z jazdy. Wciska w siodło
|
|
Samochód wciąż posiada elegancką sylwetkę :) Ale nie jest już za stary? :) Dozbieraj i kup sobie A4. A jak już Cię będzie stać na te A4, to może zainteresuj się czymś z roku ok. 2000. Za 20 tys. można już wybierać. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
ten silnik jak na swoją pojemność i te 5 garów to troche się ślimaczy a LPG dodatkowo zrobi swoje
|
|
magik9999 -> silnik umieszczony wzdłużnie :) długowieczny o przyzwoitych osiągach. Wtrysk mechaniczny. LPG niezbyt dobrze spisuje się w tych silnikach. Jeśli 2.3 to szukaj raczej 20V ale to tylko niestety w B3 było.
|
|
audiolka z wiekszymi mozliwosciami :D
|
|
I co myslisz ze jak sobie ja kupisz to bedziesz fajny ? Na ta pasuje ona do Ciebie buraku na BGR ja odrazu jebnij ;d
|
|
jak nie zjeżdżony -to napewno dobry trwały silnik,fajnie pracuje i nieżle jeżdzi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |